19 Φεβρουαρίου 2016

Οι «Τρομοκράτες» που έγιναν φίλοι των Αμερικανών

Πολλά έχουν γραφτεί, και ακόμη περισσότερα θα ειπωθούν για την ολοένα και αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Συρίας μετά και την απόφαση της Τουρκίας να επιτεθεί σε θέσεις Κούρδων στην περιοχή του Κομπάνι. Οι Κούρδοι μαχητές θεωρούνται από τις σημαντικότερες και πιο αποτελεσματικές στρατιωτικές δυνάμεις στην μάχη ενάντια του καρκινώματος του Ισλαμικού Κράτους.Η γειτονική μας χώρα για ιδιοτελείς λόγους γεωπολιτικής ασφάλειας θεωρεί τους Κούρδους Μαχητές της Συρίας αλλά και του Ιράκ ως παρακλάδια του PKK και τους αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση, ερχόμενη σε ευθεία αντιπαράθεση με την στρατηγική αλλά και την οπτική των ΗΠΑ στην περιοχή, που υπολόγιζαν και υπολογίζουν πολύ στην επιτυχημένη παρουσία των Κούρδων στην περιοχή.

Η Τουρκία μόνη εναντίον όλων

TURKEY FLAG

Η επίθεση στην Άγκυρα απομονώνει την Τουρκία Της Σεντά Σέρνταρ

Η τουρκική πρωτεύουσα επλήγη από μία ακόμη τρομοκρατική πράξη μετά την επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου. Συνέβη σε μια χρονική στιγμή που η Τουρκία αισθάνεται παγιδευμένη και δεν ομογνωμεί πάντα με τους παραδοσιακούς συμμάχους της όσον αφορά στη συριακή κρίση. Η επιλογή της στιγμής της επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους φαίνεται να επιβεβαιώνει τις θέσεις της Άγκυρας απέναντι στις κουρδικές οργανώσεις.

«Χαλινάρι» στις βλέψεις Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας στη Συρία πάνε να βάλουν οι ΗΠΑ

https://pbs.twimg.com/media/Cbm0lfPWwAAXjbP.jpg«Χαλινάρι» στην πρόθεση της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας να πραγματοποιήσουν στοχευμένες χερσαίες επεμβάσεις στη Συρία προσπαθούν να βάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το NATO, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Financial Times».«Θα τοποθετήσουν δυνάμεις εκεί; Όχι αν μπορούμε να το εμποδίσουμε», δήλωσε στους FT αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, απηχώντας τις ανησυχίες στην Ουάσιγκτον ότι τυχόν εμπλοκή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας σε ένα πόλεμο όπου ήδη συμμετέχουν η Ρωσία και το Ιράν εγείρουν μεγάλο κίνδυνο για γενίκευσης της κρίσης.Άγκυρα και Ριάντ τρέφουν μεγάλες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής εμπλοκής στο συριακό εμφύλιο χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ, όμως και οι δύο δυνάμεις είναι ενοχλημένες με την έως στάση της Ουάσιγκτον.

Αντίποινα για την πολιτική του Ερντογάν Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στην Άγκυρα


Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στην Άγκυρα

Τα «Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν» προειδοποιούν για νέες επιθέσεις τους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Τουρκία

«Φρένο» βάζει η Ρωσία στον Άσαντ που θέλει να ανακαταλάβει όλη τη Συρία Κριτική στον Σύρο πρόεδρο από τον Ρώσο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ

Ο Ρώσος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε τον σύμμαχο της Μόσχας πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ να εγκαταλείψει τη στρατηγική ανακατάληψης ολόκληρου του συριακού εδάφους την οποία διακήρυξε και να συνεργαστεί με τη Μόσχα στην ειρηνευτική προσπάθεια. «Η Ρωσία έχει επενδύσει πολύ σοβαρά στο συριακό ζήτημα, πολιτικά, διπλωματικά, αλλά και στρατιωτικά», ανέφερε ο Βιτάλι Τσούρκιν, αναφερόμενος στην απόφαση για επιδίωξη εκεχειρίας η οποία ελήφθη στο Μόναχο από τη διεθνή κοινότητα την προηγούμενη εβδομάδα.

Τι κρύβεται πίσω από το νέο ρωσικό ανακοινωθέν για το Κυπριακό Του Νίκου Στέλγια

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201602/232208/images/det_tass_ts00d662.jpgΣε μια στιγμή που στη ευρύτερη περιοχή και στα σύνορα της Τουρκίας-Συρίας λαμβάνουν χώρα πολύ σημαντικές εξελίξεις, η Μόσχα πραγματοποιεί μια σημαντική τοποθέτηση, η οποία επιφυλάσσει αντίκτυπο για το μέλλον του Κυπριακού.