03 Αυγούστου 2013

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Συνεχίζουν οι Τούρκοι τα «παιχνίδια» τους στη Θράκη

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης
synexizoyn-anenoxlhtoi-oi-toyrkoi-ta-paixnidia-toys-sth-thrakhΣυνεχίζεται η προπαγάνδα της Άγκυρας στη Θράκη, φορώντας αυτή τη φορά το μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σταλμένα από τη «μητέρα πατρίδα» συνεχίζουν και οργώνουν τη βορειοανατολική Ελλάδα.

Η Άγκυρα προτρέπει τους επιχειρηματίες της να «κατακτήσουν» την Ελλάδα

h-agkyra-protrepei-toys-epixeirhmaties-ths-na-katakthsoyn-thn-ellada
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
  Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Άγκυρας καθώς διαπιστώνουν ότι με ελάχιστα χρήματα, μπορούν να βάλουν «πόδι» σε στρατηγικούς τομείς της Ελλάδος και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο. Οι πόλεμοι πια είναι ξεπερασμένες διαδικασίες έχουν τεράστιο κόστος και δεν συμφέρουν αφού πετυχαίνονται τα πάντα με εξαγορές.  Συγκεκριμένα ο μηχανισμός αυτός με «βιτρίνα» τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δημιούργησε έναν κατάλογο με 300 «επενδυτικές ευκαιρίες» στην Ελλάδα για τις οποίες πρέπει να ενδιαφερθούν οι επιχειρηματίες της χώρας του.

Κουβέλης: Το μνημόνιο δεν βγαίνει- Δεν αποκλείονται νέα μέτρα Πηγή: Κουβέλης: Το μνημόνιο δεν βγαίνει- Δεν αποκλείονται νέα μέτρα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/kouvelis-660_86.jpg
Την άποψη ότι το μνημόνιο «δεν βγαίνει» και ότι θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα εμφανίζεται αρνητικός στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως δηλώνει το «τιμόνι» της ΔΗΜΑΡ είναι «στραμμένο αριστερά».Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Επενδυτής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε πως «είναι πολλά τα στοιχεία που οδηγούν στην παραδοχή ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», ενώ παράλληλα υποστήριξε πως «δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα», γεγονός που σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μπορεί να επιφέρει κατά τον κ. Κουβέλη πρόωρες εκλογές.Συνεχίζοντας, ο κ. Κουβέλης μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν την ΔΗΜΑΡ στην αποχώρηση της από την κυβέρνηση, τονίζοντας πως η ΕΡΤ ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως αθέτησε την προγραμματική συμφωνία και πως προχώρησε σε αυταρχικές πολιτικές.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού των μαθητών της ΣΜΥΝ Καταπλέει στο λιμάνι Λεμεσού το ελληνικό αρματαγωγό «Σάμος»

Καταπλέει στο λιμάνι Λεμεσού το ελληνικό αρματαγωγό «Σάμος»Λευκωσία: Στις 3 Αυγούστου θα καταπλεύσει στο Λιμάνι Λεμεσού το αρματαγωγό «Σάμος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού των μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το αρματαγωγό στις 3 και 4 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στην Κύπρο, ο Κυβερνήτης, οι Αξιωματικοί και αντιπροσωπεία Μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Κύπρου.Πηγή: philenews

« Τα ίδια λάθη με Σίλερ και Γκαίτε κάνουν Μέρκελ και Σόιμπλε» Ο δημοσιογράφος Αλ. Στεφανίδης αναλύει τις ιδιαιτερότητες της ελληνογερμανικής φιλίας


« Τα ίδια λάθη με Σίλερ και Γκαίτε κάνουν Μέρκελ και Σόιμπλε»
Γιατί η Αγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άργησαν τόσο να επισκεφθούν την Ελλάδα της κρίσης; Έκαναν το ίδιο λάθος με τον Σίλερ και τον Γκαίτε, υποστηρίζει ο Ελληνας δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανίδης, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία.
«Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να αναχαιτίσει κάθε καλοκαίρι τα αναρίθμητα γερμανικά στίφη που κατακλύζουν τις χώρες της νότιας Ευρώπης. Ο πόθος για τη Μεσόγειο», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σε πρόσφατο αφιέρωμά της, «ήταν ανέκαθεν ένα μίγμα φιλοτάξιδης διάθεσης, θαυμασμού και φθόνου για έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής. Η γερμανική νοσταλγία για το Νότο στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα αλλά και φανταστικές παραδοχές».

Το «όχι» στο Σχέδιο Ατσεσον, η αρχή της ανατροπής του Γεωργίου Παπανδρέου

http://www.tovima.gr/files/1/migratedData/D2002/D0127/1dpa26a.jpgΗ πλέον επεισοδιακή επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού, που έγραψε όμως τη δική της ιστορία, επειδή ελέχθη το μόνο «όχι» σε Αμερικανό πρόεδρο, ήταν εκείνη του Γεωργίου Παπανδρέου τον Ιούνιο του 1964.Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Λίντον Τζόνσον και το θέμα που απασχολούσε τότε ήταν οι τουρκικές απειλές για εισβολή στην Κύπρο. Για την επίλυση του προβλήματος ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναθέσει στον Ντιν Ατσεσον, που είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, να συντάξει ένα σχέδιο επίλυσης. Η Βικιπαίδεια γράφει σχετικά για το Σχέδιο Ατσεσον:

H Αμείλικτη πραγματικότητα

... Δεν ξέρουμε αν ο Σαμαράς και η ομάδα των στελεχών και υπουργών που τον στηρίζει θα μείνουν στην ιστορία ως επιτυχημένοι....
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTn4BCOzu7sjKtQHwp3nMhM6bv581HHuSYXGmAyKMnxhQTWYPZ8Antinews.gr/ 
Η πρόταση και μόνο αυτή αρκεί για να διαπιστώσει ο οιοσδήποτε την απόσταση που χωρίζει τον Κο. Σαμαρά κα ιτην Ηγετική του Ομάδα απο τον κύριο κορμό της Ν.Δ. Με μόνη αναφορά του ονόματος του Κου Βορίδη ο οποίος και  δεν διαθέτει πολιτικό παρελθόν αρκεί κανείς για να διαπιστώσει πως η σκληροπυρηνική δεξιά ακύρωσε εν τη γενέσει το άνοιγμα της Ν.Δ. προς την Κεντροαριστερά.Τα άλλοθι του τύπου εμείς τα λέγαμε, εμείς ελέγχουμε, εμείς στηρίζουμε, εμείς υποστηρίζουμε δεν ευσταθούν.Η Επιτυχία κατά συνέπεια και του antinews.gr αλλά και όλων των πολιτικών συμπεριφορών που συνθέτουν την σημερινή Ν.Δ . είναι το ποσοστό του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Πολιτική σταθερότητα πάση θυσία στην Αθήνα

Πολιτική σταθερότητα πάση θυσία στην Αθήνα  Του Γιώργου Καπόπουλου kapopoulos@pegasus.gr
Οι επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών στις ΗΠΑ, συνήθως καλύπτονται από την επικοινωνιακή υπερβολή, όλες στην εποχή τους έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικές, ως στροφή στις διμερείς σχέσεις Αθήνας Ουάσιγκτον. Για όλες τις επισκέψεις υπήρξαν υπέρμετρες προσδοκίες με ένα βασικό ζητούμενο την υπέρ της Αθήνας μεταβολή των ισορροπιών στο τρίγωνο ΗΠΑ - Ελλάδα - Τουρκία.

Χίος: Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος των Τούρκων


protothema.gr/Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια φωτογράφιζε συστηματικά στρατόπεδα, αεροδρόμια κ.ά. και έδινε σε Τούρκους απόρρητα στοιχεία για τη διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Η χρηματική του αμοιβή κυμαινόταν από 500 έως 1.500 ευρώ για κάθε αποστολή


Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν Τούρκο βοσκό στα σύνορα…


Με αίμα βάφτηκαν τα σύνορα της Τουρκίας με την Αρμενία, καθώς Τούρκος βοσκός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες συνοριακής περιπόλου κι ενώ είχε περάσει μέσα σε αρμενικό έδαφος. Όπως προέκυψε μετά, τα πυρά άνοιξαν Ρώσοι στρατιώτες (ενδεχομένως στελέχη της ρωσικής αντικατασκοπείας, FSB) που φρουρούν τα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία (και με το Ιράν) με βάση διμερές αμυντικό σύμφωνο του 1992.

Επιμνημόσυνο λόγος στο μνημόσυνο του Μακάριου Αρχιεπίσκοπος: Το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί με την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη

Λευκωσία: Το Κυπριακό πρόβλημα «δεν μπορεί να λυθεί με την Τουρκία να απαιτεί να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη ούτε με  τους εποίκους να παραμένουν στη γη των προγόνων μας, ούτε  με τον τούρκικο στρατό να μολύνει τα εδάφη μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  Χρυσόστομος, από την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου τελέστηκε το επίσημο μνημόσυνο του Πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ επί τη συμπληρώσει εκατόν ετών από της γεννήσεως αυτού και τριάκοντα έξι, από του θανάτου του.Του μνημοσύνου, στο οποίο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και άλλοι αξιωματούχοι, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ Επιχείρηση του ΚΣΕΔ για μεταφορά τραυματία


Επιχείρηση μεταφοράς τραυματία από γερμανικό πολεμικό πλοίο στήθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας το απόγευμα.Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΥΠΑΜ έλαβε στις έξι και πέντε το απόγευμα επείγουσα κλήση από το γερμανικό πολεμικό πλοίο «FGS BRAUNSCHWEIG», για άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο μέλους του πληρώματος του, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση βαρέως αντικειμένου κατά τη διάρκεια άσκησης στο πλοίο.Το πλοίο συμμετέχει στη Ναυτική Δύναμη της UNIFIL και έπλεε περί τα 30 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας.

Φακέλωμα με μυστικούς κωδικούς για τις μειονότητες στην Τουρκία


Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι μειονότητες που ζουν στη χώρα -μεταξύ τους και οι Έλληνες- έχουν ένα «μυστικό κωδικό γένους» ανάλογα με το σε ποια κοινότητα ανήκουν και ότι αυτή η πληροφορία χρησιμοποιείται από το υπουργείο Παιδείας.Την αποκάλυψη είχε κάνει η αρμενική εφημερίδα Agos που είχε δημοσιεύσει επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Κωνσταντινούπολης, το οποίο παραδέχεται την ύπαρξη των κωδικών στα κρατικά μητρώα για τον διαχωρισμό των μη μουσουλμάνων πολιτών της Τουρκίας.

Εμπειρογνώμονας: η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας μπορεί να αποδιοργανωθεί από τρία πλοία

американский истребитель F-15 Eagle ввс сша Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής πιστεύει, ότι η πλήρης καταστροφή της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της αντιαεροπορικής άμυνας της θα απαιτήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, αλλά για να στερηθεί η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας τη δυαντότητα να επιχειρεί κατά της αντιπολίτευσης, αρκούν μόνο τρία πλοία και 24 μαχητικά αεροσκάφη.

Όταν και ο Αλέξης θέλει τον Γερμανό /Νικηφόρος Αντωνόπουλος,

http://www.metarithmisi.gr/images/TSIPRAS/Karayiannis_anartisiFB.JPG
Το γεγονός ότι γύρω και πάνω από τον Αλέξη Τσίπρα έχει απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας από το σύνολο σχεδόν των ελληνικών Μέσων Επικοινωνίας, είναι κάτι που εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν θελήσει να κάνει σύγκριση ανάμεσα στα δημοσιεύματα και στα σχόλια και τις κρίσεις για τον πολιτικό λόγο και την εν γένει πολιτική συμπεριφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν μπει σ’ έναν τέτοιο «κόπο», θα δει ότι ενώ τα δημοσιεύματα και η ειδησεογραφία σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα καλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια την πολιτική δραστηριότητα του κ. Τσίπρα, τα σχόλια και η κριτική πάνω σ’ αυτήν την δραστηριότητα, είναι ελάχιστα. Ένας ή δύο δημοσιογράφοι – σχολιαστές είναι που έχουν «εκτεθεί» ασκώντας κριτική και φυσικά έχουν στοχοποιηθεί από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τα Μέσα που άμεσα ή έμμεσα ελέγχει.

Η Ελλάδα δεν έθεσε βέτο για τα Σκόπια- Tου Αθανασιου Ελλις

Η πρόσφατη ανακίνηση από ορισμένους της ελληνικής στάσης σε ό,τι αφορά το όνομα των Σκοπίων, ήταν ατυχής και όχι χρήσιμη. Οσοι παρακολουθούμε το θέμα από κοντά την τελευταία εικοσαετία, και ήμασταν παρόντες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ως απόρροια σωστής προετοιμασίας και εσωκομματικής και διακομματικής εθνικής συσπείρωσης, η χώρα πέτυχε τον στόχο της.Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχονταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κυρίως από την κυβέρνηση Μπους, η Ελλάδα αντιστάθηκε, δημιούργησε τις αναγκαίες συμμαχίες και εξασφάλισε μια ομόφωνη απόφαση - στήριξη από το ΝΑΤΟ.

Ποια θα είναι άραγε η ετυμηγορία της Ιστορίας;

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxAPEoAu-_gVJ8yzY4PTQtwdNrSupO7SdEoJ4SAVT8F1aF9zyAOQΤου Μανόλη Γ. Δρεττάκη*
 Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Παρασκευά Αυγερινού, ιδρυτικού μέλους, στελέχους και στενού συνεργάτη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με τίτλο: «Η Αλλαγή τέλειωσε νωρίς». Ολα τα τμήματα του βιβλίου είναι ενδιαφέροντα, στο άρθρο, όμως, αυτό θα παραθέσω και θα σχολιάσω μόνο λίγες αναφορές του συγγραφέα για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του.

Η υπόθεση της Χίου

Τρεις στόχους είχαν οι συλληφθέντες στο πλωτό οπλοστάσιο
Τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης διεθνούς τρομοκρατίας έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές Αρχές, συλλαμβάνοντας συνολικά οκτώ άτομα, πέντε Τούρκους και τρεις Έλληνες
Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, η Μεγάλη τουρκική Εθνοσυνέλευση και η δίκη «Εργκενεκόν» που θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου, φέρονται να ήταν οι τρεις στόχοι που σχεδίαζαν να κτυπήσουν ταυτόχρονα οι τρεις Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, Χασάν Μπιμπέρ, Αχμέτ Ντουζγκιούν - Γιουκσέλ, Μεχμέτ Γιαϊλά. Και οι τρεις κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και συνελήφθησαν στο φουσκωτό οπλοστάσιο ανοιχτά της Χίου.