29 Απριλίου 2015

Ελληνικά και Ισραηλινά F 16 πάνω από το Καστελόριζο με χειριστές του Αρχηγούς ΠΑ των 2 χωρών!

Image Ελληνοϊσραηλινή επίδειξη δύναμης πάνω από το Καστελόριζο! 10 F 16 πέντε ελληνικά και πέντε Ισραηλινά με τα οποία πέταξαν οι Αρχηγοί ΠΑ Ελλάδας και Ισραήλ, απογειώθηκαν στις 13.00 από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Πέταξαν στο Κατελόριζο όπου χωρίστηκαν σε δύο σχηματισμούς. Ο ένας “έπαιζε” το ρόλο του αμυνόμενου και ο άλλος του εισβολέα. Η άσκηση με την συμμετοχή και των δύο Αρχηγών έγινε εξ΄ ολοκλήρου πάνω από το Καστελόριζο και το μήνυμα προς την Τουρκία είναι σαφέστατο!Είναι η πρώτη φορά που σε κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση Αθήνα και Τελ Αβίβ στέλνουν τέτοιο μήνυμα στην Άγκυρα.Αυτές τις ημέρες βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη ελληνοϊσραηλινή άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ στην οποία συμμετείχαν και επίγειες αμερικανικές δυνάμεις.

Εκρυθμες σχέσεις Τιράνων - Μόσχας λόγω Εντι Ράμα Ο Αλβανός πρωθυπουργός απέρριψε την επίσημη πρόσκληση της Μόσχας


Με σύνθημα «κάτω οι σφετεριστές του κράτους», Αλβανοκοσοβάροι διαδηλώνουν στην Πρίστινα εναντίον της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Σε τροχιά ραγδαίας επιδείνωσης βρίσκονται οι σχέσεις Τιράνων - Μόσχας, καθώς η κυβέρνηση του Εντι Ράμα υιοθετεί έντονα αντιρωσικές σχέσεις, σε μια εμφανή προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες στην ευρωατλαντική κοινότητα, ώστε να φέρει πιο κοντά την ενταξιακή της προοπτική στην Ε.Ε.Οπως αναφέρει η αγγλόφωνη εφημερίδα της τουρκικής διασποράς στον Καναδά, Turkish Weekly, «ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα θεωρεί τη στρατηγική που ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ευρώπη ως απειλή και υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. οφείλει να αντιδράσει».

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ Βαρουφάκης: «Αν είχα αστυνομικούς μαζί μου, θα είχαν καεί τα Εξάρχεια»

Βαρουφάκης: «Αν είχα αστυνομικούς μαζί μου, θα είχαν καεί τα Εξάρχεια»
Τη δική της μαρτυρία της για το επεισόδιο που σημειώθηκε στα Εξάρχεια με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του κατέθεσε στον λογαριασμό της στο facebook η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Όπως λέει, ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τους συγκεντρωμένους πριν τον χτυπήσουν να τον ακούσουν και έπιασε κουβέντα μαζί τους για μισή ώρα.
Σε ερώτηση που του έκανε αργότερα για το θέμα της προστασίας του, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στη δημοσιογράφο ότι αν είχε αστυνομικούς μαζί του θα είχαν καεί τα Εξάρχεια.
«Τώρα είναι που δεν πρόκειται να δεχτώ αστυνομική συνοδεία» τόνισε.

Τι θέλεις για να ζήσεις; Τελικά, τι θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει; Λίγα και καλά είναι η απάντηση.

Τελικά, τι θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει; Λίγα και καλά είναι η απάντηση. Λίγα και ουσιαστικά, για να ακριβολογούμε, είναι αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Και για να τα αποκτήσουμε, είμαστε πρόθυμοι να παλέψουμε, τα ματώσουμε και ενίοτε να συμβιβαστούμε. Να υποχωρήσουμε σε αυτά που θα δώσουμε, αλλά όχι σε αυτά που ζητάμε.

Γιατί οι Τούρκοι δεν εκστομίζουν τη λέξη γενοκτονία

Η Αγκυρα ανησυχεί εκτός των άλλων ότι ενδεχόμενη αναγνώριση του εγκλήματος κατά των Αρμενίων θα πυροδοτούσε νομικές διεκδικήσεις των απογόνων των θυμάτων
Το 91% των Τούρκων δεν πιστεύει στη γενοκτονία των Αρμενίων σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, άποψη την οποία ασφαλώς συμμερίζεται και η κυβέρνηση της Αγκυρας, η οποία επιμένει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες τούρκοι μουσουλμάνοι και αρμένιοι χριστιανοί» σκοτώθηκαν σε «ενδοκοινοτική βία» στο περιθώριο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης η Τουρκία αμφισβητεί τον αριθμό των Αρμενίων που έχασαν τη ζωή τους το 1915: από 1,5 εκατομμύριο που υποστηρίζουν οι Αρμένιοι η Τουρκία κατεβάζει τον αριθμό στις 300.000.
Οπως τονίζει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNN, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, οι λόγοι που η Τουρκία επιμένει σε αυτή τη στάση είναι διάφοροι. Πρώτον, οι Τούρκοι λένε ότι η λέξη γενοκτονία σχετίζεται με τους ναζί και όχι με τους ιδρυτές της σύγχρονης Τουρκίας. «Η Τουρκία είναι ακόμη πολύ νέα και ανασφαλής για να ξαναγράψει την ιστορία της και να αμφισβητήσει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της ίδρυσης της δημοκρατίας της» είπε η Μπουρκού Γκιουλτεκίν Πουνσμάν, αναλύτρια στο Κέντρο Πολιτικής της Αγκυρας και ειδική σε θέματα Τουρκίας - Αρμενίας.

Την Τετάρτη στη Λευκωσία η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου Επί τάπητος ΑΟΖ και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

Την Τετάρτη στη Λευκωσία η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Η περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και διπλωματικό τομέα θα διατυπώνεται με σαφήνεια στην κοινή δήλωση που αναμένεται να υιοθετήσουν οι ηγέτες των τριών χωρών, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι, κατά την τριμερή σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στη Λευκωσία.Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί την μοναδική, εδραιωμένη διπλωματική πρωτοβουλία διαλόγου και συνεργασίας στην Μεσόγειο, καθώς πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί το προοίμιο για μια νέα πολιτική διαλόγου ασφάλειας, σε μια περιοχή που βιώνει πολύ έντονα και βίαια τις επιπτώσεις της αποσταθεροποίησης.

Η Αγκυρα είναι πάντα εκεί

The Associated Press
Πολλοί εκτιμούν ότι οι προχθεσινές εκλογές στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της βόρειας Κύπρου ίσως αποδειχθούν καταλυτικές για την πορεία των εξελίξεων στο Κυπριακό. Αν και υπάρχουν πράγματι λόγοι γι αυτό, είναι τελικά κάτι αληθινά εφικτό; Πολύ δύσκολα.Για πρώτη φορά από την εποχή που ο Ραούφ Ντεκτάς ίδρυσε το ψευδοκράτος εκλέγεται σε αυτό ένας ηγέτης ο οποίος βρίσκεται ουσιαστικά σε πλήρη αντίθεση με την τουρκική πολιτική.Μάλιστα, ο Μουσταφά Ακιντζί όχι απλώς διαφωνεί με την Τουρκία, η οποία έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει την εκλογή του, αλλά και επιμένει να θέλει να εργαστεί για την επανένωση της Κύπρου και για τη στιγμή που οι τουρκοκύπριοι θα καταστούν πολίτες της Ευρώπης αλλά και που θα απολαμβάνουν τα όσα η νόμιμη κυπριακή δημοκρατία έχει να τους προσφέρει σε όλα τα επίπεδα, των ενεργειακών πόρων περιλαμβανομένων.

Αριστερά χωρίς Αριστερά δεν γίνεται...

Αριστερά χωρίς Αριστερά δεν γίνεται...Ο Στάθης στον eniko
Ευτυχώς που υπάρχει και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης για να κάνει υποδείξεις στον κ. Τσίπρα πώς να κυβερνήσει! Ομως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ευήθεια ή αλαζονεία, αλλά ως ένδειξη ύπαρξης ενός παράλληλου σύμπαντος, μέσα στο οποίο ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης θα μπορούσε να κάνει υποδείξεις -τι λέω! υπαγορεύσεις- και στον κ. Σόιμπλε! Θα μου
πείτε ότι τέτοια άγνοια κινδύνου δεν χαρακτηρίζει τα γατόνια - τι να σας πω; δεν είμαι δα και ειδικός επί του θέματος.
Καλημέρα σας, και στην «ημερήσια διάταξη» (ή μήπως στην «ημερήσια διαταγή») ένας Αρμαγεδδών: «στροφή στον ρεαλισμό» η κυβέρνηση, «κωλοτούμπα ο Τσίπρας» - ένας χαβαλές χαβάς που άρχισε απ’ τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τις εκλογές και ο οποίος συχνά κορυφώνεται με σενάρια για «οικουμενικές κυβερνήσεις», για «απαλλαγή του Τσίπρα απ’ τα αριστερά βαρίδια» κι άλλα που φθάνουν έως το σημείο να εξαγγέλλουν (δηλαδή να εύχονται) ακόμα και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Ταυτοχρόνως η χώρα καθημερινώς «χρεοκοπεί»! Ενα τοξικό μείγμα προπαγάνδας και σχεδίων επί χάρτου που ξεπερνάνε τα όρια της λογικής (αφήστε της ηθικής) διαχέεται προς πάσαν κατεύθυνση. Εξ ιδίων κρίνοντας αυτός ο εσμός, προβάλλει στην Αριστερά αυτά που με άνεση θα έπραττε ο ίδιος.

Γερμανική συνταγή

«Ουάου»..!Υιοθετεί το Βερολίνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους του στην Ευρωζώνη διπλή γλώσσα, με την καγκελάριο ρεαλίστρια και τον υπουργό Οικονομικών δογματικό και άκαμπτο; Το ερώτημα τίθεται εύλογα αν μείνουμε στο επίπεδο των εντυπώσεων και των δημόσιων τοποθετήσεων των τελευταίων εβδομάδων της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους εταίρους της. Δεν πρόκειται για θέμα προσώπων η κατανομή ρόλων ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ, τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και ενίοτε τον επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Βάιντεμαν, η μετάπτωση ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον ακραίο δογματισμό δεν αφορά μόνο τη σημερινή κυβέρνηση στο Βερολίνο ούτε εφαρμόζεται επιλεκτικά σε σχέση με την Αθήνα.

Πλοίο δυτικών συμφερόντων κρατά το Ιράν

Ιρανικό πολεμικό πλοίο

Εμπορικό πλοίο με σημαία Νησιών Μάρσαλ και 34 μέλη πλήρωμα, που έπλεε στα Στενά του Ορμούζ, κρατά το Ιράν στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Οι ιρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι το πλοίο είναι αμερικανικό και πως παραβίασε τα χωρικά ύδατα του Ιράν. Γι' αυτό τον λόγο, πολεμικά πλοία της χώρας αναγκάστηκαν να βάλουν με πυρά εναντίον του, όταν δεν συμμορφώθηκε με τις εκκλήσεις να αποχωρήσει και να αλλάξει πορεία. Στη συνέχεια, κατέλαβαν το πλοίο και το οδήγησαν στο λιμάνι του Ιράν.Το αμερικανικό Πεντάγωνο, μέσω εκπροσώπου του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι το πλοίο «MV Maersk Tigris» δεν είναι αμερικανικό, αλλά συμφερόντων Νησιών Μάρσαλ και ότι στο πλήρωμά του δεν υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό, ωστόσο οι δυνάμεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που έχουν βάση στην περιοχή έστειλαν ένα αντιτορπιλικό και ένα αεροσκάφος για να ελέγξουν το σημείο του συμβάντος. Επίσης, γνωστοποίησε πως ο πλοίαρχός του έστειλε σήμα κινδύνου στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Άλλες πληροφορίες από αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο βρισκόταν στα διεθνή ύδατα και η κατάληψή του από Ιρανούς στρατιώτες δεν αιτιολογείται.

Ο στρατός εναντίον εξεγερμένων παιδιών

Επειτα από ημέρες διαδηλώσεων αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στην προσπάθεια να «κουκουλωθούν» οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του νεαρού Αφροαμερικανού, η οργή τελικά ξεχείλισε στην πόλη
 Συντάκτης: Μαργαρίτα Βεργολιά