07 Οκτωβρίου 2016

Κατάφερε να αποδράσει ο Χουρσίτ Κουλτέρ

http://insideoutborders.com/wp-content/themes/editorial/functions/thumb.php?src=wp-content/uploads/2016/10/askeri-kaynaklardan-hursit-kulter-aciklamasi-2219787.jpeg&w=606&h=0&zc=1&q=90&a=cΑγνοούμενος από τις 27 Μαΐου ο Χουρσίτ Κουλτέρ επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Περιφερειών (DBP) στο Σιρνάκ έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Κιρκούκ του Ιράκ, όπου εξήγησε πως κατάφερε να δραπετεύσει από ένα υπόγειο, όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε για 13 ημέρες.

«Όταν μιλούσαν μεταξύ τους, έλεγαν: Είναι ένα καυτό θέμα τώρα, ας περιμένουμε λίγο, οι αντιδράσεις θα πέσουν ούτως ή άλλως, τότε θα τον σκοτώσουμε» είπε πως άκουγε να λένε οι απαγωγείς και δεσμώτες του.
hursit_kulterin_akibeti_soruldu«Κοίταξα τρόπους για να ξεφύγω αφού με μετέφεραν στον επάνω όροφο από το υπόγειο και έτρεξα όταν βρήκα την ευκαιρία» συνέχισε να λέει.

«Συνειδητοποίησαν ότι είχα φύγει αφού είχα απομακρυνθεί από το κτίριο. Ήθελαν να με πυροβολήσουν ή να με εκτελέσουν δημόσια, αλλά έτρεξα μακριά και κρύφτηκα για 40 με 45 μέρες στην πόλη. Κοίταξα για ορισμένα μέσα για να στείλω στην οικογένεια μου, αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι χωρίς να κινδυνεύσω ξανά».
kulter«Θέλω να εκφράσω, επίσης, τις ευχαριστίες μου προς όλους τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που αγωνίζονταν για να ανακαλύψουν τι συνέβη σε μένα και ειδικά τις μητέρες του Σαββάτου, και τις μητέρες για την Ειρήνη. Είμαι ζωντανός σήμερα, χάρη στον αγώνα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για μένα» δήλωσε ο Κουλτέρ ενώ η μητέρα του μόλις έμαθε τα χαρμόσυνα νέα, δεν άντεξε και λιποθύμησε από τη συγκίνηση.

20160629104238_hursit-kulterin-annesiΤο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) του Σιρνάκ και οι βουλευτές Λεϊλά Μπιρλίκ και Αϊσάν Ινμέζ υπέβαλαν κοινοβουλευτικό αίτημα για τη διεξαγωγή έρευνας για την εξαφάνιση του Κουλτέρ ενώ τα μέλη κουρδικού HDP μίλησαν και με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά πρόσωπο με πρόσωπο.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DIHA έγραψε πως στις 3 Ιουνίου ο αγνοούμενος Χουρσίτ Κουλτέρ βρισκόταν κρατούμενος στην  23η Συνοριακή Μεραρχία Στρατοχωροφυλακής, όπου τον είχαν μεταφέρει μετά από κράτηση 7 ημερών στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας του Γκιουμούστεπε.
%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-1Και ενώ δεν είχε γίνει καμία ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας σχετικά με κράτηση του Κουλτέρ στην 23η Συνοριακή Μεραρχία, η εφημερίδα «Καράρ» έγραψε πως «στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως δεν υπήρξε ποτέ κάποια σύλληψη του Κουλτέρ και υποστήριξαν ότι γίνεται προσπάθεια να σπιλωθεί ο στρατός».
Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώθηκε ότι έχει αποσταλεί ειδική ομάδα ερευνητών και ανακριτής για να διερευνήσουν την υπόθεση της «εξαφάνισης» του Χουρσίτ Κουρτέλ.
http://insideoutborders.com/2016/10/07/hoursit-koulter-managed-to-escape/