16 Φεβρουαρίου 2014

Απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας στο Σταύρο Θεοδωράκη (Kαι ένα Σχόλιο)

http://www.real.gr/filescalendar/2012/September/turkey1.jpg
Γράφει: Χρήστος Παναγιωτόπουλος Αναρωτιέμαι αν είναι περισσότερο εξοργιστική ή επικίνδυνη η πρωτοβουλία της ανακρίτριας Αντιγόνης Σταμολέκα, να επιχειρήσει να απαγορεύσει τη μετάδοση της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μega. Έλαβα το μεσημέρι της Πέμπτης την «απανταχούσα» της πρωτοδίκου, η οποία διενεργεί στην Κω την ανάκριση για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Δεν πίστευα στα μάτια μου.
Στην τηλεόραση 23 χρόνια, στη διεύθυνση των Ειδήσεων και των Ενημερωτικών Εκπομπών τα 11, πρώτη φορά βρισκόμουν αντιμέτωπος με τόσο χοντροκομμένη απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας.«Να μη μεταδοθεί η εκπομπή και να πάψει η μετάδοση του διαφημιστικού τρέιλερ, επειδή πιθανολογούμε ότι θα παραβιάσει τη μυστικότητα της ανάκρισης», έγραφε η κυρία Σταμολέκα.
Και αν δεν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις;

Ο ‘αιχμάλωτος’ δεν κατοικεί στο Ιμραλί αλλά στην Άγκυρα… ο Ερντογάν

Με επεισόδια στην Τουρκία σημαδεύτηκε η 15η επέτειος από τη σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας, ο τρόπος της οποίας γέμισε με αισθήματα θλίψης, ντροπής και θυμού κάθε ελληνική καρδιά και ψυχή.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα, την οποία πολλοί από εμάς τη θυμούνται σαν να ήταν σήμερα. Στις 15 Φεβρουαρίου του 1999 ο ηγέτης των Κούρδων της Τουρκίας, ο «εθνάρχης» ολόκληρου του λαού των Κούρδων, ο «Άπο» για τους μαχητές του ΡΚΚ, προδόθηκε από συμπατριώτες μας και στην ουσία παραδόθηκε στο «πιάτο» της ΜΙΤ και όχι μόνο, αφού απομονώθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Αφρική, το Ναϊρόμπι της Κένυα.Επισήμως, η Ελλάδα δεν εμπλέκεται με τη σύλληψή του, αφού αυτή έλαβε χώρα σε κρατικά αυτοκίνητα και το έδαφος της Κένυα κατά τη διαδρομή από την πρεσβεία μας προς το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. Στην ουσία οι κυβερνώντες στην Αθήνα με τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος λειτούργησαν σαν να ήθελαν να οδηγήσουν την κατάσταση στην κατάληξη που είχε.

Με βρετανικό... άρωμα το ανακοινωθέν

Γιατί τόσο ξάφνιασμα για το «κοινό ανακοινωθέν» με βρετανικό άρωμα, όταν προηγήθηκαν οι δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου για ξεχωριστή αυτοδιάθεση των Τ/κ, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Και ξανά η συνηθισμένη πρακτική: Ξαφνιάστηκαν όλοι με το διαβόητο διζωνικό «κοινό ανακοινωθέν» και ξεσπάθωσαν από Αθήνα μέχρι Λευκωσία, για προδοσία της Κύπρου από τον Αναστασιάδη! Όταν την προδοσία τη δρομολόγησαν όλοι μαζί από το 1974, υποστηρίζοντας την τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Άλλοι ανεπιφύλακτα και άλλοι διπλοπρόσωπα και δειλά, αποφεύγοντας να την αποκηρύξουν φανερά. Ούτε ακόμα μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τον Ντενκτάς...

Περιοδεία στα Βαλκάνια ξεκινάει τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος

Αθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις σε Σκόπια και Τίρανα
Περιοδεία στα Βαλκάνια ξεκινάει τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος
Στα Σκόπια θα βρεθεί μεταξύ άλλων την προσεχή εβδομάδα ο κ. Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο περιοδείας του σε όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η επίσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών λαμβάνει χώρα υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναμφίβολα όμως έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκτός από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και την Αλβανία. Παράλληλα, θα επισκεφθεί και το Κόσοβο.

Κύπρος:Το σχέδιο ΑΝΑΝ του «τότε και του τώρα»

Εικόνα: Αλέξανδρος ΤάρκαςΑλέξανδρος Τάρκας. Η εντυπωσιακή ανακίνηση του Κυπριακού αναβιώνει την αντιπαράθεση πολιτικών και δημοσιολόγων με θεωρίες αφενός περί απαράδεκτου νέου Σχεδίου Ανάν και αφετέρου περί μαγευτικού, ιδανικού συμβιβασμού.
Στην πραγματικότητα, αμφότερες οι εκδοχές είναι πρόωρες και αστήρικτες, γιατί βρισκόμαστε στην εκκίνηση, χωρίς συζητήσεις ουσίας. Στην ιστορία του Κυπριακού, λόγω της πολυπλοκότητάς του, οι όποιες συμφωνίες και τα όποια σχέδια απαιτούν μακρύ χρόνο και δεκάδες παραλλαγές. Τα τρία χρόνια διαπραγματεύσεων για τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977-79, οι ετήσιες συζητήσεις πριν και μετά τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι του 1992 και οι τέσσερις αναθεωρήσεις του Σχεδίου Ανάν από τον Νοέμβριο 2002 έως τον Απρίλιο 2004 προοιωνίζονται τη διάρκεια και τις διακυμάνσεις του διαλόγου του 2014.

Ο αντισημιτισμός ως μια διαχρονική ιδεολογία μίσους

Εικόνα: Σπύρος ΛίτσαςΣπύρος Λίτσας. Υφίσταται σήμερα ιδεολογία του Μίσους; Ναι, και ονομάζεται αντισημιτισμός. Οι πρώτες καταγεγραμμένες εκφάνσεις αντισημιτισμού, έκτος από αυτές της Παλαιάς Διαθήκης, που γρήγορα μετατρέπονται σε οργανωμένες εκφάνσεις βίας, φόνων και μαζικών διώξεων, εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της Πρώτης Σταυροφορίας το 1096. Στη συνέχεια ο αντισημιτισμός συνεχίζεται με το Διάταγμα του Εδουάρδου Α΄ της Αγγλίας, που το 1290 αποφασίζει τη βίαιη εκδίωξη του εβραϊκού πληθυσμού από το βασίλειό του, τη σφαγή χιλιάδων Εβραίων στην Ισπανία το 1391 (μόνο στη Σεβίλη μέσα σε λίγες ώρες δολοφονήθηκαν 4.000 Εβραίοι), με το διάταγμα της Αλάμπρα τον Μάρτιο του 1492 που διέταζε τη βίαιη εκδίωξη χιλιάδων Εβραίων από τα βασίλεια Καστίλης και της Αραγονίας, με τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Εβραίων της Ουκρανίας από τους Κοζάκους μεταξύ του 1648 και του 1657, με τα αλλεπάλληλα πογκρόμ στην τσαρική Ρωσία αλλά και στη συνέχεια στη Σοβιετική Ενωση, και ασφαλώς με την αποτρόπαια κορύφωση του απερίγραπτου δράματος με την εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης από τους ναζί στους θαλάμους αερίων των στρατοπέδων θανάτου της Κεντρικής Ευρώπης, που έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως Ολοκαύτωμα [Shoah].

Η ώρα της τελικής κρίσης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUQm0C3nndztdcLs0KW74T_17YRZkka2wlc9Hs85EW48pceaU8NRjCTJ10M4exBdun8ogAv8x8dzWm-U5MpyfL08LULrKC4EP2ySqxOKlI1Jm1Xmyls82uTRTBKjzTNs3UV6rNnJ06-E4/s1600/turkishpopulation1960prkq9.jpg
Σάββας ΚαλεντερίδηςΣτο άρθρο μας της Παρασκευής προαναγγείλαμε μια συνοπτική εκτίμηση καταστάσεως, για να συμβάλουμε κι εμείς στον προβληματισμό που -ελπίζουμε- θα αναπτυχθεί στην κυπριακή και ελλαδική κοινωνία των πολιτών. Σημειώνουμε ότι συμπεριλαμβάνουμε και την ελλαδική όχι μόνο γιατί το Κυπριακό είναι ένα εθνικό θέμα, αλλά γιατί το «μοντέλο» που θα αποδεχτούμε να εφαρμοστεί στην Κύπρο, μετ’ ου πολύ θα χτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδας.
Για να φθάσουμε στο σήμερα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πώς φθάσαμε ως εδώ και κυρίως πώς και γιατί έγινε η εισβολή και κατοχή, της οποίας η Τουρκία ήταν ενεργούμενο.Η Κύπρος καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1571 και δόθηκε στους Αγγλους το 1878, με ετήσιο ενοίκιο 92.000 χρυσές λίρες, για να προσαρτηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1914, όταν η Τουρκία είχε επιλέξει το αντίπαλο στρατόπεδο στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.Από τότε το Λονδίνο είχε αξιολογήσει την ανυπολόγιστη στρατηγική και γεωπολιτική αξία της Κύπρου, αξία που απέκτησε άλλη βαρύτητα και διάσταση με την «ανακάλυψη» των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Οπλα από Ισραήλ σε Ιράν μέσω Ελλάδας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Πρωτοφανή υπόθεση λαθρεμπορίας πολεμικού υλικού από το Ισραήλ μέσω Ελλάδας με τελικό προορισμό το Ιράν αποκάλυψε μυστική έρευνα της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Investigations) των ΗΠΑ σε συνεργασία με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ», τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Απρίλιο του 2013 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επί ελληνικού εδάφους εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν πολεμικό υλικό και συγκεκριμένα εξαρτήματα πολεμικών αεροσκαφών F-4. Τα εμπορευματοκιβώτια προέρχονταν  από  το  Ισραήλ  και  επρόκειτο να  καταλήξουν  στο  Ιράν,  το οποίο διαθέτει  μεγάλο στόλο πολεμικών  αεροσκαφών  τύπου  F-4.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Ο νέος στόχος της ρωσικής πολιτικής

Με την «είσοδο» στη Μεσόγειο, ο Πούτιν φιλοδοξεί να δώσει στη Ρωσία την παγκόσμια γεωπολιτική ισχύ που είχε παλαιότερα η Σοβιετική Ενωση
Είναι ορθότερο να υιοθετηθεί απέναντι στη Ρωσία μια στάση που να συμβάλει στην εδραίωση ενός πλουραλιστικού διεθνούς συστήματος παρά μιας νέας ισορροπίας τρόμου
Η πρόσφατη παρέμβαση της Ρωσίας στις εξελίξεις για την επίλυση του Κυπριακού μόνον τυχαία δεν είναι. Πέρα από τις παραδοσιακές ρωσοκυπριακές σχέσεις και τη θέση της Ρωσίας για δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού, δείχνει για μία ακόμη φορά το ευρύτερο ενδιαφέρον των Ρώσων για τις εξελίξεις στην περιοχή, εξελίξεις που φυσικά συνδέονται και με το μέλλον των πρόσφατα ανακαλυφθέντων ενεργειακών πηγών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τουρκία: Παιχνίδι για λίγους! (Μια ανορθόδοξη προσέγγιση)

Σε μια περίοδο επαναπροσέγγισης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, η Τουρκία σείεται. Διάφορα γεγονότα (οι συγκρούσεις στην πλατεία Ταξίμ, η ρήξη Ερντογάν με το ιερατείο του Ισλάμ κ.ά.) έρχονται να θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυρίαρχη θέση του Τούρκου πρωθυπουργού, που φαίνεται ότι δυσαρέστησε κάποιους.Να υπενθυμίσουμε ότι στον πόλεμο του Ιράκ του 2003 (επιχείρηση «Σοκ και Δέος») ο τότε νεοεκλεγείς ισλαμιστής πρωθυπουργός αρνήθηκε τη χρήση των τουρκικών εδαφών για την εισβολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ. Επίσης η ρήξη Τουρκίας-Ισραήλ που άρχισε στο Νταβός το 2009 (μεταξύ Ερντογάν - Πέρες), δεν κόπασε, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ.
Και η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ συνεχίζεται. Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο Ερντογάν διευκόλυνε τους Ρώσους από το 2007 έτσι ώστε να περάσει ο αγωγός South Stream από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ λίγο μετά, τον Ιούνιο του 2009, ανακοίνωσε τη δημιουργία αγωγού 700 χιλιομέτρων Σαμψούντας-Τσεϊχάν, μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου που θα κατέληγε στη Μεσόγειο!

Ομορφος... κόσμος και στην Τουρκία

Η διαπλοκή, η κρίση ως ζώσα πραγματικότητα, ως συμπτώματα και ως προεόρτια, είναι στοιχεία που εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο σε Τουρκία και Ελλάδα
Οι επιχειρηματίες-εργολάβοι αγόρασαν «Σαμπάχ» και «atv» με τις ευλογίες του Ερντογάν Η αγορά της εφημερίδας «Σαμπάχ» και του καναλιού «atv» έγιναν στην κατοικία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Οι επιχειρηματίες-εργολάβοι αγόρασαν «Σαμπάχ» και «atv» με τις ευλογίες του Ερντογάν Οι «χαβούζες» της εξουσίας που με την ευρύτερη έννοια περιλαμβάνουν την πολιτική εξουσία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τις τράπεζες και τα μέσα ενημέρωσης, είναι άκρως διασκεδαστικά στοιχεία μιας άλλης ελληνοτουρκικής συνύπαρξης που παρατηρείται αυτή την εποχή.

Οι τουρκικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί έχουν αντέξει σε πολλές οικονομικές κρίσεις THE ECONOMIST


Δύο μεγάλοι και ιστορικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί της Τουρκίας, οι Κoc Holding και Sabanci Holding, τους οποίους τώρα διοικεί η τρίτη γενιά των ιδρυτών τους, έχουν μέσα στο διάβα του χρόνου επιβιώσει πολλών πολιτικών και οικονομικών κρίσεων.Τα συμφέροντά τους είναι ποικίλα και εντοπίζονται σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας από τις τραπεζικές υπηρεσίες και το λιανεμπόριο μέχρι την παραγωγή ενέργειας, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις οικιακές συσκευές. Οι κολοσσοί και μαζί οι εισηγμένες τους θυγατρικές συναποτελούν άνω του 25% της κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ενώ πολλές από τις λοιπές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει είναι κοινοπραξίες με παγκόσμιους κολοσσούς.

Ο Κύβος ερρίφθη, όπως και το 1958- Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/02/White-House01-14february2014.jpg
Όπως και το 1958, ο κύβος για τη Κύπρο ερρίφθη. Όχι όμως από τον Αναστασιάδη. Ερρίφθη από τον πραγματικό Καίσαρα της εποχής, τους Αμερικανούς. Αυτούς που τον έριξαν και τότε. Και τηρουμένων των αναλογιών, οι λόγοι μισό και πλέον αιώνα μετά, δεν διαφέρουν. Είναι λόγοι στρατηγικοί.
Όπως και το 1958, έτσι και το 2014 ο κύβος ερρίφθη για να διασφαλισθούν τα υπό αμερικανική ηγεμονία και καθοδήγηση συμφέροντα ενός δυτικόστροφου πάντοτε, συνασπισμού συμφερόντων, ενώ καταστρατηγούνται και πάλι τα θεμελιακά ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα της καταπληκτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού. Και δυστυχώς όπως και το 1958, η κυβέρνηση της Αθήνας φαίνεται να είναι διατεθειμένη να λειτουργήσει και πάλι ως κομπάρσος, προσφέροντας νομικό και πολιτικό φύλο συκής σ´ένα καινούργιο στρατηγικό αλυσόδεμα της Κύπρου και στον εσαεί πολιτικό ευνουχισμό του λαού της.

Δύο Κυπριακές ΑΟΖ - Του Θεόδωρου Καρυώτη

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/02/KARIOTIS-KYPROS-AOZ01-15FEBRUARY2014.jpgΟι Ηνωμένες Πολιτείες πληροφορήθηκαν ότι η Τουρκία σχεδιάζει να υπάρξουν δύο κυπριακές ΑΟΖ και, μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει κάποια αντίρρηση θέλοντας να προστατέψουν τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών που ενδιαφέρονται για τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου.Όπως είναι γνωστόν, η Τουρκία δεν αναγνώρισε την ανακήρυξη της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά αυτή αναγνωρίστηκε αμέσως από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κύπρος βέβαια, από την εποχή του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει ζητήσει από τις ελληνικές κυβερνήσεις των Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ των δύο κρατών αλλά αυτοί, πάσχοντας από κάποιο σύνδρομο (φοβικό ίσως), αρνούνται να το κάνουν.

Η ψυχοπαθητική περίπτωση του κ. Ερντογάν

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2014/2/turkey4951.jpg
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Την κατάσταση στην Τουρκία την μελετώ επισταμένα και αφιερώνω αρκετό χρόνο στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της, διότι είναι ο γείτονας που δημιουργεί μόνιμα προβλήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Κάθε αλλαγή στη μόνιμα προκλητική Τουρκία θα μπορούσε να επηρεάσει τα πράγματα και τις αποφάσεις στην Αθήνα και τη Λευκωσία και να προκαλέσει “τροκυμία” στις σχέσεις των τριών χωρών.
Η Αγκυρα εποφθαλμιά πάντα το Αιγαίο, ενώ στην Κύπρο παραμένει και σήμερα -40χρόνια μετά την αμερικανοκινούμενη εισβολή- η δύναμη κατοχής, η οποία εμποδίζει την επανένωση του νησιού. Με τα σημερινά δεδομένα, οι σχεδιασμοί στην τουρκική πρωτεύουσα δεν επιτρέπουν ελπίδες για λύση του Κυπριακού. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά για τον Τούρκο πρωθυπουργό, και το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η Κύπρος, αν και θα επιθυμούσε να ξυπνήσει ένα πρώι και η Κύπρος να έχει εξαφανιστεί από το χάρτη, καθώς -ως γνωστόν- δεν τρέφει καλά αισθήματα για τους Τουρκοκύπριους, αφού κοστίζουν στη “μητέρα-πατρίδα” πολλά εκατομμύρια το χρόνο.

Χώρα χωρίς κυριαρχία

Του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη

  • Η Κύπρος δεν μπορεί να εγγυηθεί από μόνη της την κρατική της υπόσταση
  • Κύπριοι πολιτικοί και αναλυτές συζητούν για την κυριαρχία του αυριανού, ομοσπονδιακού, κράτους και συμφωνούν ότι στο κράτος αυτό αποδίδεται κυριαρχία, διαφωνούν όμως στο τι είδους κυριαρχία θα είναι αυτή, εσωτερική ή εξωτερική…
  • ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται στην απουσία συνομολογημένων προνοιών που να εγγυώνται την ασφάλεια του κράτους και του συνόλου των πολιτών από την πρωτογενή εξουσία της κρατικής δομής

Το φυσικό αέριο οδήγησε στην Κοινή Δήλωση…

Του Σάββα Ιακωβίδη

  • Τα τεράστια κοιτάσματα απαιτούν λύσεις σε κρίσεις και ηρεμία.
  •  Γιατί η Τουρκία, αίφνης, έκανε στροφή και δηλώνει ότι θέλει λύση στο Κυπριακό - Ο ρόλος των ΗΠΑ και οι κρίσεις στην περιοχή - Όποιος ελέγχει τα κοιτάσματα ελέγχει την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο
  • Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ των συνομιλιών ωραιοποιεί την εικόνα της Τουρκίας και επικαλύπτει την κατοχή της Κύπρου

Το διπλό καπέλο του status quo

Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη

  • Τα τελεσμένα της εισβολής, το κατάλοιπο εξουσίας και οι πηγές εξουσίας
  • Η διψασμένη από ενέργεια Ευρώπη, ο αγωγός προς την Τουρκία, η «παγωμένη συμμαχία» με το Ισραήλ και η αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας
  • ΤΟ ΚΟΙΝΟ ανακοινωθέν και η συνομοσπονδία του «Economist»