20 Φεβρουαρίου 2015

Η αξιοπρέπεια δεν χορηγείται με ενδοφλέβιες ενέσεις

Βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, άγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα . Η Ελληνική διπλωματία συστηματικά μεθοδικά θέτει το Ελληνικό ζήτημα και όχι πρόβλημα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Απέναντι στην σκληρή γερμανική διαπραγματευτική θέση, απέναντι στους ντόπιους θιασώτες της Κασσάνδρας, απέναντι σε στρατευμένες λογικές διατηρεί τον έλεγχο των κινήσεων, εμφανίζεται κάθε φορά με πιο προωθημένες σκέψεις, δεν υποκύπτει στην έλξη της δημοσιότητας και επουδενί η πολιτική της δεν παράγει αδιέξοδα.

Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βαθιά πολιτικό πρόβλημα, έχει να κάμει με το δημοκρατικό της  , με την κυριαρχία του τεχνοκρατισμού και της πολιτικής γραφειοκρατίας  με έναν   ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα παράγωγα του να υπηρετούν και να εξυπηρετούν μια ευρωπαική και  διεθνής οικονομική ολιγαρχία

Λεβιάθαν

ΛεβιάθανΟ Στάθης στον eniko-
Είναι κάποια χρόνια τώρα που η στήλη «φωνάζει» ότι η κρίση είναι εργαλείο, είναι όπλο. Για τη διαμόρφωση ενός «νέου, γενναίου, θαυμαστού κόσμου» με ειδικές οικονομικές ζώνες, ζωτικούς χώρους, προτεκτοράτα και αυταρχικές δημοκρατίες. Εις ό,τι αφορά την Ευρώπη, το όπλο αυτό της κρίσης (και της όποιας επόμενης κρίσης) το χρησιμοποιεί η πλουτοκρατική Γερμανία για να δημιουργήσει μέσα στη Γηραιά Ηπειρο μικρές Κίνες, κοντινές κι ελέγξιμες. Αν δεν λάβουμε υπ’ όψιν αυτόν τον παράγοντα, της κρίσης ως εργαλείου, ως όπλου, η συμπεριφορά της Γερμανίας θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί.
Η αναδυόμενη και πάλι ως ιμπεριαλιστική (υπό την επιτροπεία των ΗΠΑ) Γερμανία δεν θέλει απλώς να συντρίψει τη χώρα μας, αλλά και να κρεμάσει το σφαχτό της στο τσιγκέλι, ώστε να βλέπουν όλοι ποιος κατέχει της «Εφεσος τον ναό» και ποιος κάνει κουμάντο στα λάφυρά του. Η πλουτοκρατική Γερμανία δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα κι αν η τελευταία κιότευε και άρχιζε τις κωλοτούμπες, η Γερμανία της κυρίας Μέρκελ και της Ζήμενς θα την υποχρέωνε να κάνει τις κωλοτούμπες γυμνή και τραγουδώντας ταυτοχρόνως τη Λιλή Μαρλέν.

Bloomberg: Το ελληνικό πρόγραμμα απλά δεν βγαίνει!

Κλόουν από θάνατο
Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν τοίχο -την επίτευξη και διατήρηση πλεονάσματος 4,5%- που ελάχιστες χώρες στην Ιστορία κατάφεραν να περάσουν, γράφει ο Brendan Greeley. Οι αδύνατοι στόχοι του μνημονίου και για ποιο λόγο η διατήρηση πλεονάσματος είναι σαν... τη δίαιτα.
Οι Έλληνες διαπραγματευτές που πήγαν στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ πιο ήπιων όρων από τους πιστωτές τους ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για ένα πράγμα στην όποια νέα συμφωνία: για τον στόχο επίτευξης και διατήρησης πρωτογενούς πλεονάσματος. Πρόκειται για αυτά που κερδίζει κάθε χρόνο σε φόρους μια κυβέρνηση, μείον τις δαπάνες της για οτιδήποτε εκτός από τους τόκους που πληρώνει για το χρέος της - είναι δηλαδή ένα μέτρο λιτότητας. Συνήθως εκφράζεται ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ: Αξία... ανεκτίμητη!


Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εμμένουν στενόμυαλα στην οικονομική θέση της Ελλάδας, αψηφώντας την τεράστια γεωπολιτική της σημασία. Το τίμημα διατήρησης των Αθηνών εντός της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και ασφάλειας αξίζει να πληρωθεί, γράφει ο Marc Chandler, αρθρογράφος των Financial Times, σε σχετικό άρθρο του.Οταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται στην Ελλάδα, μιλούν την διάλεκτο των οικονομικών, ανεξάρτητα από την μητρική τους γλώσσα. Είμαι οικονομικός αναλυτής και την γνωρίζω καλά αυτή τη διάλεκτο. Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί της ηπείρου έχουν διαλέξει λάθος κοινή γλώσσαΗ γεωπολιτική, πολύ περισσότερο από την οικονομία, είναι το κύριο ζήτημα. Το κόστος του σφάλματος θα είναι μη μετρήσιμο.

Φοβούνται το “ρίσκο” στο ΔΝΤ – Ούτε θέλουν να σκέφτονται τι θα συμβεί εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία…

Φοβούνται το “ρίσκο” στο ΔΝΤ – Ούτε θέλουν να σκέφτονται τι θα συμβεί εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία…
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Το Πρόγραμμα του ΔΝΤ παραμένει ως έχει μέχρι τον Μάρτιο του 2016, εκτός εάν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει τη διακοπή του και αιτηθεί άλλο (Πρόγραμμα), που θα βρίσκεται στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγει τώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους της, δήλωσε πηγή στην Ουάσιγκτον υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Τρίζει η Ιερά Συμμαχία


https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/slideshow/kountouris_19-02-15.jpg?itok=Smv8sHq6
Μαλούχος Γεώργιος Π.  -Αν συνέβη κάτι χθες, αυτό ήταν κυρίως ότι για πρώτη φορά το Βερολίνο ξεγυμνώθηκε, απομονώθηκε στις συνειδήσεις των περισσότερων Ευρωπαίων, με την σπουδή του υπουργού Σόιμπλε να απορρίψει το ελληνικό χαρτί πριν καν το πάρει στα χέρια του…Για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης το Βερολίνο βρέθηκε χθες σε μια παράξενη μοναξιά τόσο από την Ευρωπαική Επιτροπή όσο και με το ΔΝΤ, αλλά και με σειρά από χώρες της ευρωζώνης που ξαφνιάστηκαν από αυτό το ακραίο εθνικιστικό παιγνίδι της Γερμανίας με τη φωτιά εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης.Το ΔΝΤ έβγαλε εαυτό έξω από τη συζήτηση και κάθε άλλο παρά ταυτίστηκε με τη Γερμανία και η Επιτροπή κάρφωσε σαν το ψάρι το Βερολίνο και άνοιξε ένα καθαρό μέτωπο μαζί του.

Εικονικός άξονας

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/slideshow/kalaitzis19-02-15.jpg?itok=R3oId1SD
Σήμερα το μεσημέρι ο Ολάντ θα ξεχάσει για λίγο τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, ταυτόχρονη δημοσκοπική καθίζηση και απώλεια ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών που τον αναγκάζει να νομοθετεί τις διαρθρωτικές αλλαγές με προεδρικό διάταγμα.
Στο πλευρό της Μέρκελ με τυπικό θέμα της συνάντησης τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας G7 τον Ιούνιο στη Γερμανία, θα δηλώσει πλήρη επαναφορά του γαλλογερμανικού άξονα σε όλο του το μεγαλείο! Η παράδοση ήθελε πριν από κάθε σημαντικό ευρωπαϊκό γεγονός μια διμερή γαλλογερμανική συνάντηση κορυφής, που λειτουργεί ως το Διευθυντήριο που αποφασίζει με τη Σύνοδο Κορυφής και σήμερα το Eurogroup να επικυρώνει τις αποφάσεις των δύο μεγάλων. Ομως ο Ολάντ βρίσκεται σε δεινή θέση και η επικοινωνιακή του στήριξη από τη Μέρκελ ως ισότιμου εταίρου δεν λύνει το πρόβλημά του, που είναι πρόβλημα της Γαλλίας και της Ευρώπης.

Επίσκεψη... ισορροπιών στο Κίεβο

Επίσκεψη... τήρησης των ισορροπιών, αλλά με ιδιαίτερο εθνικό ενδιαφέρον ήταν εκείνη που πραγματοποίησε χθες στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Π. Κλίμκιν...
Επίσκεψη... ισορροπιών στο ΚίεβοΠαροχή βοήθειας
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Μινσκ, αλλά και τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό, που περνά δύσκολες μέρες.
Η ουκρανική πλευρά αποδέχθηκε την προσφορά της χώρας μας για να νοσηλευτούν τραυματίες σε ελληνικά νοσοκομεία και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ δεσμεύτηκε για τη διευκόλυνση των Ουκρανών πολιτών που θέλουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα...

Έκθεση κόλαφος για την κυβέρνηση Κάμερον Βρετανία: Καταστροφικά λάθη στη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία

Βρετανία: Καταστροφικά λάθη στη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έκαναν "καταστροφικά" λάθη στο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την ουκρανική κρίση, στην οποία εισήλθαν "σαν υπνοβάτες", επισημαίνει έκθεση κόλαφος βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι επικρίσεις της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων διατυπώνονται τη στιγμή που η εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία απειλείται από πολλές παραβιάσεις.Το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Ρωσία ότι εξοπλίζει τους αντάρτες και ότι στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Οι μοναρχίες του Κόλπου υποστηρίζουν το Κατάρ στην αντιπαλότητα του με την Αίγυπτο

Οι μοναρχίες του Κόλπου υποστηρίζουν το Κατάρ στην αντιπαλότητα του με την Αίγυπτο
Οι μοναρχίες του Κόλπου συντάχθηκαν σήμερα με το Κατάρ στη διαφορά του με την Αίγυπτο, η οποία κατηγόρησε την Ντόχα ότι "υποστηρίζει την τρομοκρατία" κατά τη διάρκεια αραβικής συνόδου με θέμα τις αιγυπτιακές αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη. Η υποστήριξη ήλθε από τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Αμπντελατίφ αλ-Ζαγιάνι, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε "απορρίπτει τις δηλώσεις του αιγύπτιου εκπροσώπου στον Αραβικό Σύνδεσμο με τις οποίες αυτός κατηγόρησε το Κατάρ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία". Το Κατάρ ανακάλεσε χθες τον πρεσβευτή του στο Κάιρο για "διαβουλεύσεις" έπειτα από τις κατηγορίες αυτές που διατυπώθηκαν από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου χθες στο Κάιρο με θέμα τις αιγυπτιακές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη

Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη
Ιρακινές κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις, που απαριθμούν περίπου μεταξύ 20.000 και 25.000 στρατιωτών, προετοιμάζονται με σκοπό να ανακαταλάβουν την πόλη της Μοσούλης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, η επιχείρηση αυτή αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι επί του παρόντος, τον έλεγχο της πόλης κατέχουν περίπου 1.000 με 2.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν στις ιρακινές κουρδικές δυνάμεις θα συμμετάσχει μικρός αριθμός αμερικανών στρατιωτικών σύμβουλων, οι οποίοι θα διευθύνουν την εναέρια υποστήριξη.

Ομπάμα: «Άσχημο ψέμα» ο πόλεμος της Δύσης με το Ισλάμ

  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, προέτρεψε τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον βίαιο ισλαμιστικό φανατισμό σε όλο τον κόσμο, ενώ απέρριψε ως «ένα άσχημο ψέμα» τους ισχυρισμούς ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ και ότι έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η ιστορία μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Δύσης είναι περίπλοκη, ενώ πρόσθεσε ότι ο καθείς δέχεται επικρίσεις σχετικά με συγκεκριμένες πολιτικές. «Ωστόσο, η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ αποτελεί ένα άσχημο ψέμα», είπε. «Όλοι μας, ανεξάρτητα της πίστης μας, έχουμε την ευθύνη να την απορρίψουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης που συγκλήθηκε από τον Λευκό Οίκο με θέμα την αντιμετώπιση του ακραίου εξτρεμισμού.
«Οι μουσουλμανικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων λογίων και κληρικών, έχουν ως εκ τούτου την ευθύνη να απωθήσουν όχι μόνο τις διαστρεβλωμένες ερμηνείες του Ισλάμ, αλλά και το ψεύδος ότι έχουμε, κατά κάποιο τρόπο, εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών».

Η «Λουφτβάφε» πάνω από την Ακρόπολη

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος - Γερμανικό αεροπλάνο πάνω από την Αθήνα
Εντάξει τα κατάφερε η Γερμανική κυβέρνηση, να απομονωθεί με τις ακρότητες που θέλει να επιβάλει ο κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα, και επομένως το επόμενο βήμα των Γερμανών είναι ή να κάνουν «κωλοτούμπα» ή να... μας κηρύξουν τον πόλεμο.Ο κύριος Σόιμπλε διέταξε τους υφισταμένους του στο σημερινό Euroworking group να πουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο: να ακολουθήσει το Μνημονιακό πρόγραμμα μέχρι τέλους, έως εξοντώσεως της κοινωνίας, της δημοκρατίας  και της οικονομίας και να καταργήσει τις νέες ελληνικές θέσεις, τις οποίες πριν λίγες μέρες -κατά σύμπτωση- υπερψήφισε και υποστηρίζει με πρωτοφανή ενότητα ο ελληνικός λαός.