07 Μαΐου 2014

Newsweek: Το Ισραήλ κατασκοπεύει τις ΗΠΑ πέραν κάθε ορίου


Το Ισραήλ κατασκοπεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο από κάθε άλλον σύμμαχό τους και αυτή η παρακολούθηση ξεπερνά κάθε όριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek.Στόχοι της ισραηλινής κατασκοπείας είναι τα βιομηχανικά και τεχνολογικά μυστικά της αμερικανικής βιομηχανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού, το οποίο επικαλείται πηγές που συμμετέχουν σε μυστικές συσκέψεις με θέμα την εισαγωγή νομοθεσίας η οποία θα αμβλύνει τους περιορισμούς χορήγησης βίζας στους Ισραηλινούς πολίτες.

Κινεζικά πλοία εμβόλισαν βιετναμικά σκάφη - Οι Φιλιππίνες δέσμευσαν κινεζικό αλιευτικό Ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας


Κινεζικά πλοία εμβόλισαν σκόπιμα δύο βιετναμικά σκάφη την Κυριακή, προκαλώντας τους σοβαρές ζημιές, ανακοίνωσε επισήμως η κυβέρνηση του Βιετνάμ.
Οι δύο χώρες, οι οποίες είχαν εμπλακεί σε σύντομο πόλεμο το 1979, διαφωνούν για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.Τα κινεζικά πλοία προσπάθησαν να εκφοβίσουν το πλήρωμα των σκαφών του Βιετνάμ, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και αεροπλάνα.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, από πλευράς Κινέζων χρησιμοποιήθηκε και αντλία νερού κατά των βιετναμικών πλωτών.Το Βιετνάμ σημειώνει ότι θα αντισταθεί σε κάθε κινεζική άσκηση βίας σε διαφιλονικούμενα ύδατα, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να λάβει και διεθνή νομική δράση ενάντια στην Κίνα.

Η μυστική «εξέγερση» των BRICS


 Τεταμένες είναι οι σχέσεις Βραζιλίας - Ρωσίας, μετά το αμερικανικό βέτο στη μεταρρύθμιση του ΔΝΤ, προκαλώντας την οργή της Βραζιλίας. Ηδη από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών από τον Σνόουντεν, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ είχε αποστασιοποιηθεί από τον Αμερικανό ομόλογό της και είχε ακυρώσει συνάντηση μαζί του, προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2013.
Αμφισβητούν την ηγεμονική θέση των ΗΠΑ και επιδιώκουν την αναβάθμιση της διεθνoύς τους παρουσίας. Και όσο απομονώνεται πολιτικά η Ρωσία λόγω Ουκρανίας, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να το καταφέρουν.Όπως γράφει σήμερα η Deutsche Welle, ο στόχος της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Ν. Αφρικής, γνωστών με το αρκτικόλεξο BRICS, είναι να αλλάξουν την παγκόσμια τάξη με τις ΗΠΑ ως ηγεμονική δύναμη. Και όπως υποστηρίζει ο Πέτερ Μπίρλε, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του Ιβηροαμερικανικού Ινστιτούτου (ΙΑΙ) στο Βερολίνο, είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί υπό μία προϋπόθεση.

Εξάρθρωση πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία


Παρά τον ραγδαίο εκσυγχρονισμό της Σαουδικής Αραβίας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από τον Πύργο του Βασιλείου στο Ριάντ, η ακραία εκδοχή του σιιτικού ισλαμισμού συνεχίζει να συγκινεί.
Παρά τον ραγδαίο εκσυγχρονισμό της Σαουδικής Αραβίας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από τον Πύργο του Βασιλείου στο Ριάντ, η ακραία εκδοχή του σιιτικού ισλαμισμού συνεχίζει να συγκινεί.ΡΙΑΝΤ. Σε ανακοίνωση για εξάρθρωση πυρήνα της Αλ Κάιντα προχώρησαν χθες οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με αυτές, οι συλληφθέντες σκόπευαν να προχωρήσουν σε δολοφονίες αξιωματούχων και σε επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών κυβερνητικών και ξένων στόχων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του βασιλείου, αντιστράτηγος Μανσούρ αλ Τουρκί είπε ότι ο πυρήνας αποτελείτο από 62 άτομα, εκ των οποίων οι 59 Σαουδάραβες, ένας Υεμενίτης, ένας Πακιστανός και ένας Παλαιστίνιος. Σύμφωνα με τον Τουρκί, ο πυρήνας είχε σχέσεις με τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές του ISIL (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε), οργάνωσης που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και πολεμάει εναντίον των κυβερνήσεων του Ιράκ και της Συρίας.

ΘΑΝΟΣ Π. ΝΤΟΚΟΣ* Η διαχείριση της γεωπολιτικής αστάθειας

Στις πρόσφατες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη στις χώρες της Ε.Ε., ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη γεωπολιτική αστάθεια που έχει εγκατασταθεί στην ανατολική και νότια γειτονιά της χώρας μας. Η υψηλή ρευστότητα που χαρακτήριζε την περιοχή της Μεσογείου και Μέσης Ανατολής συμπληρώνεται από την ισχυρή αβεβαιότητα που προκαλεί η εξελισσόμενη κρίση στην Ουκρανία. Μια αλληλουχία εσφαλμένων εκτιμήσεων και χειρισμών και από τις δύο πλευρές, εντός και εκτός Ουκρανίας, ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει ολόκληρο σχεδόν τον πρώην σοβιετικό χώρο και να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας, με ευρείες πολιτικές και οικονομικές συνέπειες.

Το θέμα δεν είναι μόνο ο Μπαράκ Ομπάμα

Το θέμα δεν είναι μόνο ο Μπαράκ ΟμπάμαΤελευταία έχει ξεσπάσει ένας καταιγισμός σχολίων με παράπονα για τη λιπόψυχη εξωτερική πολιτική του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Αν είχαμε έναν πρόεδρο που ίππευε ημίγυμνος άλογα, πάλευε με τίγρεις ή καταλάμβανε εδάφη γειτονικής χώρας, θα αισθανόμασταν όλοι πολύ πιο ασφαλείς.Θα υπερασπιστώ - εν μέρει - τον Ομπάμα. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα ερώτημα που έχω θέσει και για άλλες χώρες: είναι η αμερικανική εξωτερική πολιτική σήμερα όπως είναι, επειδή ο Ομπάμα είναι όπως είναι (διανοούμενος, προσεκτικός, νηφάλιος); Ή μήπως ο Ομπάμα είναι όπως είναι στην εξωτερική πολιτική, επειδή η Αμερική είναι όπως είναι σήμερα (εξουθενωμένη από δύο αποτυχημένους πολέμους και αποδυναμωμένη από μια μεγάλη ύφεση) κι επειδή ο κόσμος είναι όπως είναι (με όλο και περισσότερα αποτυχημένα κράτη και αποδυναμωμένους συμμάχους των ΗΠΑ);

Ενέσεις ηθικού με βίντεο και δολάρια ΗΠΑ

Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 30 νεκρούς στρατιώτες σημειώθηκε χθες στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, όταν αντάρτες πυροδότησαν εκρηκτικά τα οποία είχαν τοποθετήσει σε σήραγγα που περνούσε κάτω από σημείο ελέγχου των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ.
Αυτό το βίντεο «ανέβασε» στο Διαδίκτυο η συριακή αντιπολίτευση, καμαρώνοντας για το επίτευγμά της... Αυτό το βίντεο «ανέβασε» στο Διαδίκτυο η συριακή αντιπολίτευση, καμαρώνοντας για το επίτευγμά της... Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η έκρηξη ήταν από τις σφοδρότερες που έχουν πραγματοποιήσει οι μαχητές της αντιπολίτευσης κατά κυβερνητικών δυνάμεων το διάστημα που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ. Αξιωματούχοι δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι «το μέγεθος της έκρηξης που σημειώθηκε χθες ήταν ασυνήθιστο».

Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση

Με νωπή τη μνήμη από τα αιματηρά επεισόδια της φετινής Πρωτομαγιάς και με την πρώτη επέτειο των γεγονότων του Πάρκου Γκεζί στις 31 Μαΐου να πλησιάζει, η δίκη 255 υπόπτων διατηρεί την ένταση στο πολιτικό σκηνικό.

Εξεταστική-φάρσα για τα σκάνδαλα Τούρκων υπουργών


Η τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφάσισε χθες, με συντριπτική πλειοψηφία (453 ψήφοι υπέρ έναντι 9 κατά και 6 αποχών) τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει τις κατηγορίες περί διαφθοράς, παραποίησης εγγράφων και κατάχρησης εξουσίας, τεσσάρων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν (Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς) οι οποίοι φέρονται να ενέχονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε τον περασμένο Δεκέμβριο.Οι τρεις πρώτοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν μετά την παραπομπή των γιων τους για παράνομες δραστηριότητες, ενώ ο Μπαγίς έχασε τον υπουργικό θώκο μετά τον ανασχηματισμό που αναγκάστηκε να κάνει ο Ερντογάν, λίγο πριν από τις πρόσφατες εκλογές.Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την ενοχή τους και ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα ενορχηστρωμένης δυσφημιστικής εκστρατείας που σκοπό είχε να πλήξει την κυβέρνηση.

Δηλώσεις του Μ. Χαρακόπουλου Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί το αντιρατσιστικό


Απειλεί να καταψηφίσει ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, εάν το σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει ως αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων
Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί το αντιρατσιστικό
Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας απειλεί να το καταψηφίσει, εάν δεν αναφέρει ρητά πως η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί αδίκημα. «Η άρνηση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού» τόνισε ο  κ. Χαρακόπουλος, μετά από τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κ. Γιώργο Παρχαρίδη. 

Η Γεωπολιτική της Ενέργειας: Η Άνοδος του Ινδο-Ειρηνικού και η Υποβάθμιση της Ευρώπης


Του Άριστου Αριστοτέλους

Παραφράζοντας τον Ρόμπερτ Κάπλαν (συγραφέα και αναλυτή γεωπολιτικής) θα μπορούσε κανείς να πει ότι η γεωπολιτική της ενέργειας «είναι η μάχη που διεξάγεται για χώρο και ισχύ σε ένα γεωγραφικό περιβάλλον " το οποίο περιλαμβάνει ενεργειακούς πόρους. Συναφής είναι και η παραδοχή ότι στη σύγχρονη ιστορία η εκάστοτε διεθνής τάξη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους ενεργειακούς πόρους. Με αυτά ως αφετηρία, το παρόν κείμενο επισημαίνει και αναλύει δύο σημαντικές τάσεις στον τομέα της ενέργειας που μετατοπίζουν το κέντρο βάρους της παγκόσμιας γεωπολιτικής ισορροπίας από την Ευρώπη στην Ασία και Αμερική οδηγώντας σε υποβάθμιση της Γηραιάς Ηπείρου.

Σαμαράς: Να βγει η χώρα από τον εφιάλτη της κρίσης και να μην επιστρέψει στο παρελθόν, το διακύβευμα των εκλογών


Σαμαράς: Να βγει η χώρα από τον εφιάλτη της κρίσης και να μην επιστρέψει στο παρελθόν, το διακύβευμα των εκλογών
Το διακύβευμα των εκλογών που είναι να γυρίσει η χώρα σελίδα και να βγει από τον εφιάλτη της κρίσης ή να επιστρέψει στο παρελθόν, έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντέννα. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας και τη λαθεμένη ψυχολογία και θα αποκλείσουν την ανυποληψία από το εξωτερικό.Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαίου επισημαίνοντας πως θέλει το αποτέλεσμα αυτό να του δώσει το δικαίωμα να βγει η χώρα από την κρίση. «Πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι για αυτό. Δεν μπορεί να πάμε σε αβεβαιότητες, δεν μπορεί να πάμε σε νέα μέτρα» τόνισε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει την αστάθεια. «Αυτό τον τρέφει. Αν δεν του βγει η αστάθεια, τι θα γίνει τότε; Άλλοι θα έχουν το πρόβλημα. Και μήπως η αστάθεια αυτή αντί να μετακομίσει στην Ελλάδα, μετακομίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Ενεργειακό σύμφωνο από τους G7

Ενεργειακό σύμφωνο από τους G7
Οι χώρες οι οποίες απαρτίζουν την ομάδα των G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και Γαλλία) συμφώνησαν χθες επί της αρχής σε ένα σχέδιο για τη σταδιακή ενεργειακή απεξάρτησή τους από τη Ρωσία -η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει προσωρινά... αποβληθεί από το «κλαμπ των ισχυρών» εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Η συμφωνία -η οποία περιλαμβάνει 13 βασικά σημεία- τονίζει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και να κατασκευαστούν και άλλοι αγωγοί μεταφοράς και σταθμοί αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου.

Από το Βερολίνο στην Αγκυρα

ΗΠΑ: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εργάζονται για τη θέσπιση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Η δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Σταϊνμάγιερ για την ανάγκη σύγκλησης Δεύτερης Γενεύης για την Ουκρανία αποτελεί, σε δημόσιο τουλάχιστον επίπεδο, ουσιαστική διαφοροποίηση από την μέχρι και σήμερα αμερικανική θέση, ότι η συμφωνία τερματισμού των συγκρούσεων κατέρρευσε με ευθύνη της Μόσχας. Οι δηλώσεις Σταϊνμάγιερ ολοκληρώνουν τη σύμπηξη ενός ευρύτατου πλέον, αν όχι πλειοψηφικού στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., μετώπου «απρόθυμων» να παρακολουθήσουν τις ΗΠΑ στην εκστρατεία της Ουκρανίας.

Επέκταση της Τουρκικής Ziraat Bank στο Μαυροβούνιο

Η Ziraat Bank , η οποία έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Τουρκία και παράλληλα εξυπηρετεί σε 83 σημεία σε 16 χώρες , επεκτείνεται ανακοινώνοντας ότι θα ιδρύσει υποκατάστημα στο Μαυροβούνιο .Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης , ο Οσμάν Αρσλάν , αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Ziraat Bank, αρμόδιος  για τη διεθνή τραπεζική και τις εταιρικές σχέσεις , ανακοίνωσε ότι η τράπεζα επιδιώκει επενδυτικές ευκαιρίες σε επτά χώρες, σε τρεις ηπείρους .Ο Αρσλάν σημείωσε ότι η Ziraat Bank έχει στρατηγικές ανάπτυξης σε πολλές χώρες και ειδικά στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται Τούρκοι επενδυτές και επιχειρηματίες,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Μεγάλο δάνειο με ευνοϊκούς όρους το δώρο Ερντογάν στην Αλβανία

Μεγάλο δάνειο με ευνοϊκούς όρους το δώρο Ερντογάν στην ΑλβανίαΜεγάλο δάνειο με ευνοικους όρους και επιτόκιο αναμένεται να λάβει η Αλβανία απο την τουρκική κυβέρνηση, συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει κατα την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Μαΐου στα Τίρανα.Την είδηση δημοσιεύσε ο τηλεοπτικός σταθμός Top Channel επικαλούμενος πηγές απο την Τουρκική πρεσβεία.Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στα Τίρανα, συνοδευόμενος από τους σημαντικότερους υπουργούς του και ομάδα επιχειρματιών.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ Τουρκική πρόκληση με την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Με την έκδοση νέας NAVTEX (368/2014), που αναγγέλλει τη συνέχιση των σεισμογραφικών ερευνών δυτικά της Κύπρου σε περιοχές που καλύπτουν και την κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία έβαλε τη δική της «σφραγίδα» στη χθεσινή έναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, απέσπασε τη στήριξη της καγκελαρίου Α. Μερκελ για ενεργότερη συμμετοχή της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS HAYREDDIN PASA, που πραγματοποιεί ήδη έρευνες από τις 27 Ιανουαρίου, θα παραμείνει στην περιοχή συνεχίζοντας να προκαλεί τη Λευκωσία, καθώς στη διάρκεια των σεισμογραφικών ερευνών πολλές φορές έχει πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 50 μιλίων από την Πάφο. Χθες στη Λευκωσία οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Α. Μαυρογιάννης και Κ. Οζερσάι, μπήκαν στα «βαθιά», καθώς στο τραπέζι τέθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων της ομοσπονδίας και το περιουσιακό.Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατατέθηκαν γραπτώς προτάσεις για το περιουσιακό και τις ομοσπονδιακές αρμοδιότητες και έγιναν τα πρώτα σχόλια και την ερχόμενη Τρίτη οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν με τις παρατηρήσεις επί των εγγράφων αλλά και με νέες γραπτές προτάσεις για το περιουσιακό και για τις εξωτερικές σχέσεις.

Το... σκοτάδι της «Αυγής»

Οι επιθέσεις -οι οποίες, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, είναι προσωπικές, ανοίκειες και προσβλητικές- έχουν γίνει όλο και πιο συνήθεις στην αχαλίνωτη, δήθεν μαχητική αρθρογραφία, που φιλοξενεί όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό η «Αυγή».
Το... σκοτάδι της «Αυγής»
Ωστόσο, η εφημερίδα που κάποτε εξέφραζε το ήθος, την ηπιότητα και την πνευματικότητα της δημοκρατικής Αριστεράς, δείχνει να εκτροχιάζεται πλέον, με πιο πρόσφατο «θύμα» της, χθες, δύο από τα πλέον δημοφιλή free press έντυπα... 
Στο στόχαστρο «Athens Voice» και «Lifο»
Ο λόγος για την «Athens Voice» και τη «Lifo», που, για μια μακρά περίοδο και σε δύσκολες συνθήκες, με όλες τις ενστάσεις που υπάρχουν, δίνουν «εξετάσεις» και κρίνονται από το αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό. Δυστυχώς, η «Αυγή» αποφάσισε χθες να κάνει δίκη προθέσεων και να αφήσει υπονοούμενα για την πολιτική στάση των δύο εντύπων, «αποκαλύπτοντας» με πρωτοσέλιδο άρθρο της (και με ύφος μάλλον γκεμπελικό), «Τι ψηφίζει η Lifo Voice»...(http://www.avgi.gr/article/2516184/ti-psifizei-i-lifo-voice-)

Στο γήπεδο του αντιπάλου

Η δημοσκοπική εκτόξευση της Λεπέν στη Γαλλία και του Φάρατζ στη Βρετανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδεολογική-προγραμματική αφωνία της ευρύτερης Αριστεράς σε όλες της τις εκφάνσεις στην ΕΕ. Από τα πρώην και νυν ΚΚ, τους σοσιαλιστές μέχρι και τους σοσιαλδημοκράτες-κεντροαριστερούς δεν υπάρχει αξιόπιστη της σημερινής διαχείρισης στην ΕΕ-Ευρωζώνη εναλλακτική πρόταση. Τι υπάρχει; Μια συσπείρωση της αγανάκτησης, του θυμού και του φόβου, χωρίς ούτε τη σοβιετική ουτοπία που κράτησε την αξιοπιστία της εναλλακτικής λύσης μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '60, ούτε καν το όραμα της μεταρρύθμισης των Εργατικών του Ατλι στη Βρετανία μετά το 1945, του Σκανδιναβικού Μοντέλου ή τις τομές του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία μετά το 1936.

Οι Εκτιμήσεις Βάλντχαϊμ και οι επιφυλάξεις Κυπριανού

ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ-Η αποχαιρετιστήρια έκθεση του Στρατιωτικού Συμβούλου.Με την ανάληψη της κυβέρνησης στην Τουρκία από τους στρατιωτικούς, στα κατεχόμενα, η επιρροή από την τουρκική πρεσβεία μεταβιβάστηκε στον τουρκικό στρατό-Μέρος Δ’
Στην αποχαιρετιστήρια έκθεσή του ημερομηνίας 17 Μαρτίου 1982, ο Στρατιωτικός Σύμβουλος της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, Συνταγματάρχης Doyle, ανέφερε ότι ο χάρτης που έδωσαν οι Τουρκοκύπριοι και που επέστρεφε μόνον 3.5% εδάφους της Δημοκρατίας, απερρίφθη από τους Ελληνοκυπρίους ως μη ικανοποιητική βάση για λύση.

Δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος Τ/κ ύψωσαν κυπριακή σημαία και δικάζονται


http://www.kibkomtimes.com/images/issue_037/flag.jpg
Λευκωσία: Πριν από ένα περίπου χρόνο, στις 21 Ιουνίου 2013, ένα ζευγάρι Τουρκοκυπρίων, ο Koray Basdogrultmaci και η Cinel Senem Husseyin συνελήφθησαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ο λόγος ήταν πως ύψωσαν τρεις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έξω από το κατάστημά τους. Με αυτό τον τρόπο διακήρυξαν πως δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος, δηλαδή τη λεγόμενη «ΤΔΒΚ» και πως αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία και τη σημαία της.Σημειώνεται συναφώς ότι μια ημέρα προηγουμένως, στις 20 Ιουνίου, η κυπριακή σημαία είχε κυματίσει στη Μερσίνη της Τουρκίας, στην εναρκτήρια τελετή των Μεσογειακών Αγώνων, στην παρουσία και του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ακόμη πως το ψευδοκράτος δεν συμμετέχει στους αγώνες, όπως και σε καμία διεθνή διοργάνωση.