15 Ιανουαρίου 2014

Αν. Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η Ελλάδα δοκιμάστηκε αλλά άντεξε»

Ομιλία στην ολομέλεια - Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη φράση «We delivered"»
Αν. Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η Ελλάδα δοκιμάστηκε αλλά άντεξε»

Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τίμησε την υπογραφή της παρά το γεγονός ότι δοκιμάστηκε σφόδρα από την κρίση. "We delivered" ήταν η φράση που χαρακτηριστικά χρησιμοποίησε ο κ. Αντ. Σαμαράς μιλώντας το πρωι της Τετάρτης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως υπογράμμισε, "αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία με τη βοήθεια της Ευρώπης. Είναι ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να το υποτιμήσει κανείς" είπε. "Η Ελλάδα παραμένει μία χώρα όρθια και υπερήφανη και έδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει" συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό "στις ευρωεκλογές, οι ευρωπαίοι πολίτες να μην ψηφίσουν με την πικρή γεύση της κρίσης".

Ιράν: Ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για τους S-300 στη Ρωσία

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιραν προγραμματίζει να στείλει τους δικούς της στρατιωτικούς ειδικούς στη Ρωσία για επιλογή πιο σύγχρονης εναλλακτικής λύσης στο σύστημα της αντιαεροπορικής προστασίας, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/085b39cf4b9452878f00e4d3ea69af7c_M.jpg"Ο Πρόεδρο; της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής σε θέματα της αμύνης Ισμαίλ Κοσαρί μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής σε θέματα της εθνικής ασφαλείας και της εξωτερικής πολιτικής του Κοινοβουλίου Αλαεντίν Μπορουδζέρδι συναντήθηκαν με τον Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Ρωσία και συζήτησαν το ζήτημα της αντικατάστασης του συστήματος της αντιαεροπορικής προστασίας S-300 με πιο σύγχρονο. «Μία ομάδα ειδικών από το Υπουργείο Αμύνης ήδη έχει πάει στη Ρωσία. Η άλλη ομάδα πρέπει να φύγει στη Ρωσία πάλι για να συζητήσει το θέμα αυτό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων "Fars" ο Ισμαίλ Κοσάρι.

Βρετανός Ευρωβουλευτής την πέφτει στον Σαμαρά: «Το κόμμα σας δεν είναι Νέα Δημοκρατία, είναι No Democracy»

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/faratz660.jpg
Δεν ήταν η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που ο ηφαιστειώδης Βρετανός Ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ άστραψε και βρόντηξε εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτή τη φορά τα βέλη του αφορούσαν τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τα σχόλιά του ήταν καταιγιστικά.Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, δήλωσε εις επήκοον του Ελληνα πρωθυπουργού:«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!»Για να συνεχίσει «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί... ήταν επιτυχία».

ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Τσίπρας: Να μην τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας

Τσίπρας: Να μην τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας Μήνυμα προς Βερολίνο και δανειστές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει βάζοντας την υπογραφή του στη συνέχιση των Μνημονίων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να ψάξουν αλλού για συνενόχους» είπε επί λέξει ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές του, απαντώντας έτσι και σε δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο να κληθεί από τους δανειστές να υπογράψει προεκλογικά τη συνέχιση της σημερινής πολιτικής.

Η Αδιάγνωστη Ελληνική Κρίση

Οι κριτικές στην τρόϊκα για αστοχία εκφράζουν ένα μικρό μέρος από το μέγα ζήτημα της σχέσης ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα.Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη ούτε πολιτικά ούτε ηθικά για τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κρίσης. Εξάλλου, επί τρεις συναπτές δεκαετίες, δεν είχε ανιχνεύσει τις διαλυτικές διαδικασίες ώστε, τουλάχιστον, να μη τις τροφοδοτεί με εύκολο χρήμα, χάρη στο οποίο αναπτύχθηκε το καρκίνωμα της διαφθοράς. Το 2009 το «ελληνικό θαύμα», οι υποτιθέμενοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, απεδείχθη φρούδο. Η Ευρώπη βρέθηκε με την επιλογή είτε να αφήσει την ελληνική οικονομία να εξυγιανθεί επωδύνως διά της χρεωκοπίας· είτε, για λόγους αλληλεγγύης και συμφέροντος, να στηρίξει την Ελλάδα. Η προοπτική της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, αν και συζητήθηκε, απεδείχθη αδιέξοδη: η Ευρώπη συνειδητοποίησε, συρόμενη και δυσανασχετώντας , ότι ήταν καταδικασμένη «να σώσει» την Ελλάδα.

Τουρκία: Τα σκάνδαλα διαφθοράς απειλούν την οικονομία – Πάει …περίπατο η ανάπτυξη

erdogan-AKP02-14january2014
Ρεπορτάζ VOA News
Στη δίνη των σκανδάλων διαφθοράς που ταλαιπωρούν τις τελευταίες εβδομάδες την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την αφρόκρεμα της πολιτικής ελίτ, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς, που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής την υπουργική θέση σε τρία μέλη της κυβέρνησης, είναι πιθανό να παρασύρει σε ύφεση την τουρκική οικονομία παρά τις προβλέψεις που ήθελαν την Τουρκία να αναδεικνύεται σε ηγέτιδα οικονομική δύναμη της περιοχής.Ένταση επικράτησε στο τουρκικό κοινοβούλιο την Κυριακή, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη της κυβέρνησης, με αφορμή σχέδιο νόμου που τέθηκε προς ψήφιση και το οποίο παραχωρεί περισσότερες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση όσον αφορά στον διορισμό δικαστικών εκπροσώπων και εισαγγελέων.

Δημοσιογραφία; Ίντριγκα, συνωμοσία, κλειδαρότρυπα…


Ιουλία ΒελισσαράτουΓράφει: Ιουλία Βελισσαράτου Από το selfie του Ομπάμα που προκάλεσε τριγμούς στο γάμο του με τη Μισέλ, την πίτσα με το πιρούνι του δημάρχου της Νέας Υόρκης μέχρι και τον  παράνομο δεσμό του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με ηθοποιό που οδήγησε την σύντροφο του στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό, ένα είναι το συμπέρασμα. Η παρακμή της διεθνούς δημοσιογραφίας.Υπάρχει, μάλιστα, μια φράση σε γνωστή βρετανική τηλεοπτική σειρά που χρησιμοποιεί ένας κυνικός εκδότης εφημερίδας « Τα γεγονότα τα καταγράφει η ιστορία. Εγώ δουλεύω για τις ειδήσεις»!Θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή των πολιτικών ή τις προσωπικές τους συνήθειες τα συναντούσες σε  μονόστηλα μεγάλων εφημερίδων, συνήθως ως πληροφορίες του αρθρογράφου, ενώ δεν υπήρχε περίπτωση να τις ακούσεις σε κεντρικό δελτίο.

Εμπόδιο ή άλλοθι;

http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/ln0VGkGxbcNP044On142iA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0yMDI7cT03NTt3PTMyNA--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/protothema_gr/E8D1D9DE4E2DD16D5590DDB13B3CBE34.jpg
Μια αποφασιστική στροφή στην οικονομική πολιτική που τη σκεπάζει και την υποβαθμίζει ένα ροζ σκάνδαλο ή μήπως ένα άλλοθι για την αφωνία-αμηχανία του Ολάντ και της γαλλικής ελίτ απέναντι στο Βερολίνο; Το ερώτημα αφορά τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Γαλλίας, με τη δεύτερη εκδοχή να είναι η σωστή απάντηση.Τι αξιοπιστία να έχει η αισιοδοξία οποιουδήποτε ηγέτη χώρας της Ευρωζώνης την ώρα που οι Financial Times μας θυμίζουν ότι, σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν δεν γίνουν συνολικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το βιοτικό επίπεδο στην Ευρωζώνη συγκριτικά με τις ΗΠΑ θα είναι το 2023 χαμηλότερο από όσο ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1960;

Η τουρκική κρίση και τα παράπλευρα για μας ενδεχόμενα

Ούτε τυχαίες και εκ του μη όντος είναι, ούτε χωρίς συνέχεια θα παραμείνουν οι εξελίξεις στην Τουρκία, η οποία και βρίσκεται σε καταλυτική πολιτική δίνη. Αντίθετα, επέρχονται κρισιμότερα γεγονότα, το αποτύπωμα των οποίων ήδη προδιαγράφει τη μετα-Ερντογάν εποχή. Με ό,τι αυτό σημαίνει. Και σημαίνει πολλά. Κυρίως όμως την επανατοποθέτησή της μέσα στο ευρύτερο στρατηγικό πλέγμα των ατλαντικών κανόνων.Γιατί δεν νομίζουμε ότι τα συμφέροντα που κηδεμονεύουν τις περιφερειακές εξελίξεις και στρατηγικές θα επιτρέψουν ανατροπή κάποιων καθοριστικών ισορροπιών και την ακύρωση των επιρροών σε κρίσιμες γεωπολιτικές ζώνες, όπως αυτή στην οποία εντάσσεται η Τουρκία. Και για την οποία υπάρχει σαφώς προσδιορισμένος και αρκούντως ευανάγνωστος ρόλος.

Η Ρωσία θα στριμώξει το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Η Ρωσία θα στριμώξει το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο
Ως ριψοκίνδυνο τυχοδιωκτισμό χαρακτηρίζει ο δυτικός Τύπος την πρόθεση των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιτρέψουν στους Ρώσους στρατιωτικούς να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Λεμεσού και την αεροπορική βάση της Πάφου. Και παρόλο που γίνεται λόγος μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι νατοϊκοί αναλυτές ήδη εκφράζουν ανησυχία για τη μη υπογραμμένη ακόμη συμφωνία.Όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα κυρίως του κυπριακού Τύπου, οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεργκέι Σοϊγκού και Φώτης Φωτίου διεξήγαν συνομιλίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών.

Η κρίση δίπλα μας Tου Παναγη Γαλιατσατου

http://static.guim.co.uk/sys-images/Admin/BkFill/Default_image_group/2010/5/14/1273875360420/Greek-and-Turkish-flags-f-006.jpg
Η Τουρκία βυθίζεται σε μια πολιτική κρίση διαρκείας, που δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται. Η αναταραχή προβλέπεται να διαρκέσει έως τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, και ανάλογα με το αποτέλεσμά τους δεν θα πρέπει να αποκλείεται νέα έξαρση. Η λύση δεν θα είναι εύκολη, ο Ερντογάν μπορεί να έχει κλονιστεί, αλλά ακόμη δεν υπάρχει αντίπαλος που θα μπορεί να αμφισβητήσει την υπεροχή του στην κάλπη.Η τουρκική κρίση απασχολεί τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα με παραδοσιακό τρόπο. Υπάρχουν εκείνοι που ανησυχούν για πιθανή «εξαγωγή» της κρίσης προς δυσμάς και ερμηνεύουν κάθε παραβίαση, αβλαβή διέλευση ή υπέρπτηση από το ομολογουμένως πλούσιο ιστορικό των τελευταίων μηνών ως τεκμήριο που επιβεβαιώνει αυτές τις ανησυχίες. Αλλοι πάλι βλέπουν την κατάσταση με κάποια χαιρεκακία, άλλωστε για πολλούς η τουρκική ευημερία της τελευταίας δεκαετίας, σε συνδυασμό με την ελληνική οικονομική δυσπραγία, είχε αλλάξει τις ισορροπίες ισχύος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Mrkić: Ο Davutoglu δε ζήτησε συγνώμη με ρητό τρόπο

http://voiceofserbia.org/el/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/mrkic-ivan10_5.jpg?itok=Hyy00ca6Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, κ. Ivan Mrkić, δήλωσε πως ο ίδιος ανέμενε από τον Τούρκο συνάδελφό του, κύριο Ahmet Davutoglu, να ζητήσει πιο ανοιχτά και πιο ρητά συζγνώμη από τη Σερβία εξιτίας της πρόσφατης δήλωσης του Τούρκου πρωθυπουργού Redžep Taip Erdogan για το Κοσσυφοπέδιο, η οποία προκάλες αρνητικές επιπτώσεις για τις παραπέρα σχέσεις Σερβίας και Τουρκίας. Ειδικά, ο κ. Mrkić ανέφερε ότι σέβεται τις απόψεις του Davutoglu ότι η Τουρκία επιθυμεί να αναπτύξει όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις με τη Σερβία, και ότι οι Αρχές στην Άγκυρα θεωρούν ότι οι δύο χώρες αποτελούν εταίρους στρατηγικής σημασίας για την παραπέρα διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Από την τραγωδία στο veaudeville...

http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/ln0VGkGxbcNP044On142iA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0yMDI7cT03NTt3PTMyNA--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/protothema_gr/E8D1D9DE4E2DD16D5590DDB13B3CBE34.jpg
«Αχ, κύριε, πού είναι ο θείος σας!», έτσι είχε προσφωνήσει τον Λουδοβίκο Βοναπάρτη ανιψιό του Μεγάλου Ναπολέοντα και Πρόεδρο της Δεύτερης Γαλλικής Δημοκρατίας και μετέπειτα γνωστό ως Αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον Τρίτο ή τον Μικρό ένας βουλευτής στη Συντακτική Συνέλευση του 1850. Στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την απόσταση ανάμεσα στην ρητορική και στην εικόνα με τις πραγματικές δυνατότητες και ικανότητες.Το μεγάλο σκάνδαλο που εξελίσσεται στη Γαλλία από τον Ιούνιο του 2010 δεν είναι η προσωπική ζωή προσωπικοτήτων όπως ο Σαρκοζί ή ο Ολάντ, αλλά η παραίτηση της χώρας από τον ιστορικό ρόλο αιώνων που είχε στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ Ελιγμός Ερντογάν μετά τις νέες αποκαλύψεις

Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο κλονίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν. Στη φωτογραφία, ο Τούρκος πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ΑνάπτυξΠίσω ολοταχώς από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το επίμαχο σχέδιο νόμου που αποβλέπει στην ενίσχυση του πολιτικού ελέγχου επί των δικαστών, ύστερα από διαρροές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι στο σκάνδαλο με τις μίζες εμπλέκεται και ο ίδιος.

Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο κλονίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, κι ενώ η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ-24» αναφέρει ότι προκύπτουν νέα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα εις βάρος τόσο του Τούρκου πρωθυπουργού όσο και του γιου του καθώς και για τον υπουργό Δασών, ο Ερντογάν έκανε πρόταση προς την αντιπολίτευση για κοινή προετοιμασία μίας συνταγματικής αναθεώρησης της δομής του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο σύμβουλος του Αριέλ Σαρόν, Δρ. Ραανάν Γκισίν , στο euronews

http://nstatic.tanea.gr/17178552_13527937.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTQlMmYwMSUyZjE0JTJmMTcxNzg1NTJfMTM1Mjc5MzcuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Ο Δόκτωρ Ραανάν Γκισίν ήταν Ανώτατος Σύμβουλος του Αριέλ Σαρόν απο το 1996 και φυσικά την περίοδο 2001-2006 που ήταν πρωθυπουργός του Ισραήλ .Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους εκπροσώπους για τον ξένο Τύπο σε θέματα ασφάλειας και στρατηγικής με ειδίκευση στην Αραβο-ισραηλινή διένεξη.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1979 στις Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις ως Στρατηγικός Αναλυτής .
Σήμερα μεταλαμπαδεύει την 25ετή πείρα του σε Ισραηλινούς διπλωμάτες ,εκπροσώπους τύπου και νέους πολιτικούς

Ευρωπαίοι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών της Συρίας

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20131215/engine/newego_LARGE_t_1101_54285765_type12713.jpgΕπτακόσιοι νέοι Γάλλοι και αλλοδαποί που διέμεναν στη Γαλλία έχουν φύγει από τη χώρα για να αγωνιστούν στο πλευρό των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία, αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας "ανησυχητικό" το φαινόμενο αυτό.
"Ορισμένοι νέοι Γάλλοι και ξένοι που διέμεναν νόμιμα στη Γαλλία (...) πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν. Έχουμε καταμετρήσει 700. Είναι πάρα πολλοί. Ορισμένοι σκοτώθηκαν", είπε ο πρόεδρος υπενθυμίζοντας την πρόσφατη μαρτυρία μιας γυναίκας που δήλωσε ότι "έχασε δύο από τους γιους της" στον πόλεμο αυτόν.

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

http://static.euronews.com/articles/252976/606x341_252976.jpg?1389731082
Μία εβδομάδα πριν την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, γνωστή και ως «Γενεύη 2», η αβεβαιότητα παραμένει. Η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα στείλει εκπροσώπους και το θέμα των Κούρδων της Συρίας έρχεται ξανά στην επιφάνεια.Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Κούρδοι ζουν στα βόρεια της χώρας. Πολλοί από αυτούς έχουν φύγει εξαιτίας του εμφυλίου. Έχουν γίνει πρόσφυγες στο Ιράκ ή την Τουρκία.Το euronews συνάντησε τον επικεφαλής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, που εκπροσωπεί το ΡΚΚ στο τουρκικό κοινοβούλιο και συζήτησε μαζί του για το αν οι Κούρδοι της Συρίας θέλουν να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Συνελήφθη ένας Αμερικανός ιρανικής καταγωγής επειδή προσπάθησε να στείλει στο Ιράν στρατιωτικά έγγραφα

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2011/05/f-35-lightning-ii.jpg
Ένας Ιρανοαμερικανός συνελήφθη στις ΗΠΑ καθώς φέρεται ότι επιχείρησε να παραδώσει στο Ιράν "ευαίσθητα" στρατιωτικά έγγραφα που αφορούσαν το πρόγραμμα κατασκευής του μαχητικού F-35, του ακριβότερου αεροπλάνου στην ιστορία του Πενταγώνου, οπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικές πηγές.Ο Μοζαφάρ Χαζαΐ, 59 ετών, συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσι, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για την Τεχεράνη, μέσω Φραγκφούρτης.Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Κονέκτικατ, Στίβεν Ρέινολντς, ο Χαζαΐ ήθελε να παραδώσει στο Ιράν "έγγραφα που σχετίζονται με το πρόγραμμα του Joint Strike Fighter F-35 και των κινητήρων των μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν κλαπεί από τις αμυντικές βιομηχανίες όπου εργαζόταν".

Επαφές με οργανώσεις Ισραήλ και ΗΠΑ

http://www.onalert.gr/files/Image/ONALERTPHOTOS/YPOURGOIAMYNAS/AVRAMOPOULOS/cache/BK2A2946%20(Large)-630x420.jpg
Συνάντηση, με αντιπροσωπεία εκπροσώπων από ελληνο-αμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ, είχε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι οργανώσεις πραγματοποιούν κοινή επίσκεψη στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ. Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, επιβεβαιώνοντας ότι οι επαφές σχετίζονται με τις γενικότερες επιδιώξεις και τους στρατιωτικούς και πολιτικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Ταμείο για Αλβανούς της Ν. Σερβίας εξήγγειλε ο Θάτσι

http://www.ota.gr/media/250px/POL/354585e580a1a16bec7f1a3f03cdc218.jpg
Τη δημιουργία Ταμείου για τους Αλβανούς στη νότια Σερβία ανήγγειλε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσόβου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πρίζρεν. Στόχος της συνεδρίασης, όπως τόνισε ο κ. Θάτσι, ήταν η εναρμόνιση των πολιτικών και των θέσεων που αφορούν εκκρεμή προβλήματα των Αλβανών, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. "Οι δύο κυβερνήσεις δεν έχουν τους πόρους για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις των Αλβανών στην κοιλάδα του Πρέσεβο" δήλωσε ο κ. Θάτσι. Ο Αλβανός πρωθυπουργός ήταν πιο συγκεκριμένος και ανακοίνωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα χρηματοδοτήσουν με 100.000 ευρώ την ανέγερση μαιευτηρίου στην περιοχή του Πρέσεβο.

Αβραμόπουλος: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας

Real.gr-Τη βούληση να ενισχύσουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία τους εξέφρασαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών.
Αβραμόπουλος: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας Τη βούληση της Ελλάδας και της Αλβανίας να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία τους προς όφελος όλων των λαών της «πολύπαθους περιοχής της ΝΑ Ευρώπης» επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μιμί Κοντέλι σε δηλώσεις τους , αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, στην Αθήνα. Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν τις συνομιλίες χρήσιμες, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές.

Ο ρόλος των Κούρδων στην παρούσα τουρκική κρίση

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToVqBKTuVPexmFhkafm-vj8vUI8wggZBpSYLlGymrtzuFGX1Rj
Του Κώστα Ράπτη  “Χαιρετίζω τη μνήμη και τον αγώνα του αδελφού μας Hrant, άξιου τέκνου του αρμενικού λαού” ήταν ένα από τα μηνύματα του κρατούμενου ηγέτη του ΡΚΚ Abdullah Öcalan τα οποία μετέφεραν οι βουλευτές της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης İdris Baluken και Pervin Buldan (του κόμματος BDP) και Sırrı Süreyya Önder (του κόμματος HDP) που τον συνάντησαν το Σάββατο στη νήσο-φυλακή του Ιμραλί. Ο λόγος για τον Τουρκο-αρμένιο δημοσιογράφο Hrant Dink, εκδότη της εφημερίδας Agos και εμβληματική μορφή του αγώνα κατά του “βαθέως κράτους”, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007. Το μήνυμα του Öcalan είναι εκ πρώτης όψεως αυτονόητο για κάποιον ο οποίος διακηρύσσει ότι προσβλέπει στον βαθύ εκδημοκρατισμό της γειτονικής χώρας. Είναι όμως και μια προσπάθεια να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την δήλωση της Bese Hozat, υψηλόβαθμου στελέχους του ΡΚΚ, ότι το “παράλληλο κράτος” (paralel devlet) καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ακυρώσει τη διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού, όπως άλλωστε και τα λόμπι των Ρωμιών και των Αρμενίων.

Λόγω επαφών με Παλαιστίνιους Αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ισραήλ με δηλώσεις του Μοσέ Γιαλόν Προσβλητικές τις θεωρούν οι ΗΠΑ


«Νεφώσεις» στις σχέσεις των Αμερικανών με τους συμμάχους τους Ισραηλινούς, προέκυψε μετά από δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας.
Προσβλητικά και ανάρμοστα χαρακτήρισε  ο Λευκός Οίκος τα επικριτικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Γεντότ Αχρονότ ο Γιαλόν φέρεται να είπε ότι ο Κέρι ενεργεί "βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος" και ότι "δεν μπορεί να του διδάξει τίποτα για τη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους».