13 Δεκεμβρίου 2013

"Είναι η πατρίδα μας Ηλίθιε,Ανόητε"

http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2013/12/ottempmap.jpg?w=427&h=329
Pontosandaristera.wordpress.comΠολλοί στούς κόλπους της Αριστεράς και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς έχουν μιλήσει  για το τέλος των τεχνητών ορίων που επιβάλλει το κράτος -Έθνος στην παγκόσμια η Πανευρωπαϊκή ή Βαλκανική διεθνιστική συνύπαρξη.  Το ότι πίσω απο το ιδεολόγημα της ανάδυσης και επιβολής άλλων στοιχείων (πέραν της Εθνικής συνείδησης) που θα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι για νέες συλλογικότητες  κρύβονται ελίτ διαπλεκόμενες με συγκεκριμένες  ηγετικές  χώρες (ισχύει το σύστημα σύζευξης, πλοκής, διαπλοκής, αλληλοεξυπηρέτησης) οφείλει να μας βάλει σε σκέψεις.

Η στροφή των ΗΠΑ κλειδώνει...

Η είδηση πέρασε παντού σχετικά απαρατήρητη παρά τη βαρύτητά της: Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη βοήθεια προς τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία, με τη διευκρίνιση ότι η απόφαση δεν αφορά οπλικά συστήματα.
Τα επόμενα βήματα που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν για να υπάρξει περιθώριο προσαρμογής όλων των εμπλεκομένων είναι τα ακόλουθα:
  • Πρώτον, απαγόρευση κάθε είδους βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς.
  • Δεύτερον, απαγόρευση - παρεμπόδιση της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας να ενισχύουν τους αντάρτες.

-Επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα

ottempmap “..Ως Έλληνες Αριστεροί θεωρούμε ότι όλες οι δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για το γκρέμισμα των μνημονίων, για την σωτηρία του τόπου, την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία πρέπει ενωμένες να σταθούμε απέναντι στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις..”
   Από την εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”
Δηλωση βουλευτων, μελων της Π.Γ. και της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιείται στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων Ερντογάν:

Σερβία: Με υπουργική εντολή η εκτέλεση Αμερικανών το 1999

Η εντολή για τη δολοφονία των Αμερικανών υπηκόων και μελών του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου" (UCK), των αδελφών Μπιτίτσι το 1999 στο Πέτροβο Σέλο προήλθε από το Βελιγράδι από τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Βλάικο Στογιλίκοβιτς, ο οποίος αργότερα αυτοκτόνησε για να μην οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), δήλωσε ο εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς.
"Η εντολή για την εκτέλεση των Μπιτίτσι έφθασε από το Βελιγράδι, γνωρίζουμε ότι πέρασε από τον Βλάικο Στογιλίκοβιτς και μέσω του στρατηγού Βλάστιμιρ Τζόρτζεβιτς έφθασε στο Πέτροβο Σέλο, στο κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών μονάδων της αστυνομίας" επισήμανε ο κ. Βούκτσεβιτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό NIN.

Ο Πάπας "κατακτά" την υφήλιο, εκτός του Tea Party...

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130329/low/assets_LARGE_t_420_54181581.JPG
Του Κώστα Ράπτη Κατά τη διάρκεια του κογκλαβίου που έμελλε να τον εκλέξει Πάπα, ο κατά κόσμον Jorge Mario Bergoglio είχε, όπως ο ίδιος αποκάλυψε εκ των υστέρων, μια “μυστικιστική εμπειρία”: καθώς η καταμέτρηση των ψήφων έδειχνε ότι επρόκειτο αυτός να είναι ο εκλεκτός των καρδιναλίων, τον πλημμύρισε μια παράδοξη αίσθηση γαλήνης – η οποία και δεν τον εγκατέλειψε έκτοτε.Ίσως λοιπόν μόνο εκτός ορθολογιστικού πλαισίου να μπορεί να εξηγηθεί το παράδοξο ότι ο άνθρωπος που ως αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες απέφευγε με κάθε τρόπο τις συνεντεύξεις και που όλοι χαρακτήριζαν συνεσταλμένο, όχι απλώς  ρίχτηκε στα νέα του καθήκοντα με πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση, αλλά και αποτέλεσε “επικοινωνιακό φαινόμενο”...

Σύνδρομο Φοβίας : "Πιέστε κι άλλο Ανεχόμαστε"


Εκτός από Αιγαίο και υφαλοκρηπίδα, το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συζητούν επίσης για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ανατολική Μεσόγειο - Θέμα τουρκικής μειονότητας έθεσε ο Νταβούτογλου στον Βενιζέλο
Διερευνητικές συζητήσεις για ΑΟΖ με την ΤουρκίαΕκτός από τα θέματα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και του Αιγαίου, Ελλάδα και Τουρκία συνομιλούν για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τον προσδιορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.   Μέχρι σήμερα η επίσημη εκδοχή ήταν ότι στις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συζητώνται αποκλειστικά θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και συναφή θέματα, όπως για παράδειγμα το εύρος των ελληνικών και των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Η Ελληνική Προεδρία θα απαιτήσει πλήρη εφαρμογή Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για επανεισδοχή μεταναστών

Την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, για όλα τα κράτη – μέλη θα απαιτήσει η ελληνική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβεβαίωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία Βασίλης Παπαϊωάννου.
http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/3DE34DF09E76BB5BCBA69590FF13717B.jpg
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 1ο εξάμηνο του 2014 (Ιανουάριος – Ιούνιος 2014) για 5η φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981. Τα ινία της Προεδρίας θα παραλάβει από την Ελλάδα, η Ιταλία.Ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στη Λευκωσία.

Πρώτη δοκιμαστική βολή S-300 μετά από 14 χρόνια


ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΙΡΑΝ Ρόμπερτ Λέβινσον: Σε αποστολή της CIA Αμερικανός πράκτορας που αγνοείται από το 2007

Ρόμπερτ Λέβινσον: Σε αποστολή της CIA Αμερικανός πράκτορας που αγνοείται από το 2007
Ο Ρόμπερτ Λέβινσον, ένας πρώην πράκτορας του FBI που εξαφανίσθηκε το 2007 ενώ βρισκόταν στο ιρανικό νησί Κις, είχε στην πραγματικότητα σταλεί σε αποστολή από πράκτορες της CIA οι οποίοι δεν είχαν λάβει τη σχετική έγκριση από τους προϊσταμένους τους, αποκάλυψε χθες ο αμερικανικός Τύπος.
Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν για διάστημα πολλών ετών, το Associated Press και η Washington Post αποφάσισαν να αποκαλύψουν την πληροφορία επειδή φανερώνει "σοβαρά σφάλματα" που διαπράχθηκαν από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και επειδή οι απαγωγείς του Λέβινσον είναι τώρα σχεδόν σίγουρο ότι γνωρίζουν γι' αυτό το σύνδεσμό του, λέει η Κάθλιν Κάρολ, διευθύντρια του AP.

Αχμέτ Νταβούτογλου: Απάνθρωπος ο εκτοπισμός των Αρμενίων το 1915 Kατά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας


Αχμέτ Νταβούτογλου: Απάνθρωπος ο εκτοπισμός των Αρμενίων το 1915Θεωρώ ότι αυτό το κύμα εκτοπισμών από το καθεστώς των Νεοτούρκων ήταν απόλυτο σφάλμα. Αυτό που έκαναν ήταν σφάλμα και απάνθρωπη πράξη", δήλωσε ο τούρκος υπουργόςΟ εκτοπισμός των Αρμενίων κατά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν "απάνθρωπος", δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στο Ερεβάν, ζητώντας την αποκατάσταση της "δίκαιης μνήμης" αυτών των γεγονότων, τα οποία η χώρα του αρνείται να αναγνωρίσει ως γενοκτονία. "Θεωρώ ότι αυτό το κύμα εκτοπισμών από το καθεστώς των Νεοτούρκων ήταν απόλυτο σφάλμα. Αυτό που έκαναν ήταν σφάλμα και απάνθρωπη πράξη", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά το ταξίδι του στην Αρμενία.

Η νίκη του Νικόλα αλλάζει το κυπριακό σκηνικό

PapadopoulosNikolas04
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η νίκη του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο. Το κόμμα που ίδρυσε ο Σπύρος Κυπριανού επανέρχεται στον ορθό δρόμο στο Κυπριακό, εκτός αν ο κ. Παπαδόπουλος διαψεύσει τις προσδοκίες πολλών ανθρώπων, που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους.Είναι κάτι που δύσκολα θα πιστέψουμε με βάση τη μελέτη των θέσεων του νέου προέδρου και τη μέχρι σήμερα πορεία του.

"Ποιός είναι πιο βάρβαρος και πιο επικίνδυνος, ο Ναζισμός ή ο Κεμαλισμός κύριε Νταβούτογλου και κύριε Αθανασίου; "


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/German-Turkish_Treaty_of_Friendship_and_Non-Aggression.jpg
ΙnfognomonpoliticsΤο ζήτημα της Γενοκτονίας των λαών της Ανατολίας (Αρμενίων, Ελλήνων, Χαλδοσυρραίων, Κούρδων) απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία , απο τους Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ, απο την Τουρκία αποτέλεσε απόρροια της κεντρικά οργανωμένης προμελετημένης και συστηματικής εξολοθρευτικής πολιτικής κατά των χριστιανικών πληθυσμών.. Στην συνέχεια αποτέλεσε αναγκαία συνθήκη για τον μετασχηματισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε Τουρκικό Έθνος-Κράτος και τέλος η ομαλή μετάβαση αυτή και η διαδικασία ομογενοποίησης καθιστούσε την παρουσία λαών με αρχέγονα ιστορικά ερείσματα στην περιοχή της Ανατολίας ως το πλέον σοβαρό εμπόδιο. Ναζισμός και Κεμαλισμός αναπτύχθηκαν σε συνθήκες με μεγάλη ομοιότητα παρά την χρονική τους διαφορά .

Πούτιν: εμείς οι ίδιοι φταίμε για τα οικονομικα προβλήματα της Ρωσίας Σπάνια στιγμή αυτοκριτικής για τον ρώσο πρόεδρο


Πούτιν: εμείς οι ίδιοι φταίμε για τα οικονομικα προβλήματα της ΡωσίαςΣε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι τα περισσότερα προβλήματα της ρωσικής οικονομίας δημιουργήθηκαν από εσωτερικούς κι όχι εξωτερικούς παράγοντες. «Βιώνουμε μια οικονομική ύφεση και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: οι κύριοι λόγοι της οικονομικής επιβράδυνσης στην ανάπτυξη δεν είναι εξωτερικοί, αλλά εσωτερικοί», είπε, αναφέροντας ως κύριο παράγοντα οικονομικής κρίσης την χαμηλή παραγωγικότητα.  

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε Τούρκο φοιτητή γιατί προσέβαλε τον Ερντογάν Καταφέρθηκε εναντίον του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης


Pεαλπολιτίκ σε κυνική έκδοση

http://gdb.voanews.com/40432AB7-5CDC-4B69-B647-CB503D486891_w640_r1_s_cx0_cy7_cw0.jpg
Eδώ και αρκετό καιρό είναι κάτι παρά πάνω από φανερό ότι ο πρόεδρος της Oυκρανίας Γιανουκόβιτς μετεωρίζεται μεταξύ Mόσχας και E.E. (Bερολίνου) με ένα ζητούμενο: Aν το κόστος μιας ρήξης με τη Mόσχα είναι μικρότερο από αυτό της πρόσδεσης με την Eυρώπη.Προχθές Tετάρτη, το δίλημμα πήρε τη μορφή δημόσιας δημοπρασίας, καθώς μια από τις προϋποθέσεις που θέτει πλέον η σημερινή κυβέρνηση στο Kίεβο για να υπογράψει τη Συνθήκη Eλεύθερου Eμπορίου με την E.E. είναι η χορήγηση βοήθειας ύψους τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ!Kανείς σήμερα στην Oυκρανία και αλλού δεν έχει τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν οι χώρες της Kεντρικής και της Aνατολικής Eυρώπης μετά το 1989, όταν ζούσαν με τη μεγάλη φαντασίωση ότι θα τύχουν των εισροών σε βοήθεια και δάνεια που έτυχε ο Nότος τη δεκαετία του '80.

Πρώην διευθυντής CIA: Η νίκη του Άσαντ, η καλύτερη επιλογή Συγκριτικά με τις τρεις πιθανές εκβάσεις σύγκρουσης

Πρώην διευθυντής CIA: Η νίκη του Άσαντ, η καλύτερη επιλογήΜια νίκη του Άσαντ στη Συρία μπορεί να είναι «το καλύτερο από τα τρία φρικιαστικά σενάρια, από τα οποία κανένα δεν προβλέπει τη νίκη των ανταρτών της αντιπολίτευσης» δήλωσε στην Ουάσινγκτον ο πρώην διευθυντής της CIA στρατηγός Μάικ Χέιντεν.Σε παρέμβασή του από το βήμα του 7ου ετήσιου συνεδρίου για την τρομοκρατία που διοργάνωσε το κέντρο έρευνας Jamestown Foundation, ο Χέιντεν ο οποίος ηγήθηκε της CIA από το 2006 έως το 2009, δήλωσε ότι πιστεύει πως υπάρχουν τρεις πιθανές εκδοχές για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, χωρίς να αφήνει πάντως περιθώρια αισιοδοξίας για τη χώρα.

Γ. Μπουτάρης: Ανταπόδοση καλής χειρονομίας το ταξίδι στα Σκόπια

http://images.focus-news.net/1/eaca06b53b4791964354dd33e719eaa0.jpg«Θερμοκέφαλοι λέγανε διάφορα», είπε ο κ. Μπουτάρης δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, έπειτα από τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να είναι - στη διάρκεια εκδήλωσης- μπροστά από πανό στο οποίο αναγράφεται «Οικονομικό Επιμελητήριο Μακεδονίας».Όπως είπε ο δήμαρχος οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι πάρα πολύ καλοί πελάτες στην αγορά της Θεσσαλονίκης και τα τουριστικά θέρετρα στην ευρύτερη περιοχή (Κατερίνη, Χαλκιδική κ.α.).

Τα οφέλη από τον ΤΑΡ

Π. Μίχαλος, * Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών
http://www.lagadas.net/images/uploads/agogostap.jpg
«Η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ είναι εδώ και μερικούς μήνες πραγματικότητα. Η υλοποίησή του θα μετατρέψει την Ελλάδα, για πρώτη φορά, από χώρα-προορισμό δευτερεύουσας σημασίας σε χώρα διέλευσης διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων. Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κόμβος ενεργειακού εφοδιασμού και το αποδεικνύει έμπρακτα». Η ελληνική συμμετοχή στο έργο αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς ενεργειακής και οικονομικής κοινότητας στις δυνάμεις της Ελλάδας.

Κ. Γεροντόπουλος: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου»

«Η Ελλάδα συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στην συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια αποτελεσματικότητα. Υπήρξε εξάλλου από τους πρωτεργάτες και τους βασικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένης προσπάθειας» τόνισε ο υφυπουργός Κυριάκος Γεροντόπουλος στην 29η Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).Ο ΟΣΕΠ ιδρύθηκε το 1992 ως άτυπη πρωτοβουλία και μετεξελίχθηκε σε διεθνή οικονομικό οργανισμό, με έδρα την Κωνσταντινούπολη το 1999, έχει 12 κράτη μέλη της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία), παρατηρητές 13 χώρες και την Κομισιόν (Αίγυπτος, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Λευκορωσία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχική Δημοκρατία, Τυνησία) και εταίρους τομεακού διαλόγου επιπλέον 8 χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιορδανία, Ιράν, Ν. Κορέα, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία και Σλοβενία», ενώ έχει αναγνωρισθεί ως λήπτης Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας από τον ΟΟΣΑ.

ΑΡΜΕΝΙΑ Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της BSEC

http://news.am/pic/content/2013/12_dec/13587_650606421657783_900650849_n.jpg

Διαρκείς είναι οι διεργασίες, που πυροδοτεί η διεύρυνση της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς οι αστικές κυβερνήσεις αναζητούν (για λογαριασμό των μερίδων του κεφαλαίου που εκπροσωπούν) τρόπους διείσδυσης σε νέες αγορές και διοχέτευσης των υπερσυσσωρευμένων κερδών. Σ' αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε χτες η 29η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Οργάνωσης για την Οικονομική Συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα (Black Sea Economic Cooperation - BSEC) στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν.Η BSEC ιδρύθηκε το 1992 στην Κωνσταντινούπολη, και συμμετέχουν οι Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.

Στο έλεος του χιονιά που σαρώνει τη Μέση Ανατολή οι Σύροι πρόσφυγες

Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα δύο παιδιά στη Συρία να πεθάνουν από υποθερμία. Χιονοπτώσεις, σφοδρές βροχοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πλήττουν επίσης τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Τουρκία.
Σύρος πρόσφυγας στον Λίβανο μαζεύει ξύλα "θαμμένος" στο χιόνι
Σύρος πρόσφυγας στον Λίβανο μαζεύει ξύλα "θαμμένος" στο χιόνι  
Στη Συρία η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι "δύο παιδιά πέθαναν από το κρύο, εκ των οποίων ένα βρέφος έξι μηνών στο Χαλέπι, τη μεγάλη πόλη του βορρά στην οποία χιονίζει, μέσα σ' ένα σπίτι που κατά τα φαινόμενα είχε υποστεί πολλές ζημιές λόγω των μαχών στην πόλη. Δεν μπόρεσε ν' αντέξει". Ένα άλλο παιδί πέθανε από το κρύο χθες στη Ραστάν, προπύργιο των ανταρτών στην κεντρική επαρχία Χομς.

Το τουρκικό μέτωπο της Βρετανίας

http://3.bp.blogspot.com/-sEuzwBWW9vQ/T-nb41XLIwI/AAAAAAAAD-k/dqgy7S2wBG4/s400/vaseis.jpg
Λέγαμε χθες για την ανάγκη χάραξης μιας νέας πολιτικής από την ηγεσία μας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά επειδή μπορεί αυτό να ακούγεται θεωρητικό και συνήθως έτσι σχολιάζεται απ' όσους δεν τολμούν, ούτε κι έχουν την ικανότητα να αναγνωρίσουν την έως τώρα αποτυχία και να κάνουν ριζικές ανατροπές, ήρθε από άλλο δρόμο ένα παράδειγμα για να βοηθήσει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Διαβάστε σήμερα την είδηση από τις Βρυξέλλες στη σελίδα 4.

Ο επεκτατικός Ερντογάν και οι κίνδυνοι του 2014!

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20100601/low/newego_LARGE_t_901_17580515.JPG
InfognomonpoliticsΟ Κος Αλέξανδρος Τάρκας ως δημοσιογραφική πένα κοσμεί την Ελληνική δημοσιογραφία και αποτελεί από τις λαμπρές εξαιρέσεις σε μια περίοδο που ο τόπος και η κοινωνία μας έχει ανάγκη από τέτοιες στάσεις.

Σε ότι αφορά όμως την σχέση της Τουρκίας με της Αλ Νούσρα (και της Αλ Κάιντα) στη Συρία κάνει ένα πολυ σοβαρό λάθος. Ο βασικός κορμός του ριζοσπαστικού ισλαμισμού που αντιμάχεται το καθεστώς Ασαντ στην Συρία  έχει άριστες σχέσεις - σε βαθμό ταύτισης-  με την βασική τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση του Καυκάσου το Εμιράτο του Καυκάσου , οργάνωση υπεύθυνη για μια σειρά τρομοκρατικών πράξεων κατά της Ρωσίας . Η εξαγωγή του ριζοσπαστικού ισλαμισμού πέραν των αραβικών κρατών περιλαμβάνει και την Ρωσία κατα συνέπεια η Συριακή κρίση και η εξέλιξη της θα έχει αργά ή γρήγορα  σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας