07 Οκτωβρίου 2016

Κατάφερε να αποδράσει ο Χουρσίτ Κουλτέρ

http://insideoutborders.com/wp-content/themes/editorial/functions/thumb.php?src=wp-content/uploads/2016/10/askeri-kaynaklardan-hursit-kulter-aciklamasi-2219787.jpeg&w=606&h=0&zc=1&q=90&a=cΑγνοούμενος από τις 27 Μαΐου ο Χουρσίτ Κουλτέρ επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Περιφερειών (DBP) στο Σιρνάκ έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Κιρκούκ του Ιράκ, όπου εξήγησε πως κατάφερε να δραπετεύσει από ένα υπόγειο, όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε για 13 ημέρες.

Η Τουρκία σε καθεστώς χούντας και “Μεγάλου Αδελφού”!

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/10/erdogan_big_brother-640x330.jpgΗ Τουρκία βυθίζεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην χούντα Ερντογάν.Δεν πρόκειται για υπερβολή.Δεν είναι αυθαίρετη κρίση.Ο Ερντογάν από το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου “χτίζει” μεθοδικά και βίαια ένα σύστημα διακυβέρνησης απολύτως συγκεντρωτικό και φασιστικό. Η Τουρκία διοικείται πλέον από τον ίδιο και τους πιστούς του με τρόπο τελείως αντιδημοκρατικό.
Οι ειδήσεις που “δραπετεύουν” πλέον από τη γειτονική χώρα είναι κάθε μέρα και χειρότερες. Γιατί πλέον ΜΜΕ μη ελεγχόμενα στην Τουρκία είναι δύσκολο να βρεις.

Εξ ανατολών ο κίνδυνος

 Καθώς το πολιτικό κλίμα οξύνεται όλο και περισσότερο και μια σειρά παραγόντων της δημόσιας ζωής έχουν αποδυθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο με προφανή στόχο την αποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα, καλό είναι να υπενθυμίσουμε μερικά πράγματα που είχαμε επισημάνει εγκαίρως από το καλοκαίρι – πολύ πριν δημιουργηθεί η σημερινή, εντελώς ροκ, κατάσταση. Κατ’ αρχάς, για να επιτύχουν τον στόχο τους, θα πρέπει να συμβούν τα εξής:

Τουρκία, επισφαλές καθεστώς ανασφαλής χώρα


Του Χρήστου θ. Μπότζιου, Πρέσβη ε.τ.
Ο παραπάνω τίτλος θα μπορούσε να αποδοθεί για οποιαδήποτε χώρα ή λαό όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα που προκαλούνται από εξωγενείς ή εσωγενείς παράγοντες. Ένας λαός είναι ανασφαλής όταν δεν αισθάνεται ασφάλεια και επισφαλής όταν τη χώρα του ή τον ίδιο τα χαρακτηρίζει η αστάθεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον. Και οι δύο επιθετικοί προσδιορισμοί φαίνεται να ταιριάζουν και να εκφράζουν τη σημερινή τουρκική πραγματικότητα η οποία, άμεσα ή έμμεσα, επηρεάζει και τις σχέσεις με τις όμορες και άλλες γειτονικές χώρες.

Η ντροπή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε δυο φωτογραφίες των τουρκικών εγκλημάτων κατά Κούρδων!

vasanistiria_turkeyΔύο φωτογραφίες ντροπή για την ΕΕ,το ΝΑΤΟ και όποιους άλλους “πουλάνε προστασία” δημοκρατίας στον πλανήτη κατ΄ επιλογή! Είναι η ίδια φωτογραφία από περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας,όπου κατοικούν Κούρδοι.Η μία του 2015 και η δεύτερη του 2016! Απόλυτη καταστροφή! Οι ορδές του Ερντογάν κατέστρεψαν τα πάντα.Πόσα είναι τα θύματα,πόσοι οι άνθρωποι που έγιναν πρόσφυγες κανείς δεν γνωρίζει και κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να μάθουμε.

Ο Ερντογάν θέτει σε αυστηρή επιτήρηση δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς

Η μεγάλη επιτήρηση και οι διώξεις στην Τουρκία είναι δεδομένο πλέον ότι αφορούν όχι μόνο όσους έχουν κάποια σχέση με το τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά ταυτόχρονα και με όσους ενεργεία ή δυνάμει αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ερντογάν.Προσωπικότητες από το κουρδικό κίνημα, δημοσιογράφοι, αριστεροί και γενικά διαφωνούντες είναι ανά πάσα στιγμή υπό επιτήρηση. Εκτός από την αμιγώς πολιτική αυτή διάσταση, τίθεται και θέμα επιβίωσης, αφού με βάση τα κυβερνητικά διατάγματα που εκδίδονται στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όσοι απολύονται από τις δουλειές τους δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Αυτό ισχύει στο σύνολο του δημοσίου. Τώρα όμως η κυβέρνηση επεκτείνει το μέτρο αυτό και στα μέσα ενημέρωσης.