13 Δεκεμβρίου 2013

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε Τούρκο φοιτητή γιατί προσέβαλε τον Ερντογάν Καταφέρθηκε εναντίον του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης


Ο 22χρονος από τη πόλη Μπαλικεσίρ κατηγορήθηκε για προσβολή δημόσιου λειτουργού και αρχικά αντιμετώπισε ποινή κάθειρξης μέχρι και τρία έτη, αλλά τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή σε χρηματικό πρόστιμο και πλέον ο Ατάι θα κληθεί να πληρώσει 2.500 ευρώ, ενώ θα βρίσκεται σε πενταετή επιτήρηση, προκειμένου να μην διαπράξει το ίδιο αδίκημα.

«Οχι, δεν θα πληρώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε», τόνισε ο φοιτητής, προσθέτοντας πως θα κάνει έφεση επειδή «ο πραγματικός στόχος του προστίμου είναι να με κρατήσουν μακριά από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Αλλά εγώ δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια τώρα μάλιστα που η Τουρκία περνάει μια δύσκολη περίοδο».

Τον περασμένο Ιούνιο, χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το Γκεζί για να εμποδίσουν την κοπή των δέντρων και την ανοικοδόμηση ενός εμπορικού κέντρου. Την αρχή έκαναν μερικοί πολεοδόμοι και περιβαλλοντολόγοι, όμως σύντομα η διαδήλωση πήρε μαζική μορφή συγκεντρώνοντας χιλιάδες πολίτες απογοητευμένους από τον συντηρητισμό και την πολιτική της ισλαμιστικής κυβέρνησης.