09 Σεπτεμβρίου 2015

Μάχες διεξάγονται μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας


Μάχες διεξάγονται μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας
Διογκώνεται επικίνδυνα η εθνικιστική οργή κατά των Κούρδων μετά το θάνατο 16 Τούρκων στρατιωτών σε ενέδρα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πλήθος εξαπέλυσε επίθεση στην έδρα του αντιπολιτευόμενου κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα το βράδυ της Τρίτης, ενώ στόχος έγιναν και καταστήματα ιδιοκτησίας Κούρδων στα κεντρικά της χώρας.

Αξιωματούχος του HDP δήλωσε πως το πλήθος έσπασε τα τζάμια του κτιρίου.Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του κτιρίου πριν διαλυθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις, αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Hurriyet.

Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε εταιρία που συνδέεται με τον Γκιουλέν Στην τουρκική κοινοπραξία Kaynak Holding

Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε εταιρία που συνδέεται με τον Γκιουλέν Η τουρκική κοινοπραξία Kaynak Holding γνωστοποίησε σήμερα ότι οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της.Η εταιρία συνδέεται με το θρησκευτικό κίνημα του αυτοεξόριστου στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι συνωμοτούσε να ανατρέψει τον πρώην πρωθυπουργό, νυν πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.Οι δικηγόροι της εταιρίας εξετάζουν το ένταλμα έρευνας του δικαστηρίου, ανέφερε η εταιρία στο λογαριασμό της στο Twitter. Δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στην εταιρία που δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την εκπαίδευση, την υλικοτεχνική υποστήριξη, τις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο.

Τα Φόκλαντ του Ερντογάν

https://pbs.twimg.com/media/COdtonpWwAEsNTU.jpg
Την άνοιξη του 1982 η χούντα της Αργεντινής υπό τον στρατηγό Γκαλτιέρι επεχείρησε να βγει από το αδιέξοδο μιας εξαετούς διακυβέρνησης, χωρίς ορίζοντα εξομάλυνσης με την αιφνιδιαστική κατάληψη των νησιών Φόκλαντ όπου το Μπουένος Αϊρες δεν είχε ποτέ αναγνωρίσει τη βρετανική κυριαρχία. Η εξαγωγή του εσωτερικού αδιεξόδου με μια τυχοδιωκτική φυγή προς τα εμπρός απέδωσε αλλά στην αντίπαλη πλευρά: Την άνοιξη του 1982 η δυσαρέσκεια της κοινωνίας στη Βρετανία ήταν στο απόγειό της, καθώς προχωρούσε τόσο η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας όσο και η αποβιομηχάνιση της χώρας, δύο επιλογές που δεν διαπραγματευόταν η Θάτσερ.

Από το 1973 στο 2015: Κρίνεται και πάλι η θέση της Ελλάδας στη Δύση

http://netnews.eu/wp-content/uploads/2015/07/mia-hoynta-ma-poia-hoynta-4-20150726.jpg
Ο Παπαδόπουλος το 1965 σε κυνήγι αγριογούρουνου με τους πράκτορες της CIA Τζον Φατσέα και Τζορτζ Στίβενς
Μαλούχος Γεώργιος Π.  -Απαγάγουν παιδιά – είτε για να τα κάνουν δολοφόνους, είτε για να τα δολοφονήσουν. Καίνε ανθρώπους ζωντανούς ή τους εκτελούν μαζικά με όπλα. Γκρεμίζουν αρχαίες πόλεις και σβήνουν απ’ τον χάρτη ολόκληρες σύγχρονες. Οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες στα καραβάνια της εξορίας – τους πιο άτυχους από αυτούς στον πνιγμό, τους πιο «τυχερούς» πρόσφυγες σε κάποια χώρα που συνήθως κάνει ότι μπορεί για να μην τους πάρει...Αυτοί οι «άνθρωποι», στην πραγματικότητα κτήνη – αν και τι φταίνε τα κτήνη;… - αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή που διαρκώς εξαπλώνεται όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη και, πολύ πιθανόν, και μέσα της: ο έλεγχος για το ποιοι και πόσοι από αυτούς βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκά εδάφη και τι σχεδιάζουν έχει, στην πραγματικότητα, χαθεί.

Οι μετανάστες δεν είναι επαναστάτες

ISIS AND REFUGEES
Μια από τις σημαντικές αιτίες που η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος απέτυχαν να διαμορφώσουν το πλαίσιο για μια μεταναστευτική πολιτική τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, εντοπίζεται σε μια σειρά από θεωρητικές ακροβασίες, οι οποίες επέτρεψαν, αφενός, στην απανταχού ακροδεξιά να ορίζει την ατζέντα και, αφετέρου, στις κυβερνήσεις να είναι ολοκληρωτικά παραδομένες στο χάος των έκτακτων συνθηκών του προσφυγικού ζητήματος.
1η παρανόηση: Οι μετανάστες αποτελούν «επαναστατικό υποκείμενο»

Αντιμέτωπη με καταστροφικά σενάρια η Τουρκία


https://pbs.twimg.com/media/COeRhdOWoAAjtk8.jpg
Του Κώστα Ράπτη-Η επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ εναντίον του τουρκικού στρατού την Κυριακή στην Dağlıca της νοτιοανατολικής επαρχίας Hakkari αφήνει την Τουρκία σε κατάσταση σοκ – και παράλληλα καταδεικνύει τα όλο και μεγαλύτερα ρίσκα της προσπάθειας του Tayyip Erdoğan να διατηρήσει την πολιτική πρωτοκαθεδρία του μέσω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες την 1η Νοεμβρίου.Μετά από καθυστέρηση πολλών ωρών, η οποία προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και εν μέσω φημών κάθε είδους (για απαγωγή στρατιωτών κ.ο.κ.) το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε την Δευτέρα τον απολογισμό της επίθεσης, που αποδεικνύεται η πλέον αιματηρή των τελευταίων ετών: 16 και νεκροί και 6 τραυματίες – όλοι θύματα της ενεργοποίησης εκρηκτικού μηχανισμού την ώρα της διέλευσης δύο στρατιωτικών οχημάτων σε αποστολή αποναρκοθέτησης επαρχιακού δρόμου.

Τέλος στο "θρίλερ" με τις ρωσικές πτήσεις στο FIR Αθηνών


http://www.thecitizen.gr/wp-content/uploads/2015/09/rosiko_aeroplano-759x500.jpg
Του Κώστα Ράπτη -Η Βουλγαρία αποτέλεσε τελικά τον... "από μηχανής θεό”, ο οποίος έβγαλε την ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί, λόγω της όλο και πιο πιεστικής απαίτησης των ΗΠΑ να κλείσει το FIR Αθηνών για τις πτήσεις ρωσικών πολιτικών μεταγωγικών αεροσκαφών προς τη Συρία. Για τις πτήσεις αυτές, η τελευταία των οποίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, είχε δοθεί σχετική άδεια από την κυβέρνηση Τσίπρα για το διάστημα 1-24 Σεπτεμβρίου.

Γιατί οι Χώρες του Κόλπου δεν δέχονται περισσότερους πρόσφυγες;



Του  Leonid Bershidsky
Πληθαίνουν και δυναμώνουν οι φωνές που καλούν τις πλούσιες πετρελαϊκές χώρες του Κόλπου να υποδεχτούν περισσότερους Σύρους πρόσφυγες. Ακόμη και στον ίδιο τον Αραβικό κόσμο, η πεποίθηση που κυριαρχεί είναι ότι δεν πράττονται αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι χώρες αυτές, ωστόσο, μπορεί να μην αποτελούν κατάλληλο προορισμό για τους αιτούντες άσυλο, ακριβώς λόγω της συχνά παραπλανητικής πολιτιστικής τους εγγύτητας με τους περισσότερους Σύριους που εγκαταλείπουν το πεδίο μάχης.

‘Πρόβα για εμφύλιο πόλεμο’ οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων

‘Πρόβα για εμφύλιο πόλεμο’ οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων
Πρόβα για εμφύλιο πόλεμο” χαρακτήρισε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Φιγκέν Γιουκσέκνταγ τις επιθέσεις ομάδων πολιτών εναντίον του κόμματός της σε 128 σημεία έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στο Χακκάρι στην οποία σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες.“Είμαστε απέναντι σε μια επιχείριση μιας πολιτικής δομής, η οποία έχασε την εξουσία και θέλει να πάρει εκδίκηση από όλη την κοινότητα της Τουρκίας”, είπε η συμπρόεδρος του HDP σε Τούρκους δημοσιογράφους.Η Γιουκσέκνταγ είπε ότι χθες έγιναν ταυτόχρονα και οργανωμένα 128 επιθέσεις εναντίον κτιρίων του κόμματός της, ενώ ένας Κούρδος στην Κωνσταντινούπολη δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε κουρδικά στο τηλέφωνο. Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις σε κτίρια του κόμματος έγιναν `υπό την εποπτεία` της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι αποτελούν μέρος μιας πολιτικής επίθεσης.“Εμείς όπως και χθες έτσι και σήμερα είμαστε έτοιμοι και για εκλογές και για αντίσταση”, είπε η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος.

Gazprom: Δεν χρειάζεται νεες εγκρίσεις από την ΕΕ η επέκταση του Nord Stream

Λάμπρος Ζαχαρής- Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δεν απαιτεί νέες εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος Αλεξάντερ Μεντβέντεφ της Gazprom σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες για την κατασκευή των δύο νέων γραμμών του αγωγού κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Επιπλέον προσθέτε ότι η Ευρώπη χρειάζεται το ρωσικό φυσικό αέριο και δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό ακόμη και κάτω από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.Την ίδια ώρα τονίζει το γεγονός ότι η συμφωνία μεταξύ του Ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom και της γερμανικής Wintershall συνδέεται με την επέκταση του έργου του αγωγού Nord Stream, όπως εξηγεί το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ- ΤΑΣΣ.

Καλά θα κάνει η Δύση να συνεργαστεί με τη Ρωσία, δηλώνει ο Σέρβος πρόεδρος


Καλά θα κάνει η Δύση να συνεργαστεί με τη Ρωσία, δηλώνει ο Σέρβος πρόεδρος
Σαφή στήριξη στη Ρωσία παρείχε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δηλώνοντας πως η Δύση θα είναι καλύτερα να συνεργαστεί με τη Ρωσία. «Όσοι παίζουν με τις αξίες και την υπερηφάνεια της παίζουν με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.
«Θα είναι πολύ καλύτερα να συνεργαστούν με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η διαμάχη μαζί του μπορεί να γκρεμίσει τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Νίκολιτς σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik.Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλοί στη Δύση θα κατανοήσουν πως με το να παίζουν με τη Ρωσία, με τις αξίες της, την υπερηφάνεια της, στην πραγματικότητα παίζουν με δεκάδες εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και συνεπώς με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.Ο Σέρβος πρόεδρος, σχολιάζοντας τις διμερείς σχέσεις, είπε πως Σερβία και η Ρωσία θα παραμείνουν συνώνυμο της ενότητας. «Όταν κάνετε αναφορά στη Σερβία, αμέσως μπορείτε μαζί να αναφέρετε και τη Ρωσία και αντίστροφα», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Η Γαλλία επιδιώκει την επανίδρυση της ευρωζώνης μετά την ελληνική κρίση

Η Γαλλία επιδιώκει την επανίδρυση της ευρωζώνης μετά την ελληνική κρίσηΗ Γαλλία επιδιώκει την επανίδρυση της ευρωζώνης μετά την ελληνική κρίση
Του Κάρλος Γιάρνοθ*Η Γαλλία απέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης και αισθάνεται πλέον ικανή να ηγηθεί των βαθιών αλλαγών που είναι αναγκαίες στην ευρωζώνη.Σύμβουλοι του προέδρου Ολάντ βεβαιώνουν ότι το φθινόπωρο, το Παρίσι θα βρεθεί στην πρωτοπορία μιας ομάδας χωρών – «όσων θέλουν να προχωρήσουν περισσότερο» – που θα προωθήσουν μέτρα με στόχο μια δημοσιονομική και κοινωνική ένωση. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον ελάχιστο μισθό και έναν ενιαίο φόρο στις επιχειρήσεις. Πεισμένο ότι η νομισματική ένωση δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μια οικονομική ένωση, το Παρίσι θέλει να σταματήσει τις αντιπαραθέσεις στην ευρωζώνη. Και διαπραγματεύεται αυτές τις αλλαγές με τη Γερμανία.

Κατάργηση της Σέγκεν και άλλα μέτρα προτείνει ο Γιούνκερ για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα

Κατάργηση της Σέγκεν και άλλα μέτρα προτείνει ο Γιούνκερ για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα «Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση» τόνισε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές είπε πως «Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους».Ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης, που θα αφορά στην μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων, οι οποίοι θα προστεθούν στις πρώτες προβλεπόμενες 40.000 προσφύγων.
«Το σύστημα Σένγκεν δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Φωτίου: Άγνωστο που βρίσκονται τα δύο τρίτα των αγνοουμένων Ανάγκη για ενιαία στρατιγική Κυβέρνησης - κομμάτων για πίεση προς την τουρκία


Κύπρος: Λείψανα αγνοουμένων βρέθηκαν κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία
Την ανάγκη καταρτισμού μια ενιαίας στρατηγικής μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων προκειμένου να πειστεί η Τουρκία να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για χώρους ταφής αγνοουμένων, αλλά και να ανοίξει περισσότερες στρατιωτικές ζώνες, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το πρόγραμμα εκταφών της ΔΕΑ, συζήτησε με το ΔΗΚΟ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου.Ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κομμάτων για την πορεία των εκταφών για ανεύρεση αγνοουμένων, καθώς και για το πρόγραμμα εκταφών στις ελεύθερες περιοχές για ανεύρεση ομαδικών τάφων στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όσον αφορά το ελληνικό Νοράτλας. «Δεν μπορεί ασφαλώς μετά από 41 χρόνια τα δύο τρίτα των αγνοουμένων μας να μην ξέρουμε πού είναι», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Φωτίου.

Ευρώπη 2009-2013: Οι πάμπτωχοι αυξήθηκαν από 7,5 σε 50 εκατομμύρια

Ευρώπη 2009-2013:  Οι πάμπτωχοι αυξήθηκαν από 7,5 σε 50 εκατομμύρια
Μεταξύ του 2009 και του 2013, οι Ευρωπαίοι που ζουν σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης, χωρίς επαρκή χρήματα για να θερμάνουν τα σπίτια τους ή να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες δαπάνες, αυξήθηκε από 7,5 σε 50 εκατ. άτομα.Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 123 εκατομμυρίων ανθρώπων -σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της ΕΕ- οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, την ίδια στιγμή που η ήπειρος φιλοξενεί 342 δισεκατομμυριούχους.

Εθνικιστική οργή και πολεμικό κλίμα στην Τουρκία 14 αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες από βομβιστική επίθεση του ΡΚΚ στην επαρχία Ιγκντίρ

Τουρκικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα με το Ιράκ για να καταδιώξουν Κούρδους αντάρτες, γεγονός που υπογραμμίζει τις ευρύτερες, περιφερειακές διαστάσεις της κρίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι πολύνεκρες συγκρούσεις τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Δεκατέσσερις Τούρκοι αστυνομικοί έχασαν χθες τη ζωή τους σε επίθεση του αυτονομιστικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) εναντίον αστυνομικού λεωφορείου στην επαρχία Ιγκντιρ της ανατολικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό στην περιοχή Αραλίκ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και το Ιράν. Το ΡΚΚ επιβεβαίωσε την επίθεση και τον μακάβριο απολογισμό της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Πρόσφυγας: Συγκινητικός ως νεκρός, ανησυχητικός ως «ταραξίας» Από τη Monde Diplomatique


Συγκινητικός όταν πεθαίνει, ανησυχητικός όταν διαταράσσει την δημόσια τάξη, ο ξένος προσελκύει τον θεατή. Στη Γαλλία, όπως και στις Η.Π.Α., η διαπραγμάτευση της μετανάστευσης επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στα ανθρωπιστικά ζητήματα και στα ζητήματα ασφαλείας ακολουθώντας σε γενικές γραμμές τις απαιτήσεις που θέτει το πολιτικό ημερολόγιο. (Του Rodney Benson - Μετάφραση: Κώστας Μαυροειδής)«Συνηθίζουμε να μιλάμε για μετανάστες υπό το πρίσμα του αστυνομικού δελτίου ή της μιζέριας απεικονίζοντάς τους άλλοτε ως βίαιους, άλλοτε ως θύματα» (1), διαπίστωνε το 1998 ο δημοσιογράφος της «Le Monde», Ρομπέρ Σολέ. Είκοσι επτά χρόνια μετά, η διαπίστωση αυτή διατηρεί ακέραιη την εγκυρότητά της και βέβαια δεν αφορά μόνο τη Γαλλία.

Δεύτερη νύχτα πογκρόμ στην Τουρκία Σε δεκάδες πόλεις της χώρας, οι Κούρδοι δέχονται επιθέσεις από εξαγριωμένα πλήθη Του Νίκου Στέλγια

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία επιβεβαιώνουν το προηγούμενο δημοσίευμα της Κ. Σε δεκάδες πόλεις της χώρας, οι Κούρδοι δέχονται επιθέσεις από εξαγριωμένα πλήθη. Στην Κωνσταντινούπολη κινδυνεύει το κτίριο το οποίο στεγάζει την εφημερίδα Χιουρριγιέτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες και τηλεφωνήματα που φτάνουν στην εφημερίδα μας από δεκάδες πόλεις, σε ολόκληρη την δυτική και κεντρική Τουρκία, εξαγριωμένα πλήθη, τα οποία κατευθύνουν οπαδοί της απερχόμενης κυβέρνησης και των Γκρίζων Λύκων καταστρέφουν και πυρπολούν κατοικίες και καταστήματα Κούρδων πολιτών. Υπάρχουν αναφορές για σοβαρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Άδανα, Έλαζιγ, Κίρσεχιρ, Μούγλα, Μαγνησία και Ικόνιο. Επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στην Μερσίνη.

Ρήγμα στην Τουρκία απειλεί να φέρει ο όχλος στους δρόμους - Βαριά σκιά στις εκλογές

Ρήγμα στην Τουρκία απειλεί να φέρει ο όχλος στους δρόμους - Βαριά σκιά στις εκλογές
 Ψυχογιός Βασίλης Με βαθύ εσωτερικό ρήγμα απειλείται η Τουρκία, καθώς το Κουρδικό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ο πόλεμος, ουσιαστικά, με το ΡΚΚ κινδυνεύει να ανάψει τη φωτιά της έντασης με ολόκληρη την κουρδική κοινότητα.Οι εικόνες πογκρόμ εναντίον των γραφείων του κουρδικού κόμματος HDP -εκτός από τα κεντρικά στην Άγκυρα, και σε άλλες έξι πόλεις- μαζί με την επίθεση υποστηρικτών του Ερντογάν στα γραφεία της Hurriyet δυναμιτίζουν το κλίμα και ρίχνουν την σκιά τους στις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το πώς θα διεξαχθούν ειδικά στις κουρδικές περιοχές.Τη νύχτα προς Τετάρτη, ο όχλος περικύκλωσε και έβαλε φωτιά στα κεντρικά γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Άγκυρα, κατεβάζοντας τη σημαία του κόμματος, μέχρι που αρκετή ώρα αργότερα επενέβη η αστυνομία και διέλυσε τους συγκεντρωμένους.

Περί "Δυσφορίας" της Μόσχας για τις υπερπτήσεις προς Συρία

Thanassis Avgerinos Τελικά η Μόσχα φαίνεται πως ζητά κάποιου είδους διευκρινίσεις από την Αθήνα για την υπόθεση της παραχώρησης του εναέριου χώρου μας σε ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη, τα οποία θα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Θα κάνουμε ρεπορτάζ και θα δούμε, αν τελικά και τί ακριβώς ισχύει και αν βιάστηκε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ μας κ. Κούτρας να διαψεύσει χθεσινές δηλώσεις Ρώσων γερουσιαστών, οι οποίοι χαρακτήρισαν "ανόητο και ανήθικο" το αμερικανικό διάβημα στην Ελλάδα (και τη Βουλγαρία) για να κλείσει ο εναέριος χώρος στα ρωσικά αεροσκάφη και "μη φιλική" ενέργεια την τυχόν συγκατάθεση και της Αθήνας στο διάβημα αυτό.