29 Απριλίου 2013

Συνέντευξη Κασουλίδη στο BBC Η Τουρκία δεν μπορεί να επιβάλλει στην Κύπρο τι θα κάνει με το φυσικό της αέριο -f

Η Τουρκία δεν μπορεί να επιβάλλει στην Κύπρο τι θα κάνει με το φυσικό της αέριοΛονδίνο: Τις απόψεις όσων λένε ότι είναι ένας «εύκολος» τρόπος να «σοβαρευτεί επιτέλους» η Κύπρος ως προς τις διαπραγματεύσεις και την επανένωση του νησιού μιλώντας απευθείας με την Τουρκία, απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Hardtalk του BBC, ο κ. Κασουλίδης αποσαφήνισε ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει προτείνει απευθείας συζητήσεις, αλλά ότι επιθυμεί τις συνήθεις διακοινοτικές συνομιλίες.

Η αβάσταχτη γοητεία και η αφοπλιστική ηλιθιότητα του λαϊκισμού

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/04/murderous-populism-large-msg-126023671026.jpg
Antinews.grΠολλές φορές όπως και ο καθένας μας βρεθήκαμε απέναντι στον όρο λαϊκισμό.Μια ολάκερη Κοινωνία και αναφέρομαι στην Ελληνική πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι στο δίλημμα πως υπάρχει μια εναλλακτική πολιτική και στρατηγική συμπεριφορά και σκέψη η οποία αντιπαραβάλει  τα συμφέροντα και τις επιθυμίες  του λαού ενάντια στις ελίτ και που αντιπροσωπεύει  με καθολικό τρόπο τις επιθυμίες και τις ανάγκες του  του λαού.Κατά ένα παράδοξο τρόπο η φορτισμένη αυτή ιδεολογική έννοια ταυτίστηκε στο διάβα του χρόνου με τον εξοστρακισμό της κοινής λογικής , με τον ανορθολογισμό και  τούτο γιατί εξ ορισμού θεωρεί τον λαό ως εκείνη την οντότητα η οποία απο την φύση της είναι πνευματικά ανώτερα, διατηρεί αιώνια χαρακτηριστικά όπως η ηθική και η ορθότητα στην σκέψη κα ιτην δράση.Βολεύει δηλαδή στο να οριστεί εύκολα το αντίπαλο δέος και να οικοδομηθεί η θεωρεία του "Δέν".

Απειλούν τη συνοχή της Ευρωζώνης οι ανισότητες μεταξύ των κρατών – μελών

Συμμόρφωση των χωρών με πλεόνασμα εξαγωγών προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες, προκειμένου να διασωθεί η Ευρωζώνη, ζητά ο Επίτροπος για την Απασχόληση Λάζλο 'Αντορ και εισηγείται την αύξηση των μισθών και την ευρεία εφαρμογή του κατώτατου μισθού στην Γερμανία. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» την Δευτέρα, ο Λ. 'Αντορ αναφέρεται στις ανισότητες μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και τονίζει: «Το Βέλγιο και η Γαλλία διαμαρτύρονται ήδη για τους χαμηλούς μισθούς στην Γερμανία. Μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο πλαίσιο των υψηλών γερμανικών εξαγωγών».

Επέκταση της βάσης στη Σούδα ζητούν οι Αμερικανοί


Προάγγελος νέων επιχειρήσεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν προσφάτως από την ελληνική κυβέρνηση την παραχώρηση επιπλέον χώρου της αμερικανικής βάσης στη Σούδα προκειμένου να σταθμεύουν πρόσθετα μαχητικά, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήσει.

Σύμφωνα με... ακριβείς πληροφορίες, το αμερικανικό αίτημα μεταφέρθηκε προφορικώς στον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο και ήδη τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης εξετάζουν από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανόμενης και της νομικής, την υλοποίηση του αμερικανικού αιτήματος.

Κωνσταντινούπολη: Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία Στον Αγιο Ιωάννη στην Αντιγόνη

Κωνσταντινούπολη: Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία
Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στη νήσο Αντιγόνη της Κωντσταντινούπολης και προκάλεσαν μικροζημιές.
Οι νεαροί, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι. Όπως διαπιστώθηκε οι νεαροί δεν είναι κάτοικοι του νησιού
Κύκλοι της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη σχολιάζουν ότι ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από κυβερνητικούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.http://www.tovima.gr/

Τα πολεμοκάπηλα κελεύσματα του Ισραήλ

Κατηγορεί τη Συρία για χρήση χημικών όπλων και προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα να προσφύγει σε στρατιωτικές ενέργειες.Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών χαρακτήρισαν τις εκτιμήσεις των Ισραηλινών συναδέλφων τους, για περιορισμένη χρήση χημικών από τον συριακό στρατό, ως «μη επαρκείς»
Με ένα μπαράζ τρομολαγνικών και αστήρικτων δηλώσεων, το Τελ Αβίβ προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι το καθεστώς Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα, με τον υφυπουργό Eξωτερικών, Ζεέβ Ελκίν, να ζητάει από την Ουάσινγκτον «να προσφύγει σε στρατιωτική ενέργεια για να θέσει υπό τον έλεγχό της το συριακό χημικό οπλοστάσιο».

Γκρόζνι – Βοστόνη μέσω Δαμασκού

Η βομβιστική επίθεση στο Mαραθώνιο έφερε κοντά τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Ρωσίας που τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους 500 πολίτες της Ε.Ε. που μάχονται στο πλευρό εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Συρία

Του Νικόλα Ζηργάνου

Η τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη έφερε πιο κοντά την Ουάσινγκτον με τη Μόσχα, ιδίως μετά τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών σε σχέση με τις έρευνες που πραγματοποιούν για τους δύο Τσετσένους που ευθύνονται για το μακελειό στον Μαραθώνιο.

Η Συρία χρειάζεται τους Χριστιανούς

http://www.dw.de/image/0,,15789355_303,00.jpg
H υπόθεση της απαγωγής δύο μητροπολιτών στη Συρία επανέφερε στη δημόσια συζήτηση τις δύσκολες συνθήκες, με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι Χριστιανοί στην χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο.Ο φόβος της απαγωγής κληρικών δεν είναι πλέον θεωρητικός στη Συρία. Η απαγωγή δύο μητροπολιτών στο Χαλέπι ενέτεινε την ανησυχία του χριστιανικού πληθυσμού, υποστηρίζει ο μαρωνίτης κληρικός Μισέλ Γιάλαχ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το φαινόμενο δεν είναι νέο και ότι είχε πάρει μαζικό χαρακτήρα στο Ιράκ. Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle, o Μισέλ Γιάλαχ υπενθυμίζει ότι η πλειονότητα των μουσουλμάνων στην Εγγύς Ανατολή καταδικάζει αυτού του είδους τις πρακτικές.

Χριστιανοί εν καμίνω

Οι χριστιανοί της Συρίας λένε συχνά ότι ανήκουν σε μια αρχαία κοινότητα που προηγήθηκε της άφιξης του Ισλάμ και, ανεξαρτήτως της έκβασης της εξέγερσης εναντίον του Σύρου προέδρου Ασαντ, εκείνοι θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί όταν ο πόλεμος τελειώσει. Η συριακή εμφύλια σύγκρουση δεν είναι όμως μια απλή κρίση και, όπως αποδεικνύεται από την απαγωγή των δύο ορθόδοξων μητροπολιτών του Χαλεπίου, κανενός η ασφάλεια δεν είναι δεδομένη.Η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου (κατά κόσμον Ραμί Γιαζίγκι) και του Συρο-ιακωβίτη μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ (Γρηγορίου), πιθανόν από Τσετσένους τζιχαντιστές, χαρακτηρίστηκε από δυτικούς αξιωματούχους «οδυνηρό μήνυμα για τις χριστιανικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή».

Αποδείξεις για τη ληστεία του κατοχικού δανείου

Των Κωνσταντίνου Ρομποτή, Κ. Π. Δημαρά

Συγκλονιστικές πτυχές του ζητήματος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα δημοσιεύει η Real news. Και αποκαλύπτει τις ανελέητες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λεηλασίες που έγιναν από τους Γερμανούς στα χρόνια της κατοχής. Δεν είναι θέμα εκδίκησης. Είναι θέμα χρέους (άλλου από αυτό που εννοούν οι Γερμανοί) και Nεμέσεως.