25 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην εφημερίδα «Realnews» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_98642/apostaseis-kotzia-apo-to-beto-sti-sunodo-korufis.w_hr.jpgΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στη χώρα μας από το πραξικόπημα στην Τουρκία, κ. υπουργέ; Τι σας ανησυχεί περισσότερο;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Εδώ και καιρό υπογραμμίζω ότι η Τουρκία διακρίνεται από μια νευρικότητα, όρος με τον οποίο περιγραφόταν και η Γερμανία του 19ου αιώνα. Νευρικότητα που ακολουθείτο από την εντονότερη παρουσία του Στρατού. Γι' αυτές τις εκτιμήσεις μου δέχθηκα ύβρη, αλλά η ζωή μπαίνει από το παράθυρο και επιβεβαιώνει τις νηφάλιες εκτιμήσεις. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων της Τουρκίας να μη διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις. Να μην εξαχθεί μέσω ατυχημάτων η κρίση. Αυτό είναι ένα βασικό κριτήριο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Στο στόχαστρο του Ερντογάν και οι μαθητές - Συνέλαβαν 62 παιδιά με την κατηγορία της προδοσίας και για σχέσεις με το πραξικόπημα

Στο στόχαστρο του Ερντογάν και οι μαθητές - Συνέλαβαν 62 παιδιά με την κατηγορία της προδοσίας και για σχέσεις με το πραξικόπημα  - Media
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 62 παιδιά με την κατηγορία της προδοσίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής, γράφει η Daily Mail.Τα παιδιά ηλικίας από 14 έως 17 ετών, σπούδαζαν στην παλαιότερη στρατιωτική σχολή της Κωνσταντινούπολης.Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι νεαροί έχουν «πεταχθεί» σε μία φυλακή και δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν με τους γονείς τους.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ «ΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΑΥΡΟ»

Η συζήτηση που γίνεται για το τι «συμφέρει» την Ελλάδα δεν είναι καθόλου απλή και δεν προσφέρεται για βιαστικά συμπεράσματα
http://endtimeheadlines.org/wp-content/uploads/2016/07/erdogan-with-isis.jpgH Ελλάδα και μάλιστα η σημερινή, που επιβιώνει διασωληνωμένη στην εντατική των δανειστών, δεν έχει κανέναν λόγο να ανακατευτεί στα εσωτερικά της Τουρκίας. Ούτε να πάρει θέση σε σχέση με όσα διαδραματίζονται εκεί. Αυτό είναι σαφές. Και όσοι εύκολα, ανεύθυνα ή, ακόμη χειρότερα, υπηρετώντας ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς, επιχειρούν να «αξιολογήσουν» τα πατριωτικά ανακλαστικά της κυβέρνησης με μέτρο την έκδοση ή μη των οκτώ φυγάδων, προσφέρουν εξαιρετικά κακή υπηρεσία. Ιδίως όταν πολλοί από αυτούς που «ξύπνησαν» σήμερα και θέλουν τσαμπουκάδες ανήκουν στο σύστημα εκείνο της Μεταπολίτευσης που υποχώρησε στα Ιμια, ανέχτηκε τις γκρίζες ζώνες και έστειλε στο πιάτο της ΜΙΤ τον Οτσαλάν.

ΗΠΑ, μια ευρωπαϊκή δύναμη


https://www.enisa.europa.eu/media/news-items/US_EU_flag.jpg/Το βραχυκύκλωμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με υπαιτιότητα της Γερμα­νίας από το 2008 και κυρίως από την έναρξη της κρίσης στην Ευρω­ζώνη την άνοιξη του 2010 έχει οδηγήσει την ΕΕ σήμερα σε μια πρωτοφανή στην Ιστορία της πολυδιάσπαση. Oλα δείχνουν ότι το ηγεμονικό κενό, με την απροθυμία του Βερο­λίνου να πληρώσει το κόστος της κυριαρχίας του, θα το καλύψουν οι ΗΠΑ. Ως μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να διαβάσουμε και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και όχι μόνον ως ανακλαστική αντίδραση οφειλόμενη στην αποσταθεροποίηση της Τουρκίας.-

ΗΠΑ- Τουρκία: Ο «πόλεμος» ξεκίνησε

ΗΠΑ- Τουρκία: Ο «πόλεμος» ξεκίνησε - MediaΟι διπλωματικές  εχθροπραξίες  του καθεστώτος Ερντογάν με τις ΗΠΑ κρατούν χρόνια (από το 2003 με την άρνηση των Τούρκων να δώσουν τουρκικό  έδαφος στους Αμερικανούς να εισβάλουν και από βορά στο Ιράκ ) και εντείνονται όσο η Αγκυρα (για την ακρίβεια το σύστημα εξουσίας του Ερντογάν)  αμφισβητεί στρατηγικές επιλογές της Ουάσιγκτον  στην περιοχή. Το αποτυχημένο πραξικόπημα μπορεί να το δει κανείς- έτσι τουλάχιστον το βλέπει το καθεστώς Ερντογάν—σαν  αναβάθμιση  αυτών των εχθροπραξιών πέρα από τα σφαίρα της διπλωματίας…

Η δημιουργία μετακεμαλικής-αυτοκρατορικής Τουρκία και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα Δεδομένης της θεμελιακής λειτουργίας του Τουρκικού Στρατού στη δομή εξουσίας της χώρας, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα η Τουρκία που γνωρίζαμε έχει πάψει πια να υφίσταται και στη θέση της έχει δημιουργηθεί μια νέα χώρα. Δεν είμαστε σίγουροι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ενώ ακόμη και το ενδεχόμενο του εμφυλίου πολέμου είναι στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση όμως, η κατάρρευση του γοήτρου του Τουρκικού Στρατού δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στην ίδια την υπαρξιακή ταυτότητα της χώρας, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με κάτι άλλο. Και αυτό μάλλον θα είναι ένα αδιαίρετο μείγμα ισλαμισμού, εθνικισμού και αυτοκρατορικής ταυτότητας.

Προς τα πού πάει η Τουρκία; Ο Ερντογάν την μετέτρεψε στη χώρα του “Αλλαχού εκπμέρ”

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ Ανταποκρίτριας του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη Η φράση “Αλλαχού εκμπέρ” που θα πει “Ο Θεός είναι μεγάλος” ακούγεται τις τελευταίες μέρες σε όλη την Τουρκία, προκαλώντας ρίγη στους αριστερούς και κεμαλικούς κύκλους της χώρας οι οποίοι μεν είναι εναντίον του πραξικοπήματος στην Τουρκία, αλλά τρέμουν στην πιθανότητα το νέο κλίμα που δημιουργήθηκε να οδηγήσει την Τουρκία σε ισλαμοποίησή της. “Το πραξικόπημα είναι πραγματικό, ναι πίσω είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν αναμφισβήτητα, αλλά το πρόβλημα τώρα είναι πως θα δημιουργηθεί μια κατάσταση πολιορκίας στην Τουρκία”, μου έλεγε ο Σεφά ο οποίος περηφανεύεται για τις αριστερές καταβολές τους.

Ο …αξιότιμος κ. Ταγίπ Ερντογάν: Όλα έχουν την τιμή τους, αλλά και το τίμημά τους

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan.  EPA, SEDAT SUNAΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Το πραξικόπημα εναντίον του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δεν έπιασε στον ύπνο μόνο τον ίδιο, αλλά και όλους όσους έχουν ένα ενδιαφέρον, στρατηγικό και μη, για τη χώρα. Βεβαίως, τα τσιράκια του Ερντογάν -διότι περί δούλων πρόκειται- ισχυρίζονται ότι οι Αμερικανοί γνώριζαν, επειδή αυτοί σχεδίασαν το πραξικόπημα. Όμως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή απόδειξη γι’ αυτό και θα υποστηρίξω ότι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δεν θα επέτρεπε την αμερικανική συμμετοχή, ακόμα και αν δεν έχει καμία εκτίμηση για τον εθνικιστή Ερντογάν. Φάνηκε ότι τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία, θεωρούσαν το πραξικόπημα μία απομακρυσμένη πιθανότητα, και πίστευαν ότι δεν υπήρχε άνθρωπος στην Τουρκία που θα «τα έβαζε» με τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Τουρκίας.

Τουρκία: "Φωτογραφίζουν" Αμερικάνο στρατηγό ως "εγκέφαλο" του πραξικοπήματος

http://cdn2.img.tr.sputniknews.com/images/102406/53/1024065385.jpg Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ-Σε μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ φαίνεται να οδηγείται η Άγκυρα, για το θέμα του πραξικοπήματος και την έκδοση του θανάσιμου εχθρού του Τούρκου προέδρου Φετουλάχ Γκιουλέν.  Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, υποδεικνύει ως εμπνευστή του πραξικοπήματος τον πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, απόστρατο - από τον Μάιο- στρατηγό John F. Campbell (Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη Campbell ΕΔΩ).
Η εφημερίδα που κυκλοφορεί με τη φωτογραφία του απόστρατου Αμερικάνου στρατηγού στο πρωτοσέλιδό της, υποστηρίζει ότι ο John F. Campbell είχε επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα, δυο φορές, προκειμένου να προετοιμάσει το πραξικόπημα.

Πως και γιατί αποτυγχάνει ένα πραξικόπημα;

https://anatolikotera.files.wordpress.com/2016/07/img_0539.png?w=860&h=258by Η χούντα και οι συνέπειες της 15ης Ιουλίου στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας
Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, έχει εμβαθύνει περαιτέρω τα κοινωνικά ρήγματα και άφησε πίσω της τραύματα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ξεπεραστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι αρνητικές συνέπειες είναι τέτοιες που εξαναγκάζουν πλέον σε μια συνολική αναθεώρηση της αντίληψης για τις επικρατούσες κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες μιας χώρας, η οποία στο άμεσο μέλλον φαίνεται να παράγει περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις. Γιατί όντως η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν σοβαρή, μεγάλη σε διάσταση και βίαιη. Ήταν με όλες της τις πτυχές ένα εξαιρετικής σημασίας πολιτικό γεγονός. Η πληρέστερη αποκωδικοποίηση της φύσης και των συνεπειών μιας τόσο μεγάλης κλίμακας γεγονότων, απαιτεί προηγουμένως μια βαθιά κατανόηση των εμπλεκομένων πλευρών, των μεταξύ τους σχέσεων, των συμφερόντων και των στόχων τους.

Τουρκία: Ορατότης μηδέν


Του Μωυσή Λίτση -mlitsis@naftemporiki.gr Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και όσα ακολούθησαν, κάθε άλλο παρά νίκη της δημοκρατίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Ο κατηγορηθείς για «μεγαλομανία» και «νεο-οθωμανικές» βλέψεις πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία για να στήσει, όπως όλα δείχνουν, το δικό του κράτος, μετατρέποντας τη χώρα σε μια ήπιας (;) μορφής ισλαμική δημοκρατία.«Πραξικόπημα μέσα στο πραξικόπημα» χαρακτήρισε η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν την αντίδραση του Τούρκου προέδρου, που σαν έτοιμος από καιρό ανακοίνωσε προγραφές χιλιάδων ανθρώπων στο δημόσιο, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχώρησε σε περιορισμούς των ακαδημαϊκών ελευθεριών, απαγορεύοντας σε πανεπιστημιακούς να μετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό.

“Ταγίπ εσύ σούπερ σταρ”! Φωτό που δείχνει πως έχει πάρει όλες τις εξουσίες στα χέρια του


erdogan_tapanta
Η φωτογραφία του Ερντογάν που τα λέει όλα. Τι είναι σήμερα ο Ερντογάν στην Τουρκία; Επί της ουσίας είναι:
Πρόεδρος
Πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων
Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου
Διοικητής της ΜΙΤ
Εισαγγελέας , δικαστής , πρόεδρος Συνταγματικού Δικαστηρίου
Αρχηγός της Αστυνομίας
Νομάρχης
Έπαρχος
Και σ΄ ανώτερα…

Σκληρά λόγια Γκιουλέν σε Ερντογάν Ο Γκιουλέν παρομοιάζει τον Ερντογάν με Χίτλερ και Καντάφι Του Νίκου Στέλγια

Με σκληρά λόγια εξαπολύει επίθεση ο ΦετχουλλάχΓκιουλέν κατά του Προέδρου της Τουρκίας, ΡετζέπΤαγγίπΕρντογάν και της κυβέρνησης του.Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο κ. Γκιουλέν υπενθυμίζει στον κ. Ερντογάν και στους οπαδούς του το τέλος των δικτατόρων. Αναφέρεται στις περιπτώσεις των ΜουάμμαρΚανταφί, ΣαντάμΧιουσεφίν, Αδόλφου Χίτλερ και άλλων δικτατόρων.Ο κ. Γκιουλέν παρομοιάζει τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Τουρκία με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Γερμανία της δεκαετίας 30΄. Στην συνέχεια πραγματοποιεί αναφορά στο τέλος του Χίτλερ, τονίζει ότι ο δικτάτορας της Γερμανίας υποχρεώθηκε τελικά να αυτοκτονήσει. «Ζητώ συγγνώμη, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι τέτοιοι δικτάτορες τελικά κατέληξαν στις αποχετεύσεις», αναφέρει ο κ. Γκιουλέν.

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι Τούρκοι στρατηγοί Στρατηγοί που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους την περίοδο 2009 – 2013 Του Νίκου Στέλγια

http://www.aljazeera.com/mritems/Images/2013/8/5/201385162639142734_20.jpgΜια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση την στιγμή που ο αντίκτυπος της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος λαμβάνει νέες διαστάσεις.Με εντολή της κυβέρνησης, οι κεμαλιστές στρατηγοί και ναύαρχοι που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους την περίοδο 2009-2013 επιστρέφουν στα καθήκοντα τους.Συγκεκριμένα, η «Κ» πληροφορείται ότι εκατοντάδες στρατηγοί, ναύαρχοι και αξιωματικοί του στρατού που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους στα πλαίσια της εκδίκασης των Υποθέσεων Βαριοπούλα και Εργενεκόν, πλέον λαμβάνουν εντολές και οδηγίες για να επιστρέψουν αμέσως στα καθήκοντα τους. Κάποιοι στρατηγοί παίρνουν προαγωγή και αναλαμβάνουν κρίσιμης σημασίας πόστα.

Μεγεθύνεται η καχυποψία του Ερντογάν Προσωπικότητες στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου Του Νίκου Στέλγια

https://desertpeace.files.wordpress.com/2015/11/cswlcm_weaafuc9.png
Ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της Τουρκίας φαίνεται να έχει ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όπως περιγράφουν πηγές στην «Κ». Από την περίοδο που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Τουρκίας, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν διακρίνεται για την καχυποψία του και την επιφυλακτική στάση που τηρεί απέναντι ακόμη και στους πιο στενούς συνεργάτες και συνοδοιπόρους του.Στον απόηχο της αποτυχημένης αιματηρής απόπειρας πραξικοπήματος, η «Κ» πληροφορείται ότι η καχυποψία του Ερντογάν εντείνεται, και δηλώνει ότι δεν δύναται πια να εμπιστευτεί τους στενούς του συνεργάτες και τα φιλικά του πρόσωπα.Οι υποψίες του κ. Ερντογάν σχετικά με το πρόσφατο πραξικόπημα επικεντρώνονται σε υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και σε συνεργάτες, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να είχαν καταφέρει να εμποδίσουν την εκδήλωση του στρατιωτικού κινήματος.