30 Ιουλίου 2014

Stratfor: Τα στρατηγικά αδιέξοδα Ισραήλ και Χαμάς


Γιατί ο τωρινός πόλεμος μεταξύ Ισραηλινών και Χαμάς δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Η πολιτική συνοχή των Παλαιστινίων και η οικονομική ισχύς του Τελ Αβίβ. Πώς η γεωγραφία δεν επιτρέπει την ύπαρξη δύο... κυρίαρχων χωρών.
Stratfor: Τα στρατηγικά αδιέξοδα Ισραήλ και ΧαμάςΑπό καιρό υποστηρίζουμε πως η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση είναι από τη φύση της δυσεπίλυτη. Τώρα, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, γίνεται πόλεμος στη Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι εκτοξεύουν ρουκέτες στο Ισραήλ με ελάχιστες επιπτώσεις. Οι Ισραηλινοί διεξάγουν μια ευρύτερη επιχείρηση για το σφράγισμα των τούνελ στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας. Όπως και οι προηγούμενοι πόλεμοι, έτσι και αυτός δεν πρόκειται να λύσει τίποτα. Οι Ισραηλινοί θέλουν να καταστρέψουν τις ρουκέτες της Χαμάς.Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο αν καταλάβουν τη Γάζα και παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μηχανικοί θα ψάχνουν για τα τούνελ και τα οχυρά σε όλη την περιοχή. Αυτό θα προκαλούσε απώλειες για τους Ισραηλινούς από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι θα πολεμούν στο έδαφός τους χωρίς περιθώριο υποχώρησης.

Η Χαμάς ζητά την βοήθεια της Χεζμπολάχ Κορυφώνεται ο πόλεμος στην Παλαιστίνη


Του Νίκου Στέλγια
Ο νέος πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας κορυφώνεται και λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Την στιγμή που οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και η Παλαιστινιακή Διοίκηση αδυνατούν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη «πυρκαγιά», το Ισραήλ και η Χαμάς ρίχνουν στο τραπέζι νέα χαρτιά. Πριν από λίγη ώρα, ο τέως Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Περές δήλωσε ότι στην νέα περίοδο ο απώτερος στόχος του Ισραήλ είναι η απομάκρυνση της Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας. Κατά την άποψη του κ. Περές, η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της Γάζας στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική τής Τουρκίας Η στρατηγική τής ήπιας ισχύος στα Βαλκάνια και τον Καύκασο

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWm7M5s6by2uV0DI9FPLelgH4eI5etv_t6IGt9Po49Vb5rd0BE
Ευπραξία ΝεραντζάκηΔεν χωράει αμφιβολία ότι η Τουρκία αναδεικνύεται σε μια υπολογίσιμη περιφερειακή παρουσία, η δυναμική της οποίας βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο ακτιβισμός τής Τουρκίας τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κυρίως στην εγγύς γειτονιά της. Πολύ λόγος γίνεται για την πολιτική της στην Μέση Ανατολή –ίσως και δικαίως καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην περιοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η παρουσία της χώρας προς τα δυτικά, κυρίως στα Βαλκάνια, και περισσότερο στις χώρες που υπάρχει μουσουλμανικό ή τουρκικό στοιχείο. Η πολιτική που ακολουθεί η χώρα είναι πολυεπίπεδη και περιλαμβάνει την συμμετοχή κρατικών αλλά και μη κρατικών δρώντων.

Η Τουρκία ξοδεύει χωρίς να παράγει- Bahçıvan

Sharply higher interest rates around the world could combine with weaker growth in emerging markets to slice as much as 2 percentage points off global growth in the next five years, the International Monetary Fund said on Tuesday
«Η Τουρκία έχει συνηθίσει να ξοδεύει χωρίς να παράγει κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτό το παλιό μοντέλο δεν είναι επωφελές για την σημερινή οικονομία», δήλωσε  ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (ISO). «Ζούμε σε μια εποχή ευμάρειας που δεν δικαιούμαστε,"  τόνισε ο πρόεδρος του ISO Erdal Bahçıvan σε αποκλειστική συνέντευξη του με την εφημερίδα Hürriyet. Σύμφωνα με τον κ. Bahçıvan, η Τουρκία έχει καταγράψει μια ιστορία επιτυχίας με την ευημερούσα ανάπτυξη της τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά πρέπει να στρέψει την προσοχή της στη διατήρηση αυτών των εντυπωσιακών επιπέδων.

«ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ» Φιλελεύθερος: Ελλάδα και Κύπρος στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ

Στις χώρες με τις οποίες το Ισραήλ θέλει να προωθήσει συμμαχίες συγκαταλέγονται η Κύπρος και η Ελλάδα, θέση η οποία καταγράφεται στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ, το οποίο διαφοροποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και ευρύτερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Φιλελεύθερος: Ελλάδα και Κύπρος στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ
Σύμφωνα με ρεπορταζ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι αξιωσημείωτο ότι ενώ η Κύπρος και η Ελλάδα αναφέρονται ονομαστικά, δεν υπάρχει ο,τιδήποτε για την Τουρκία, με την οποία το Ισραήλ πριν μερικά χρόνια είχε ιδιαίτερη στρατιωτική συνεργασία και προχωρούσαν και σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα. Αντίθετα, η Τουρκία παρουσιάζεται ως μία από τις πηγές προβλημάτων για το Ισραήλ.
Στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ σημειώνεται πως αυτό κρίνεται αναγκαίο, γιατί τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί άρδην τα τελευταία 60 χρόνια, δηλαδή από τότε που σχεδιάστηκε το πρώτο ανάλογο δόγμα για το εβραϊκό κράτος.

Το αλβανικό δημογραφικό έγκλημα κατά της Ελλάδος

Κωνσταντίνος ΧολέβαςΔικαίως διαμαρτύρονται οι Βορειοηπειρώτες καθώς και ο μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας για τις λαθροχειρίες των Αλβανών εναντίον του Ελληνισμού. Με πρόσχημα τη νέα διοικητική ανακατάταξη της γείτονος χώρας και τη θέσπιση νέων δήμων (κάτι σαν τον δικό μας «Καλλικράτη») η κυβέρνηση των σοσιαλιστών του Εντι Ράμα προετοιμάζει δημογραφικό έγκλημα κατά της ελληνικής εθνικής κοινότητας.Συγκεκριμένα, τον ιστορικό Δήμο της αδούλωτης Χειμάρρας, στον οποίο κατοικούν κατά πλειοψηφία Ελληνες, θέλουν να τον ενώσουν με τον αλβανικό δήμο Βρανίστι, ώστε να μην ξαναεκλεγεί δήμαρχος ελληνικής καταγωγής. Τον υπό ίδρυση Δήμο Κονίσπολης σχεδιάζουν να τον ονομάσουν Δήμο Τσαμουριάς ώστε να θυμίζει τη διεκδίκηση των Αλβανών επί της ελληνικής Θεσπρωτίας, όπου έδρασαν ως συνεργάτες των κατακτητών οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες (1941-1944). Και στην περιοχή της Κορυτσάς προγραμματίζουν να εντάξουν σε αμιγώς αλβανικούς δήμους περιοχές με ελληνοβλαχικό πληθυσμό. Είναι η τιμωρία των βλαχόφωνων Ελλήνων για την επιμονή τους να δηλώνουν Ελληνες σε κάθε απογραφή του αλβανικού κράτους.

«Πόρτα» Ισραήλ σε Τουρκία και Κατάρ Το Ισραήλ δεν αποδέχεται την διαμεσολάβησή τους στη Λωρίδα της Γάζας Του Νίκου Στέλγια

Πολύ δύσκολες ώρες αναμένουν το Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την στιγμή που συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και το αιματοκύλισμα στην Λωρίδα της Γάζας, οι διπλωματικοί τόνοι σκαρφαλώνουν σε επικίνδυνα επίπεδα.Η «Κ» έχει στη διάθεση της πληροφορίες, οι οποίες ρίχνουν φως στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Κατάρ για την επίτευξη άμεσης κατάπαυσης πυρός στην Γάζα. Το Ισραήλ δεν αποδέχεται αυτές τις προσπάθειες και υψώνει το ανάστημα του στην Ουάσιγκτον.Πριν από λίγες ώρες, στον ισραηλινό και διεθνή τύπο βρήκαν αντίκτυπο πληροφορίες, οι οποίες έχουν ως σημείο αναφοράς μια πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανγιάχου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Χιουσέγιν Ομπάμα. Όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό να αποδεχθεί την διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Τουρκίας.

Πού είναι ο αναβαθμισμένος ρόλος της Κύπρου;

Πού είναι ο αναβαθμισμένος ρόλος της Κύπρου;Του Κώστα Βενιζέλου – http://www.philenews.com
Οταν πομπωδώς εξαγγέλλεται η αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της Κύπρου, αυτό δεν μπορεί να ασφαλώς να περιορίζεται στο θεωρητικό πεδίο. Ούτε και αρχίζει και τελειώνει όταν- έστω και με νόημα- μας κλείνουν το μάτι οι Αμερικανοί. Για να έχει περιεχόμενο «ο νέος μας ρόλος», θα πρέπει να τον ασκούμε πολλαπλώς και με αποτελεσματικότητα.Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Κυπριακή Δημοκρατία να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δοθούν διέξοδοι στα όσα διαδραματίζονται την τελευταία περίοδο στη Μέση Ανατολή. Μια πρωτοβουλία, που κατά πάσα πιθανότητα θα ενθάρρυναν τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι προφανές πως λόγω της γεωγραφικής μας γειτνίασης αλλά και επειδή διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις τόσο με τους Ισραηλινούς όσο και με τους Παλαιστίνιους, αυτή η πρωτοβουλία θα ετύγχανε θετικής υποδοχής από τους εμπλεκόμενους. Η Κύπρος θα μπορούσε και έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία, που θα έφερνε τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο, προσφέροντας πεδίο- ακόμη και φιλοξενία- για συνεννόηση των εμπλεκόμενους.

Ο Νίμιτς, η Μέρκελ και το Σκοπιανό Η γερμανίδα καγκελάριος παρενέβη δις το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα


Ο Νίμιτς, η Μέρκελ και το Σκοπιανό
Οι δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια ήταν σαν ξαναζεσταμένο φαγητό: αδιάφορες και άνοστες. Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι διέγνωσε εποικοδομητική στάση, ότι οι συνομιλίες αφορούν μόνο στο ζήτημα της ονομασίας και ότι δεν τίθεται θέμα ταυτότητας. Υπήρξε μόνο μία εξαίρεση και αυτή είναι η ακόλουθη: «Το ζήτημα της ονομασίας είναι ζήτημα που αγγίζει πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, ενώ πολλές χώρες θέλουν να το δουν να επιλύεται δεδομένων των γεγονότων στον κόσμο».Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Νίμιτς πραγματοποιεί μία τέτοιου είδους δήλωση, από την άποψη ότι για πρώτη φορά αναδεικνύει ο ίδιος το ενδιαφέρον του Βερολίνου για επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Συνδέει μάλιστα το ενδιαφέρον αυτό με γεγονότα που διεθνώς εκτυλίσσονται - με έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και στην ψύχρανση των σχέσεων Δύσης - Ρωσίας.

Νέα συνεκπαίδευση αεροπορικών μονάδων Ελλάδας - ΗΠΑ

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/p235x350/10302257_873576912672009_8796794304042991826_n.jpg
Επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές η νέα συνεκπαίδευση αεροπορικών μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ στον ελληνικό εναέριο χώρο, με κέντρο την Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, 9 με 23 Αυγούστου, 18 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη «F-16 Βlock 50» της 480 Μοίρας Μαχητικών (επονομαζόμενη ως «Γεράκια του Πολέμου» - «Warhawks») της Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης των ΗΠΑ (USAFE) και 250 άτομα προσωπικό της Μοίρας, διαφόρων ειδικοτήτων, ερχόμενοι από την αεροπορική τους βάση στο Spangdahlem της Γερμανίας, θα μετεγκατασταθούν στη Σούδα.

Το ενεργειακό «χαρτί» του Πούτιν και οι επιλογές της ΕΕ

O «κρυφός» υποθαλάσσιος πλούτος της Κριμαίας και οι ρωσικές επιδιώξεις. Η απειλή ενεργειακού μπλόκου στην Ουκρανία και οι πιθανές παρενέργειες για την Ευρώπη. Αναβαθμίζεται η Τουρκία. Ποια στάση πρέπει να ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες. Γράφει ο Κ. Φίλης.
Το ενεργειακό «χαρτί» του Πούτιν και οι επιλογές της ΕΕΜία σημαντική διάσταση που υπερβαίνει κατά πολύ την κρίση στην Ουκρανία είναι η ενεργειακή.Εκκινώντας από την αλλαγή status της Κριμαίας, χωρίς να αποτελεί σημείο αναφοράς των πρόσφατων εξελίξεων, ο ενεργειακός πλούτος που φέρεται να κατέχουν τα θαλάσσια σύνορα πέριξ αυτής χρήζει περαιτέρω αξιολόγησης.
Ασφαλώς, το ενδιαφέρον της Μόσχας εστιάζεται στην ναυτική βάση και στη μοναδική ευκαιρία, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία να «διορθώσει μια ιστορική ανωμαλία». Αν, ωστόσο, αποδειχθεί ότι η περιοχή διαθέτει ποσότητες υδρογονανθράκων, τότε η αξιοποίηση των όποιων ευρημάτων καθίσταται λογική εναλλακτική.Μία επιπλέον παράμετρος, που αφορά στον South Stream, είναι η υποθαλάσσια όδευση του. Μέχρι πρότινος, η Μόσχα είχε επιλέξει τη διέλευση από την τουρκική υφαλοκρηπίδα προκειμένου να παρακάμπτει τα ουκρανικά χωρικά ύδατα. Αυτό συνεπαγόταν μεγαλύτερη απόσταση, κάτι που μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς να απαιτείται παράκαμψη καθόλη τη διαδρομή, με την προσχώρηση της Κριμαίας.

ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ Καίγεται η Λιβύη στις φλόγες του εμφυλίου

Μία χώρα σε πλήρη κατάρρευση, μία νέα «Σομαλία» είναι η Λιβύη που τους τελευταίους μήνες έχει παραδοθεί στις φλόγες ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου ανάμεσα σε πολέμαρχους, οι οποίοι αλληλοεξοντώνονται με «έπαθλο» ένα κομμάτι του πετρελαϊκού πλούτου, ενώ η κεντρική εξουσία έχει περιοριστεί στον ρόλο του θεατή.
Στις φλόγες έχει παραδοθεί μεγάλη δεξαμενή με 90 εκατ. λίτρα καυσίμων στον δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης

Ταυτόχρονα οι ξένες κυβερνήσεις εκκενώνουν η μία μετά την άλλη τις πρεσβείες τους, ενώ χιλιάδες Λίβυοι περνούν καθημερινά τα σύνορα με την Τυνησία για να γλιτώσουν από τις μάχες. Μόνο τη Δευτέρα περίπου 6.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα, ανεβάζοντας τον αριθμό των Λίβυων που ζουν στην Τυνησία στο 1,5 εκατομμύριο από το 2011, οπότε και ανατράπηκε το καθεστώς Καντάφι.
Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 400 έχουν τραυματιστεί από τις 13 Ιουλίου στις μάχες που ξέσπασαν σε Βεγγάζη και Τρίπολη.

Το φάντασμα των SS-20!

Προχθές Δευτέρα, παραμονή της ευθυγράμμισης της ΕΕ με τις ΗΠΑ στην επιβολή των πρώτων οδυνηρών κατά της Ρωσίας κυρώσεων, η Ουάσιγκτον κατήγγειλε τη Μόσχα για παραβίαση της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυραύλων Μέσου Βεληνεκούς στην Ευρώπη.
Η Συνθήκη, που επικυρώθηκε το 1988 από τους Σουλτς και Σεβαρντνάτζε, τερμάτιζε μια διένεξη που κρατούσε πάνω από δέκα χρόνια, όταν το ΝΑΤΟ θεώρησε την ανάπτυξη από την ΕΣΣΔ των πυραύλων SS-20 ως ανατροπή της πυρηνικής ισορροπίας και απάντησε με την ανάπτυξη των συστημάτων Πέρσιγκ και Κρουζ.Οι ΗΠΑ δεν διευκρινίζουν τι είναι η παραβίαση, αλλά η καταγγελία έχει ούτως ή άλλως λογική: Σε μια λογική ψυχροπολεμικής κλιμάκωσης κάποια στιγμή το Κρεμλίνο θα χαράξει μια κόκκινη γραμμή πέραν της οποίας θα αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει η αποτρεπτική απειλή των πυρηνικών όπλων.

Xαμάς, Tουρκία, Kατάρ και Iράν;

Γάζα: Καμία κατάπαυση του πυρός, αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων
Tο Iσραήλ δεν θέλει και δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος μιας νέας κατοχής στη Γάζα, και παρά τη σκληρή γλώσσα Nετανιάχου μπορεί μόνο να μειώσει και όχι να εξαλείψει τις πυραυλικές επιθέσεις της Xαμάς και επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο διαρκούν οι επιχειρήσεις τόσο η ηγεσία της Xάμας επισκιάζει την κυβέρνηση Aμπάς στη Pαμάλα.Tο Iσραήλ στοχεύει στην αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, αλλά δεν επιθυμεί να τη διαπραγματευθεί απευθείας με τη Xαμάς, ενώ η εσωστρεφής Aίγυπτος του Σίσι δεν θέλει και δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο μιας εμπλοκής στη διευθέτηση της σύγκρουσης.Mένουν οι HΠA με τον Kέρι να χρειάζεται και αυτός ενδιαμέσους, καθώς δεν μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τη Xαμάς και οι επιλογές του δεν είναι και πολλές: Oι κύριοι υποστηρικτές της Γάζας, η Tουρκία του Eρντογάν και ο Eμίρης του Kατάρ, αλλά και το Iράν του Pουχανί, τρεις περιφερειακοί παίκτες που ο καθένας έχει τον δικό του λόγο να φανεί πρόθυμος να βοηθήσει την Oυάσιγκτον, με ακριβό βεβαίως αντίτιμο την έμμεση αλλά ουσιαστική κατοχύρωση παρουσίας και λόγου στη συνολική διαπραγμάτευση της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Το Ισραήλ να πάρει μαθήματα από την Τουρκία

https://panosz.files.wordpress.com/2011/12/45614883da23741503fe1dcd31887642.jpg?w=490
Mustafa AkyolΤΟ ΒΗΜΑ - NEW YORK TIMES-Κάθε φορά που αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα, οι πολιτικοί της Δύσης μας υπενθυμίζουν ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Αναρωτιόμαστε γιατί και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα. Αν η απάντηση είναι ότι το Ισραήλ αποτελεί κράτος ενώ η Παλαιστίνη όχι, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος στέρησε από τους Παλαιστινίους το κράτος τους. Πολλοί Ισραηλινοί _ οι φιλελεύθεροι, οι μετριοπαθείς και οι φιλειρηνιστές _ υποστηρίζουν την λύση των δύο κρατών. Η ισραηλινή δεξιά όμως θεωρεί την μετριοπάθεια αφέλεια και υποστηρίζει ότι η παλαιστινιακή μαχητικότητα πρέπει να παταχθεί βιαίως προκειμένου να υπάρξει μια ευκαιρία για ειρήνη.

«Η Κύπρος ήταν και είναι ελληνική»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Αναφορά-κόλαφος Τουρκάλας δημοσιογράφου εναντίον της κυβέρνησής της
Την τουρκική υποκρισία εκθέτει Τουρκάλα δημοσιογράφος, η οποία σε άρθρο της κριτικάρει με αυστηρή γλώσσα τον τρόπο που η Άγκυρα πολιτεύεται

Ένα κείμενο Τουρκάλας δημοσιογράφου, κόλαφος για την τουρκική πολιτική ηγεσία και τα τουρκικά ΜΜΕ, σε σχέση με την κρίση στη Γάζα και σε συνάρτηση με τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το κείμενο, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Israel Hayom, μιλά για Κύπρο, η οποία ήταν πάντοτε ελληνική, αλλά και για το εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Τα εφάπαξ νέα εστία τριβής με ενστόλους


Οι ένστολοι εξετάζουν όλα τα ένδικα μέσα που τους παρέχει ο νόμος προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και να επιστρέψουν στις αποδοχές που λάμβαναν τον Αύγουστο του 2012.ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ Ναρκοπέδιο θυμίζουν πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Στην εμπλοκή που έχει καταγραφεί για τα αναδρομικά και τις αποδοχές τους, ως συνέπεια απόφασης του ΣτΕ, έρχονται να προστεθούν και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό του κλάδου, ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών, και οι οποίες οδηγούν μαθηματικά σε μειώσεις τόσο στις επικουρικές συντάξεις όσο και στα εφάπαξ.

Η μεγάλη... γκάφα του Τζον Κέρι στη Γάζα

Αγνόησε Ισραηλινούς, Αιγυπτίους και τη Φατάχ που διοικεί η Παλαιστινιακή Αρχή, που θέλουν να δουν το τέλος της κυριαρχίας της Χαμάς
Η μεγάλη... γκάφα του Τζον Κέρι στη Γάζα
Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, έχει κάνει ένα σημαντικό λάθος στον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει αναστατώσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και κάποιους μετριοπαθείς Παλαιστινίους. Το σφάλμα του Κέρι είναι ότι έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση να μπει γρήγορα τέλος στην αιματοχυσία, ώστε παγίωσε τον ρόλο της Χαμάς, της ανυπάκουης και αντιλαϊκής ισλαμιστικής ομάδας που ηγείται της Γάζας μαζί με δύο σκληροπυρηνικά ισλαμικά έθνη που είναι οι βασικοί υποστηρικτές της, το Κατάρ και την Τουρκία. Στη διαδικασία αυτή αγνόησε Ισραηλινούς, Αιγυπτίους και την οργάνωση Φατάχ που διοικεί η Παλαιστινιακή Αρχή, που επίσης θέλουν να δουν το τέλος της κυριαρχίας της Χαμάς στη Γάζα.