02 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: Βγήκαν τα τανκς στο Ντιγιάρμπακιρ Από το πρωί έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην επαρχία Σιλβάν


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201510/220421/images/det_79b2241f3cc2fa54.jpgΚαι στρατιωτικά τανκς λαμβάνουν μέρος στην μεγάλη επιχείρηση στην επαρχία Σιλβάν στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από το πρωί. Πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολού αναφέρουν ότι από τις μάχες έχουν σκοτωθεί δύο Τούρκοι στρατιώτες και 17 μέλη του ΡΚΚ.Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη συμμετοχή ειδικών ομάδων επιχειρήσεων του στρατού και καταδρομέων. Η επιχείρηση η οποία διεξάγεται σε τέσσερα σημεία της επαρχίας στηρίζεται από δύο ελικόπτερα ενώ στα ψηλά κτίρια έχουν τοποθετηθεί σκοπευτές. Συμμετέχουν επίσης και τανκς.

*Το θέμα δεν είναι να μην κάνουμε λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη. Το θέμα είναι να μην κάνουμε ουσιαστικά λάθη και να μπορούμε να τα επανορθώσουμε γρήγορα και εύκολα.*

....Στην ΚΕΦΕ μετέχουν:
ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος
ο γγ της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης
τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη (Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος)
η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα
ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φίλιππος Ταυρής
ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μενέλαος Δασκαλάκης
ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης
ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας
ο γραμματέας Οργανωτικού, Κώστας Κόλλιας
ο γραμματέας Εκλογών, Επαμεινώνδας Λεκκέας
ο διευθυντής Διαγραμματειακού, Αλέκος Κόκκαλης
*Ρήση Λένιν

«Εισβολή» του τουρκικού στρατού στην κουρδική πόλη Σιλβάν.Τανκ, ριπές πυροβόλων και αναφορές για νεκρούς


Υπό τον ήχο των πυροβόλων όπλων ξύπνησαν οι κάτοικοι, Κούρδοι στην πλειοψηφία τους, της τουρκικής πόλης Σιλβάν καθώς με εντολή της Άγκυρας εστάλησαν στην περιοχή δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Βρέφος 6 μηνών, ο νεότερος εκ των αγνοουμένων του οποίου ανακαλύφθηκαν τα οστά

Βρέφος 6 μηνών, ο νεότερος εκ των αγνοουμένων του οποίου ανακαλύφθηκαν τα οστά
Η τουρκική βαρβαρότητα δεν είναι κάτι άγνωστο για τον Ελληνισμό. Ωστόσο η ανακάλυψη, 41 χρόνια μετά, των οστών του νεαρότερου εκ των αγνοουμένων, ενός βρέφους 6 μόλις μηνών, δεν μπορεί παρά να συγκλονίζει και να εξοργίζει.

Περιλαμβανομένων και των Ιρανών σύμφωνα με το Reuters Λίβανος: Οι σύμμαχοι του Άσαντ ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στη Συρία


    Λίβανος: Οι σύμμαχοι του Άσαντ ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στη Συρία
Εκατοντάδες ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες με όπλα προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Συρία και η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να ενταχθεί στην επιχείρηση, δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές του Λιβάνου.Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές. "Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του", δήλωσε μία από τις πηγές.Οι πηγές δήλωσαν πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους αντάρτες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ!

Αλέξανδρος Τάρκας-Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και, κυρίως, οι παράλληλες επαφές του με αρχηγούς άλλων κρατών και κυβερνήσεων έχουν δύο όψεις.Η πρώτη όψη, η λεγόμενη «επικοινωνιακή», είναι θετική για τον ίδιο και -λόγω ευρείας δημοσιότητας- και για τη χώρα. Η αιτία είναι ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης για το ασύνηθες «πολιτικό προϊόν» της εποχής των Μνημονίων που εκτόξευσε τα ποσοστά του κόμματός του, επικράτησε σε δύο εκλογές μέσα στο 2015 και, κυρίως, επιβλήθηκε στην κοινή γνώμη, αντιστρέφοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος είχε υποστηρίξει προηγουμένως.

Ρωσικό πλεονέκτημα

dfghjkl
Με την εμπλοκή της ρωσικής αεροπορίας στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, που έγινε δεκτή με φραστικές επιφυλάξεις, αλλά χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο αποκτά την πρωτοβουλία των κινήσεων σε δύο μέτωπα:Η Μόσχα πλέον εγγυάται έμπρακτα ότι οποιαδήποτε συμβιβαστική φόρμουλα για τη Συρία γίνει αποδεκτή από αυτή θα γίνει αυτομάτως δεκτή και από τον Ασαντ. Η ρωσική στρατιωτική παρουσία δεν διασώζει μόνο το μπααθικό καθεστώς της Δαμασκού και του διασφαλίζει να είναι μέρος της όποιας λύσης, το δεσμεύει ταυτόχρονα στη δυναμική του συμβιβασμού. Πούτιν και Ομπάμα επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία του Μινσκ και η υλοποίησή της εξακολουθεί να είναι ένα σημείο αναφοράς για την αναζήτηση σταθεροποίησης στην Ουκρανία και όλα δείχνουν ότι στην τετραμερή Πούτιν, Ποροσένκο, Ολάντ και Μέρκελ στο Παρίσι θα σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Τουρκία σε Ρωσία: Μην χτυπάτε Σύρους αντάρτες, μόνο το ISIS

\Η Άγκυρα και οι εταίροι της στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ καλούν τη Μόσχα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με στόχο τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Σε κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις συμμαχικές αραβικές χώρες του Κόλπου, η Τουρκία αναφέρει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν "περαιτέρω κλιμάκωση" της σύγκρουσης και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πυροδοτήσουν περισσότερο τον εξτρεμισμό.

Ο Βαγγέλης, ο Κυριάκος και ο Άδωνις



https://pbs.twimg.com/media/CQVTD88UEAAOV7P.jpg
Του Κώστα Στούπα-Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναζητούν τον ηγέτη που θα καταφέρει να αποσπάσει την, θολών κινήτρων και ως εκ τούτου αβέβαιη  σε βάθος χρόνου, εύνοια της κοινής γνώμης προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα.Φαίνεται πως στη Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά ψαρεύουν στα θολά νερά με μοναδικό στόχο την "ψαριά" της εξουσίας. Αυτό που δεν βλέπουν, όντες πάνω σε ένα βράχο στη μέση ενός χειμάρρου που κατεβάζει νερά ορμητικός, είναι πως έχουν υπερκαλυφθεί, παρασυρθεί και αποτελούν ήδη βορά των ψαριών που προσπαθούσαν να αγκιστρώσουν στα θολά νερά.Ήτοι, με μεγάλη ευκολία οι πελάτες που έναντι ψήφου είχαν διορίσει ως αργόμισθους στο δημόσιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προς το παρόν γεμίζουν τα δίχτυα του κ. Τσίπρα.
Την ευθύνη γιατί η χώρα μετά το παρασιτικό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ έφθασε να κυβερνιέται από το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρει κυρίως η έκφραση της συντηρητικής παράταξης στη μεταπολίτευση, η ΝΔ.

Reuters: Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία

Βομβαρδισμοί στη Συρία από Ρωσικά μαχητικά και αεροφωτογραφίες

Ο ιδεολογικός παλιμπαιδισμός του εταίρου του Χρήστου Λουτράδη

Δεν υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη του συλλογικού παροξυσμού και της ιδεολογικής αποκαθήλωσης που βιώνουμε ως κοινωνία και ως άτομα από την εν γένει παρουσία του ‘’πολύτιμου’’ εταίρου του Αλέξη Τσίπρα , και υπουργού Άμυνας , Πάνου Καμμένου.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ BBC: Γιατί οι Ρώσοι μπορούν να πετύχουν περισσότερα από τις ΗΠΑ στη Συρία

BBC: Γιατί οι Ρώσοι μπορούν να πετύχουν περισσότερα από τις ΗΠΑ στη Συρία

Το βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει μέσω του ανταποκριτή του στη Μέση Ανατολή Τζόναθαν Μάρκους μία περιγραφή των δυνατοτήτων της ρωσικής στρατιωτικής και αεροπορικής δύναμης που βρίσκεται εκεί και το τελευταίο διήμερο έχει ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις κατά στόχων που σχετίζονται με ισλαμιστές αντάρτες.

Το ανεπίλυτο πρόβλημα της Συρίας


russian syria 
Του Ian Bond-Η Συρία είναι η προέλευση πολλών από τα σημερινά προβλήματα ασφάλειας της Ευρώπης. Τέσσερα χρόνια μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε εκεί, η Δύση ουδεμία στρατηγική έχει για τον τερματισμό του, αλλά ούτε και κάποιος άλλος, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Είναι κατανοητό ότι οι ηγέτες της Δύσης που έχουν αποτύχει να σταματήσουν τον πόλεμο στη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια τώρα δεν θα είχαν άλλα επιχειρήματα. Όμως θα πρέπει ακόμη να χρησιμοποιήσουν το σωστό επιχείρημα. Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα στη Συρία (και στις γειτονικές χώρες) από ό, τι για να τα κάνουν καλύτερα. Η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει το τί κάνει και να έχει εφικτούς στόχους και όχι υψηλές φιλοδοξίες και θα πρέπει να κατανοήσει ότι όλοι οι άλλοι παίκτες στη σύγκρουση έχουν τους δικούς τους στόχους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ασυμβίβαστοι με τη Δύση.

"Ο Ερντογάν εμπόδιο για τις επιχειρήσεις μας στη Συρία" λένε οι ΗΠΑ!

Image Κύριο άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post με τίτλοTurkey’s president is destabilizing the nation in his quest for more power υποστηρίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μπαίνει εμπόδιο στις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Συρία, και συγκεκριμένα στην προσπάθεια των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές μέσα στη χώρα καθώς είναι η πιο μεγάλη δύναμη επί εδάφους στον αγώνα εναντίον του ISIL. 


Αυτό είναι το ελικοπτεροφόρο που ετοιμάζει η Τουρκία! Θα μπορεί να μεταφέρει και F-35!


Image
Όσο στην Ελλάδα ξορκίζουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τον εξοπλισμό της χώρας στη Τουρκία κάνουν ...πάρτυ. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η λύση να ακολουθήσουμε την τουρκική εξοπλιστική φρενίτιδα που δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξει. Ωστόσο δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους αδιάφορους και τους ...άνετους όταν διαπιστώνουμε ότι οι Τούρκοι προχωρούν προγράμματα όπως αυτό του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων.