13 Δεκεμβρίου 2013

Πρώτη δοκιμαστική βολή S-300 μετά από 14 χρόνια



Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, για την πρόσκλησή του να παρευρεθώ και να παρακολουθήσω αυτή την εντυπωσιακή βολή αυτού του συστήματος, το οποίο βάζει και τέλος σε κάποιες φημολογίες ότι ήταν σε αχρησία και αποτελεί πλέον- και το έχουμε δει σήμερα- ένα ισχυρό χαρτί στην επιτήρηση και προστασία του Εθνικού Εναερίου Χώρο Ελλάδας και Κύπρου.

Είμαι πεπεισμένος ότι, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν, για τον Ελληνισμό, εγγύηση για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του, αλλά σίγουρα, όπως έχει πει και ο Υπουργός, εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τo μήνυμα σήμερα, είναι σαφές. Παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και η Κύπρος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός, με ορθή στρατηγική, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και μέσων, μπορούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Μπορούμε να εγγυηθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μπορούμε να εγγυηθούμε τα εθνικά συμφέροντα τα οποία θέλω να τονίσω ότι, δεν πρέπει και δεν θα απεμπολήσουμε ποτέ γιατί άπτονται της αξιοπρέπειας αλλά και της ίδιας της ύπαρξής μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, συγχαρητήρια στον Υπουργό και τον ευχαριστώ για την πρόσκληση».

S 300: Επιτυχής δοκιμή στην Κρήτη -Στο πεδίο βολής της Σούδας

Eπιτυχής ήταν η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S300, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.
Στο πεδίο βολής βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Κύπριο ομόλογό του, Φώτη Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές και αντιπροσωπείες ξένων αποστολών Την ικανοποίησή του εξέφρασε αμέσως μετά τη βολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε δηλώσεις του. Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος: «Παρακολουθώντας την άσκηση, νοιώθω τη σιγουριά ότι η φύλαξη των συνόρων μας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας είναι σε ικανότητα χέρια. H άρτια εκπαίδευσή σας και η ικανότητα συντονισμένης δράσης δείχνει ξεκάθαρα ότι, παρά τους δύσκολους και πιεστικούς δημοσιονομικούς καιρούς, το στρατιωτικό προσωπικό γνωρίζει πώς θα φέρει σε πέρας την αποστολή του για την άμυνα της χώρας.
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώσατε σε ειδικούς και μη, την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και την ικανότητα να υπερασπίσετε τον εθνικό μας χώρο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή.
Συνεχίζοντας ο κ. Αβραμόπουλος, ανέφερε ότι: «Οι σημερινές άριστες εντυπώσεις από την άσκηση, μου υπαγορεύουν να διαβεβαιώσω τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων ότι και εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε πλήρη επίγνωση της δικής μας αποστολής και της δικής μας ευθύνης απέναντι σας.Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μέσα σε ένα περιβάλλον αυστηρό, μέσα σε ένα περιβάλλον, δυστυχώς, περικοπών. Το ότι κρατάμε το εθνικό μας αμυντικό σύστημα όρθιο είναι ένα σπουδαίο, μεγάλης αξίας επίτευγμα.Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα μας θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη. Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, είναι όρθια, υπερήφανη, πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί στη διεθνή της αποστολή και στον διεθνή σταθεροποιητικό της ρόλο, αλλά και οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται αυτούς τους δύσκολους καιρούς και η πατρίδα μας σίγουρη».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=404438