22 Νοεμβρίου 2013

Προτίμησε τη μαμά Ρωσία

http://www.ellada-russia.gr/files/17-1--8-thumb-medium.jpg
Αχιλλέας ΠατσούκαςΟ πρώτος και ίσως τελευταίος γύρος μπρα-ντε-φερ μεταξύ Μόσχας - Βρυξελλών για την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο δεν είναι άλλο από την «υφαρπαγή» της Ουκρανίας, έληξε χθες με νικήτρια την πρώτη. Σε ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βερχόβνα Ράντα (Κοινοβούλιο Ουκρανίας), με μεγάλη πλειοψηφία οι βουλευτές του «Κόμματος των Περιφερειών» καταψήφισαν την πρόταση μεταφοράς της καταδικασμένης για απάτη πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο από τις ουκρανικές φυλακές σε γερμανικό νοσοκομείο.

Δεκαπλασίασαν την τιμή στα συστήματα υποκλοπών


Η «Βαμβούκης Group ΑΕΒΕ» έλαβε 3,9 και 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος στα γερμανικά τιμολόγια ήταν 406.000 και 392.000 ευρώ αντίστοιχα. Αρχίζει σήμερα στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη.-Του Γιάννη Σουλιώτη


Σημαντική πηγή πληροφοριών για τις αστυνομικές αρχές είναι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων. Στην υπόθεση της προμήθειας συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, υπήρξαν δύο προσφορές από γερμανικές εταιρείες και επιλέχθηκε η «Βαμβούκης Group AEBE» ως πιο οικονομική. Το 2005 προσέφερε το ένα από τα συστήματα προς 3,4 εκατομμύρια ευρώ.Αρχίζει σήμερα στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση προμήθειας των συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής μέσω της εταιρείας Βαμβούκης Group ΑΕΒΕ. Κατηγορούμενοι είναι οι τέσσερις εκπρόσωποι της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο προφυλακισμένος αντιπρόεδρός της, Χρ. Β.

Περιουσίες Τσάμηδων και αλβανικές περιουσίες Του Γιαννη Κτιστακη*

http://3.bp.blogspot.com/-mW4vGXS2Jt4/Ta1vumPLIPI/AAAAAAAABFw/O-2x5QKhjBs/s1600/tsam.jpgΗ πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα των περιουσιών των Τσάμηδων. Ωστόσο, οι περιουσίες αυτές διαφοροποιούνται τόσο ως προς τα πραγματικά στοιχεία όσο και ως προς τη νομική αξιολόγησή τους από τις περιουσίες Αλβανών υπηκόων (οι Τσάμηδες τότε είχαν ελληνική υπηκοότητα) που χαρακτηρίστηκαν «εχθρικές» την επομένη της κήρυξης του ελληνοϊταλικού πολέμου (Α.Ν. 2636/1940).Η διαφοροποίηση αυτή έχει πολιτική σημασία διότι, υπό τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομολογίας, η τυχόν διεκδίκηση από τους Τσάμηδες των δημευθέντων από τις ελληνικές αρχές περιουσιών τους δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με την αντίστοιχη των «εχθρικών» περιουσιών του 1940.

Τα «θαύματα» της Βαϊμάρης

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//E7E52263CEA2C6D208822B07B83D43FF.jpg
Ας πάρουμε το ιδανικό σενάριο των προβλέψεων του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με αυτό, αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% το 2014 και 2,5% το 2015. Επαναλαμβάνουμε: πρόκειται για το ιδανικό σενάριο, χωρίς αρνητικά ενδεχόμενα και αστοχίες.
Πάμε στη συνέχεια σε μια διαπίστωση, πραγματική αυτήν τη φορά και κοστολογημένη. Επειτα από 6 συνεχή χρόνια ύφεσης η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πάνω από 25% του ΑΕΠ. Με απλά λόγια, χάθηκε περισσότερο από το ένα τέταρτο του εθνικού μας πλούτου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση, τα εισοδήματα και τις επενδύσεις.

Συρία: Συγχωνεύονται επτά ισλαμικές οργανώσεις ανταρτών

Τρίτος ανταρτικός πόλος μετά τους κοσμικούς και τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα
Επτά ισλαμικές αντάρτικες οργανώσεις που μάχονται το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συγχωνεύονται και συγκροτούν ένα ισλαμικό μέτωπο με στόχο τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στη Συρία.
Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που ο στρατός της χώρας έχει επιτύχει σημαντικές νίκες, κυρίως γύρω από το Χαλέπι και στην περιοχή της Δαμασκού. Οι επιτυχίες των δυνάμεων του καθεστώτος αποδίδονται εν μέρει, από την αντιπολίτευση και από ειδικούς σε στρατιωτικά θέματα, στη διάσπαση των ανταρτών σε πολλές μικρές ομάδες.«Το Ισλαμικό Μέτωπο είναι μια ανεξάρτητη κοινωνική και στρατιωτική δύναμη που έχει ως στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και την αντικατάστασή του από ένα δίκαιο Ισλαμικό Κράτος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πολυμέτωπη ένταση

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία που άρχισε χθες φωτίζει μια πολυμέτωπη ένταση στις διμερείς σχέσεις Μόσχας-Αγκυρας, όπως πολύ εύστοχα σημειώνει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν":
  • Η καχυποψία της Μόσχας για οποιαδήποτε τουρκική δραστηριοποίηση - παρέμβαση στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, είναι δεδομένη και σταθερή.
  • Τον τελευταίο χρόνο η Αγκυρα εγκατέλειψε τα προσχήματα ισορροπιών στη μεταφορά ενέργειας και στηρίζει πλέον ανοικτά ανταγωνιστικές των ρωσικών συμφερόντων επιλογές.
  • Η σύγκρουση όμως των δύο πλευρών κορυφώνεται στη Συρία, όπου εδώ και δυόμισι μήνες η δραστηριοποίηση της ρωσικής διπλωματίας είχε μόνον αρνητικές επιπτώσεις για την Αγκυρα.
  • Η πιο διακριτική από ό,τι στη Συρία εμπλοκή της Ρωσίας στην εξεύρεση λύσης για την εξομάλυνση των σχέσεων Ιράν-ΗΠΑ στερεί από την Αγκυρα ακόμη και τη δυνατότητα επικοινωνιακών εντυπώσεων περί διαμεσολαβητικού ρόλου.

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μέρκελ – Σαμαρά

Τέσσερα τα ζητούμενα:Πρώτον το ύψος του πλεονάσματος  όπως αυτό διαμορφωθεί Δεύτερον οι τρόποι απομείωσης του ελληνικού χρέους.Τρίτον η αντιμετώπιση των όσων έχει παράγει η Οικονομική κρίση τα οποία και επιδεινώθηκαν με την εφαρμογή των Μνημονίων.Τέταρτον η εφαρμογή ενός Νέου Αναπτυξιακού Μοντέλου για την Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία.
http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/11/SAMARAS-MERKEL-2.jpg
Ουδείς δύναται και πρέπει να βαυκαλίζεται για την Γερμανική πολιτική σκέψη, τις στοχεύσεις της, την διόπτευση της.Δομές αιώνων δεν θα ανατραπούν απο κανένα αποτέλεσμα Ευρωεκλογών πόσο δε απο δύο συνεχόμενες προεδρίες Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

Τουρκία: Νέες μεταρρυθμίσεις με άξονα το κουρδικό προωθεί ο Ερντογάν Διεύρυνση δικαιωμάτων σε εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/733426/638/399/0x000000000087fb7f/2/retzep-tagip-erntogan.jpg
Νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο να εμπλουτιστεί το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο της Τουρκίας θα παρουσιάσει στην Εθνοσυνέλευση ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε τηλεοπτική συζήτηση, μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.
Μεταξύ των μέτρων τα οποία θα ληφθούν περιλαμβάνονται:

Σαμαράς σε Μέρκελ: Όχι σε νέα μέτρα, όχι σε νέο μνημόνιο Οι θέσεις του έλληνα Πρωθυπουργού στη συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο


Με το σκεπτικό ότι η χώρα, με την επίτευξη πλεονασματικών προϋπολογισμών, έπραξε το αυτονόητο κι αυτό θα συνεχίζει να κάνει και στο εγγύς μέλλον, συνεπώς πλησιάζει η στιγμή να «ανοίξει» η συζήτηση για το μείζον θέμα του ελληνικού χρέους, προσήλθε στο γεύμα εργασίας με την Άγκελα Μέρκελ ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στον πυρήνα της σκέψης του κ. Σαμαρά βρίσκεται το γεγονός ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να υποστούν θυσίες, αρκεί να δουν ένα φως στην άκρη του τούνελ. «Να διαπιστώσουν», λέει συνεργάτης του, «ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο και δεν πέφτουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο».Δευτερευόντως η κυβέρνηση, δίνοντας κι ένα πρώτο δείγμα γραφής για τις προθέσεις της, ξεκαθάρισε ότι η αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους χωρίς να χρειαστεί απευθείας χρηματοδότηση και συνεπώς νέο μνημόνιο ή νέο μεσοπρόθεσμο.

NY Times: Η Τουρκία υιοθετεί την πολιτική των μηδενικών προβλημάτων Υπερφιλόδοξο το όραμα να ηγηθεί μιας νέας Μέσης Ανατολής


NY Times: Η Τουρκία υιοθετεί την πολιτική των μηδενικών προβλημάτων
Επανεξετάζει η Τουρκία τον ρόλο της στην περιοχή και, μετά την περιθωριοποίηση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και την διάψευση της ελπίδας της Αγκυρας να ηγηθεί ενός σουνιτικού άξονα, προσπαθεί σήμερα να ρίξει γέφυρες προς τους σιίτες. Όπως γράφουν οι «New York Times», η Αγκυρα κάνει κινήσεις για να προσεταιριστεί τις δυο μεγαλύτερες σιιτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, το Ιράν και το Ιράκ.Ο ιδεαλισμός για την ηγεσία μιας νέας σουνιτικής συμμαχίας έχει παραχωρήσει την θέση του σε μια πιο πραγματιστική προσέγγιση με επίκεντρο την εξασφάλιση πετρελαίου και φυσικού αερίου για την οικονομία, την βελτίωση των συνθηκών για τους τούρκους επιχειρηματίες και την εξεύρεση διεξόδου από την κρίση στη Συρία. Πολλοί αναλυτές περιγράφουν την στροφή αυτή ως μια επιστροφή στην πολιτική  των «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, το λεγόμενο «δόγμα Νταβούτογλου» που κυριάρχησε για ένα διάστημα στο πρόσφατο παρελθόν στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Ερντογάν: Εμπλοκή εγγυητριών δυνάμεων στο διάλογο Προτείνει άμεση έναρξη της διαδικασίας χωρίς προϋποθέσεις


http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201311/154927/images/det_PutinErdogan1.jpgΤου Νίκου Στέλγια ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
Την θέση για άμεση εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων στις συνομιλίες για το Κυπριακό επανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, από τη Ρωσία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.«Ως Τουρκία, Ελλάδα και Αγγλία να λάβουμε μέρος σε αυτή την προσπάθεια και να λύσουμε αυτό το πρόβλημα (το Κυπριακό), το οποίο παραμένει στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Προτείνω να συνεχίσουμε τις εργασίες μας μέχρι την εύρεση της λύσης», δήλωσε.
Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στην Λευκωσία:  «Για την λύση του προβλήματος θα πρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με ειλικρίνεια και να αφήσουμε τις προϋποθέσεις έξω από την πόρτα».

Τι δίδαξε στη Ρωσία η υπόθεση της Συρίας

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXPv7wGPbd6tOfjiGI1Go-qgzNUpEkE0eb77LnTwLu-PWedvrZ
Του Akio Kawato.Αυτό που είναι σημαντικό στην περίπτωση της Συρίας είναι το γεγονός ότι η Ρωσία συνειδητοποίησε για πρώτη φορά πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται πάντα να κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και ότι η θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ μπορεί να διαφέρει από εκείνη του Κογκρέσου και των ΜΚΟ. Πράγματι, ο Πρόεδρος Barak Obama εξελέγη για να μειώσει τον υπερβολικό αριθμό στρατιωτικών επεμβάσεων στο εξωτερικό και η κυβέρνησή του έχει χρησιμοποιήσει ως επί το πλείστον τη ρητορική για να επηρεάσει καταστάσεις στο εξωτερικό («ήπια παρέμβαση» σύμφωνα με τον Joseph Nye), αντί της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο αγώνας επιβίωσης των ελίτ και τα κινήματα

Πώς η ανεργία οδηγεί σε ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη. Η επιβίωση του κατεστημένου, τα αντισυστημικά κόμματα και ο ρόλος που παίζουν κινήματα πολιτών. Ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Ευρώπη: Ο αγώνας επιβίωσης των ελίτ και τα κινήματα
Το χάσμα μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνώμενων στην Ε.Ε. δεν θα κλείσει σύντομα, καθώς η ανεργία θα παραμείνει στο άμεσο μέλλον σε αρκετά υψηλά επίπεδα στα περισσότερα κράτη μέλη. Η θέση των κυρίαρχων ελίτ αποδυναμώνεται, αλλά οι αντισυστημικές ομάδες που επιδιώκουν να τις αντικαταστήσουν δεν είναι αρκετά ισχυρές για να πάρουν την εξουσία.Οι ομάδες διαμαρτυρίας κερδίζουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη, όμως οι περισσότερες δεν διαθέτουν την απαιτούμενη οργάνωση για να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή. Αυτήν τη στιγμή, ένα από τα βασικά ζήτημα στην Ευρώπη είναι κατά πόσον οι παραδοσιακοί θεσμοί αντιπροσώπευσης θα καταφέρουν να απορροφήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Πώς χαράσσεται η νέα «παγκόσμια» τάξη

Ο κόσμος περνά από τη «γεωστρατηγική» στη «γεωοικονομική». Πώς η Δύση επιχειρεί να διαφυλάξει τα κεκτημένα. Ολική ανατροπή του μοντέλου επιχειρείται μέσα από μεγάλες διακρατικές συμφωνίες. Η περιθωριοποίηση της Κίνας.
Πώς χαράσσεται η νέα «παγκόσμια» τάξη  Τέλος στην καταμέτρηση αεροπλανοφόρων, μαχητικών και πυραύλων. Οι πόλεμοι της Αμερικής στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν έδειξαν τα όρια της πολεμικής ισχύος. Τα «μεγάλα παιχνίδια» σήμερα περιστρέφονται γύρω από μια άλλη διάσταση ισχύος. Η «γεωπολιτική» δίνει τη θέση της στη «γεωοικονομική».Υπάρχουν τρεις μεγάλες διεθνείς διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη. Υπόσχονται να χαράξουν το περίγραμμα του μεταδυτικού κόσμου, να καθορίσουν το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες χώρες και να περιγράψουν τη θέση της Κίνας στον κόσμο. Μέσω αυτών θα προκύψει ποια περιθώρια διάσωσης υπάρχουν για το υφιστάμενο πολυμερές σύστημα. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι δύο: είτε ανοικτές παγκόσμιες συμφωνίες, είτε μια οικονομική τάξη χτισμένη γύρω από ανταγωνιστικά μπλοκ.

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» Economist: Ομπάμα ξέχνα το Νόμπελ και πιάσε δουλειά

Economist: Ομπάμα ξέχνα το Νόμπελ και πιάσε δουλειά  Στον «αποδυναμωμένο πρόεδρο Ομπάμα», αφιερώνει το τεύχος αυτής της βδομάδας, ο βρετανικός Economist, τονίζοντας ότι πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός προέδρου δεν είναι η δυνατότητα να ασκεί βέτο ή να εκτοξεύει πυραύλους, αλλά η πυγμή του. Και αυτή η πυγμή, όπως σημειώνεται στο άρθρο, φαίνεται να εξασθενίζει μετά το κυβερνητικό λουκέτο και το αλαλούμ που συνοδεύει την μεγάλη μεταρρύθμιση στην υγεία, γνωστή και ως «Obamacare». Ο πλανητάρχης δεν έχει την πολυτέλεια να επαναπαύεται, πρέπει να στρωθεί στη δουλειά, πριν να είναι πολύ αργά.

Πρωτοπορία του Ινστιτούτου Κύπρου Παρουσίασαν την υποδομή για Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών

Πρωτοπορία του Ινστιτούτου Κύπρου
Μετά από τέσσερα χρόνια εντατικής δουλειάς, το Ινστιτούτο Κύπρου παρουσίασε την Πέμπτη την υποδομή Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών, η οποία αναμένεται να προσφέρει νέες προοπτικές για τις περιβαλλοντικές έρευνες στην Κύπρο.   Σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση των Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών στο Ινστιτούτο Κύπρου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε ότι με τη συμπλήρωση του ερευνητικού προγράμματος του Ινστιτούτου Κύπρου και την πλήρη λειτουργία των Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών αναμένονται πολλαπλά και θετικά αποτελέσματα.

Το ελληνικό πρόβλημα εκτός από τη Μέρκελ!

Εικόνα: Αλέξανδρος Τάρκας
Τα νεότερα στοιχεία από το Βερολίνο, δύο ημέρες πριν από τη «δύσκολη» συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά και σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές που οδηγούν στον μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της «δημοκρατίας» (από τις 4 Σεπτεμβρίου) ότι η γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας θα είναι στο εξής αυστηρότερη συγκριτικά με την προηγούμενη τριετία. Οι στρατηγικές επιλογές και οι τακτικές κινήσεις του Βερολίνου, από το Μάιο του 2010 ως πρόσφατα, προκαλούσαν έκπληξη, επειδή το CDU της κυρίας Μέρκελ καταπατούσε βασικές πολιτικές και οικονομικές αξίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και βρισκόταν στον αντίποδα των προσεκτικών επιλογών (με εξαίρεση το Γιουγκοσλαβικό) του «πολιτικού πατέρα» της, του Χ. Κολ, έναντι της Ελλάδας.

Γκρίζες ζώνες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

http://3.bp.blogspot.com/-LvQK2QJDLkc/UaRX3qIcMBI/AAAAAAAAk1Y/Yq1kqxFJjhE/s640/%CE%A1%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7+%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD.jpg
Dimokratianews.g/rinfognomonpoliticsΩς Λευκή Γενοκτονία ορίζεται η συστηματική εξαφάνιση κάθε ίχνους πολιτιστικής και πολιτισμικής δραστηριότητας  της όποιας εθνοτικής ή εθνικής ομάδας με στόχο να αποκοπεί  απο τις πηγές πολιτιστικού ανεφοδιασμού της με σκοπό  μέσα απο την σταδιακή κατάλυση της  συνοχής της και συνέχειας της. να εξαφανισθεί ως οντότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό εκφράστηκε με τον παντουρκισμό και τον εκτουρκισμό κάθε στοιχείου Ελληνικής ταυτότητας.Η Λευκή γενοκτονία επήλθε μετά το πέρας της Ερυθράς γενοκτονίας αυτής των σφαγών.

Οργάνωση κατέλαβε συριακή πόλή

Μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα κατέλαβε μια πόλη στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, αφού εκδίωξε μια μονάδα μετριοπαθών ισλαμιστών ανταρτών και έθεσε υπό κράτηση τον αρχηγό της, δήλωσαν χθες ακτιβιστές.

Η πτώση της πόλης Άτμα, σημείου διέλευσης των όπλων που στέλνονται στις ανταρτικές οργανώσεις, σηματοδοτεί τη σύγχυση που επικρατεί σε ορισμένες από τις ανταρτικές οργανώσεις, οι οποίες φαίνεται να αφήνουν έδαφος στις μονάδες των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών.Μερικές από τις οργανώσεις αυτές διαδραματίζουν τώρα μικρότερο ρόλο στο πεδίο της μάχης στον πόλεμο εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσαν πηγές της αντιπολίτευσης.

Κάνουν πίσω οι Αμερικανοί για την Αίγυπτο – Το τουρκικό σοκ και η ελληνική απειλή

Kerry-Sissi01-21november2013
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Λάβρος κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επιτέθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δίνοντας την εντύπωση, ότι η Ουάσιγκτον υπαναχωρεί ραγδαία από την αρχική της θέση, εγκαταλείποντας τους ισλαμιστές και επιχειρώντας να προσεταιριστεί το καθεστώς του στρατηγού Αμπντέλ Φατέχ Αλ Σίσι, παραδίδοντας ταυτόχρονα και την πρώτη από τις τέσσερις πυραυλακάτους τύπου «Ambassador III», σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού…

Θέλει φιλικές σχέσεις με τον… Μεγάλο Σατανά

ΙΡΑΝ O ανώτατος πνευματικός ηγέτης αγιατολάχ Χαμενεΐ, παρά τη ρητορική του, έκανε άνοιγμα στις ΗΠΑ, δημιουργώντας πανικό στο Ισραήλ, που προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται, ενώ και η Αγκυρα δηλώνει παρούσα στο «μεγάλο παιχνίδι»
 Της Ελλης Πάνου
 Η Τεχεράνη θέλει τις φιλικές σχέσεις με τη Δύση και «με όλες τις χώρες και όλους τους λαούς», δεν νιώθει εχθρικά ούτε καν απέναντι στον «Μεγάλο Σατανά», παρόλο που η Ουάσινγκτον είναι «υπερόπτης, εκδικητική και μοχθηρή». Ωστόσο, το Ιράν δεν πρόκειται να απεμπολήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αυτό ήταν το μήνυμα χθες του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ, που έθεσε τις κόκκινες γραμμές της Τεχεράνης, μια ημέρα πριν από τη νέα προσπάθεια να προχωρήσουν οι συνομιλίες στη Γενεύη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.Ο Χαμενεΐ ξεχώρισε από όλο τον «καλό κόσμο» τη Γαλλία -που προέβαλε εμπόδια στο προηγούμενο γύρο των συνομιλιών- επειδή «γονάτισε μπροστά στο καθεστώς» του Τελ Αβίβ, την ώρα ο φίλα προσκείμενος στο Ιράν, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδεχόταν στη Μόσχα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Το ΝΑΤΟ αναζητά ρόλο για το μέλλον

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ενας Ελληνας δημοσιογράφος βρέθηκε στα αρχηγεία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (ΝRF) στην Ολλανδία, των Συμμαχικών Δυνάμεων Ταχείας Ανάπτυξης (ARRC) στη Βρετανία και του Ευρωπαϊκού Στρατεύματος (Eurocorps) στη Γαλλία και κατέγραψε τις αλλαγές στην Ατλαντική Συμμαχία
Του Μάνου Τσαλδάρη

-«Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε για να κρατήσει τους Ρώσους έξω, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω» (Λόρδος Χέιστινγκς Ισμέι, ο πρώτος γ.γ. του Συμβουλίου το 1952).
-«Το ΝΑΤΟ δεν έχει επομένως λόγο ύπαρξης και δεν μπορεί να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο συνεστήθη, αφού δεν μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο μεταξύ δύο μελών του» (Ανακοίνωση της 14ης Αυγούστου 1974, της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο)
-«Εξω από το ΝΑΤΟ» (Ανδρέας Παπανδρέου, προεκλογική περίοδος 1981),«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» (Πολιτικό σύνθημα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τη δεκαετία ’80)
 -«Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό καθεαυτό εγκληματίας πολέμου» (Χάρολντ Πίντερ, Αγγλος θεατρικός συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2005)

Πούτιν-Ερντογάν θα συμπροεδρεύσουν σε Ρωσο-Τουρκική σύνοδο

Από: SigmaLive/ΚΥΠΕ Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμπροεδρεύσουν αύριο στην Αγία Πετρούπολη της τέταρτης συνόδου του Υψηλού Επιπέδου Ρωσο-Τουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα επικεντρωθεί στο θέμα της Συρίας και στις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες για το ζήτημα αυτό, στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν καθώς και στις οικονομικές εξελίξεις.