17 Απριλίου 2016

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Θα είναι στη Συρία η θερμοκοιτίδα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν

Θα είναι στη Συρία η θερμοκοιτίδα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν Του Ειδικού Συνεργάτη
Την ίδια στιγμή που η αποχώρηση μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία βρισκόταν σε εξέλιξη και οι συνομιλίες στη Γενεύη είχαν μόλις ολοκληρωθεί, οι Κούρδοι της Συρίας επέλεξαν να ανακηρύξουν τα ελεγχόμενα από αυτούς εδάφη της χώρας σε ομόσπονδη περιοχή. Η κίνηση αυτή αντιμετωπίσθηκε από πολλούς ως «ανταμοιβή» για τον αποκλεισμό του κουρδικού PYD από τις συνομιλίες της Γενεύης, αλλά και για την εξαιρετική απόδοση των μαχητών του στα πεδία των μαχών κατά του ISIS.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ» ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ Εβγαλαν... μαχαίρια Ρώμη και Βιέννη εξαιτίας του Προσφυγικού

Εβγαλαν... μαχαίρια Ρώμη και Βιέννη εξαιτίας του ΠροσφυγικούΤου Γιώργου Παυλόπουλου
«Αν επαληθευτεί το σενάριο που θέλει την Αυστρία να μπλοκάρει τα σύνορα στο Μπρένερ για να σταματήσει τους μετανάστες, τότε θα πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό», δήλωσε την Πέμπτη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, μετά τις πληροφορίες για εντατικά έργα της γειτονικής χώρας στην ομώνυμη διάβαση, τα οποία θα μπορούσαν να εξελιχθούν στην κατασκευή ενός τείχους, ανάλογου με αυτά που υπάρχουν ήδη σε χώρες των Βαλκανίων και την Ουγγαρία. «Μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας υφίστανται σχέσεις φιλίας, αλλά απαιτούμε να γίνονται σεβαστοί οι ευρωπαϊκοί κανόνες», σημείωνε την προηγούμενη μέρα ο Ματέο Ρέντσι, καθώς στελέχη της κυβέρνησής του διαμαρτύρονταν προς τις Βρυξέλλες για τις ενέργειες της Βιέννης.
«Η Κομισιόν είναι πολύ ανήσυχη (...) Η Διάβαση του Μπρένερ έχει ζωτική σημασία για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ε.Ε.», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, φανερώνοντας ότι, αν μη τι άλλο, η ανησυχία στις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό καλά κρατεί. Κι αυτό, παρά τη συμφωνία με την Τουρκία η οποία, εκτός του ότι εφαρμόζεται μόνο κατά περίπτωση και επικοινωνιακά, έχει προκαλέσει κύμα επικρίσεων, ακόμη και εκτός Ευρωβουλής.

Ο κόσμος (η Ευρωζώνη) ανάποδα!


http://www.antinews.gr/media/2015/02/irthe-i-ora-na-dioksoun-ti-germania-apo-tin-eurozoni.jpgOμίχλη στη Μάγχη, η Ευρώπη απομονωμένη. Ετσι έλεγαν οι Βρετανοί της βικτοριανής εποχής, με μεγάλη μερίδα απογόνων τους σήμερα να βλέπουν με τον ίδιο τρόπο την ηπειρωτική Ευρώπη. Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται ένα σημαντικό κομμάτι της γερμανικής ελίτ, που δεν περιορίζεται στον Σόιμπλε και στο ακροατήριό του ή τη Δεξιά της Βαυαρίας, αλλά φθάνει μέχρι και σε κεντροαριστερές εφημερίδες όπως η Suddeutsche Zeitung.Αν για τον Νότο της Ευρωζώνης συν τη Γαλλία το πρόβλημα είναι η άκαμπτη επιμονή του Βερολίνου στη δημοσιονομική λιτότητα και οι αποσταθεροποιητικές πολιτικές και κοινωνικές της παρενέργειες, αν μια πλειοψηφία οικονομικών αναλυτών και οικονομολόγων θεωρεί τα μέτρα του Ντράγκι ανεπαρκή και περιμένει ακόμη πιο τολμηρά μέτρα ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενός σπιράλ αποπληθωρισμού, στη Γερμανία διαβάζουν την ίδια συγκυρία... ανάποδα, όπως προκύπτει από μια ανάλυση του Reuters που αναρτήθηκε προχθές Παρασκευή.

Τρικλοποδιά στις διαπραγματεύσεις από Ταγίπ: Αλλάζει πλήρως το παιχνίδι στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος. Φωτογραφία  ΑΡΧΕΙΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Του Κώστα Βενιζέλου Η υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας και ψευδοκράτους (2016-2018) και η «πολιτογράφηση» περίπου 35.000 εποίκων ( κάποιοι κάνουν λόγο για 26.000), που ανέλαβε να διεκπεραιώσει η νέα ψευδοκυβέρνηση, αλλάζουν τα δεδομένα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ξένοι διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν πως οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας εξουδετερώνουν επί της ουσίας τις διαπραγματεύσεις καθώς εδραιώνουν την εξάρτηση των κατεχομένων και κάνουν βήματα ενσωμάτωσης τους στην Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί διαβεβαιώνει τους ξένους συνομιλητές του- ακόμη και προ ημερών τους Γερμανούς- ότι οι εξελίξεις αυτές δεν θα επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις, ο ίδιος γνωρίζει πως η θέση του στη διαδικασία θα είναι μετέωρη.

“Η Τουρκία εγκαταλείπει τη δύση”!


erdoganΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο κ. Ερντογάν ήταν πολύ άνετος στην Σύνοδο Κορυφής της Οργάνωσης της Ισλαμικής Συνεργασίας. Όταν βρίσκεται στην Ευρώπη ή την Αμερική δε έχει την ίδια άνεση στη συμπεριφορά του.Φυσικά στο φυσικό του χώρο δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Δύση. Δύσπεπτη η έκθεση του Ευροκοινοβουλίου, αλλά και αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ.Η Τουρκία του Ερντογάν βαδίζει στην αντίθετη κατεύθυνση των Κεμαλιστών.  Ο Ατατούρκ κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για τον εκδυτικισμό της χώρας του.  Τώρα , οι απόγονοι του γκρεμίζουν όλα όσα έκανε .

Σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί τον Σούλτς: “Είμαστε πιστοί του προφήτη…”


shultz_tsipras
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
 Ο σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν , Γιγίτ Μπουλούτ  σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Σταρ απειλεί την Ευρώπη και προσωπικά τον κ. Σούλτς.
Ο κ. Μπουλούτ εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία επέστρεψε η τουρκική κυβέρνηση ως μη γενόμενη.
“Σκέπτομαι” , λέει, “αυτά που κάνουν οι Ευρωπαίοι για να μη δεχθούν πρόσφυγες στα εδάφη τους, την ώρα που κατηγορούν εμάς για γενοκτονία και μου γυρίζει το στομάχι”.

“Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν πρέπει να γίνουν ένα κράτος”! Ο στρατηγός Μπασμπούγ δεν κρύβεται

ilker-basbugΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ-Λαλίστατος το τελευταίο διάστημα ο 26ος Γενικός Επιτελάρχης της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ. Μετέχει σε όλες τις  εκδηλώσεις που καλείται  και εκφράζει τις απόψεις του. Ο Στρατηγός ε.α. μίλησε στο Πανεπιστήμιο Ατατούρκ σε εκδήλωση που οργάνωσε  ο Σύνδεσμος Ατατουρκικής Σκέψης, με θέμα  “Εθνική πολιτική, Μέση Ανατολή και Τουρκία”.Ο Στρατηγός αναφερόμενος στην τρομοκρατία επεσήμανε ότι χρειάζεται ομαδική αντίδραση για την πάταξη της. Εάν, είπε, συγκεντρωθούν 3 εκατ. άνθρωποι στο Ντιγιαρμπακίρ και 10εκ στην Πόλη και  αποδοκιμάσουν το ΡΚΚ, τότε θα μειωθεί η δραστηριότητά του.Κάλεσε τους συμπολίτες του να κάνουν αυτοκριτική σαν κοινωνία για τα πεπραγμένα τους. Πιστεύει ότι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας  δεν συμπεριφέρεται σωστά .