08 Μαΐου 2013

Το μήνυμα μιας καπετάνισσας του ΡΚΚ, επ' ευκαιρία της αποχώρησης των ανταρτών από τα βουνά του (τουρκικού) Κουρδιστάν!

Κατατάσσοντας τον εαυτό μου στην ανωτέρω κατηγορία παραθέτω την δική μου οπτική προσέγγιση χωρίς καμιά αγκύλωση.infognomonpolitics
http://4.bp.blogspot.com/-OfJR5sXwgWs/UYpF-1_tiMI/AAAAAAAAKjc/63rxJ1AaaAs/s640/df5ff601f874ed82398f2a08311b18f4.jpg
Το Κουρδικό κίνημα εδώ και δεκαετίες παραδίδει μαθήματα υψηλής διπλωματίας.Έτσι ενώ ο Φυσικός του Ηγέτης βρέθηκε φυλακισμένος στις Τουρκικές φυλακές  με Αμερικανική εμπλοκή και στα πλαίσια μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για το Κουρδικό ζήτημα οι ίδιοι ποτέ δεν έθεσαν σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή του Κουρδιστάν. Την ίδια ώρα  η αμερικανική εμπλοκή στην επίθεση στο Roboski έδωσε το έναυσμα στην κορύφωση της έντασης μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.

Ρεκόρ μετανάστευσης στη Γερμανία Το 2012, η μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας εικοσαετίας

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/05/metanasteusi.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η εισροή μεταναστών στη Γερμανία από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την κρίση -την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία- έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού μεταναστών στη χώρα την τελευταία εικοσαετία. Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, στην οποία, για το 2012, αναφέρεται αύξηση κατά 13% του αριθμού των μεταναστών, φτάνοντας στα ποσοστά του 1995.

Συριακό βραχυκύκλωμα

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2013/05/syria-war.jpeg
Το αδιέξοδο είναι πλήρες στη Συρία, καθώς η μεν παράταση της εσωτερικής σύγκρουσης οδηγεί σε μη ελεγχόμενη περιφερειακή αποσταθεροποίηση, αλλά ταυτόχρονα μια εξωτερική παρέμβαση-επέμβαση θα μπορούσε να διογκώσει το πρόβλημα, να το καταστήσει μια συνολική αποδόμηση όλων των περιφερειακών σταθερών.Όσοι επενδύουν στην πτώση του Ασαντ έχουν κίνητρα που δεν σχετίζονται με την επόμενη μέρα στη Συρία, αλλά με ευρύτερες περιφερειακές στοχεύσεις:

FT: Το ελληνικό δράμα δεν έχει happy end

Οπότε, δεν ευθύνονται μόνο οι υπερβολικά μεγάλες περικοπές για τα δεινά των αθώων Ελλήνων, αλλά και η επιλογή να προστατευτούν οι προνομιούχοι και να μεταφερθεί το βάρος στους πιο αδύναμους ώμους. 
Πέντε χρόνια και πέντε πακέτα διάσωσης μετρά η κρίση χρέους στην Ευρώπη και η ευρωζώνη -και ο κόσμος- δεν δείχνει την προσοχή που θα έπρεπε στη χώρα από όπου πρωτοξεκίνησε ο οικονομικός πανικός. Αφού έλαβε δάνεια εκατοντάδων δισ. ευρώ από τους γείτονές της, η Ελλάδα, χωρίς να αντιμετωπίζεται πια ως απειλή για την ακεραιότητα της ευρωζώνης, συνεχίζει να ζει το μαρτύριό της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι μόνο και μόνο γιατί η εμπειρία της μας διδάσκει πολύτιμα μαθήματα, παρά τις διαφορές από τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρόγραμμα προσαρμογής που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα εμφανίζει κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας εν μέσω των δεινών και των συνεχών διαψεύσεων.

Ο συγγραφέας του απαγορευμένου βιβλίου για την γενοκτονία των Ποντίων

Ο καθηγητής Ιστορίας Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, συγγραφέας του έργου «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8.

Το έργο του καθηγητή Κ. Φωτιάδη θα διανεμηθεί δωρεάν από την Realnews. Πρόκειται για ένα έργο 800 σελίδων συνολικά, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε με τη Realnews την Κυριακή 12-5-2013 (ο α’ τόμος, 400 σελίδες) και την Κυριακή 19-5-2013 (ο β’ τόμος, 400 σελίδες).

Η εποχή των προβάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην πολιτική

Antinews.grTo1955 o Kωνσtαντίνος  Καραμανλής  αναλαμβάνει Πρωθυπουργός και συνεχίζει το έργο που είχε επιτελέσει ως Υπουργός Δημοσίων Έργων της Κυβέρνησης Παπάγου. Στόχος του ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός προγράμματος ταχύρρυθμης οικονομικής ανάπτυξης, σε μια χώρα που βίωνε ακόμη τις συνέπειες του καταστροφικού εμφύλιου πολέμου. Όραμά του υπήρξε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα σύνδρομα της δυσπραγίας και της φτώχειας. .Τα οικονομικά αποτελέσματα της πολιτικής του ιδιαίτερα σημαντικά κατι που του επέτρεψε με την πάροδο του χρόνου να ασκήσει και κοινωνική πολιτική

Νέο, δυσοίωνο περιβάλλον για τον Ελληνισμό

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προβλεπτική δεινότης για να προεικασθεί ότι ένα νέο σχέδιο Ανάν (με διαφορετικό πατρώνυμο) βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για επίλυση του Κυπριακού. Αυτή τη φορά με περισσότερη βεβαιότητα ότι αυτό «θα περάσει». Δεδομένων των κυπριακών αγκυλώσεων και της απομειώσεως των αντιστάσεων του Ελληνισμού γενικότερα, ως αποτέλεσμα των χρεοκοπικών συνθηκών που βαναύσως καθηλώνουν δυνατότητες και αποδομούν αντιστάσεις.Και όχι μόνο. Γιατί, πέραν αυτών, συνεξελίσσονται νέες στρατηγικές πραγματικότητες στην περιοχή. Οπου η ανακατανομή ρόλων, ισοζυγίων και συμμαχιών τείνουν να διαμορφώσουν ένα εντελώς νέο περιβάλλον σ' αυτή τη γεωγραφία. Και όπου, πέραν της ρευστότητος που εμφανίζεται, προάγονται νέα δεδομένα και διευθετούνται προσεγγίσεις οι οποίες τείνουν ν' αλλάξουν το χάρτη, όσον αφορά τις προοπτικές. Και σ' αυτά προέχουν οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ για στρατηγική επανασυνάρτηση Τουρκίας-Ισραήλ. Υπό το φως όσων δραματικών επισυμβαίνουν στη Συρία και ταυτοχρόνως των ενεργειών που προεξοφλούνται σε ό,τι αφορά το Ιράν.

Τέλη Ιουλίου η γεώτρηση της Noble στην Κυπριακή ΑΟΖ

gewtrisi-noble-99619
Στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η δεύτερη ερευνητική γεώτρηση της Noble Energy στο οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης όταν αποδεσμευτεί το γεωτρύπανο της εταιρείας από το κοίτασμα Karish του Ισραήλ.Η διαδικασία θα διαρκέσει 75 με 90 ημέρες και θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο μέσα στον Οκτώβρη. Η διαδικασία ανάλυσης των ευρημάτων της δεύτερης γεώτρησης, θα χρειαστεί άλλους περίπου 3 μήνες.
Όπως δήλωσε ο νέος αντιπρόεδρος της Noble Energy, Keith Elliot, «όταν οι εμπειρογνώμονες μας ολοκληρώσουν την ανάλυση των ευρημάτων, η ανάλυσή τους ελέγχεται από άλλη ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων».Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη ερευνητική γεώτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.http://www.econews.gr

With Abdullah Ocalan From Athens to Nairobi


Exclusive interview with former Greek intelligence officer Savvas Kalenteridis - Ekurd.net



 
Savvas Kalenteridis, former Greek intelligence officer. Photo: Noreldin Waisy/Ekurd.net   See Related Articles
May 7, 2013

Exclusive interview with former Greek intelligence officer Savvas Kalenteridis
Interview by Noreldin Waisy - Ekurd.net

Savvas Kalenteridis is a blogger, columnist, and a former Greek intelligence officer. In this exclusive interview he talks for the first time about his travels with Abdullah Ocalan, the imprisoned founder of the PKK. Kalenteridis accompanied Ocalan from Athens to Russia, and later from Athens to Kenya, where Ocalan was ultimately arrested by Turkish officials in 1999.

Συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για Συρία, το καταλυτικό επιχείρημα, τέλος ο Άσαντ;

Ταχύτατες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά τη μετάβαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στη Ρωσία, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε τόσο με τον ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, όσο και με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Όλα δείχνουν ότι προέκυψε συμφωνία.

Το ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι το νέο «κούρεμα» ΤΟΥ «ΕΠΙΣΗΜΟΥ» ΤΟΜΕΑ (OFFICIAL SECTOR INVOLVEMENT)

Το ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι το νέο «κούρεμα» Η συζήτηση για το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που κατέχει ο λεγόμενος «επίσημος τομέας» (OSI), ξεκίνησε χθες με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο του άρθρου 4 του καταστατικού του ΔΝΤ (Article IV Consultation).Το ΔΝΤ υποστηρίζει το «κούρεμα» του χρέους που κατέχουν κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία δεν δέχεται καμία συζήτηση πριν από τις εκλογές της, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Κομισιόν: Ανεξερεύνητα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Φωτ.: EUROKINISSI Τη διαπίστωση ότι Ελλάδα έχει καλό αλλά ανεξερεύνητο δυναμικό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της αναφορικά με την ενεργειακή εξάρτηση των χωρών- μελών.Αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των ερευνών με την προκήρυξη τριών «οικοπέδων» (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) σε ζώνες όπου δεν υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα αλλά τονίζεται ότι οι αβεβαιότητες ( ως προς το μέγεθος των κοιτασμάτων και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους) είναι ακόμη τόσο μεγάλες που δεν επιτρέπουν την αλλαγή των προτεραιοτήτων της ενεργειακής πολιτικής.  Σύμφωνα με την έκθεση της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Stratfor: Οι συνέπειες της ισραηλινής επίθεσης

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/67431000/jpg/_67431301_syria_israel_strikes02_304map.jpg
Euro2day.grOι τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία βασίστηκαν σε δύο παράγοντες - κλειδιά.
Πρώτον, το συριακό καθεστώς έχει αποδυναμωθεί τόσο πολύ που δεν μπορεί να ελέγξει την περιοχή του και κατ’ επέκταση τα όπλα που έχει στην κατοχή του μπορεί να πέσουν στα χέρια παρακρατικών ομάδων όπως η Χεζμπολάχ και η Αλ Κάιντα. Δεύτερον, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι παραδόθηκε στην Χεζμπολάχ φορτίο με ιρανικούς τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Fateh – 110. Είναι δύσκολο να αποτραπεί η εξάπλωση εξελιγμένων οπλικών συστημάτων, ειδικά των χημικών, μόλις ένα καθεστώς χάσει τον έλεγχο τους, οπότε πρέπει να αναμένονται και άλλες προληπτικές επιθέσεις.Από την πλευρά της η Συρία απάντησε λέγοντας ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση από το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε αντίποινα. Ο Σύριος πρόεδρος Bashar al Assad έστειλε μήνυμα στην Ουάσινγκτον (μέσω Μόσχας) ότι θα εγκρίνει την χρήση πυραύλων εδάφους - εδάφους και εδάφους - αέρος εναντίον του Ισραήλ. Ωστόσο, η Συρία δεν έχει την στρατιωτική ισχύ να πραγματοποιήσει τις απειλές της.