23 Ιανουαρίου 2015

Είναι ναζιστές – Μαυρίστε τους!

http://www.enikos.gr/data/photos/9db0ede0b94c25ce83ac2fbc07ecc537.jpg 
  Ό,τι θα ακούσετε παρακάτω, αυτός ο εμετός, είναι από τηλεφωνική συνομιλία του Δεβελέκα,οδηγού/σωματοφύλακα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πειραιά και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.
    Σημείωση: Η συνομιλία καταγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ προηγουμένως η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει ανακοίνωση (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/politiko-susthma) όπου υποστήριζε ότι η ίδια δεν είχε καμία σχέσημε τη δολοφονία.
    Η δολοφονία, έλεγε τότε η Χρυσή Αυγή, οφειλόταν σε «καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα». Ακούστε, τώρα τα πραγματικά κίνητρα των δολοφόνων, διατυπωμένα με το ύφος και το «ήθος» που αρμόζει στα χιτλεροειδή:

Ήττα με αξιοπρέπεια, νίκη με υπευθυνότητα

Menelaos Myrillas / SOOCΣτο μακρινό 1981 τοποθετείται το περιστατικό, όπως το έχουν περιγράψει κάποιοι που το ήξεραν από μέσα: την παραμονή των εκλογών, ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης άκουσε από τον δημοσκόπο της εποχής (τότε οι δημοσκοπήσεις ήταν σπάνιο είδος) να του λέει τι επρόκειτο να συμβεί το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 1981.Ο δημοσκόπος του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου θα κέρδιζε τις εκλογές με δέκα μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Ο Ράλλης θύμωσε και (σχεδόν) τον πέταξε έξω από το γραφείο του. Δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που του έλεγε.Ο Ράλλης ήταν παραδοσιακός πολιτικός, και ευπρεπής και αξιοπρεπής άνθρωπος. Μόλις το αποτέλεσμα σταθεροποιήθηκε (ΠΑΣΟΚ 48%, ΝΔ 36%) τηλεφώνησε στον αντίπαλό του και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Πράξη σπάνια - εν συνηθιζόταν μέχρι τότε- που έδειχνε και το πολιτικό ήθος του ανδρός. Την επομένη, έκανε δηλώσεις μιλώντας για «το πικρό ποτήρι της ήττας». Δύο μήνες μετά, παραιτήθηκε από αρχηγός του κόμματος και έμεινε απλός βουλευτής, για να αποσυρθεί εντελώς μερικά χρόνια αργότερα.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ


(Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση επειδή τον ψήφισε ο μεγάλος όγκος της πάσης φύσεως αριστεράς και κεντροαριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, μάλλον αυτοδύναμη, επειδή θα τον ψηφίσει και μια ισχυρή μερίδα των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων, των νοικοκυραίων, και, λιγότερο, όσοι ακολούθησαν το 2012 τη Χρυσή Αυγή. Κριτήριο και κοινό σημείο όλων είναι «να φύγουν αυτοί». Αυτό ισχύει απολύτως και για τους μικρομεσαίους και πληβείους ψηφοφόρους της ΧΑ στις τελευταίες εκλογές.
Ο μηχανιστικός τρόπος που αντιμετωπίζουν αυτούς τους ψηφοφόρους τα στελέχη της ιστορικής Αριστεράς, και του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει ότι οι ιστορικές αγκυλώσεις θολώνουν την πολιτική κρίση, καταγράφουν έλλειμμα αυτοπεποίθησης και πολιτικού σθένους και συνεπάγονται αδυναμία κατανόησης της σημερινής πραγματικότητας-με την εξαίρεση της πολιτικής διαύγειας και θάρρους του Γλέζου και του Παναγούλη.

Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΙΑΝΕΤΑΙ...

(Πεμ. 22/1/15 - 18:15) Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Η προσφυγή των συστημικών τραπεζών στην προληπτική γραμμή παροχής ρευστότητας (ELA) και οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων έδωσαν το σύνθημα για το τελευταίο κύμα της εκστρατείας χειραγώγησης των ψηφοφόρων ενόψει του διαγραφόμενου καταποντισμού των Μνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές της Κυριακής.
Ύστερα από το μπαράζ παραπληροφόρησης συστημικών ΜΜΕ (ΑΝΤ1, Πρώτο Θέμα)για την προσφυγή στον ELA, με το σαφές, υπόρρητο μήνυμα πως αν νικήσει η Αριστερά θα στεγνώσουν από ρευστό οι τράπεζες, ήρθε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, με μια σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση- διάγγελμα, να υποστηρίξει το ίδιο πράγμα, με αφορμή τις δηλώσεις Ντράγκι. Ή ψηφίζετε τη ΝΔ, οπότε η Ελλάδα θα μπορέσει να ευεργετηθεί από την «κοσμογονία» της κατά Ντράγκι «ποσοτικής χαλάρωσης», ή βγαίνουμε ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης και καταρρέουμε, ήταν το μήνυμα του υπό απόσυρση πρωθυπουργού.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την είσοδο των τζιχαντιστών στη Συρία», παραδέχεται ο Νταβούτογλου

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την είσοδο των τζιχαντιστών στη Συρία», παραδέχεται ο Νταβούτογλου
Ο έλεγχος των τουρκικών συνόρων με τη Συρία, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα των ξένων τζιχαντιστών που στρατολογούνται στο Ισλαμικό Κράτος, είναι αδύνατος, παραδέχθηκε στους Times του Λονδίνου ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι εφικτό για λόγους τεχνικούς και λόγους ηθικής, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε ο τούρκος πρωθυπουργός στη βρετανική εφημερίδα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, την Τρίτη, στο Λονδίνο, με θέμα την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για δεύτερη φορά σε διάστημα μόλις ενός μηνός.

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν είναι μαριονέτα της Ρωσίας

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν είναι μαριονέτα της Ρωσίας
Είναι δυνατόν η Σερβία να καλλιεργεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και ταυτόχρονα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υπογραμμίζοντας ότι η Σερβία δεν είναι μαριονέτα κανενός."Δεν είμαστε μαριονέτα της Ρωσίας, δεν είμαστε κανενός μαριονέτα. Είπα, παρουσία του προέδρου της Ρωσίας, ότι θέλουμε να ενταχθούμε στην ΕΕ. Έχουμε στενές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά στόχος μας είναι η ΕΕ" δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην ελβετική εφημερίδα Μπλικ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η χώρα, το 2019 θα προσχωρήσει στην ΕΕ και ότι κάνει τα πάντα για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος.

Απαντώντας στο ερώτημα τι μπορεί να προσφέρει η Σερβία ως προεδρεύουσα στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο κ. Βούτσιτς είπε ότι μπορεί να βοηθήσει τη Δύση, αλλά επιθυμεί να παραμείνει ουδέτερη."Σίγουρα, έχουμε κέρδος και από το εξαιρετικό έργο της Ελβετίας" πρόσθεσε.

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στις σχέσεις Ομπάμα - Κέρι και Νετανιάχου

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στις σχέσεις Ομπάμα - Κέρι και Νετανιάχου
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κατά την επικείμενη επίσκεψη του ισραηλινού ηγέτη στην Ουάσινγκτον, διευκρίνισε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγη ώρα αφότου και ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως και ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζένιφερ Ψάκι επικαλέστηκε την ανάγκη να αποφευχθεί να δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών που θα γίνουν στο Ισραήλ εντός του Μαρτίου.

Γερμανία: Εγινε μόδα το ακραίο ισλάμ ανάμεσα στους νέους μουσουλμάνους

http://www.topontiki.gr/photos/570x/islam1388843272.jpg
Το Ποντίκι WebΤο ακραίο Ισλάμ έχει μετατραπεί «σε ένα είδος υποκουλτούρας για τους νέους» και προσελκύει ολοένα και περισσότερους νεαρούς που αναζητούν την αναγνώριση, εκτίμησε σήμερα ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).Η γερμανική σαλαφιστική κοινότητα, που έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μετρά σήμερα 7.000 ανθρώπους, προσελκύει «συχνά νέους 13 ως 30 ετών», δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν στον Τύπο.Για τον Μάασεν η τάση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι το ακραίο ισλάμ «πλέον θεωρείται ένα είδος υποκουλτούρας για τη νεολαία».

Λίβυος στρατηγός κατέλαβε την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης που ήταν γεμάτη με 100 δισ. δολάρια και χρυσό

http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/5b736e8303d2e0b5dddeceae97b491d5_XL.jpg
Ένοπλοι, υπό την ηγεσία του Λίβυου στασιαστή στρατηγού Khalifa Hifter κατέλαβαν την κεντρική τράπεζα της χώρας, που βρίσκεται στην πόλη της Βεγγάζης και σύμφωνα με τους Νew York Times περιείχε 100 δισ. δολάρια σε μετρητά και χρυσό.

O συνεχιζόμενος πόλεμος στην Λιβύη έχει χωρίσει την χώρα σε δύο μεγάλα στρατόπεδα, τους ισλαμιστές, που υποστηρίζουν την κεντρική κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη και τους εθνικιστές στους οποίους ηγείται ο στρατηγός Khalifa Hifter και έχουν έδρα το Τομπρούκ.Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η χώρα με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στην Αφρική, έχει σε συνάλλαγμα 113 δισ. δολάρια από 321 δισ. που είχε το 2011, ποσό ικανό για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της πετρελαιοβιομηχανίας της χώρας.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και το Χρέος

http://4.bp.blogspot.com/-j8A7XZmiqGw/UGqPWTeaKII/AAAAAAAAJGc/uxFjgtmFEL4/s1600/%CE%93%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1+(87).jpgτου Αθανασίου Χ. ΠαπανδρόπουλουΓιατί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τόση έμφαση στην αναδιάρθρωση και στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους; Τί πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτή την εμμονή του; Όλο και περισσότερο ο κ. Αλέξης Τσίπρας –που έφθασε να στείλει ανοικτή επιστολή και στους Γερμανούς πολίτες– δίνει μεγάλη έμφαση στο θέμα της αναδιαρθρώσεως του ελληνικού χρέους και κάνει λόγο για «κουρέματα» και άλλα παρόμοια, τα οποία ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει –και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί. Γι αυτό και θεωρούμε σκόπιμο να πούμε κάποιες αλήθειες που θα μάς επιτρέψουν να καταλήξουμε στα απώτερα σχέδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και των περί αυτόν περισπούδαστων οικονομολόγων.

Τι σημαίνει για τα ελληνικά πετρέλαια η αποχώρηση της γαλλικής Total από την Κύπρο

 Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο εβδομάδες από τότε που ο ξένος οίκος "Wood Mackenzie" έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μαζικές αποχωρήσεις πετρελαϊκών εταιρειών από πεδία εξορύξεων διεθνώς λόγω της ραγδαίας πτώσης της τιμής του πετρελαίου, και τα δείγματα ολόενα και πληθαίνουν.Τελευταίο κρούσμα είναι αυτό που συνέβη στη γειτονιά μας, και συγκεκριμένα στην Κύπρο, όπου η γαλλική Total ανακοίνωσε ότι εξετάζει την αποχώρησή της από τα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ τα οποία και τις έχουν παραχωρηθεί για έρευνα και εκμετάλλευση. Σαν επίσημη αιτία εμφανίζεται το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα έρευνες για την Total ολοκληρώθηκαν «χωρίς να βρει οτιδήποτε για εξόρυξη», ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, και επομένως η εταιρεία προτιμά να «σπάσει» τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την πραγματοποίηση δύο ακόμη γεωτρήσεων, καταβάλλοντας στο Κυπριακό Δημόσιο το 10% της δαπάνης.

Unfair Μέρκελ η οποία «πρόλαβε» να μιλήσει πριν τις ανακοινώσεις Ντράγκι - «Θα δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα»

Unfair Μέρκελ η οποία «πρόλαβε» να μιλήσει πριν τις ανακοινώσεις Ντράγκι - «Θα δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα»
Τέσσερα λεπτά πριν ξεκινήσει την ανακοίνωση των κρίσιμων αποφάσεων της ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι, η Αγκελα Μέρκελ έσπευσε να «προλάβει» δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει υπό πλήρη ανεξαρτησία.Τόνισε ωστόσο ότι η ευρωκρίση δεν έχει τελειώσει.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ανησυχία της Σόφιας για την αστάθεια στη Μ. Ανατολή και τις εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Ανησυχία της Σόφιας για την αστάθεια στη Μ. Ανατολή και τις εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα
Η Βουλγαρία ανησυχεί βαθιά για την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και για τις εντάσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μπορέσει να χειριστεί το προσφυγικό "κύμα", δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, μετά τη χθεσινή του συνάντηση, στη Σόφια, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Αποκάλυψη της WSJ: Οταν η Μέρκελ είπε στον Σαμαρά: «Ελάφρυνση χρέους; Η φράση αυτή δεν ακούγεται τόσο καλά στα γερμανικά!»

Αποκάλυψη της WSJ: Οταν η Μέρκελ είπε στον Σαμαρά: «Ελάφρυνση χρέους; Η φράση αυτή δεν ακούγεται τόσο καλά στα γερμανικά!»
Αποκαλυπτικά στοιχεία από το παρασκήνιο που οδήγησε στην αναζωπύρωση της κρίσης φέρνοντας την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές παρουσιάζει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της με τίτλο «Πώς η Ελλάδα και η Γερμανία αναθέρμαναν την ευρωπαϊκή κρίση».
Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2014 όταν ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την Αγκελα Μέρκελ ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αρθρο - γροθιά στο στομάχι: «Μισώ αυτή τη χώρα... Ελα να σε πάω στο τραύμα της Ελλάδας»


http://www.alfavita.gr/sites/default/files/sxol_0.jpg«Έλα να σε πάω στο τραύμα της Ελλάδας. Αυτό που συνέβη στη χώρα ήταν καταστροφικό. Οι πολιτικοί μας, η Ευρώπη, το ΔΝΤ, όλοι τους σταμάτησαν τα όνειρά μας». Τα λόγια αυτά έρχονται από τον Αντώνη, έναν Ελληνα που μιλά στη δημοσιογράφο του του Guardian Έλενα Σμιθ.Ο Αντώνης είναι ένας φωτογράφος που ψάχνει πάντα τη λοξή ματιά της καθημερινότητας. Την οδηγεί σε έναν απόμερο δρόμο όπου χτυπάει μια άλλη καρδιά. Άνδρες και γυναίκες ψάχνουν σε σκουπίδια, τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα, τα σπίτια εγκαταλελειμμένα, τα μαγαζιά είτε κλειστά, είτε λεηλατημένα, οι γύρω τοίχοι είναι καλυμμένοι από ένα παχύ στρώμα γκράφιτι. «Είναι η απώλεια της ελπίδας» της κατατείνει, «το βλέπω κάθε μέρα. Είναι ένα τραύμα που δεν γιατρεύεται. Να το γράψεις όπως σου το λέω ''εγώ ο Αντώνης μισώ αυτή τη χώρα. Μισώ τα πάντα σε αυτήν''». Η Έλενα Σμιθ το καταγράφει νεύοντας αόριστα.

Περί μεταφράσεων

http://www.superarticles.gr/wp-content/uploads/2014/06/trans-services.jpgΑλέξανδρος Κοσματόπουλος
  Μεταφράζοντας ένα έργο εισέρχομαι στον κόσμο του συγγραφέα. Μπαίνω στον κόσμο του μέσω αυτού. Ταυτίζομαι μαζί του, αλλά δεν μπορώ να πω πως απλώς υποδύομαι ένα ρόλο. Συμμερίζομαι την μοναχική του πράξη της γραφής, γιατί σε κάθε συγγραφέα η πράξη αυτή διαφέρει. Έτσι, όταν μετέφραζα τον Μάλορυ βρισκόμουν στην φυλακή μαζί του. Αφουγκραζόμουν το γράψιμό του. Το ίδιο και με τον Σαίξπηρ και τον ΄Ιψεν. Μέσω αυτών ακουμπούσα τους ήρωες. Το ίδιο και με τον Ουΐλκυ Κόλλινς. Κατά κάποιο τρόπο προσαρμόζω την αναπνοή μου στην δική του. Βλέπω με τα μάτια του και γράφω με το δικό του χέρι. Αυτό με αναπαύει και με γεμίζει άφατη χαρά. Kαινουργούμαι και ζω δύο ζωές ταυτόχρονα, αλλά η δεύτερη ζωή αποτελεί ολόκληρο κόσμο. 
 

Αυτή είναι η λίστα με τις ποινές που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές στους «άπιστους»

Αυτή είναι η λίστα με τις ποινές που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές στους «άπιστους»
Δεκάδες είναι τα περιστατικά εκτελέσεων, βασανισμών και σταυρώσεων πολιτών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επειδή κατηγορήθηκαν για εγκλήματα δίχως να έχει διαπιστωθεί η ενοχή των θυμάτων.

Σε λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚ, λοιπόν, όσοι κριθούν ότι έχουν διαπράξει έγκλημα τιμωρούνται με ακρωτηριασμό, σταύρωση, λιθοβολισμό.

Στο έγγραφο που μεταφράστηκε από ερευνητές του ινστιτούτου ερευνών Memri αναφέρονται όχι μόνο οι τιμωρίες, αλλά κάποιες από τις επιβληθείσες ποινές.

Η πολιτική δύναμη είναι η διπλωματική ονομασία του νόμου της ζούγκλας "

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-01/petroulakis20012015-thumb-large.jpg
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ
*Κάλμπερτσον Ε.

"«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά»,"