25 Μαΐου 2013

Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής Υπέρ Σκοπίων ο Χρυσόγελος στο Ευρωκοινοβούλιο

http://img.protothema.gr/C752B768A879462B0BDB386A3BC26D12.jpg
Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κ.Νίκος Χρυσόγελος, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε.
Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πρασίνων, ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της κομισιόν, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα. Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου.

Το βαθύ κράτος της Αμερικής και η σημαία του Προφήτη

«Η συνεχιζόμενη παγκόσμια υπεροχή της Αμερικής εξαρτάται άμεσα από το πόσο χρόνο και πόσο αποτελεσματικά μπορεί να ανταγωνιστεί στην Ευρασία»H Βοστώνη και το «λάθος» της CIA: Το αμερικανικό «βαθύ κράτος» πίσω από τον Ερντογάν και το AKP στην Τουρκία
Σε μια δήλωση προς τον Τύπο τον Απρίλιο, ο υποτιθέμενος πρώην πράκτορας της CIA Γράχαμ Φούλερ, αρνήθηκε μια σύνδεση μεταξύ της βομβιστικής επίθεση της Βοστώνης και της CIA. Σχετικές αναφορές τις περιέγραψε ως «παράλογες». Ωστόσο, αυτή η εξήγηση θα μπορούσε να καταγραφεί ως ένα από τα μεγάλα λάθη μιας μυστικής υπηρεσία στην ιστορία. Ο Φούλερ, λέγεται σε ένα δικτυακό τόπο, έχει στενούς δεσμούς με τη CIA, και φέρεται να συνδέεται με τον θείο του υπόπτου, προς το παρόν δεν έχει καταδικαστεί ακόμη, δολοφόνου της Βοστώνης.

Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου ΗΠΑ- ΕΕ: Ευκαιρίες και προκλήσεις oμιλία του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Ουάσιγκτον

Η Ευρώπη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από δύο χρόνια, όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εκτίμησε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και Υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.Ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι στις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και επεσήμανε ότι η προσέγγιση της Γερμανίας είναι να «μην υπάρξουν μεγαλύτερα χρέη, αλλά μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη».

ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΟΙ ΗΠΑ Πρώτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών το Ισραήλ

Πρώτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών το Ισραήλ Το Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να προστατεύει το έδαφός του, είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή αυτού του είδους των αεροσκαφών, με μεγάλη απόσταση από τις ΗΠΑ και θα διατηρήσει αυτήν τη θέση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Frost and Sullivan.Από το 2005 ως το 2007, οι ισραηλινές εταιρείες εξήγαγαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υπηρεσίες που συνδέονται με αυτού του είδους τα αεροπλάνα, κυρίως στρατιωτικά προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμερικανός συντάκτης της μελέτης, Μάικ Μπλέιντς.

ΓΙΑ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ Ιδανική λύση για Μαξίμου Gazprom και Socar

http://www.euractiv.com/sites/all/euractiv/files/Southern_gas_corridor_0.gifΤης Μανταλένας Πίου
Eπαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Μεσογείου με την είσοδο στην εγχώρια αγορά εταιρειών της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν μέσω της πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την κατασκευή του διεθνούς αγωγού μεταφοράς αερίου TAP.

Διαχειριζόμενοι την κατάρρευση της Συρίας

 Christofer R. Hill
TO BHMA - THE PROJECT SYNDICATE
http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/UxfQhWTisNTYrouzgSA8eA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Y2g9Mjc4NDtjcj0xO2N3PTQwOTI7ZHg9MDtkeT0wO2ZpPXVsY3JvcDtoPTQyOTtxPTg1O3c9NjMw/http://media.zenfs.com/en_us/News/ap_webfeeds/6533d86f8b611a10320f6a7067000d99.jpg Την ώρα που ρώσοι και αμερικανοί διπλωμάτες προετοιμάζονται  για μια ειρηνευτική διάσκεψη με θέμα τη Συρία, η Μέση Ανατολή δοκιμάζεται από μια κρίση που όμοια της δεν έχει δει από την εποχή της Αραβικής Ανοιξης, πριν από δυο χρόνια. Στη Συρία, που στην αρχή έμοιαζε σαν άλλη μια περίπτωση εσωτερικής αλλαγής, ξέσπασε ένας εμφύλιος πόλεμος που έχει επεκταθεί πέραν των συνόρων της χώρας, επηρεάζοντας όλα τα γειτονικά κράτη.

Economist: Ξένο χρήμα επιστρέφει στην Ελλάδα

Economist: Ξένο χρήμα επιστρέφει στην Ελλάδα για τις τράπεζες- Το στοίχημα Μετά από τρία χρόνια οι ξένοι επενδυτές ξαναβλέπουν Ελλάδα, λέει ο Economist. Στόχος η συμμετοχή στις ανακεφαλαιοποιήσεις. Το στοίχημα που αναλαμβάνουν οι επενδυτές και τα ρίσκα. Για τρία χρόνια το ξένο χρήμα έφευγε από την Ελλάδα. Τώρα το κύμα γυρίζει, γράφει ο Economist. Αυτήν την εβδομάδα, σημειώνει, στελέχη της Alpha Bank ήταν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη για να συγκεντρώσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το roadshow είναι μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης: της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Στην Τουρκία, νέος νόμος κατά αλκοόλ και καπνίσματος

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR12MjEvZDG5MDqoYyycznl72ZGG6TOQ7xw1KOyNUq1eA2UnTn2dg
ΑΓΚΥΡΑ. Αυστηρούς περιορισμούς στο κάπνισμα και στην κατανάλωση αλκοόλ προβλέπει νέος νόμος που ψηφίστηκε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Η νέα νομοθεσία απαγορεύει -μεταξύ άλλων- την πώληση οινοπνευματωδών από τα καταστήματα λιανικής από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, καθώς και τη διαφήμιση αλκοόλ, ενώ θα λογοκρίνονται επίσης σκηνές ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που μπορεί να θεωρηθεί ότι προτρέπουν στην κατανάλωση αλκοόλ.

Χορηγοί στα κόμματα και έλεγχος στους πρώην υπουργούς

Μεγάλα ιδιωτικά λόμπι και επιχειρήσεις θα μπορούν ελεύθερα και νόμιμα να χρηματοδοτούν απευθείας τα πολιτικά κόμματα, αρκεί να το δηλώνουν στην Εφορία, πετυχαίνοντας μάλιστα έτσι και φορολογικές απαλλαγές. Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται εξονυχιστικός έλεγχος «πόθεν έσχες» για όλους τους υπουργούς της Μεταπολίτευσης από ανεξάρτητη αρχή με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και διοικητικών επιστημόνων, ενώ ο έλεγχος για το πολιτικό χρήμα και τις προεκλογικές δαπάνες για κόμματα και βουλευτές φεύγει από τη Βουλή και θα διεξάγεται πλέον από ανώτατη επιτροπή που θα συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Ο Ερντογάν αξιώνει αποζημίωση 450.000 ευρώ για τη σύγκριση με τον Άσαντ

Ο αρχηγός του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου Αποζημίωση 450.000 ευρώ ζητά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον αρχηγό του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, διότι τον συνέκρινε με το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ «Μοναχικοί λύκοι» και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Αντιμέτωπη με το «νέο πρόσωπο της τρομοκρατίας» -τη δράση του «μοναχικού λύκου»- βρίσκεται, μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία με την πολιτική της ηγεσία να δηλώνει ότι η πρωτοφανής και αποτρόπαια δολοφονία στρατιώτη έξω από στρατόπεδο στο νοτιανατολικό Λονδίνο από δύο Βρετανούς μουσουλμάνους με καταγωγή από τη Νιγηρία «δεν θα διχάσει τους Βρετανούς και δεν θα κάμψει τον αγώνα της χώρας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Συνάντηση του Αλβανού προέδρου με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

http://cdncms.todayszaman.com/todayszaman/2012/09/26/ozel.jpg
Οι διμερείς σχέσεις Τιράνων - Άγκυρας σε ό,τι αφορά τον τομέα της άμυνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, στα Τίρανα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της αλβανικής Προεδρίας, ο κ. Νισάνι ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και διαβεβαίωσε τον κ. Οζέλ ότι η Αλβανία θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Συμμαχίας και της ίδιας της Τουρκίας.

Οι προκλήσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Τουρκία

http://gazetesu.sabanciuniv.edu/sites/gazetesu.sabanciuniv.edu/files/COCUKLARHAREKETLI.jpg
Η εκπαίδευση είναι ένα καυτό θέμα στην Τουρκία, όπου οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Αλλά ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις, και γιατί προκαλούν τέτοιες διαμάχες; Για να το μάθετε, το Learning World ταξίδεψε στην Τουρκία.Αντανακλώντας μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την ταυτότητα της Τουρκίας και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η θρησκεία στη δημόσια ζωή, υπάρχει διαμάχη σχετικά με την αύξηση του αριθμού των παιδιών που πηγαίνουν σε ισλαμικά σχολεία. Αυτά κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και 1951, μετά τις κοσμικές μεταρρυθμίσεις του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ, πήραν την μορφή των Ιμάμ Χατίπ.