20 Μαΐου 2016

Ο Ερντογαν όρισε πρωθυπουργό μέρα σημαδιακή!

imageΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Σημαδιακή μέρα επέλεξε ο Πρόεδρος να ορίσει τον υποψήφιο για την αρχηγία του κυβερνώντος κόμματος και τον πρωθυπουργικό θώκο.
Η 19η Μαΐου ήταν μια από τις εθνικές γιορτές της Τουρκίας και σηματοδοτούσε την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κεμάλ. Με την μετάβαση του Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19 /5/1919 ξεκίνησε ο αγώνας ενάντια στον σουλτάνο και τις δυνάμεις που ήθελαν να διαμελίσουν την οθωμανική αυτοκρατορία. Ταυτόχρονα η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την σφαγή και τον διωγμό των Ποντίων από την κοιτίδα τους.

Ο "άνθρωπος των μεγάλων έργων" στην πρωθυπουργία της Τουρκίας

Ο "άνθρωπος των μεγάλων έργων" στην πρωθυπουργία της Τουρκίας
Σχολιάζοντας την επιλογή του ανώτατου εκτελεστικού οργάνου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας να προτείνει ως μοναδικό υποψήφιο για την ηγεσία στο έκτακτο κομματικό συνέδριο της Κυριακής τον έως τώρα υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Υποδομών Binali Yıldırım ο δυτικός Τύπος έκανε λόγο για ανάδειξη ενός "συμμάχου” ή "εμπίστου” του Tayyip Erdoğan. Ωστόσο, μια τέτοια είδηση θα πρέπει να εντυπωσιάζει όσο το "σκύλος δαγκώνει άνθρωπο”...Πράγματι, ευθύς μόλις έγινε γνωστή η εκπαραθύρωση του Ahmet Davutoğlu, ο Yıldırım διακήρυξε σε ομιλία του "εμπρός τώρα για το προεδρικό σύστημα!” - αποδεικνύοντας ότι διαθέτει το κυριότερο προσόν που του ζητείται: να διευκολύνει τη μετατροπή του ενοίκου του Λευκού Παλατιού σε πρόεδρο με εκτελεστικές εξουσίες.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ψεύτικα και αληθινά προφίλ…


Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Εξαιρετικά αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του altsantiri.gr για την τρολοβιοτεχνία  των Μουρούτηδων που  κατασκευάζουν, διακινούν, αναπαράγουν και τελικώς επιβάλλουν αφηγήματα  με δράκους και τέρατα, κατορθώνοντας στο τέλος να πείσουν, να αποσυναρμολογήσουν  και να τρομοκρατήσουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας των social media…Με βασικό εργαλείο τα ψεύτικα προφίλ, οι μηχανές του φασόν δουλεύουν στο φουλ, με συμμαχική αλληλεπίδραση και διαδικτυακή διαπλοκή γύρω από την οποία περιστρέφονται οι μυημένοι  με το έργο τους…
Τι  δουλειά κάνετε; Διασπορέας ψευδών ειδήσεων…
Μια καλοκουρδισμένη  μηχανή με άψογα ψιμύθια, που όμως βρίσκει συχνά πρόσφορο έδαφος για να λειτουργήσει …Γιατί εκτός από τις κατασκευασμένες, υπάρχουν και οι πραγματικές ειδήσεις που «παράγει» ανελέητα η καθημερινότητα…

Ένα γεράκι για το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ

Άβιγκντορ Λίμπερμαν
Αν και ο διορισμός του Λίμπερμαν πρέπει να εγκριθεί από όλα τα κόμματα που συνιστούν την ισραηλινή κυβέρνηση, θεωρείται ότι τελικά θα περάσει.

Η σχέση του νέου Πρωθυπουργού με το «αεροδρόμιο» της Τύμβου Στο Ντιγιαρμπακίρ μεταβαίνει ο Γιλντιρίμ Του Νίκου Στέλγια

http://www.altiokhaber.com/images/haberler/erdogan_izmir_adayimiz_binali_yildirim_h21217.jpgΟ υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και την Πρωθυπουργία της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ μεταβαίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο Ντιγιάρμπακιρ. Αυτό μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που τονίζουν ότι με αυτή την επίσκεψη του, ο κ. Γιλντιρίμ επιχειρεί να στείλει στην τουρκική κοινωνία μήνυμα αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση του κουρδικού κινήματος. Στο Ντιγιάρμπακιρ, ο ίδιος θα επισκεφθεί το χωριό όπου πριν από λίγες ημέρες έχασαν την ζωή τους 16 άνθρωποι από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα όχημα.
Ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας γνωρίζει καλά τις κουρδικές επαρχίες της χώρας του. Ο ίδιος κατάγεται από το ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας. Από την άλλη, οι πληροφορίες της εφημερίδας μας δείχνουν ότι ο κ. Γιλντιρίμ γνωρίζει και παρακολουθεί από κοντά και τις εξελίξεις στην Κύπρο, κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού.