30 Σεπτεμβρίου 2013

Βόμβα από το κόμμα αποστράτων ! Μιλάνε για "δημοκράτορες" που ζητούν τον αφανισμό της ΧΑ!


Με μία ανακοίνωση που θα προκαλέσει τουλάχιστον έντονες συζητήσεις για να μην προβλέψουμε και αντιδράσεις ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ,το κόμμα που ξεκίνησε ως μια πολιτική προσπάθεια αποστράτων , επιτίθεται κατά των δημοσιογράφων οι οποίοι άσκησαν κριτική στην “διακήρυξη” των εφέδρων και αναφερόμενη στις συλλήψεις των χρυσαυγιτών βουλευτών γράφει:
“...η με τυμπανοκρουσίες σύλληψη βουλευτών, που κατά την ειδησεογραφία ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες, έδωσε την αφορμή σε αλαλάζοντες «δημοκράτορες» να ζητούν τον αφανισμό ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, που το ψήφισαν 400 χιλιάδες Έλληνες”.

Τα δώρα του “Εβραϊκού Λόμπι” στο Σαμαρά

ΠΡΟΓΕΥΜΑ Α.ΣΑΜΑΡΑ -AJC
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει μέχρι το τέλος στο ξερίζωμα και στην απαξίωση της Χρυσής Αυγής διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο American Jewish Committee.
«Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση», τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε, πάντως, στο ακροατήριό του που τον χειροκρότησε, όταν αναφέρθηκε «στην σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης που θα δικαστεί», ότι «είναι η Δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα που έχει επιληφθεί, όχι η κυβέρνηση».

Ο ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Όποιος θέλει να κατεβεί στην αρένα της πολιτικής πρέπει να βγάλει το σαρίκι ή το ράσο του»

Εσωτερικές κόντρες μεταξύ των πλέον προβεβλημένων μελών της μειονότητας που μάλιστα προσπαθούν να αναδείξουν τον ηγετικό τους ρόλους κατέχοντας θέση στην άτυπη συμβουλευτική επιτροπή, αναδεικνύει η παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του nπολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ και η χαρακτηριστική δήλωσή του στο «Χ»
«Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην μειονότητα είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία όπως παλιά με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις 
και στους πολιτικούς»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛ ΑΧΜΕΤΟΦ Η μειονότητα της Θράκης απασχόλησε τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των μουσουλμάνων

Ο κ. Αχμέτοφ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις δραστηριότητες της Μουφτείας στην Κομοτηνή για τις οποίες ο σοφολογιότατος Μουφτής τον ενημέρωσε λεπτομερώς
Ο μουφτής Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, συνοδεία εκπροσώπων μειονοτικών ΜΚΟ, συναντήθηκε με τον προσωπικό απεσταλμένο προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων κατά των Μουσουλμάνων, Αντίλ Αχμέτοφ ο οποίος μετέβη στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περί τη μία ώρα, ο κ Αχμέτοφ και ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής συζήτησαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ειδικότερα και το Ισλάμ γενικότερα. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Μάχη κατά των διακρίσεων στα τουρκικά βιβλία

Με το πακέτο μέτρων εκδημοκρατισμού που ανακοίνωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση αποβλέπει μεταξύ άλλων στην εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος μειονoτήτων στα σχολικά βιβλία.
Ο κοινωνιολόγος Κενάν Τσαγίρ από το πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης είναι εδώ και 11 χρόνια επικεφαλής του προγράμματος «Ανθρώπινα δικαιώματα στα σχολικά βιβλία». Από κοινού με ένα τουρκικό ινστιτούτο ιστορίας εξετάζει κατά πόσο τα τουρκικά σχολικά βιβλία εμπεριέχουν διακρίσεις κατά μειονοτήτων. Στις μειονότητες αυτές συγκαταλέγονται πληθυσμιακές όμάδες όπως Κούρδοι, Αρμένιοι και Έλληνες χριστιανοί, Εβραίοι και Ρομά

Η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το τοπίο που αλλάζει

Το ευρωπαϊκό τοπίο μεταλλάσσεται. Το θερμόμετρο της αμερικανογερμανικής έντασης ανεβαίνει στα ύψη και θα συνεχίσει ανερχόμενο όσο η Γερμανία συνεχίζει να εγκλωβίζει τη λοιπή Ευρώπη στις πολιτικές της. Η κορύφωση της έντασης αναμένεται μετά τις ευρωεκλογές, όταν θα γίνουν πλέον ξεκάθαρες οι προθέσεις του Βερολίνου. Η παλαιάς κοπής διατλαντική αντίληψη συνεργασίας αποτελεί πλέον παρελθόν. Μέσα στο διαμορφούμενο αυτό κλίμα ποικίλων διλημμάτων, ο πρωθυπουργός Σαμαράς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκ νέου!...Μετά τη βεβιασμένη πρώτη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, τον Αύγουστο, ακολουθεί από χθες μια δεύτερη, πιο διευρυμένη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην αμερικανική πρωτεύουσα και, υπό μία έννοια, σε συνέχεια και επισφράγιση ζητημάτων της πρώτης. Οι Αμερικανοί, επί της ουσίας, για να εμβαθύνουν την ενεργειακή τους παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, και η ελληνική κυβέρνηση, παραμένουσα στους τύπους, για να πάρει μια περαιτέρω «ανάσα εντυπώσεων» στο εσωτερικό της από ανούσιες αμερικανικές υποστηρικτικές δηλώσεις, κατά τα ειωθότα πολλών δεκαετιών.

Γκιουλ: Η επιλογή του κινεζικού πυραυλικού συστήματος FD-2000 δεν είναι τελική

Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην συμπαραγωγή ενός συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς με μια κινεζική εταιρεία στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ δεν είναι τελική και ότι η χώρα του εξετάζει ακόμη τη συμφωνία, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα. Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επέλεξε το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα FD-2000 της κινεζικής εταιρείας China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC), έναντι των ανταγωνιστικών συστημάτων ρωσικών, αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών.

Η Σχολή της Χάλκης εκτός του «πακέτου εκδημοκρατισμού» του Ερντογάν

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2012/11/turkey4338b.jpg
Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η κυβέρνηση της Τουρκίας με στόχο να απαντήσει σε μερικά από τα παράπονα των Κούρδων, δεν προχωρούν αρκετά ώστε να προωθηθεί η ειρηνευτική διαδικασία με τους αυτονομιστές, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνη και Δημοκρατία (BDP), μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ. Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του εκλογικού ορίου για εκπροσώπηση των κομμάτων στο Κοινοβούλιο και επιτρέπεται η εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα στα ιδιωτικά σχολεία, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του BDP, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η συμπρόεδρος του κόμματος Γκιουλτάν Κισανάκ.Agelioforos
Η Θεολογική Σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπήκε και βγήκε πολλές φορές
Η Σχολή της Χάλκης εκτός του «πακέτου εκδημοκρατισμού» του ΕρντογάνΤο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν περιελήφθη τελικά στο πολυαναμενόμενο «πακέτο εκδημοκρατισμού» που παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η Θεολογική Σχολή φαίνεται ότι μπήκε και βγήκε πολλές φορές από το πακέτο ως την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία της τουρκικής πρωτεύουσας, χωρίς τελικά να ικανοποιηθεί το βασικότερο αίτημα εδώ και 43 χρόνια του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την ίδια τύχη είχαν και τα άλλα μέτρα που ζητούσε η ελληνική κοινότητα, προκειμένου να «θεραπευτούν» οι συνέπειες των καταπιεστικών μέτρων κατά των μειονοτήτων που ασκήθηκαν επί δεκαετίες.

Τουρκία: Μεταρρυθμίσεις υπέρ μαντήλας, Κούρδων και θρησκευτικών μειονοτήτων Τις ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν


Η Τουρκία θα μειώσει πιθανότατα από 10% σε 5% το όριο για την είσοδο ενός κόμματος στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να το καταργήσει και τελείως, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να ευνοήσει τα φιλοκουρδικά πολιτικά κόμματα, τα οποία εξασφαλίζουν μεγάλο ποσοστό ψήφων από την κουρδική μειονότητα στα νοτιοανατολικά της χώρας, ωστόσο δεν έχουν αντίστοιχη δυναμική στις υπόλοιπες επαρχίες

Πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ


Συγκαλείται την Τρίτη στα Ιεροσόλυμα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδος και του Ισραήλ, υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Μπενιαμίν Νετανιάχου.Παράλληλα, θα συγκληθεί ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ, με συμμετοχή επιχειρήσεων από τις δύο χώρες, για τη διερεύνηση κοινών πεδίων συνεργασίας.Naftemporiki.gr/

Από το «χουντογλέντι» το 1997 στη Χρυσή Αυγή του σήμερα

«Σταγονίδια» αναλλοίωτα επί 16 χρόνια ερευνά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου 
 Πριν από 16 χρόνια ο ίδιος εισαγγελέας που ψάχνει σήμερα την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ερευνούσε τη δράση ακροδεξιών και τις σχέσεις τους με την ΕΛ.ΑΣ., που φαίνεται να μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων.Μία εντυπωσιακή σύμπτωση υπάρχει πίσω από την εκτεταμένη έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την αναφερόμενη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος δικαστικός λειτουργός ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε διερευνήσει το περιώνυμο «χουντογλέντι» της Θέρμης την Πρωτομαγιά του 1993, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 όταν δημοσιοποιήθηκε σχετικό βίντεο.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το "πακέτο εκδημοκρατισμού"


 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα το πολυαναμενόμενο «πακέτο εκδημοκρατισμού» όπως αποκαλεί η τουρκική κυβέρνηση τις αναθεωρήσεις νόμων και κανονισμών σχετικά με τους αντιδημοκρατικούς νόμους που ηδη υπάρχουν στην Τουρκία. Μεγάλη η απογοήτευση καθώς ο Ερντογάν δεν ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς υπήρχε προσδοκία της άρσης της απαγόρευσης της λειτουργίας της που επεβλήθη το 1971 από το τουρκικό κράτος.

Στρατηγό έκανε το 2005 η ΝΔ τον πατέρα Παππά που ήταν δεξί χέρι του Παπαδόπουλου!


Ο πατέρας του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παππάς υπήρξε στρατιωτικός,στενός φίλος του Γεωργίου Παπαδόπουλου του δικτάτορα, το 1975 αποστρατεύθηκε στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης . Κι όμως αυτόν τον αξιωματικό το 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ τον ...αποκατέστησε δινόντάς του το βαθμό του ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ.
Προφανώς ο υιός Παππάς δεν ήταν ...αντισυστημικός το 2005 . Γιατί ο πατέρας του έγινε ....στρατηγός μέσω συστήματος βεβαίως.
Η ασύλληπτη ιστορία για την οποία κάποιοι και απο τη ΝΔ πρέπει να δώσουν απαντήσεις όπως δημοσιεύθηκε  στο candianews:

Ο Μιχαλολιάκος συνελήφθη... στην Κύπρο όμως... Της Μαρίας Χρυσάνθου

simaia888
Και ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να χυθεί και αίμα Έλληνα για να ευαισθητοποιηθεί κυβέρνηση και κοινωνία για το πού οδηγεί ο εθνικισμός (στο αίμα των μεταναστών η ευαισθησία δεν ήταν ιδιαίτερη)... στην Κύπρο ανησυχούμε περισσότερο για τον «ανθελληνισμό» της παιδείας μας που «απειλείται» από τη χρήση της κυπριακής διαλέκτου!
Γιατί εμείς οι Κύπριοι, φαίνεται, δεν υποφέραμε ποτέ από λεγόμενους εθνικισμούς για να τους αντιλαμβανόμαστε όταν μας κτυπούν την πόρτα. Το «Δεν Ξεχνώ» που τόσο φορέθηκε στα χρόνια μετά το 1974 φοριέται και σήμερα αγνοώντας ό,τι θα έπρεπε να θυμάται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ (βουλευτής της ΔΗΜΑΡ) «Μηδενική ανοχή απέναντι στο «χρυσαυγιτισμό» ως κουλτούρα»

Μπορεί η κρίση να διεύρυνε τη «μαύρη τρύπα» του φασισμού, αλλά δεν την άνοιξε. «Πρέπει να ανατρέξουμε στο 1974 και εντεύθεν», επισημαίνει ο Γιάννης Πανούσης στην «Κ.Ε.» αναφερόμενος στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη ημέρα μετά την «ώρα των δικαστών», αμφισβητεί την «αφύπνιση του πολιτικού συστήματος» και θεωρεί επιβεβλημένη την αποχώρηση από την πολιτική σκηνή «όλης της γενιάς της Μεταπολίτευσης». Εξηγεί ότι πολλά πρέπει να γίνουν για να ξεριζωθεί η «κοινωνική αποδοχή» της Χ.Α. Και καλεί την Αριστερά να θυσιάσει ιδελογήματα του χθες και εκλογικές τακτικές για να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη μιας κυβερνώσας Ακροδεξιάς.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (βουλευτής Α' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ) «Οι χρυσαυγίτες είναι εισβολείς στα «κάστρα» του ΠΑΣΟΚ»

Την πεποίθηση ότι Ενοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία διαθέτουν ισχυρά δημοκρατικά αντισώματα εκφράζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος στον κίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία από τις ομιχλώδεις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής. Στη συνέντευξή του στην «Κ.Ε.», ο υπεύθυνος του Τομέα Αμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η μόνη απάντηση στον εκφασισμό είναι περισσότερη δημοκρατία και περισσότεροι κοινωνικοί αγώνες για αξιοπρέπεια. «Επαγρυπνούμε, αλλά δεν κινδυνολογούμε» λέει ο κ. Δρίτσας και χαρακτηρίζει εισβολείς τους χρυσαυγίτες που δρουν στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά.

Εγκληματική οργάνωση και φασιστικό κίνημα

http://newpost.gr/storage/photos/c_740px_440px/201309/mixakasi4.jpg
Γράφει ο Σταύρος Λυγερός ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ κάποια στιγμή να συμβεί. Η δολοφονία του Φύσσα επαναφέρει με ένταση την πρόκληση που αντιπροσωπεύει η Χρυσή Αυγή για τη συντεταγμένη πολιτεία. Το εν λόγω κόμμα δεν περιορίζεται σε μια εμπρηστική ρητορική. Διαφοροποιείται, επειδή η κουλτούρα της παραστρατιωτικής βίας είναι οργανική συνιστώσα της ιδεολογίας και της πρακτικής της. Όταν καλλιεργείς την κουλτούρα βίας, όταν της προσδίδεις ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά, όταν τη διαχέεις συστηματικά στην κοινωνία και ιδιαιτέρως στη νεολαία, τότε οδηγείς με μαθηματική ακρίβεια σε περιστατικά όπως αυτό του Κερατσινίου. Κάποια στιγμή, κάποιο μέλος σου θα κάνει το παραπάνω βήμα και οι συνήθεις ξυλοδαρμοί θα μετατραπούν σε δολοφονία.

Στίς οξύτατες προκλήσεις του σήμερα δέν απαντάς με αποτυχημένες λογικές του χτές

http://nstatic.tanea.gr/ATH08_GREECE__0525_11.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTMlMmYwMyUyZjEwJTJmYXRoMDhfZ3JlZWNlLV8wNTI1XzExLmpwZyZ3PTY2MCZoPTM3NiZzdD10cnVlJmJnPTE2Nzc3MjE1JmNyPXRydWUmYXQ9NA%3d%3d
Η οικονομική δυσπραγία ασκεί σοβαρή πίεση στην κοινωνία, οι συνέπειες της είναι ιδιαίτερα σοβαρές ,.Το οικονομικό αδιέξοδο εντοπίζεται στην  χρεοκοπία ενός μοντέλου επίπλαστης  ανάπτυξης το οποίο και υιοθετήθηκε άκριτα από το 1947 και ένθεν. Κατά συνέπεια είναι αδύνατον και μάλιστα  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και υπό το βάρος μιας  σοβαρής οικονομικής κρίσης σε παγκόσμια κλίμακα να υπάρξουν προοπτικές ανάκαμψης.Παρά τα όποια θετικά αποτελέσματα το οικονομικό υπόβαθρο είναι αδύνατον να σταθεροποιηθεί.

Πολιτικές αστοχίες

Στην αρχή της νέας χρονιάς 2013 (20/1/2013) γράφαμε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για τη μεγάλη σημασία της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας προκειμένου να επιτύχει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.«Η σωφροσύνη προϋποθέτει κάθε πολιτική πράξη, η οποία έχει μικρές ή μεγάλες συνέπειες για τους πολίτες, να έχει μελετηθεί σε βάθος και να έχουν εκτιμηθεί οι πιθανές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή μιας χώρας». Επίσης, «η μετριοπάθεια στις αποφάσεις δεν σημαίνει μείωση του μεταρρυθμιστικού εύρους μιας απόφασης, αλλά ανίχνευση και εκτίμηση των δυνατοτήτων αποδοχής μιας σημαντικής αλλαγής, ακόμη και τακτικές υποχωρήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις». Τα παραπάνω ισχύουν πολύ περισσότερο, όταν επιχειρούνται μεταρρυθμίσεις μέσα σε ένα τεταμένο κοινωνικό περιβάλλον, έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης με πρωτοφανή ποσοστά ύφεσης και ανεργίας παγκοσμίως σε καιρό ειρήνης.

Σύγκρουση Τιτάνων στην Άγκυρα Του Νίκου Στέλγια


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3mmrKFnVN4EHGU0VsXs0j9lc-cJACpaX-jtLtsUIUrI1tRCNs
Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κίνημα Γκιουλέν απασχόλησε για μια ακόμη φορά την τουρκική επικαιρότητα με ένα ανακοινωθέν, το οποίο δημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο. Στο ιστορικό ανακοινωθέν, το κίνημα ξεκαθάρισε δημοσίως τον προβληματισμό του απέναντι στις «επιθέσεις», τις οποίες δέχεται το Κίνημα το τελευταίο διάστημα από τους κύκλους της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Το κίνημα θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες «επιθέσεις» είναι αδικαιολόγητες και ότι επισκιάζουν την συνεργασία του με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η οποία άνοιξε τον δρόμο της εξουσίας στον κ. Ερντογάν και στους συντρόφους του πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Η «Ελληνική Νομαρχία» και οι αρχές της ισότητας και της ελευθερίας

http://www.topontiki.gr/photos/250x/pod_2609_032_cmyk1380187289.jpg
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΈνα από τα σπάνια κείμενα του Ελληνικού Διαφωτισμού, η «Ελληνική Νομαρχία», μέσα στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα της εποχής υπό την επιρροή της Γαλλικής Επανάστασης, αποτελεί τεκμήριο επαναστατικότητας για τον υπόδουλο ελληνισμό. Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τη σκληρή κριτική που ασκεί στους ιεράρχες δεν θίγει για κανέναν λόγο τον θεσμό της Εκκλησίας
Σπάνια ο νεοελληνικός δοκιμιακός λόγος συνδύασε το φλογερό ύφος με τη σοφία και την ακρίβεια, αλλά και τον ενθουσιασμό με τη λογική και τη βαθύτητα όπως η «Ελληνική Νομαρχία» του Ανωνύμου Έλληνος. Έχουμε να κάνουμε με ένα προεπαναστατικό κείμενο, το απαύγασμα του ελληνικού διαφωτισμού, που περικλείει προφητικά και ουσιαστικά την περιπετειώδη συγκρότηση και εξέλιξη του νεότερου ελληνισμού.