16 Ιουλίου 2013

Δημοσκόπηση καταγράφει έντονο ανταγωνισμό μεταξύ BDP και του ΑΚΡ στην Τουρκία στις κουρδικές περιοχές


http://www.kurdpress.com/En/Images/News/Larg_Pic/24-4-1392/IMAGE635095732898702713.jpg
Δημοσκόπηση  η οποία και διεξήχθη σε 81 επαρχίες της Τουρκίας δείχνει ένα έντονο ανταγωνισμό μεταξύ φιλοκουρδικού Κόμματος  Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και του κυβερνών κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σύμφωνα με την  Milliyet  Η δημοσκόπηση αφορά τις δημοτικές εκλογές και δείχνει  πως το BDP είναι μπροστά από το AKP σε 8 επαρχίες Ντιγιαρμπακίρ, Σιρνάκ, Χακάρι, Van, Σιίρτ, Μαρντίν, Ιγκντίρ και Batman υστερεί σε  5 κουρδικές επαρχίες της Agri, Μπινγκόλ, Μπιτλίς, Μους και Orfa..

Η ΕΕ απαιτεί από το Ισραήλ να επιστρέψει στα σύνορα του 1967

Флаг Израиль еврей дети Όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η νέα οδηγία της ΕΕ, που τίθεται σε ισχύ στις 19 Ιουλίου, απαιτεί όπως οποιαδήποτε συμβόλαια μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ και του Ισραήλ από τώρα και στο εξής περιλαμβάνουν τη θέση ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η Ιουδαία και η Σαμάρια δεν αποτελούν μέρος του κράτους του Ισραήλ.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά απαιτεί από το Ισραήλ να εγκαταλείψει τα εδάφη πέραν των συνόρων του 1967, πράγμα το οποίο είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο για το εβραϊκό κράτος και θα επιδεινώσει σοβαρά τις σχέσεις του με την ΕΕ.Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_07_16/228309598/

Η Αλ Κάιντα σκοπεύει να δημιουργήσει ισλαμικό κράτος στη βόρεια Συρία

Οι εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα σκοπεύουν με τη βια να εξωθήσουν από αυτές τις περιοχές τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να καταλάβουν τις διελεύσεις στα συρο-τουρκικά σύνορα, προκειμένου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις ροές όπλων και πυρομαχικών από την Τουρκία, καθώς και το λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου. Πιστεύεται ότι οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα θα περάσουν στην ενεργό δράση αμέσως μετά το πέρας του Ραμαζανιού – στις 8 με 9 Αυγούστου.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_07_16/228325891/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ KARPAZ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ( ΤΔΒΚ) Προληπτικά λειτουργούν τα πλωτά-φράγματα

http://www.trt.net.tr/medya4/resim/2013/01/04/1f370080-b519-4151-8f6a-347599173176-444x333.jpgΔιαρροή πετρελαίου παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια διοχέτευσης καυσίμων από το πλοίο στα τανκερ στις εγκατάστασης που βρίσκονται στην περιοχή Kalecik –Karpaz ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ της ΤΔΒΚ.Το πετρέλαιο που διέρρευσε κάλυψε ένα πεδίο των 7 χλμ.Το ατύχημα συνέβη αργά τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τους αρμοδίους της εταιρίας το fuel oil που διέρρευσε στην θάλασσα πάντοτε με τους υπολογισμούς τους ανέρχεται στους 100 τόνους.Έχει συγκροτηθεί μια ομάδα διαχείρισης της κρίσης ανακοίνωσε στις δηλώσεις του ο ΨΕΥΤΟ-υπουργός Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Τουρισμού ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ της ΤΔΒΚ,Mehmet Harmancı  και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Restart στην κατάψυξη

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoOi98UIlEeMPapzjCdCnAxug7X-0l9uAdetHGFi3ZHr1lFF-oBQ
Η Μόσχα έκανε στη διαχείριση της υπόθεσης Σνόουντεν ό,τι ήταν δυνατόν για να αυξήσει το πολιτικό κόστος για τον Ομπάμα, με αποκορύφωμα την αίτηση ασύλου στη Ρωσία που κατέθεσε ο ενδιαφερόμενος προφανώς μετά το πράσινο φως των αρμοδίων αρχών.Είναι φανερό ότι στο Κρεμλίνο ουδείς πλέον πιστεύει πως μέσω διαπραγματεύσεων μπορούμε να οδηγηθούμε στο Restart των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας για το οποίο μίλησε η αμερικανική πλευρά στην αρχή της θητείας Ομπάμα. Σήμερα η συμπεριφορά της Μόσχας είναι τιμωρητική, καθώς έχει ως προτεραιότητα να συναισθανθούν στην Ουάσιγκτον το υψηλό κόστος του μη σεβασμού της Ρωσίας ως Μεγάλης Δύναμης.

Βρε, βρέ, η Ντόρα!!!

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/dora-panagiotaros.jpgΑntinews.grΠόσο κοντά είμαστε στην Κοινωνία και σε όλα αυτά που καθημερινά βιώνει; Πόσο άραγε να απασχολούν όλα τούτα τον απλό Έλληνα Πολίτη; Άραγε ελκύουν την προσοχή του και πόσο;Αφουγκραζόμαστε την αγωνία της Κοινωνίας, πώς και πόσο; Κι αν ναί τότε η εικόνα μας ικανοποιεί;Το έχω ξαναγράψει ξεκίνησε μια πορεία πρός τα εμπρός με τα βόδια ζεμένα πίσω απο το κάρο. Και το απίστευτο αντί να πασχίζεις αποσπάσεις την κοινωνική συναίνεση με την πειθώ , δηλαδή με πολιτικό λόγο που αγγίζει και διαπερνά την καθημερινότητα  θεωρείς ότι αυτή θα σου αποδοθεί εθελοντικά μόνο και μόνο γιατι είσαι χαρισματικός ή γιατί εκτέλεσες άριστα την αποστολή που σου ανατέθηκε. Πολιτικός Αγώνας απο θέση ισχύος  λοιπόν και  εκ του ασφαλούς, μόνο που ιστορικα΄δεν δικαιώθηκε ποτέ σε βάθος χρόνου

Μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ

Βολές κατά του «προεδρικού περιβάλλοντος» από «πασοκογενείς» και «Πλατφόρμα 2010» του Δ. Παπαδημούλη. Με το «καλημέρα» προειδοποιεί η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη. Μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ
Το «περιβάλλον (!) Τσίπρα» βάλλεται έντονα από την «Πλατφόρμα 2010» των Δημ. Παπαδημούλη, Γιάννη Μπαλάφα, Κώστα Πουλάκη, Ρένας Δούρου κ.α., μένεα πνέουν και οι «πασοκογενείς» που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν ψηφίστηκαν για τη νέα ΚΠΕ, ενώ ντιθέσεις υπάρχουν και στον πυρήνα της ΑΡΕΝ, της παράταξης που αναφέρεται απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η απάντηση στο ερώτημα «πώς θα διαχειριστεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το 30,15% της Αριστερής Πλατφόρμας;», με την πρώτη ένδειξη με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα στελέχη της να προϊδεάζει για σκληρή προγραμματική και πολιτική στάση.

Έλληνας Πρέσβης: Βοηθητική σε λύση οποιαδήποτε επιμέρους συμφωνία Οποιαδήποτε επιμέρους συμφωνία φέρει κοντά τις δύο κοινότητες είναι υποβοηθητική


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201307/140410/images/det_apostolidis.jpg
Οποιαδήποτε επιμέρους συμφωνία φέρει κοντά τις δύο κοινότητες στην Κύπρο, είναι υποβοηθητική προς μια συνολική λύση, δηλώνει στο ΚΥΠΕ, ο Έλληνας Πρέσβης επί τιμή και επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού ΥΠΕΞ στις διερευνητικές συνομιλίες με το τουρκικό ΥΠΕΞ Παύλος Αποστολίδης, εκτιμώντας ότι η ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή είναι ένας νέος παράγοντας, που σίγουρα θα ωφελήσει οικονομικά την Κύπρο, αλλά θα πρέπει να σταθμιστεί πολιτικά πολύ καλά.Ο κ. Αποστολίδης δεν παρουσιάζεται αισιόδοξος για μια συμφωνία σύντομα στα μεγάλα διμερή ζητήματα όπως στο Αιγαίο, αλλά επισημαίνει ότι η Τουρκία, προς όφελος της Ελλάδας και της Κύπρου, θα πρέπει να μείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά, λέγοντας πως η σημερινή πορεία Τουρκίας – ΕΕ είναι αβέβαιη. Εξηγεί το ρόλο της Άγκυρας στην περιφέρεια, αλλά και το Κυπριακό, και δίδει την δική του άποψη ως προς το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας ότι το ευρωπαϊκό πείραμα είναι μοναδικό στον κόσμο και η πορεία του δεν μπορεί να προβλεφθεί.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη με τον κ. Αποστολίδη:

Συγκρότηση στρατού ως το τέλος του 2013 στο Κόσοβο

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdeG5vcYVxOVfyHyADnfWoh7Qpg_RjTvcqOLSJbqvIWkCSMdNvMg
«Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι μία βαθιά διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συντονισμό. Εργαζόμαστε για τον εντοπισμό των πραγματικών αναγκών στον τομέα της ασφάλειας στο Κόσοβο σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας.Η διαδικασία αυτή πρέπει να τερματιστεί έως το τέλος του έτους και αμέσως θα υποβάλουμε συστάσεις προς την κυβέρνηση και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ για το τί είναι αναγκαίο ώστε να είναι το Κόσοβο ασφαλές και σε θέση να βοηθήσει στη διαφύλαξη και στην οικοδόμηση της ειρήνης στον κόσμο» είπε ο κ. Τσέκου μετά από συνάντηση με τον πρέσβη της Βρετανίας στην Πρίστινα, Γιαν Κλιφ.O υπουργός Άμυνας του Κοσόβου, Αγκίμ Τσέκου τόνισε ότι «εμμένει στη θέση» πως οι Δυνάμεις Ασφάλειας του Κοσόβου (BSK) πρέπει εντός του 2013 να γίνουν Στρατός.

Αλλαγές στο καταστατικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας – Ερευνα για χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου, μαζική έξοδος επενδυτών

Ilker Basbug, Isik Kosaner
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΗ
Αλλαγές στο καταστατικό του στρατού πραγματοποίησε το τουρκικό κοινοβούλιο, κατά την διάρκεια ψηφοφορίας που διεξήχθη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Σύμφωνα με την τροποποίηση βασικού άρθρου του καταστατικού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ο ρόλος του στρατού επαναπροσδιορίζεται πλέον ως εξής:
«Να υπεραμύνεται της τουρκικής γης έναντι εξωτερικών απειλών και κινδύνων, και να διατηρεί και να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτροπή τέτοιων κινδύνων». Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ως καθήκον των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων οριζόταν «η προάσπιση και η προστασία της δημοκρατίας».

Σουζάνα Φογκτ: Προσοχή στη Χρυσή Αυγή

Σουζάνα Φογκτ: Προσοχή στη Χρυσή ΑυγήΑθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΟι συνέπειες της κρίσης έχουν κατανεμηθεί άνισα στην Ελλάδα και έχουν πλήξει με δριμύτητα τους νέους ανθρώπους, εκτιμά μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» η Σουζάνα Φογκτ, επικεφαλής του γραφείου του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) στην Αθήνα. Η κυρία Φογκτ πιστεύει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες και οι Ελληνες, ειδικά οι νεότεροι άνθρωποι, θέλουν να απολαύσουν το «μέρισμα των μεταρρυθμίσεων». Την εντυπωσιάζει η πολιτικοποίηση των περισσοτέρων τομέων της ελληνικής κοινωνίας, ενώ επισημαίνει ότι το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» δεν πρέπει να ιδωθεί ως περιθωριακό, διότι τότε θα μπορούσε να κινδυνεύσει η ελληνική δημοκρατία. Προσθέτει, τέλος, ότι δραματικές αλλαγές δεν πρέπει να αναμένονται στη γερμανική πολιτική, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Τρεις συμφωνίες στην ατζέντα Αθήνας - Λευκωσίας Τι προέκυψε από τις συνομιλίες Σαμαρά - Βενιζέλου με Κασουλίδη

Τρεις συμφωνίες στην ατζέντα Αθήνας - Λευκωσίας
Αθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΣτην προώθηση τριών συμφωνιών φαίνεται ότι συγκλίνουν η Αθήνα και η Λευκωσία σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο σε θέματα ενέργειας, θαλασσίων υδάτων, καθώς επίσης έρευνας-διάσωσης και πολιτικής προστασίας. Αυτό προέκυψε από τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλο ο κ. Ι. Κασουλίδης.

Η μεγάλη κομπίνα των "στρατηγικών τομέων"

Του Γιώργου Κράλογλου
Γέννημα θρέμμα της μεγάλης πολιτικής κομπίνας των «στρατηγικών τομέων της οικονομίας» είναι και η κρατική αμυντική βιομηχανία σε όλη την έκταση της. Την πολιτική κομπίνα που γέννησε το ΠΑΣΟΚ και υιοθέτησε η Ν.Δ. γιατί μόνο έτσι μπορούσαν να βολέψουν κλαδικές, συντεχνίες, απίθανες προμήθειες και προστασία στα «δικά τους» παιδιά και στους «δικούς τους» προμηθευτές.
Αυτή και μόνο αυτή (στην Ελλάδα βεβαίως) είναι η πραγματική αξία και σημασία των δήθεν «στρατηγικών τομέων της οικονομίας» που στερέωσε τα γνωστά κρατικά μονοπώλια των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των νερών, των μεταφορών, του ορυκτού πλούτου, των λιμανιών της μεταλλουργικής βιομηχανίας και της αμυντικής βιομηχανίας. Επί δικτατορίας μάλιστα και του Τουρισμού που «ανέθρεψε» (για όσους θυμούνται) και το περιβόητο «Μπαλόσημο» για την επιτάχυνση  εγκρίσεων του ΕΟΤ.

Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ φεύγει, το χάος έρχεται


Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στις χώρες της Ασίας, τις πρώην σοβιετικές περιοχές της Κεντρικής Ασίας, αλλά και στη Ρωσία, για το κενό που θα αφήσει στο Αφγανιστάν η αποχώρηση των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων. Κενό που επιβάλλεται να καλυφθεί οπωσδήποτε.


Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ φεύγει, το χάος έρχεται
Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στις χώρες της Ασίας, τις πρώην σοβιετικές περιοχές της Κεντρικής Ασίας, αλλά και στη Ρωσία, για το κενό που θα αφήσει στο Αφγανιστάν η αποχώρηση των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων. Κενό που επιβάλλεται να καλυφθεί οπωσδήποτε.
Η μελλοντική απόσυρση των στρατευμάτων του Δυτικού συνασπισμού από το Αφγανιστάν, προκαλεί ανησυχία στη Ρωσία και στις χώρες της περιοχής.

Πιο πολλοί αυτοκτονούν, παρά σκοτώνονται…

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Σοκάρουν τα αποτελέσματα της έρευνας εκπομπής του BBC η οποία αφορά τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες τους οποίους έχει στείλει στο Αφγανιστάν το Ηνωμένο Βασίλειο
 Λονδίνο Του Ισαάκ Α. Καριπίδη
 Οι περισσότεροι Βρετανοί στρατιώτες αυτοκτόνησαν παρά σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν το 2012. Πρόκειται για το αποτέλεσμα έρευνας που έκανε η εκπομπή «Panorama» του BBC και η οποία θα προβληθεί απόψε. Η αποκάλυψη αυτή «αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στο κοινό αλλά και στον πολιτικό κόσμο της χώρας», είπε συντελεστής της εκπομπής στην «Εφ.Συν.».

"Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι."

http://2.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/TOuoAr2xP4I/AAAAAAAAHuE/hDppT6QPgXc/s320/Greek_Flag.jpgΙnfognomonpolitics.Πρώτη Επισήμανση 
Η Γεωπολιτική αξία της Ελλάδας και της Κύπρου επαυξάνεται ΚΑΙ λόγω των κάτωθι παραγόντων:
-Σε μια ευρύτερη περιοχή όπου οι χώρες που την αποτελούν βρίσκονται στα πρόθυρα σοβαρών πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων και σε εμφυλιακή κατάσταση η Ελλάδα  και η Κύπρος παραμένει Πολιτικά σταθερή και ανήκουν τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και στην Ευρωζώνη παρά την σοβαρή οικονομική κρίση
-Αποτελούν το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ  προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, την προκεχωρημένη γραμμή άμυνας του και  παράλληλα δε και την πύλη εισόδου του στο ΝΑΤΟ

Πούτιν εγκαλεί Ομπάμα για τον «εγκλωβισμό» Σνόουντεν στη Μόσχα

http://4.bp.blogspot.com/_ZshOK0-cvEs/TBvK25aDx2I/AAAAAAAALsw/aTymddj6kOg/s400/%CE%9F%CE%A4+-+3.jpg*Μάθημα υψηλής διπλωματία σε απρόσκλητους επισκέπτες υψηλής διπλωματικής αξίας .Κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αντίλογος σε όσους χρόνια τώρα πρεσβεύουν την συλλογική ευθύνη αλλά και σε όσους άφρονες Ελληνες πολιτικούς καταστρατήγησαν τις διατάξεις του Ελληνικού συντάγματος, παραβίασαν τις αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού και ενέπλεξαν την Ελλάδα σε μια Εθνική κρίση εκ του μή όντος

Μας έκαναν ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο, είπε ειρωνικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν και κατήγγειλε τις ΗΠΑ ότι εκφόβισαν τις άλλες χώρες ώστε να μην τον δεχτούν