08 Ιουλίου 2015

Αυτές οι κουφάλες οι φτωχοί..

http://www.enikos.gr/images/resized/485_a65ef66a724d7f19597a10f301411d26.jpg
Η πιο διάσημη διεθνώς ελληνική λέξη τα τελευταία τριάντα χρόνια ήταν η λέξη «μαλάκας». Από την περασμένη Κυριακή η πιο διάσημη διεθνώς ελληνική λέξη είναι το «Οχι». Καθυστερημένοι και οπισθοδρομικοί αυτοί οι Ελληνες, επέστρεψαν στο 1940Εχει ύστερα άδικο ο καθηγητής κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος να αποφαίνεται, αποτιμώντας το 61,3% του δημοψηφίσματος, ότι «η βλακεία είναι αήττητη»;

Μαριάς: Συνεχίσατε κ. Βέμπερ το ανθελληνικό ντελίριο

Μαριάς: Συνεχίσατε κ. Βέμπερ το ανθελληνικό ντελίριο - ΒΙΝΤΕΟ
Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή το ανθελληνικό ντελίριο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα,  ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ.Ο Νότης Μαριάς αφού καλωσόρισε τον Α. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε απευθυνόμενος στον Μ. Βέμπερ:

Γλέζος: Η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας, δεν σας την χαρίζουμε -

Γλέζος: Η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας, δεν σας την χαρίζουμε - ΒΙΝΤΕΟ



«Η Ευρώπη λεκτικά, μορφολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη» είπε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Προτού η Ελλάδα χρεοκοπήσει (ELIAS PAPAIOANNOU, RICHARD PORTES, LUCREZIA REICHLIN)

Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα την Ευρώπη ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Η πραγματικότητα πρέπει να αποτελέσει την κατευθυντήρια αρχή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.). Το βασικό θέμα είναι να περιφρουρηθεί η ρευστότητα της χώρας, καθώς το τραπεζικό σύστημα και η οικονομική δραστηριότητα έχουν γονατίσει, τα κρατικά έσοδα συρρικνώνονται, ενώ η δυστυχία των ανθρώπων οξύνεται δραματικά. Το δεύτερο ζήτημα είναι ο σχεδιασμός και η απαρχή της εφαρμογής ενός νέου μακροπρόθεσμου προγράμματος. Οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν με τις νέες συνομιλίες. Χωρίς να δοθούν διαβεβαιώσεις από την Ε.Ε. και αποδείξεις ότι καλοπροαίρετες συνομιλίες έχουν ξεκινήσει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υποχρεωθεί να αποσύρει τη στήριξή της, προξενώντας μία ολοκληρωτικά καταστροφική τραπεζική κρίση.

Μετατόπιση κέντρου βάρους της ΕΕ Βόρεια & Ανατολικά, βλέπει η Handelsblatt…

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2015/07/europe_nasa_satellite.jpgΗ κρίση στην Ελλάδα αποκαλύπτει όχι μόνο τις δυνατότητες διαχείρισης κρίσεων των κρατών της ΕΕ, αλλά αποδεικνύει ότι στο εσωτερικό της Ένωσης έχει μετατοπιστεί το βάρος προς άλλες χώρες. Πλέον οι χώρες της βόρειας και της ανατολικής Ευρώπης έχουν κερδίσει σε αξιοπιστία, επισημαίνει η γερμανική, οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ χθες Τρίτη απέδειξε ότι πιο σκληρές απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ήταν οι χώρες της βόρειας και της ανατολικής Ευρώπης, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Ομπάμα θέλει πακέτο με μεταρρυθμίσεις, χρηματοδότηση, ανάπτυξη και βιωσιμότητα χρέους


..Προδότες, Αλήτες, Κομμουνστές-. Όξω βουλγαριά, ουστ ...

http://www.enikos.gr/images/resized/485_96518f573d4087e301676fde7ea4e236.jpg
Ντροπή σας για την αμφισβήτηση του Ευρωπαϊκού Ιερατείου το οποίο με πολύ κόπο εργάστηκε και απεργάστηκε τα όσα ευλογημένα δεινά ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό.Ντροπή σας να κατηγορείτε και την Γερμανική Δεξιά για τα κακώς κείμενα του τόπου μας την ώρα που η Μητέρα Πατρίδα για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων έσπειρε τον Ιερό Εθνικό διχασμό εδώ και δεκαετίες στον Ελλαδικό χώρο (μέσω της παράλληλης δομής της που διατηρεί περί τους δύο αιώνες).

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η διαφωνία Ολάντ - Μέρκελ για τη λύση

<p>Στιγμιότυπο από τη χθεσινή τετραμερή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ και Γιούνκερ</p>
Εντονο παρασκήνιο με διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης υπήρξε πριν από τη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής όπου για μία ακόμη φορά διαφάνηκε διάσταση απόψεων μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας ως προς τη λύση που προτείνουν για το ελληνικό ζήτημα.

Τερματικός σταθμός...

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150708/engine/assets_LARGE_t_420_54531650_type12713.jpg
Η ρήξη ήταν από την αρχή και για τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη και για την Αθήνα αδιανόητο σενάριο και ανορθολογική επιλογή. Την αυτονόητη αυτή διαπίστωση υπενθύμισε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ που τόνισε ότι δεν θέλουμε να φθάσουμε στο χειρότερο δυνατό σενάριο όπου όλοι θα είναι ηττημένοι, μια ηχηρή διάψευση όλων όσοι ισχυρίζονταν ότι σήμερα οι επιπτώσεις μιας κατάρρευσης της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει μέχρι την οριστική έκβαση της διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής των 28 την προσεχή Κυριακή τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Ενα Grexit θα ήταν «μοιραίο» για τους Ελληνες αλλά και για τη Γερμανία

Ενα Grexit θα ήταν «μοιραίο» για τους Ελληνες αλλά και για τη Γερμανία
«Μια έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν μοιραία μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τη Γερμανία», εκτίμησε ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρσελ Φράτσερ, ενώ χαρακτήρισε «αυταπάτη» την άποψη ότι ένα Grexit θα αποτελέσει λύση στην κρίση στην Ελλάδα, σε άρθρο σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Die Welt.«Έπειτα από ένα Grexit η Γερμανία θα αναλάβει ακόμη περισσότερες ευθύνες αναφορικά με την Ελλάδα και θα πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα», εξηγεί ο Φράτσερ στο άρθρο του.

Οι πρώτες 9 διώξεις δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Μετά από τον έλεγχο στον οποίο προχωρεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την εισαγγελική έρευνα, που διενεργειται για τον ίδιο λόγο, ήρθε η σειρά της ΕΣΗΕΑ.

Τουρκία: Ο στρατός συνέλαβε 800 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα

Τουρκία: Ο στρατός συνέλαβε 800 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνοραΟ τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε σχεδόν 800 ανθρώπους οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στο έδαφος της χώρας από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων τριών υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, κοντά στα οποία ελέγχουν εδάφη τζιχαντιστές, ενισχύονται.
Ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι 768 άνθρωποι συνελήφθησαν μόνο χθες καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Οι τρεις ύποπτοι που φέρονται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος μετήχθησαν στη φυλακή της πόλης Σανλιούρφα αφότου συνελήφθησαν και κρατήθηκαν χωριστά τη 2η Ιουλίου, κατά την ίδια πηγή.Καθώς ανησυχεί για την προέλαση τόσο των συριακών κουρδικών δυνάμεων, όσο και του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, η Τουρκία έχει στείλει επιπλέον στρατεύματα και υλικό για να ενισχύσει τμήματα των χερσαίων συνόρων της με τη Συρία—το μήκος των οποίων φθάνει τα 900 χιλιόμετρα—διότι ο κίνδυνος διάχυσης της σύρραξης εντείνεται.

Αχαρτογράφητος λαός

Είναι η τέταρτη φορά στην Iστορία μας που μαχόμαστε εναντίον πολύ ισχυρών. Το 1821 όλη η Ευρώπη ήταν ενάντια στους Ελληνες με τους λίγους αρχικά φιλέλληνες να αποτελούν τις ωραίες εξαιρέσεις. Το 1940 συγκρουστήκαμε με δύο πανίσχυρες στρατιωτικές δυνάμεις όταν ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες είχαν ήδη ηττηθεί ή ευθέως παραδοθεί χωρίς να πολεμήσουν. Το 1941 ξεπεράσαμε το δίλημμα συνδιαλλαγή ή αντίσταση στους ναζί δημιουργώντας την μεγάλη ΕΑΜική αντίσταση. Και τώρα το δημοψήφισμα.Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισφραγίζει μια σημαντική πολιτική νίκη τακτικής σημασίας για την Ελλάδα, για το θαρραλέο 61,3 % των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η μετατροπή της νίκης σε ήττα: οξύμωρο αφήγημα και τα δικά μας καθήκοντα


REFERENDUM RESULT GREECE
Η 5η Ιουλίου και όλα όσα -πολλά και πυκνά- την ακολούθησαν, αναμφίβολα θα μείνουν στην ιστορία για λόγους μεγαλειώδεις όσο και για το ακριβώς αντίθετο: για λόγους χαρακτηριστικά ευτελείς -μια αντίθεση τόσο έντονη, που παραπέμπει σε μοτίβα αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Το κείμενο που ακολουθεί επιχειρεί έναν πρώτο απολογισμό στην τομή πολιτικής ανάλυσης και χρονογραφήματος: καταθέτει σκέψεις και πρώτα συμπεράσματα (που γράφονται «εν θερμώ»), όμως το κάνει με τρόπο πικρά χιουμοριστικό και ενίοτε δηκτικά επικριτικό. Ο υπότιτλός του -«οξύμωρο αφήγημα»- προκύπτει από το ίδιο το θέμα (το «μύθο») καθώς και τις πράξεις των βασικών δρώντων (από το «ήθος» και τη «διάνοιά» τους, όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης στην «Ποιητική»). Αφηγείται πώς η ατυχής διαχείριση μιας ολοκληρωτικής νίκης μπορεί να οδηγήσει σε ήττα.

DW: Καταλύτης προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας η δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας

GREECE TURKEY
Η άποψη ότι η δεινή οικονομική θέση της χώρας μας λειτουργεί ως «καταλύτης προσέγγισης και αλληλοκατανόησης» εκφράζεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, με τίτλο «από την παραδοσιακή έχθρα σε μια νέα φιλία».

Γιατί επικράτησε το ΟΧΙ

http://news247.gr/eidiseis/gnomes/article3564701.ece/BINARY/w660/ohi.jpgΌταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα δημιουργήθηκε ένα κλίμα παγωμάρας αλλά και φόβου. Αυτή την κατάσταση ήρθε να επιδεινώσει το αναπόφευκτο σε ανάλογες περιπτώσεις κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχος κεφαλαίων, capital controls κατά το ελληνικότερον!!!Σε αυτό περιβάλλον η εκτίμηση των πρώτων ημερών ήταν ότι το ΝΑΙ θα θριάμβευε καθώς το άγνωστο αύριο του ΟΧΙ δημιουργούσε κλίμα τεράστιας ανησυχίας και φόβου.