30 Ιουλίου 2013

Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην Τουρκία

http://www.newmoney.gr/sites/default/files/styles/full-width/public/tourkia_diamarturies_epeisodia11.jpg
Κώστας ΜελάςΤο πρώτο εξάμηνο του 2013 οι ιδιωτικοποιήσεις στην Τουρκία ανήλθαν σε 8 δις δολάρια . Προχωρούν σχεδόν σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Μεταξύ των άλλων πωλήθηκαν Seyitömer Thermic Plant (2,2 δις δολάρια), η BEDAŞ, η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Ανατολικής Κωνσταντινούπολης (2 δις δολάρια) και η εταιρεία φυσικού Başkent Gas της Άγκυρας (1,2 δις δολάρια).

Aνατολίτικες Πονηριές

http://www.al-monitor.com/files/live/sites/almonitor/files/contributed/jnt_news_al-qaeda-militants-syria-turkey-border/al-nusra-checkpoint-deir-al-zour.jpg?t=thumbnail_578
Οταν βιάζεσαι σκοντάφτεις λέγει μια σοφή λαική παροιμία για αυτό και σπεύδε βραδέως .Για πολλοστή φορά όσοι βιάστηκαν να μεταφράσουν τα τεκταινόμενα στο Δυτικό Κουρδιστάν βρέθηκαν ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων. και τούτο γιατί διαφαίνεται πως η Τουρκική διπλωματία διέπραξε με μεγάλη ευκολία και μεγάλη ευστοχία έναν έντεχνο διπλωματικό ελιγμό ενεργοποιώντας το καθεστώς Ασαντ να στραφεί κατά των Κούρδων ειδικά τώρα που διαφαίνεται η επικράτηση του κατά του Ελεύθερου Συριακού στρατού της Συριακής αντιπολίτευσης. Αποτέλεσε ο διπλωματικός αυτός ελιγμός απάντηση στον ίδιο ελιγμό του καθεστώτος Ασαντ ο οποίος με την αποχώρηση του κυβερνητικού στρατού έδωσε την δυνατότητα στους Κούρδους του Δημοκρατικού Κόμματος της Συρίας -και παρακλάδι του ΠΚΚ-να αποκτήσουν τον απόλυτο  έλεγχο στις κουρδικές περιοχές.

H Aλήθεια δεν νικιέται απο την Λογοκρισία

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmYC51lp8bg52_wq9ACYAUr9Jg_cxMSTIS_RkZIkpiH-6gWDSQGA
Αφιερωμένο στο "Δημοκρατικό" Αntinews.gr και στην Λογοκρισία που επιβάλλει 
Στην πράξη βρέθηκαν σε διαφορετικό μήκος κύματος απο ότι το επίσημο Κόμμα βούλετο.Φαίνεται να ερμήνευσαν για μια ακόμη φορά τα τεκταινόμενα κατά το δοκούν ή για μια ακόμα φορά να παίχτηκε το παιχνίδι , δεν αρέσει στην φυσική ηγεσία το αποσύρω ή το μαζεύω.Το ότι για μια ακόμη φορά με τρόπο λανθασμένο εξυπηρέτησαν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής προς άγραν ψηφοφόρων είναι ηλίου φαεινότερον.Το ότι φτωχό ιδεολογικό οπλοστάσιο συρρικνώνεται όλο και περισσότερο ,- ειδικά εκείνων που θεωρούν τις επιθέσεις φιλίας προς το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. το οποίο και αποτελεί την σύγχρονη μορφή του νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα ως την πιο ενδεδειγμένη πολιτική στάση.- είναι μία αδιάψευστη πραγματικότητα Για μια ακόμη φορά φάνηκε με μεγαλειώδη τρόπο η έλλειψη σοβαρής πολιτικής σκέψης και στάσης απέναντι στο μόρφωμα αυτό.  Δεν θα θεωρήσω τίποτα τυχαίο, ούτε την επίθεση φιλίας , ούτε την αναδίπλωση που την επακολούθησε αντίθετα το σχεδιασμένη ενέργεια  που στόχο έχει την προκειμένη στιγμή να ανιχνεύσει την τάση εντός του κομματικού ιστού και να βρεί την πιο κατάλληλη δίοδο διεμβολισμού της Χ.Α . Οι λογικές αυτές με αφήνουν αδιάφορο στο βαθμό που δεν θίγουν.Οταν προσβάλλουν μνήμη και συνειδήσεις  τότε ο χαρακτήρας της προσπάθειας αυτής  καθίσταται αυτόματα  βαθιά αντιδημοκρατικός, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό απο κανέναν δημοκρατικό Έλληνα Πατριώτη.

«Φύλλο και φτερό» κάνει η ΕΛ.ΑΣ. σπίτι στα Εξάρχεια μετά τον εντοπισμό οπλοστασίου σε ταχύπλοο στη Χίο Ερευνά την ανάμειξη Κούρδων - Τι προκύπτει για τα όπλα που βρέθηκαν


«Φύλλο και φτερό» κάνει η ΕΛ.ΑΣ. σπίτι στα Εξάρχεια μετά τον εντοπισμό οπλοστασίου σε ταχύπλοο στη Χίο
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.Έρευνες σε κατοικία στην οδό Τζαβέλα στην Αθήνα αλλά και σε γραφεία τουρκικής οργανωσης στα Εξαρχεια πραγματοποιούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε ταχύπλοο σκάφος που έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών και είχε προορισμό τα τουρκικά παράλια. Εχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικά αρχεία κι έγγραφρα.Στο σκάφος επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι καταζητούμενοι στη γειτονική χώρα για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις.  Ο ένας από αυτούς είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου αλλά είχε απορριφθεί,

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Βενιζέλος: Η ενεργειακή διπλωματία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας

Βενιζέλος: Η ενεργειακή διπλωματία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας Ενημέρωση εφ' όλης της ύλης του υπουργείου του, παρείχε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και 'Αμυνας της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως η ενεργειακή διπλωματία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας.
Αρχίζοντας από το Κυπριακό, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετικές τις πρωτοβουλίες της κυπριακής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει εκ νέου τον θεσμό του διαπραγματευτή και να επιδιώξει μια νέα κινητικότητα μέσω της Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δώδεκα προσαγωγές μετά τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό

Δώδεκα προσαγωγές μετά τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό Έρευνες σε διαμερίσματα της Αθήνας της Κορίνθου και της Θεσσαλονίκης διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό σήμερα το πρωί φουσκωτού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα που κατείχαν εκρηκτικά και οπλισμό. Για την υπόθεση είχαν προσαχθεί έως το απόγευμα της Τρίτης δώδεκα άτομα.Το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι τέσσερις συλληφθέντες μετέφεραν τον οπλισμό και τα εκρηκτικάΑπό τους επιβαίνοντες στο φουσκωτό οι δύο είναι Έλληνες και οι άλλοι δύο Τούρκοι.

Κομματική κρίση και ακροδεξιά

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/07/11-2-1024x598.jpg
Ούτε η εκλογική διαδικασία ούτε η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι εφικτές χωρίς τον θεσμό του πολιτικού κόμματος. Η αποστολή των κομμάτων συνίσταται στην πολιτική οργάνωση και άρθρωση της λαϊκής κυριαρχίας, με την ενεργοποίηση των πολιτών μέσα από τις κομματικές διαδικασίες. Η συνειδητοποίηση του πολίτη και των κοινωνικών ομάδων συνεπάγεται την αξίωση για αμεσότερη συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις, κύρια έκφραση της οποίας είναι η υποστήριξη ή συμμετοχή στη λειτουργία των κομμάτων.Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εντείνεται η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των κομμάτων κατά τη διεξαγωγή του πολιτικού παιχνιδιού και τη λήψη των κρατικών αποφάσεων.

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Τι Κρατάμε , Τι δεν πετάμε

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgpk60_JgdbAyNuBd10e-4iVGSzKfEhXEf0jRJXkDu47_0y8uczg
ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ Τι δεν πετάμε-Ας πούμε, λοιπόν, ότι τελείωσε η Μεταπολίτευση. Κάποτε και αυτή θα τελείωνε. Το θέμα είναι πέρα από τις νεκρολογίες και τις εύκολες κατάρες τι έρχεται έπειτα από αυτήν; Είναι κάτι καινούργιο που θα ενσωματώσει δημιουργικά τις καλές πλευρές της Μεταπολίτευσης; Ή κάτι παμπάλαιο, δοκιμασμένο και τραγικά αποτυχημένο; Μιλάμε -και ορθώς- για τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης και επικεντρώνουμε στο πελατειακό κράτος και στη διαφθορά. Οσο όμως η κρίση ήταν μακρινός εφιάλτης πόσοι συμβιβάζονταν ή και βολεύονταν με εκείνη την πραγματικότητα επειδή δεν τους έθιγε προσωπικά; Και πόσοι από αυτούς σήμερα είναι πανέτοιμοι να διαγράψουν με μια μονοκοντυλιά όλη τη Μεταπολίτευση, όλα δηλαδή τα 39 χρόνια πρωτοφανούς ομαλού δημοκρατικού πολιτικού βίου, υποκύπτοντας σε «αριστερές» αντισυστημικές «κορώνες» ή -ακόμα χειρότερα- σε ναζιστικά κηρύγματα μίσους;

Ταξίμ και Ταχρίρ

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcROdjN_-PqVVALRf2HSeWFhdBJ6KK3CyXHQwb2awp_kKJY_pUNbAQ
Δύο σχεδόν μήνες μετά την αναταραχή-εξέγερση που συντάραξε την Τουρκία, ο Ερντογάν αντεπιτίθεται με μια διπλή εσωτερική και περιφερειακή στόχευση:Η εσωτερική στόχευση είναι προφανής: Oπως οι διαδηλώσεις κατά του Μόρσι άνοιξαν τον δρόμο στο πραξικόπημα, την ίδια δυναμική θα μπορούσαν να έχουν οι διαδηλώσεις της πλατείας Ταξίμ. Σε μια χώρα όπου το κύρος του Στρατού είναι πολύ πιο συρρικνωμένο από ό,τι στην Αίγυπτο, η επιχειρηματολογία του Ερντογάν θα έχει αντίκρισμα.Η περιφερειακή στόχευση είναι και αυτή ξεκάθαρη: Η Αγκυρα διεκδικεί τον ρόλο του μοναδικού συνήγορου και προστάτη του μετριοπαθούς Σουνιτικού Πολιτικού Ισλάμ στο σύνολο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και του Αραβομουσουλμανικού Κόσμου.

Συρία: Άνοιξε δρόμος για το Χαλέπι και την τελική νίκη…

Η πιο ενδιαφέρουσα όμως πληροφορία-είδηση είναι ότι επιθετικά ελικόπτερα του συριακού στρατού έπληξαν θέσεις των Κούρδων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, χωρίς να εμπλακεί καθόλου η αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας, παρότι η πτήση έγινε πολύ κοντά στα σύνορα, αν δεν ήταν «επάνω» στη νοητή συνοριακή γραμμή και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ΝΑΤΟϊκοί Patriot… ς
Η ιστορική πόλη – προπύργιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία, η Χομς, η αποκαλούμενη και ως «πρωτεύουσα της επανάστασης», έπεσε τελικά στα χέρια των δυνάμεων του συριακού Στρατού και της Χεζμπολάχ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την οριστική ανακατάληψη του Χαλεπιού, της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που θα σημάνει και την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άσαντ έναντι των διαιρεμένων και εξαντλημένων – ίσως και «προδομένων» – αντικαθεστωτικών.

Το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/Lebr04.jpg/250px-Lebr04.jpg
Αntinews.grΜοιάζει πολλές φορές ανεξήγητο, πώς προβεβλημένοι αναλυτές αδυνατούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα με αποτέλεσμα ότι καταθέτουν ως πόνημα τους να έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα , το ότι εκ της προσπάθειας αυτής παράγονται παράλογα συμπεράσματα είναι ηλίου φαεινότερον αλλά ουδόλως τους απασχολεί καθώς ο αρχοντοχωριατισμός τους πλήθους τους περιβάλει με την δέουσα φήμη.Στέκονται δε ως παθητικοί θεατές και περιμένουν το αποτέλεσμα.Φυσικά κα ιδεν διαψεύδονται ποτέ γιατί έχουν ανοίξει όλη την τράπουλα, έχουν δώσει στον καθένα ένα χαρτί και απλά περιμένουν την κληρωτίδα , βέβαιοι για το αποτέλεσμα και θριαμβολογούντες ως νέοι Μεσσίες και Προφήτες.

Σχέδια για αγωγό από την Noble Εγκαταλείπει τη συμφωνία για εξαγορά του 30% του Λεβιάθαν η Woodside.

http://images.newsnow.gr/39/395342/mystiki-symfonia-tourkias-israil-gia-agogo-fysikou-aeriou-1-315x236.jpg
Επτά μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του κολοσσού Woodside και της Noble Energy για εξαγορά από την πρώτη του 30% των συμφερόντων του Λεβιάθαν, ενισχύονται ραγδαία οι ενδείξεις πως η συμφωνία οδηγείται προς κατάρρευση.Ως βασική αιτία φέρεται να είναι οι συνεχείς καθυστερήσεις, από πλευράς του Ισραήλ, στη λήψη τελικών αποφάσεων σχετικά με τον όγκο των εξαγωγών φυσικού αερίου από την γειτονική μας χώρα.Ο πρόεδρος της Noble, Chuck Davidson, δήλωσε σε εξειδικευμένα έντυπα που ασχολούνται με την βιομηχανία των πετρελαιοειδών πως οι καθυστερήσεις από πλευράς του Ισραήλ είναι κύριος λόγος για τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την τελική ενεργοποίηση της συμφωνία.

Οι «ηττημένοι» νικητές (μέρος α’)

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Η δράση του 231 Τάγματος Πεζικού κατά των Τούρκων εισβολέων
Με αυτοθυσία πολέμησαν οι άντρες του τιμημένου Τάγματος από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα του σκληρού και άνισου πολέμου κατά των Τούρκων εισβολέων
Στον άνισο αγώνα ενάντια στους εισβολείς του Αττίλα, έγραψε τη δική του ιστορία και το 231 Τ.Π. Μια ιστορία ανδρείας, φιλοπατρίας, αίματος και θυσίας στο πεδίο της μάχης.

Καταγγελίες για τουρκική παρενόχληση στην κυπριακή ΑΟΖ

Τα 13 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ όπου θα γίνουν έρευνες
Σε παρενόχληση η οποία αγγίζει τα όρια του θερμού επεισοδίου προέβη την περασμένη Πέμπτη το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στα δυτικά της κυπριακής ΑΟΖ. Τουρκική πυραυλάκατος παρεμπόδισε την πορεία ιταλικού πλοίου που ενεργούσε για λογαριασμό της CYTA (για πόντιση καλώδίου) στα όρια των οικοπέδων 7 και 1.Το τουρκικό σκάφος έθεσε σε κλοιό το ιταλικό πλοίο «Odin Finder» με αποτέλεσμα το τελευταίο να ζητήσει οδηγίες και τελικά να επιστρέψει στην Πάφο. Το τουρκικό ναυτικό έστησε καραούλι στην περιοχή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου περιμένοντας ενδεχόμενη επιστροφή του ιταλικού πλοίου.

Θα συμφωνήσει η Τεχεράνη στην αντικατάσταση των S-300;

С-300ВМ Антей-2500 ПВО Ο Πρόεδρος Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τεχεράνη, θα συζητήσει με την ιρανική πλευρά το ενδεχόμενο παράδοσης των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300VM «Antey-2500» . Αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κομερσάντ». Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 ή στις 16 Αυγούστου. Δεν έχει, μέχρι στιγμής, επίσημα επιβεβαιωθεί.

Η Στρεβλή αποτύπωση παράγει πλάνη

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/e21337ca4066d25e5307672212a90c9bcee0463f.jpg
Antinews.grΤα περί τιμωρίας της Ελλάδας και τα περί επιθυμίας αλλαγής της Κυβέρνησης μέσω της σκληρής στάσης που ακολουθείται σε βάρος της Ελλάδας αποτελούσαν και αποτελούν μέρος μύθου αναγκαίου για να τραφεί το κοινό αίσθημα και να διασφαλιστεί το τεκμήριο της αθωοότητας των κρατούντων.Η Ελλάδα δεν τιμωρείται εισπράττει το αποτέλεσμα της ατολμίας της , της αδυναμίας της να εφαρμόσει πολιτικές σε όλα τα επίπεδα που συνάδουν με τον χαρακτήρα του σύγχρονου Ευρωπαικού κράτους, της δυσπιστίας που συνειδητά προκάλεσε ο πολιτικός της κόσμος

Αναζητώντας ρόλο

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfY7k1LgJ_b7p9GqD69wKxV5PI8Xg3uukuugp3vvvvedXD1YP2bQ
Efsyn.grΠολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν  κατά συνέπεια η συμμετοχή της της ΔΗΜΑΡ  στο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας και η αποχώρηση της πρέπει να αποτελέσει πεδίο γόνιμης αντιπαράθεσης και προβληματισμού . Το να επικεντρωθεί η κριτική στο δίλημμα έπρεπε η ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην Κυβέρνηση ή όχι; Επρεπε να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ απο το Κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας ή όχι ; το θεωρώ λαθεμένο. Πρέπει με κάθε τρόπο να διαχωριστούν η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση η οποία και διαπραγματεύεται με την Ευρώπη την εφαρμογή των μνημονίων, με την εκπόνηση και κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης , υλοποιήσιμης η οποία και θα αφορά το γίγνεσθαι εντός Ελλάδας ως σήμερα εκτυλίσσεται. Η πρόταση της ανασύνταξης  θα πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά Εθνικού σχεδίου εξόδου απο την Κρίση.

Συνταγή Αλγερίας για την Αίγυπτο

http://www.nationmultimedia.com/new/2013/07/30/opinion/images/30211369-01_big.jpg
Πριν καν κλείσει ένας μήνας από την παρέμβαση του Στρατού τα προσχήματα εγκαταλείπονται: Ο Μόρσι διώκεται και προφυλακίζεται, και σε κάθε περίπτωση θα είναι εκτός του πλαισίου πολιτικής ζωής που προσδιορίζει η μεταβατική κυβέρνηση, ενώ η πιο ωμή βία ασκείται κατά των οπαδών του ανατραπέντος προέδρου.Είναι φανερό ότι η στρατιωτική ηγεσία στην Αίγυπτο έχει επιλέξει το μοντέλο της Αλγερίας: την άνοιξη του 1992, μετά τον θρίαμβο στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Ισλαμικού Μετώπου Σωτηρίας, ο Στρατός παρενέβη για να ακολουθήσει μια αιματηρή δεκαετία ωμής καταστολής και ακραίας τρομοκρατίας.

Η αναδιοργάνωση πρέπει να πείθει!

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/675510/638/399/0x00000000006c55e9/2/mixanokinites-poreies-poe-ota-dimotiki-astunomia.jpg
Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται από την κυβέρνηση (υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας) η αναδιοργάνωση του Δημοσίου δημιουργεί ερωτηματικά. Κυρίως γιατί γίνεται με τρόπο που υπονομεύει στη συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας την ανάγκη αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα. Εχουμε κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι χωρίς ευρεία αποδοχή και συναίνεση καμία μεταρρύθμιση δεν «ευημερεί» και δεν δικαιολογεί τον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της, καθώς δημιουργεί αμφιβολίες επί της ουσίας.

Ευαίσθητες ισορροπίες στην Α. Μεσόγειο

Επιμέλεια: Παναγιώτης Γρηγορίου

Ο πολυσήμαντος ρόλος των Κούρδων της τουρκοσυριακής μεθορίου
Η εμφύλια σύρραξη στη Συρία επηρεάζει άμεσα την Τουρκία. Καθημερινά ανταλλάσσονται πυρά μεταξύ του τούρκικου στρατού και των Κούρδων αυτονομιστών που κατοικούν εντός της Συρίας

Η Τουρκία μέχρι πριν από ένα χρόνο είχε χερσαία σύνορα με τη Συρία μήκους 875
χλμ. Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πέτυχε συμμαχία με τους Κούρδους της Συρίας, δίνοντάς τους αυτοδιοίκηση με αντάλλαγμα να λαμβάνουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις μαζί με τον Συριακό στρατό εναντίον των σουνιτών αντιπάλων του Άσαντ. Οι Κούρδοι ζουν στη βόρεια Συρία και καταλαμβάνουν έκταση 600 χλμ. που εφάπτεται της Τουρκοσυριακής μεθορίου.

Η κληρονομικότητα του Εμφυλίου Του Ηλία Μαγκλίνη

http://3.bp.blogspot.com/_xZk60WxXCqA/TQ4etNoCTFI/AAAAAAAAAgA/_kmfSnSg2n4/s320/untitled.bmp
Εθνική συμφιλίωση. Ευγενής ιδέα ή ένας ακόμη μύθος; Από το γκράφιτι «Βάρκιζα τέλος», που έκανε την εμφάνισή του στους τοίχους της Αθήνας μετά τον Δεκέμβριο του ’08 έως την κατοχική-εμφυλιοπολεμική φιλολογία και συνθηματολογία στην οποία αναλώνονται βουλευτές και όχι μόνο, η ιδέα της «εθνικής συμφιλίωσης» μοιάζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα.Η ειρωνεία είναι ότι όταν παλαιότερα κυκλοφορούσε κάποιο βιβλίο με θέμα τον Εμφύλιο, κάποιος πάντοτε αγανακτούσε: «Οχι ακόμα ένα βιβλίο για τον Εμφύλιο». Με το που η χώρα πέρασε όμως σε ένα νέο διχαστικό σχήμα («μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί»), τα λεκτικά σχήματα, η σημειολογία της αντιπαράθεσης και η ψυχολογία παραπέμπουν στις εφιαλτικές εποχές των Δεκεμβριανών του 1944 και του τρίχρονου εμφυλίου σπαραγμού που ακολούθησε. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχουμε στ’ αλήθεια βαρεθεί ή κουραστεί με το θέμα του Εμφυλίου...

Λέτα: Να αποφύγουμε τη διαμάχη ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση αλλά θα πρέπει ωστόσο να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. Όσο για τη στάση της ΕΕ υπογράμμισε πως θα πρέπει να είναι ικανή να πείθει το λαό, όχι μόνο να τον υποχρεώνει και πως δεν πρέπει να υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στον πλούσιο Βορρά και το φτωχό Νότο.

Εμείς και οι Γερμανοί -Αγγελική Σπανού,

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgv6MXpiHDRl_TkD19RMxyDbtkzglh2je_GHvMxaCrNw2fdxappg
Οι γερμανικές εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου, έχουν αποκτήσει σχεδόν μεταφυσικές διαστάσεις στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ευρωπαίων του Νότου, σηματοδοτώντας το τέλος ενός (καταστροφικού) οικονομικού κύκλου και την αρχή ενός νέου. Υπερβολές. Δεν προβλέπονται κοσμογονικές αλλαγές, παρά τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ήδη η ελληνική κυβέρνηση. Η σπουδή, στα όρια του πανικού ή και πέρα από αυτά, για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, έχει να κάνει ακριβώς με την αγωνία της εξασφάλισης διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων, σε μια δύσκολη συζήτηση που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, εφ’ όλης της ύλης του ελληνικού ζητήματος.

Σε κλίμακα Μείζονα ή Ελάσσονα;

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/EurozoneCrisis.jpeg
Αntinews.grTo ζήτημα είναι τι ανακάλυψε ο Γιανναράς; Το ζήτημα είναι να τονιστεί η απόκλιση του Ηγετικού Προφίλ του Κου Σαμαρά με τον Κο. Τσίπρα; Στην απάντηση στα ψευτοδιλήμματα Τσίπρας-Σαμαράς, ή Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο;  εντοπίζεται η πολιτική πρόταση  στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία της υπο μετεξέλιξη (;) Ν.Δ.;  Το άν και που υπερέχει ο Κος Σαμαράς είναι η απάντηση στην αναγκαιότητα διασφάλισης της φερεγγυότητας της Ελλάδας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα; ή στον υπερκερασμό της διττής κρίσης χρέους; Μήπως στα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας; μήπως στο ότι η Ευρώπη διαβλέπει στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. κίνδυνο για την πολιτική σταθερότητα της χώρας μας;

«Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο»

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/07/Arveler-Glikatzi-Eleni-280x230.jpg
Την ανησυχία της για την Ελλάδα διατύπωσε η βυζαντινολόγος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Φωτεινή Γιαννούλη, η κ. Αρβελέρ, αναφερόμενη στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ανέφερε: «Αλλιώς μας βλέπει ένας καθηγητής πανεπιστημίου ή ένας φοιτητής κι αλλιώς ένας εργάτης, ο οποίος σου λέει, «γιατί εγώ να δουλεύω για τους Έλληνες;». Είχα πάρει ένα ταξί πρόσφατα στο Παρίσι και μου λέει ο ταξιτζής «κυρία Αρβελέρ, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ισπανούς γιατί είναι εργατικοί, κάνουν ό,τι πρέπει, όχι σαν τους Έλληνες». «Για στάσου» τον κόβω. «Ξέχασα, είστε Ελληνίδα, αλλά δεν πειράζει αλήθεια λέω» μου λέει. Σε ένα μέρος του κόσμου, το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με τον χτεσινό πολιτισμό ούτε με τον αυριανό, αλλά έχει να κάνει με την καθημερινότητα, βγάζω το ψωμί μου, δεν το βγάζω, έχω οικογένεια, είμαι άνεργος, αυτοί σου λένε «φτάνει πια». Από την άλλη μεριά σου λένε «οι Έλληνες κάνουν ότι μπορούν και μας δώσανε τα φώτα τους στο παρελθόν». Το θέμα, πάντως, είναι ότι χάσαμε την αίγλη, ότι ήμασταν αυτοί οι οποίοι κάνανε την καλύτερη αντίσταση, αυτοί που γέννησαν τη δημοκρατία. Τώρα σου λένε «δώσατε, αλλά φτάνει πια»».

Αναζητώντας ρόλο

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//417899B78E8F3F35F09E2C2281B56C2B.jpg
Του Τάσου Παππά Οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα δεν δικαιώνουν την απόφαση του Φ. Κουβέλη να αποσύρει τη ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Τα ποσοστά της, που παρουσίαζαν πάντως κάμψη και πριν από την επιλογή της ρήξης, συρρικνώνονται και η απειλή της εξόδου από το κοινοβούλιο περικυκλώνει την Αγίου Κωνσταντίνου. Προς τα πού κατευθύνονται οι αιφνιδιασμένοι οπαδοί της ακόμη δεν φαίνεται στις μετρήσεις. Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι κρατά στάση αναμονής και ενισχύει τις τάξεις των αναποφάσιστων. Είναι λογικό.