21 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: Πρόσληψη 6.000 χρηστών του Twitter για προώθηση προπαγάνδας

http://www.skai.gr/files/temp//31397419EAFFDEBC5F7A446E91889E39.jpg
Ας υποθέσουμε ότι είστε μια κυβέρνηση που αντιμετώπισε πρόσφατα έντονη και μαζική αντιπαράθεση της κοινής γνώμης που διοργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας; Αν είστε η Τουρκία, αρχίζετε να παίζετε μόνοι σας αυτό το παιχνίδι. Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε το σχέδιό του για την ανάπτυξη ομάδας 6.000 μελών με στόχο την διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.Ο στόχος είναι να προσλάβει, ως επί το πλείστον, νέους ανθρώπους και να επικεντρωθεί κυρίως στο Twitter και στο Facebook, αλλά και στο Instagram και το YouTube.

Τουρκία: Στα 18,2 δισ ευρώ ο αμυντικός προϋπολογισμός το 2014

Πόσο απέχει το Κουρδικό όραμα του Μασούντ Μπαρζανί απο αυτό του ΠΚΚ;

Μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη αναφορικά με τον Εμφύλιο της Συρίας προκύπτει απο δημοσίευμα του Κουρδικού Ιστότοπου Σύμφωνα με αυτό η αξία του πολεμικού εξοπλισμού που διαπραγματεύεται καθημερινά στην Σουλεμανίγια ανέρχεται σε 85-90000 δολλάρια λόγω της αύξησης των τιμών και αποτελεί απόρροια της  Συριακής Κρίσης. Το εμπόριο είναι νόμιμο  καθώς οι βασικοί πελάτες είναι πλούσιοι Κούρδοι τα ονόματα των οποίων περιέρχονται στην διάθεση της Αστυνομίας.Οι  Σφαίρες  ενός Καλάσνικοφ ΑΚ-47 κοστίζουν 2 δολλαρια  η κάθε μία το όπλο κοστίζει περί τα 4,500 δολλάρια  οι τιμές  για πιστόλια περίστροφα είναι για τα Cougar / $ 12.000, για τα κροατικά  Glock/$ 2.900 , για τα Beretta M1951/$ 900  Οι περισσότεροι αγοραστές για αυτούς τους τύπους των περιστρόφων είανι Κούρδοι Ηλικίας μεταξύ 24 και 35 ετών ενω για τα  AK-47 είναι Κούρδοι  αρχηγοί φυλών

Σκοπιανό σόου

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_276039.jpgΣτο Παλάτι Χόφπουργκ μίλησε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη για την κρίση στην Ελλάδα. Αυτά στη Βιέννη, ύστερα από πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ. Η Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να δοθεί μια λύση για το ελληνικό χρέος καθώς οι πολίτες δεν βλέπουν μπροστά τους φως. Το κλου πάντως αφορά τις ερωτήσεις που δέχτηκε μετά την ομιλία της. Πληροφορούμε ότι εμφανίστηκε η πρεσβευτής της ΠΓΔΜ στη Βιέννη η οποία άδραξε την ευκαιρία για να κάνει σόου. Για την ακρίβεια, επανέλαβε το παραδοσιακό σκοπιανό επιχείρημα ότι η Ελλάδα εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ιταλική ωρολογιακή βόμβα

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/1144530.jpgΩς πύρρειος νίκη θα πρέπει να καταγραφεί η επιβίωση της κυβέρνησης Λέτα χάρη στην αποστασία Αλφάνο από τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Από κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ρώμη είναι πλέον κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς συν τη μειοψηφική ομάδα των αποστατών.Με ή χωρίς τον Μπερλουσκόνι -λόγω της επικείμενης καθαίρεσής του από τη Γερουσία- η Φόρτσα Ιτάλια έχει κάθε λόγο να μείνει στην αντιπολίτευση και να στερήσει πλέον από τον Μπέπε Γκρίλο και το κίνημα των Πέντε Αστέρων το μονοπώλιο της είσπραξης της λαϊκής δυσαρέσκειας από την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας.

Βελιγράδι «Η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δεν συνεπάγεται ένταξη στο ΝΑΤΟ», λέει ο βοηθός ΓΓ της Συμμαχίας

«Η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δεν συνεπάγεται ένταξη στο ΝΑΤΟ», λέει ο βοηθός ΓΓ της ΣυμμαχίαςΟ κ. Τέρρυ Σταματόπουλος είπε ότι δεν απαιτείται η ένταξη και στους δύο οργανισμούςΗ ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνεπάγεται και την προσχώρηση στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δήλωσε ο βοηθός Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις Πολιτικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, Τέρρυ Σταματόπουλος.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, ο κ. Σταματόπουλος τόνισε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν 22 κοινά μέλη και μοιράζονται τις ίδιες δημοκρατικές αξίες, αλλά υπάρχουν χώρες που είναι μόνον μέλη της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας ή μόνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο κ. Σταματόπουλος έφερε ως παραδείγματα την Αυστρία, την Κύπρο, την Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Μάλτα, τη Σουηδία που είναι μέλη της ΕΕ, αλλά όχι του ΝΑΤΟ.

Πάμε σαν άλλοτε...

Πώς μπορεί μια μεσαία δύναμη να διατηρήσει ρόλο υπερπόντιας περιφερειακής επιρροής και παρέμβασης; Η απάντηση είναι γνωστή με τη στήριξη των δυσαρεστημένων από τις επιλογές των μεγάλων δυνάμεων που επηρεάζουν τις περιφερειακές ισορροπίες. Ετσι ο Ολάντ δίνει μια ανέλπιστη στήριξη στον Νετανιάχου όπως ακριβώς είχαν πράξει στη δεκαετία του '50 οι πρωθυπουργοί της Τέταρτης Γαλλικής Δημοκρατίας Μαντές Φρανς, Φορ και Μολέ. Τότε ΗΠΑ και Βρετανία κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας από το εβραϊκό κράτος για να μην αποξενωθούν από τον Αραβικό Κόσμο και η Γαλλία κάλυπτε ένα πραγματικό κενό.

« Ο Σαμαράς αναζητά στήριξη» τιτλοφορείται το άρθρο

Πικρόχολα σχόλια από την Handelsblatt καθώς το συνέδριο που θα μιλήσει ο Σαμαράς διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung Το σημερινό άρθρο της εφημερίδας είναι αρκετά "πικρόχολο" καθώς δεν είναι αυτή που διοργανώνει το συνέδριο, στο οποίο θα παραβρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά η αντίπαλη εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.Το δημοσίευμα τονίζει πως οι συνομιλίες ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας χαρακτηρίζονται από αμοιβαία δυσπιστία και εντεινόμενη απόγνωση , επισημαίνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις  θα μπορούσαν να κρίνουν το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού της Αθήνας».  Μάλιστα, σύμφωνα με την Handelsblatt, «αυτή θα είναι η προειδοποίηση που θα μεταφέρει ο Σαμαράς στην Μέρκελ την Παρασκευή».

Όλμους εκτόξευσαν σιίτες του Ιράκ στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας


http://www.zawya.com/images/cia/large/131121060248SSSB.jpg
«Προειδοποιητικό μήνυμα», τόνισε ο διοικητής σιιτικής πολιτοφυλακής Έξι όλμους εκτόξευσε στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας σιιτική πολιτοφυλακή του Ιράκ την Πέμπτη, ως «προειδοποίηση» προς τη μοναρχία του Κόλπου να σταματήσει να επεμβαίνει στα εσωτερικά του Ιράκ.Οι όλμοι κατέληξαν στην έρημο.«Στόχος ήταν να σταλεί ένα μήνυμα στους Σαουδάραβες, για να τους πούμε ότι οι συνοριακοί σταθμοί τους, αλλά και οι φρουρές τους είναι εντός του βεληνεκούς βολής μας», σημείωσε ο Ουαθίκ Αλ Μπατάτ, διοικητής της πολιτοφυλακής «Στρατός Αλ Μουχτάρ», μιλώντας τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters.

Συνάντηση Χατζηγεωργίου-Θεοχάρους συνάντησαν την Λέιλα Ζάνα


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Zana.jpg
Από: SigmaLive
Την Λειλά Ζάνα, πρώην βουλευτή και ακούραστη ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των Κούρδων, συνάντησαν σήμερα οι Ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου και Ελένη Θεοχάρους. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κουρδικό.
Η Λειλά Ζάνα ενημέρωσε για τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Τουρκία τονίζοντας πως η διαδικασία εκδημοκρατισμού έχει αρχίσει αλλά είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν.

Τουρκία: Ο επίδοξος δολοφόνος του Ερντογάν δεν είχε εκρηκτικά!-Ο «καμικάζι» έχει ψυχολογικά προβλήματα, λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

http://www.protothema.gr/files/1/2013/11/21/22224463.jpg
Συνελήφθη ο 52χρονος άντρας που έφερε πάνω του μηχανισμό που έμοιαζε με βόμβα- Προσπάθησε να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην Άγκυρα- Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν μέσα στο κτήριο - Λήξη συναγερμού στην τουρκική πρωτεύουσα.Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία έπειτα από απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ένας 52χρονος άντρας, που έφερε πάνω του μια συσκευή που έμοιαζε με βόμβα, συνελήφθη από άντρες της Κρατικής Ασφάλειας, την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο κτίριο όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο, στην Άγκυρα.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ


oυ ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Η Σαουδική Αραβία αγοράζει όπλα από τη Ρωσία, η Τουρκία από την Κίνα. Μόλις προχθές θα ήταν απλώς αδιανόητο. Τα ιδεολογικά και θρησκευτικά κριτήρια έχουν καταρρεύσει πλήρως, παραγράφονται όταν μιλάμε για εξωτερική πολιτική. Δεν υπάρχει αριστερή ή δεξιά εξωτερική πολιτική. Τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν κατατάσσονται στο συνηθισμένο εμπόριο, όπως όλοι ξέρουν. Ανήκουν καθαρά στη σφαίρα της Πολιτικής, υποδηλώνουν προθέσεις μερικού ή συνολικότερου αναπροσανατολισμού, διάθεση εξισορρόπησης της μονόπλευρης επιρροής με πολυμερή. Για την ακρίβεια, έτσι το βλέπει αυτός που έχει το μονοπώλιο της επιρροής και μπορεί να αντιδράσει, βίαια εν ανάγκη. Μετά τα ιδεολογικά και θρησκευτικά σύνορα-απαράβατα έως προχθές- καταρρέουν πλέον και τα γεωπολιτικά. Δεν αλλάζει ο Μανωλιός, αλλάζει ο Κόσμος.

Μυστικά αρχεία: Ο «Ψυχρός Πόλεμος» ξεκίνησε στα Βαλκάνια

Αλεξάντρ Σιροκόπαντ,
Σχέδια για τη δημιουργία Συνομοσπονδίας Κρατών της Βαλκανικής, όπου θα μετείχε και η Ελλάδα, καθώς και της Παραδουνάβιας λεκάνης, εκπονούσε ήδη το 1943 η Βρετανία και άλλες Δυτικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν την κάθοδο της Σοβιετικής Ενωσης στο Νότο.
Μυστικά αρχεία: Ο «Ψυχρός Πόλεμος» ξεκίνησε στα Βαλκάνια
Οι πολίτες της Σόφιας στις 15 Σεπτεμβρίου 1944 χαιρετίζουν τον Κόκκινο Στρατό. Πηγή: RIA Novosti

Η «ξεροκέφαλη» Ελλάδα αποφάσισε να πει «όχι»;

Stournaras-Samaras01-11september2013
Όλο και λιγότερους λόγους να συμφωνήσουν μεταξύ τους έχουν Αθήνα και τρόικα υποστηρίζει άρθρο της εφημερίδας Financial Times που αποδίδει τη δυστοκία των τελευταίων διαπραγματεύσεων όχι στα συνήθη παζάρια του πρόσφατου παρελθόντος αλλά σε μία δυναμική βαθύτερης ρήξης που αρχίζει να κυριαρχεί στις σκέψεις των δύο πλευρών.Τιτλοφορούμενο «τι γίνεται όταν μία χώρα υπό διάσωση αποφασίσει τελικά να πει «όχι», το άρθρο «χρεώνει» στην ελληνική πλευρά την πάγια «ξεροκεφαλιά» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την άρνηση σε νέα μέτρα λιτότητας και χαρακτηρίζει ως μετά βίας αποκρυπτόμενη την οργή των διαπραγματευτών της τρόικας, επισημαίνοντας ότι οι εν εξελίξει συζητήσεις δεν συνιστούν απλά μια αλλαγή κλίμακας (ως προς την ένταση) αλλά μια αλλαγή επί της ουσίας.

Εύθραυστες οι ισορροπίες ΕΕ-Ρωσίας-Ουκρανίας λίγο πριν το Βίλνιους

http://en.ria.ru/images/16210/29/162102915.jpgΜια εβδομάδα πριν τη Σύνοδο της Ανατολικής Συνεργασίας δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η Ουκρανία θα αποφασίσει να γίνει ένα εν δυνάμει μέλος της ΕΕ ή θα ενταχθεί στην υπό τη Ρωσία Τελωνειακή Ένωση. Αρκετοί αναλυτές στις Βρυξέλλες μιλούν για ανταγωνισμό Ανατολής και Δύσης για την Ουκρανία.«Ακούγεται, κατά κάποιον τρόπο, σαν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που πήρε παράταση. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ένας αγώνας μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ ή μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ. Αλλά ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία λύση που θα φέρει τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας πιο κοντά στην ΕΕ» δήλωσε ο Πίτερ Σόντεργκαρντ .Η Μόσχα υπόσχεται στο Κίεβο επικερδείς οικονομικές συμφωνίες στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης. Αυτή, βασίζεται στους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ των κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δ. Αβραμόπουλος: Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αμυντικό σύστημα


Μία από τις σταθερές που η χώρα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει αλλά και να υπερβεί τις δυσκολίες, είναι ένα ισχυρό εθνικό αμυντικό σύστημα και διαθέτουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη, τονίζει ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αναφερόμενος στη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες με μία ισχυρή παράσταση σημαίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό μας ζητείται και το χρέος το επιβάλλει, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κύρους και της εικόνας της χώρας μας, στον κόσμο» και προσθέτει: «ο ελληνικός λαός το γνωρίζει, σας τιμά και σας ευχαριστεί γι' αυτό».

Συνεργασία Ισραήλ - Κύπρου για ασφάλεια πτήσεων πάνω από ΑΟΖ

Συνεργασία Ισραήλ - Κύπρου για ασφάλεια πτήσεων πάνω από ΑΟΖ Το ενδεχόμενο υιοθέτησης κοινών διαδικασιών και διαχείρισης της ασφάλειας των πτήσεων των ελικοπτέρων που θα χρησιμοποιούν το FIR των δύο χωρών πάνω από τις αντίστοιχες ΑΟΖ, συζητήθηκε στα πλαίσια συνεδρίου για της Αερομεταφορές που συνδιοργάνωσαν το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων ( FSF-MED) και το "FISHER INSTITUTE" του Ισραήλ.
Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ-Αβίβ στις 18/11/2011, συμμετείχαν εκπρόσωποι από ολόκληρο τον τομέα αερομεταφορών, της Κυβέρνησης και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, ως επίσης και εκπρόσωποι του ICAO, EUROCONTROL, IATA και άλλων Διεθνών Οργανισμών. Το FSF-MED εκπροσωπήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Χρίστο Πέτρου ο οποίος προήδρευσε του Συνεδρίου και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Συνέντευξη για Κυπριακό και...ποδόσφαιρο «Ανακάλυψε» την Κύπρο ο Ερντογάν - Υπέρ της συμφωνίας με την ΚΟΠ

«Ανακάλυψε» την Κύπρο ο Ερντογάν - Υπέρ της συμφωνίας με την ΚΟΠ
Άγκυρα: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta αναφέρθηκε στο Κυπριακό, αλλά και στις προοπτικές ένταξης της χώρας του στην ΕΕ.Για το Κυπριακό είπε πως η βόρεια Κύπρος ξέρει τι θα πει η νότια και τανάπαλιν. Γι’ αυτό, ανέφερε, «ας καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δοθεί ένα τέλος στο θέμα αυτό». Και μπορεί, είπε, στο τέλος να υπάρξει ένα ενωμένο νησί.Γιατί, συνέχισε, όταν ένας αναφέρεται στην ΕΕ για Κύπρο, δεν μιλά για ενωμένο νησί καθώς είναι διαχωρισμένο. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία της ΚΟΠ με την τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. «Θα ήθελα», είπε, «να γίνουν παρόμοια πολιτικά βήματα». Για τα ευρωτουρκικά ο Ερντογάν είπε πως θα πρέπει να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24.

Αλβανία: Ανησυχία Moody's για το μέλλον της οικονομίας Ο διεθνής οίκος αξιολόγησε απειλή από το υψηλό χρέος

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε, χθες, ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων αναφέρει- μεταξύ άλλων -ότι το επίπεδο Β1 των κρατικών ομολόγων της Αλβανίας εξακολουθεί να κινδυνεύει από τις μεγάλες δημοσιονομικές προκλήσεις, την αύξηση του επίπεδο του χρέους και την αργή οικονομική ανάπτυξη, η οποία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.«Η χώρα εξακολουθεί να αναφέρει χαμηλά εισοδήματα, η οικονομία παραμένει μικρή και περιορισμένη, με μια εξαγωγική βάση που βασίζεται στης εμπορικές σχέσεις με τις χώρες της ευρωζώνης. Η οικονομική δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το 2012 και η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει υποτονική» σημειώνεται στην έκθεση.

Υπέρ νέας ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης Ολάντ-Λέτα


Υπέρ μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης τάχθηκαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά την ιταλογαλλική Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη.

Θέλουμε να εργασθούμε από κοινού, ώστε η επόμενη νομοθετική περίοδος στην Ευρώπη να σημάνει ανάπτυξη και για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας την εποχή της αποκλειστικής λιτότητας, δήλωσε ο κ. Λέτα.Οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για μια «νέα φιλοδοξία, μια νέα επιδίωξη», που θα αφορά όχι τόσο την αρχή της ολοκλήρωσης, όσο εκείνη της αλληλεγγύης, ενώ έδωσαν έμφαση στην ανάγκη πολιτικών, που θα προωθούν την ανάπτυξη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ 4 ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014 Ακονίζει γεωτρύπανα η Τουρκία

Ενεργοποιεί η Τουρκία από το 2014 το πρόγραμμα υποθαλάσσιων ερευνών για τον εντοπισμό εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με σκοπό να προχωρήσει στη συνέχεια δυτικότερα. Πρόκειται για μία κίνηση πλήρως «εναρμονισμένη» με το κλίμα που έχει διαμορφώσει το τελευταίο διάστημα η Αγκυρα με τις προκλητικές δηλώσεις της, ευρέως φάσματος μάλιστα, που στρέφονται κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας, η κρατική επιχείρηση υδρογονανθράκων της Τουρκίας, ΤΡΑΟ, προγραμματίζει να προχωρήσει σε τέσσερις υπεράκτιες γεωτρήσεις μέσα στον επόμενο χρόνο -η μία εξ αυτών σε μεγάλα βάθη, ύστερα από 28 χρόνια!- δεσμεύοντας προς το σκοπό αυτό κονδύλι ύψους 511,8 εκατ. ευρώ και «επιστρατεύοντας» σ' αυτό το πλαίσιο το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά».

Το Ισραήλ θα αναζητήσει νέους συμμάχους αντί των ΗΠΑ

Το Ισραήλ θα αναζητήσει νέους συμμάχους αντί των ΗΠΑ
Το Ισραήλ σκοπεύει να ψάξει για νέους εταίρους αντί των ΗΠΑ υπό το φως της επιδείνωσης των σχέσεων με την Ουάσιγκτον λόγω της θέσης της σχετικά με μια σειρά διεθνών ζητημάτων, δήλωσε την Τετάρτη ο ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λιμπερμάν, μιλώντας σε δημόσιο φόρουμ στο Σντερότ.
«Πρέπει να σταματήσουμε να ζητάμε, να παραπονούμαστε, να στενάζουμε, αντί αυτού πρέπει να αναζητήσουμε τις χώρες που δεν εξαρτούνται από τα χρήματα του αραβικού ή του ισλαμικού κόσμου, και οι οποίες θα ήθελαν μα συνεργαστούν μαζί μας σε καινοτομική βάση», τόνισε ο ίδιος.Ο Λιμπερμάν δεν διευκρίνισε ποιες χώρες εννοούσε ως πιθανούς εταίρους. http://greek.ruvr.ru

Εταίροι αλλά προπάντων δυνάστες

Παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται στην Αθήνα σε κάθε επιθεώρηση, αναρωτήθηκα πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος την ταπείνωση. Και αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, ενώ λαμβάνει διαβεβαιώσεις από τους προϊσταμένους των επικεφαλής της τρόικας ότι η αξιολόγηση «θα κυλήσει ομαλά», βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για τις καθυστερήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων και να μη δύναται να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον λαό, που εκφράστηκαν δημόσια.Εάν μελετήσει κανείς τις αρχές του μνημονίου, θα αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, και ο σημερινός και όποιος τον αντικαταστήσει, είναι σιδηροδέσμιος -και χρησιμοποιώ επί τούτου τη λέξη. Προς τι η έκπληξη; Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν το πάνω χέρι σ' αυτήν την ερμαφρόδιτη σχέση που άρχισε το 2010 μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Εχουν τον τελευταίο λόγο.

Αντιστάσεις Η Τουρκία επιδιώκει να καταστεί… ηγεμονική δύναμη

Με τον Σάββα Ιακωβίδη Η Τουρκία έχει ασυγκράτητες μεγαλοϊδεατικές βλέψεις. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, εννοεί να αναβιώσει την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία, από τα πρόθυρα της Βιένης μέχρι τα βάθη της Ασίας. Επιδίδεται σε φαραωνικά έργα - μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, μεγαλύτερη γέφυρα, κτλ. Ήδη, από την εποχή του Τουργκούτ Οζάλ είχε γίνει λόγος για υπερεξάπλωση της Τουρκίας.Ο Ερντογάν όπως και ο υπουργός Εξωτερικών, Νταβούτογλου, έχουν θέσει ως χρονικό όριο το 2023, όταν θα συμπληρώνεται 100ετηρίδα από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μόλις πρόσφατα, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία, ο Ερντογάν είχε εξοργίσει τους Αλβανούς, υποβάλλοντας ότι ανήκουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, ο Γιλτίτ Μπουλούτ, επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του Τούρκου Πρωθυπουργού, εκδίπλωσε τα επεκτατικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ερντογάν και τη φιλοσοφία που διέπει την πολιτική του.

Τουρκία: Προκλητικές ενέργειες ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.


http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//41F4E119D35B412A80E9D94700E0867D.jpg
Σταμπόγλης ΔιονύσηςΟι πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας (δηλώσεις περί μετατροπής της Αγίας  Σοφίας σε Τζαμί, υπέρπτηση μαχητικών σκαφών πάνω από το νησιώτικο σύμπλεγμα των Φούρνων, τοποθέτηση Ερντογαν ότι δεν γνωρίζει κράτος με το όνομα Κύπρος, κ.λπ) επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες των αρμοδίων περί κλιμάκωσης των προκλήσεων ενόψει (σε 40 ημέρες) της ανάληψης των καθηκόντων της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα (Προεδρία Συμβουλίου υπουργών της Ε.Ε.).Παράλληλα, εκφράζεται  η πεποίθηση ότι από την 1/1/2014, οπότε και θ΄αρχίσουν να ασκούνται τα καθήκοντα της Ελληνικής Προεδρίας, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας θα ενταθούν και θα αυξηθούν. Το ίδιο άλλωστε έγινε και στις προηγούμενες Ελληνικές Προεδρίες με αποκορύφωμα την τελευταία (4η κατά σειρά).