22 Νοεμβρίου 2013

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μέρκελ – Σαμαρά

Τέσσερα τα ζητούμενα:Πρώτον το ύψος του πλεονάσματος  όπως αυτό διαμορφωθεί Δεύτερον οι τρόποι απομείωσης του ελληνικού χρέους.Τρίτον η αντιμετώπιση των όσων έχει παράγει η Οικονομική κρίση τα οποία και επιδεινώθηκαν με την εφαρμογή των Μνημονίων.Τέταρτον η εφαρμογή ενός Νέου Αναπτυξιακού Μοντέλου για την Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία.
http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/11/SAMARAS-MERKEL-2.jpg
Ουδείς δύναται και πρέπει να βαυκαλίζεται για την Γερμανική πολιτική σκέψη, τις στοχεύσεις της, την διόπτευση της.Δομές αιώνων δεν θα ανατραπούν απο κανένα αποτέλεσμα Ευρωεκλογών πόσο δε απο δύο συνεχόμενες προεδρίες Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.
Η εκλογή του Μάρτιν Σούλτς ως Προέδρου της Κομισιόν αποδεικνύει περίτρανα το όραμα μιας γερμανικής Ευρώπης και ουχί μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας.Κατά συνέπεια διαβάζοντας σωστά και ώριμα το δόγμα της Γερμανίας πρέπει η Ελλάδα , η Ελληνική Κυβέρνηση,ο Ελληνικός πολιτικός κόσμος και η Ελληνική Κοινωνία να διαμορφώσουν το σχέδιο για την επόμενη μέρα η οποία θα είναι ακόμη δυσκολότερη απο τα όσα σήμερα βιώνει η Ελληνική Κοινωνία.Σε  αυτή την πορεία δεν θα υπάρξει συνδρομή απο κανέναν Ευρωπαικό εταίρο πόσο δε απο το ΔΝΤ. Με πολύ ωριμότητα η Ελληνική διπλωματία σε όλα της τα επίπεδα θα πρέπει να μιμηθεί το πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου με εμπλοκή ολοένα και περισσότερων και μεγαλύτερων γεωπολιτικών συμφερόντων, γεωοικονομικών δυνάμεων εκμεταλλευόμενη την πρόσβαση  στις αγορές, το ενεργειακό της δυναμικό και εξουδετερώνοντας μέσα απο συσχετισμούς τις όποιες ηγεμονικές τάσεις.Επίσης θα χρειαστεί με κάθε τρόπο η Ελλάδα να να προσπαθήσει με τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου να επιτύχει μια  γρήγορη μεταφορά ενός ικανού όγκου ευρωπαϊκών επενδυτικών πόρων πρός αυτές.

Παρά την όποια αντιπαλότητα, ιδεολογική, πολιτική πρέπει άπαντες να αντιληφθούν πως ο πλέον ισχυρός πολλαπλασιαστής ισχύος είναι η κοινωνική ισχύ. Δεν δύναται ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι μαι τέτοια προσπάθεια μπορούν απο μόνοι τους να την φέρουν είς πέρας.Πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος που έχουν απέναντι τους , το πόσο συμπαγές είναι και το πόσο συντεταγμένα δρά και λειτουργεί.Πολιτικές εξημέρωσις του θηρίου, πολιτικές τύπου "Δημοκρατίας  Βαιμάρης"  ως και αριστερίστικες πολιτικές εφόρμησης για την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων αποτελούν πράξεις εθνικής αυτοκτονίας.Οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ οφείλουν να καταλάβουν πως όταν τα κρίσιμα ζητήματα έχουν εθνικό χαρακτήρα οι λύσεις ήταν και θα είναι μόνο εθνικές.

Τα περί τα δύο εκατομμύρια Ελλήνων άνεργοι, οι εννιακόσιες χιλιάδες χρόνια άνεργοι οι τετρακόσιες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που διαβιούν κάτω απο το όριο της φτώχειας και οι εκατομμύρια υπόλοιποι Έλληνες που δεινοπαθούν καθημερινά δεν αποτελούν χώρο για αρχοντοχωριατισμούς και μυωπικές πολιτικές.
http://www.antinews.gr/2013/11/22/235429/