14 Μαΐου 2016

ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ MHP Η Τουρκία σε αγώνα ταχύτητας

Σε αγώνα ταχύτητας χωρίς επιστροφή για όλη την Τουρκία έχει μετατραπεί η επιμονή του Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει το πολίτευμα σε ένα «α λα τούρκα» προεδρικό σύστημα, οξύνοντας το κλίμα εθνικισμού και αβεβαιότητας. Στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κυριαρχεί οργασμός σεναριολογίας και προβλέψεων τόσο για τις επόμενες κινήσεις του Τούρκου Προέδρου και τον διάδοχο του Αχμέτ Νταβούτογλου όσο και για τις εξελίξεις στο Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Οι γερμανκές επιχειρήσεις φοβούνται το Brexit


Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για την... έξοδο. Όχι τη δική τους, αλλά μία πιθανή έξοδο των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν εντείνει τις προειδοποιήσεις τους για τον αρνητικό αντίκτυπο, που θα είχε ένα Brexit τόσο στη βρετανική όσο και στη γερμανική και ευρύτερα ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ παράλληλα φροντίζουν να περιορίσουν έκθεσή τους, αναστέλλοντας σχέδια για επενδύσεις στην Βρετανία.

Έτσι κατέρριψαν οι Κούρδοι το τουρκικό ελικόπτερο - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Το βίντεο της κατάρριψης του τουρκικού ελικοπέρου ΚΟΜΠΡΑ στο Χάκαρι στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Κούρδοι της Συρίας.Πρόκειται για την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου στις 13 Μαϊου και τοπική ώρα 4:30.Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το μεσημέρι από το HPG, δηλαδή τους Κούρδους της Συρίας και άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.Οι Κούρδοι διαψεύδουν με αυτό τον τρόπο τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που ανακοίνωσαν ότι το ελικόπτερο είχε συντριβεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Οι πρώτες εκτιμήσεις έμπειρου Έλληνα πιλότου από το βίντεο:

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα από την Κομοτηνή

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/05/thraki-tourkoi-310x165.jpgΤο δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να ασκείται από τους Έλληνες μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης κατά τρόπο που να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της αντιφώνησης του, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Κομοτηνής. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο πλαίσιο και τις αρχές λειτουργίας του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή και επισήμανε ότι οφείλει να σέβεται το καθεστώς των Ελλήνων μουσουλμάνων και την έννομη τάξη.

Φυλακίστηκε αρχηγός Κουρδικού Κόμματος στην Τουρκία Αφορμή οι πρόσφατες δηλώσεις Γιουκσέκ Του Νίκου Στέλγια

https://hdpenglish.files.wordpress.com/2016/05/wp-1463143399745.jpgΕδώ και λίγες ώρες, το νέο «αστέρι» της τουρκικής πολιτικής σκηνής βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Η τουρκική δικαιοσύνη λαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία που έρχεται να δώσει διαστάσεις στο Κουρδικό Ζήτημα.Ο ηγέτης του Κόμματος των Δημοκρατικών Περιφερειών, Καμιουράν Γιουκσέκ οδηγείται στις φυλακές ύστερα από σχετική απόφαση των εισαγγελέων και των δικαστών. Η τουρκική δικαιοσύνη φυλακίζει τον νεαρό πολιτικό με το σκεπτικό ότι είναι μέλος της «τρομοκρατικής» οργάνωσης, δηλαδή του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος.

Απογοήτευση Μποζκίρ για τις επαφές του στις Βρυξέλλες «Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί για λύση του θέματος της βίζας»

Απογοητευμένος είναι ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να λυθεί το θέμα της άρσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Όπως είπε, όταν θα επιστρέψει στην Τουρκία θα αξιολογήσουν ξανά τι πρέπει να γίνει με τα πέντε κριτήρια, ωστόσο επανέλαβε πως ο νόμος περί τρομοκρατίας της Τουρκίας δεν μπορεί να αλλάξει και πρέπει να λυθεί με τη ΕΕ με αμοιβαία κατανόηση.Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να πει ότι διατηρεί και μεγάλη ελπίδα από τις επαφές μου στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μια μαθηματική εξίσωση, αλλά είναι πολιτικό το θέμα.

«Εμπρηστικές δηλώσεις δεν βοηθούν κανέναν» απαντά η Αθήνα στον ψευτομουφτή Μέτε

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ «Εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας, προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις απαράδεκτες απόψεις που διατυπώθηκαν για την κατάσταση στη Θράκη σε συνέδριο που οργανώθηκε στη Σαμψούντα. Την είδηση για το εν λόγω συνέδριο της Σαμψούντας έδωσαν, με ανάρτηση στην ηλεκτρονική τους μόνο έκδοση, οι τουρκικές εφημερίδες «Χουριέτ» και «Μιλιέτ» αναφέροντας τις δηλώσεις του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε ο οποίος επέκρινε τις πολιτικές ενσωμάτωσης της Ελλάδας, λέγοντας ότι είναι πολιτικές «διαίρει και βασίλευε» και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι μουσουλμάνοι της Θράκης υποφέρουν εδώ και εκατό χρόνια».

Πολιτικό θρίλερ στην Τουρκία Οι σαρωτικές εξελίξεις στο κίνημα των Γκρίζων Λύκων αναστάτωσαν την Άγκυρα Του Νίκου Στέλγια


Η εσωκομματική διαμάχη στο Κίνημα των Γκρίζων Λύκων, η οποία επιφυλάσσει αντίκτυπο για το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας, μετεξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, στο οποίο εμπλέκονται κορυφαία στελέχη του εθνικιστικού κινήματος, η δικαιοσύνη και το τουρκικό Προεδρικό.
Εδώ και μήνες, η εσωκομματική αντιπολίτευση στο Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για έκτακτο συνέδριο. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2015, το ΜΗΡ είχε κατορθώσει να αυξήσει τα ποσοστά του και να εξασφαλίσει 80 έδρες στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά, τα ποσοστά του κόμματος οπισθοχώρησαν και οι έδρες του κόμματος στην εθνοσυνέλευση μειώθηκαν σε 40. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι για αυτή την εξέλιξη, την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει η ηγεσία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Με αυτό το λογικό πιέζει για έκτακτο συνέδριο και για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα.

Απειλές από την Τουρκία για το προσφυγικό: Το όνειρο της Μερκελ θα μετατραπεί σε εφιάλτη

Κοιτάξτε κατάντια... Σαν μαθητριούλα η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο σουλτάνος Ερντογάν σαν δάσκαλός της... Από τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Οκτωβρίου 2015. EPA, TOLGA BOZOGLUΣε μια καταπληκτική αποκάλυψη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΟΥ, προέβη κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ, που αποτυπώνει την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με το μεταναστευτικό, ενώ η Τουρκία εξαπολύει νέες απειλές ότι θα ανοίξει τα σύνορα εάν δεν υποχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Η Διευθύντρια του σκοπιανού ΥΠΕΣ Ναταλία Σπυρόβα, αποκάλυψε ότι από τον Μάρτιο όταν η πΓΔΜ έκλεισε τα σύνορα της με την Ελλάδα η χώρα της έχει επιστρέψει στην Ελλάδα …11.800 μετανάστες