06 Οκτωβρίου 2016

Πατώντας πάνω σε νεκρούς μετανάστες


Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ των New York Times με φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη
Ξεκίνησε με σήματα στα ραντάρ 12 μίλια από τις Λιβυκές ακτές. Όταν πλησίασαν οι διασώστες αντίκρισαν παραφορτωμένα ξύλινα πλοιάρια και σχεδίες.  Εκατοντάδες Αφρικανοί μετανάστες στριμωγμένοι σε βάρκες προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία. Περισσότεροι από 20 πέθαναν μόνο σε ένα πλοίο, από ασφυξία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων.Σε άλλα πλοία, πτώματα ήταν ακουμπισμένα στα καταστρώματα αναγκάζοντας τους διασωθέντες να περνούν πάνω από τους νεκρούς συνταξιδιώτες τους.

ΜΜΕ Ν. Κοτζιάς: Έκθετοι όσοι βουλευτές υιοθέτησαν άκριτα κάθε είδους ψέμματα παραγόντων της Αλβανικής κυβέρνησης

https://ellas2.files.wordpress.com/2012/12/mm.jpg
Έκθετοι τόσο η βουλευτίνα της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που ζητούσαν από τον υπουργό Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις για την επίσημη καταγραφή του «τσαμικού» ζητήματος, στηρίζοντας τους ισχυρισμούς τους σε «διαρροές» παραγόντων της Αλβανικής κυβέρνησης, μην λαμβάνοντας υπόψιν την κατηγορηματική διάψευση του ΥΠΕΞ για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς.

Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

KARAMANLIS
Εξελίξεις στην πολύκροτη έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή. Κατηγορούμενοι ο πρώην Aμερικανός πράκτορας William Bazil για κατασκοπεία και για αυτουργία ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης.

Το τελεσίγραφο Πούτιν στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Tου
Η επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κληρονομήσει τη χειρότερη σχέση με τη Ρωσία από τότε που ο Ronald Reagan αποκάλεσε τη Σοβιετική Ένωση αυτοκρατορία του Κακού. Κρίνοντας από τη λίστα παραπόνων που έχει εκθέσει ο πρόεδρος Vladimir Putin, ακόμη και ο Donald Trump που συγκριτικά διάκειται πιο φιλικά θα αντιμετωπίσει δυσκολίες για να τον ικανοποιήσει.Ο Putin έστειλε το μήνυμά του στον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ τη Δευτέρα, τη στιγμή που το State Department ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την κατάπαυση πυρός στη Συρία και τα συριακά στρατεύματα με την υποστήριξη της Ρωσίας κινήθηκαν για να καταλάβουν περισσότερο έδαφος στο Χαλέπι.

Κατοχική δύναμη επισήμως και στο Ιράκ η Τουρκία Στον ΟΗΕ καταγγέλλει το Ιράκ την τουρκική επιθετικότητα Του Νίκου Στέλγια

Πριν από λίγες ώρες, η βουλή του Ιράκ έλαβε μια ιστορικής σημασίας απόφαση. Με σημείο αναφοράς την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στα περίχωρα της Βαγδάτης, το Ιράκ χαρακτηρίζει την Τουρκία ως «κατοχική δύναμη». Στην σχετική απόφαση του κοινοβουλίου προβλέπεται η λήψη των εξής πρωτοβουλιών: Προειδοποίηση στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Βαγδάτη, η λήψη όλων των μέτρων για την άμεση απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ, προσφυγή στην δικαιοσύνη για όσους διευκόλυναν την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ, ανακοινωθέν σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, αναθεώρηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Τουρκίας-Ιράκ, προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, λήψη διπλωματικών και πολιτικών μέτρων.

Θρησκευτικό τάγμα στην Τουρκία αποκαλεί τον Ερντογάν «Σουλτάνο» Ζητούν να επανέλθει το Οθωμανικό Κράτος Του Νίκου Στέλγια

Ένα θρησκευτικό τάγμα, με οπαδούς σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, ανακηρύσσει το τέλος τ
ης «Τουρκικής Δημοκρατίας» και την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το τάγμα Ουσσακί ζητά από τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν να αναλάβει το αξίωμα του Σουλτάνου.Ο αρχηγός του τάγματος, Φατίχ Νουρουλλάχ δηλώνει στους οπαδούς του ότι η Πρώτη Τουρκική Δημοκρατία πλέον έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της. Ο ίδιος αναφέρεται στην ίδρυση του «δεύτερου Οθωμανικού κράτους». «Όλα δείχνουν ότι ο κύριος Ταγγίπ θα είναι ο Σουλτάνος μας», τονίζει ο κ. Νουρουλλάχ.

Προσφυγικό και Κουρδικό

Θα ανοίξει ο Ερντογάν τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών προς την ΕΕ αν δεν εισπράξει η Αγκυρα τη βοήθεια 3 δισ. που έχουν υποσχεθεί οι Βρυξέλλες και αν δεν δρομολογηθεί η κατάργηση της βίζας για την είσοδο Τούρκων πολιτών στη ζώνη Σένγκεν; Προχθές ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας προειδοποίησε ότι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία τον Ιούλιο του 2014 κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μπορεί, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια, να οδηγήσει σε απότομη διόγκωση των προσφυγικών ροών.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: ένας καλός εργοδότης

Αφίσες Ερντογάν και Ατατούρκ στα χέρια διαδηλωτών

Οσοι ασχολούνται με τα ζητήματα της Τουρκίας, είτε διεθνολόγοι είτε τουρκολόγοι είτε πολιτικοί επιστήμονες, διατηρούν μια μόνιμη και «προσοδοφόρα» ενασχόληση, έχοντας εργοδότη τους τον πρόεδρο της γείτονος και «συμμάχου» Τουρκίας Ερντογάν. Ο εν λόγω ψηλός, ξανθός και συχνά θυμωμένος κύριος τροφοδοτεί με ειδήσεις και σχόλια όσους παρακολουθούν τα έργα και τις ημέρες του. Το τελευταίο κατόρθωμά του ήταν η επίθεσή του στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή και θεμελιωτή της σύγχρονης Τουρκίας, διά μέσου της επιθέσεώς του κατά της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η αμφισβήτηση της Λωζάνης από τον Ερντογάν “περνά” από τα πετρέλαια της Μοσούλης;

iraq_oilΗ ερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης ήταν και παραμένει ένα από τα θέματα των ημερών.Στην Αθήνα η κυβέρνηση αρχικά επέμεινε στην άποψη ότι οι δηλώσεις έγιναν κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.Από χθες εκφράζεται ένας προβληματισμός αν αυτή η εξήγηση αρκεί.
Σ΄ αυτούς τους “γρίφους” πάντα πρέπει να “κυνηγάμε το χρήμα” που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με τα πετρέλαια και τους αγωγούς.
Όπως έγραψε στο Militaire.gr  η Λιάνα Μυστακίδου η Τουρκία ετοιμάζεται για επίθεση στη Μοσούλη.