25 Ιουλίου 2016

Σκληρά λόγια Γκιουλέν σε Ερντογάν Ο Γκιουλέν παρομοιάζει τον Ερντογάν με Χίτλερ και Καντάφι Του Νίκου Στέλγια

Με σκληρά λόγια εξαπολύει επίθεση ο ΦετχουλλάχΓκιουλέν κατά του Προέδρου της Τουρκίας, ΡετζέπΤαγγίπΕρντογάν και της κυβέρνησης του.Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο κ. Γκιουλέν υπενθυμίζει στον κ. Ερντογάν και στους οπαδούς του το τέλος των δικτατόρων. Αναφέρεται στις περιπτώσεις των ΜουάμμαρΚανταφί, ΣαντάμΧιουσεφίν, Αδόλφου Χίτλερ και άλλων δικτατόρων.Ο κ. Γκιουλέν παρομοιάζει τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Τουρκία με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Γερμανία της δεκαετίας 30΄. Στην συνέχεια πραγματοποιεί αναφορά στο τέλος του Χίτλερ, τονίζει ότι ο δικτάτορας της Γερμανίας υποχρεώθηκε τελικά να αυτοκτονήσει. «Ζητώ συγγνώμη, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι τέτοιοι δικτάτορες τελικά κατέληξαν στις αποχετεύσεις», αναφέρει ο κ. Γκιουλέν.

Ο κ. Γκιουλέν απορρίπτει την εμπλοκή του κινήματος του στην αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος. Αφήνει πολλά υπονοούμενα σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στον απόηχο της απόπειρας του πραξικοπήματος. Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση είχε έτοιμες λίστες για τους συλληφθέντες πριν από το πραξικόπημα.Ο κ. Γκιουλέν αναφέρει ότι η διεθνή κοινότητα συμφωνεί με τον ίδιον και ότι δεν πιστεύει στα όσα ισχυρίζεται αυτή την ώρα η τουρκική κυβέρνηση.
Ο κ. Γκιουλέν συνιστά υπομονή στους οπαδούς του. Κατά την άποψη του, αργά ή γρήγορα θα περάσουν αυτές οι δύσκολες στιγμές. Ακόμη, ο κ. Γκιουλέν ζητά από τους οπαδούς του να διατηρήσουν την αποφασιστικότητα τους, ακόμη και σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν την απειλή της θανατικής ποινής.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=244871