02 Φεβρουαρίου 2017

ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΜΑΗ* Η προπαγάνδα της Τουρκίας και το Ολοκαύτωμα

Η επιτήδεια στάση ουδετερότητας της Τουρκίας στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι γνωστή στους ιστορικούς της περιόδου.Οπως είναι γνωστό, σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αμερικανικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν πριν από δύο δεκαετίες, η γείτων θησαύρισε με το εμπόριο πρώτων υλών με τις οποίες τροφοδοτούσε τον Αξονα και περνούσαν από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέσω του κατεχόμενου Εβρου από τη χώρα μας με προορισμό το Βερολίνο γεμίζοντας τα ταμεία των τραπεζών της, την ίδια στιγμή που αυτές ξέπλεναν τα χρήματα των ναζί.

Τουρκική Προπαγάνδα στον απόηχο Δηλώσεων Βασιλακόπουλου

Το επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού κράτους για μια ακόμη φορά αυθαίρετα βαφτίζει την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε Τουρκική πιστό στις βασικές αρχές του Ερντογανισμού (Παντουρκισμός,Πανισλαμισμός,Αλυτρωτισμός)
Μεγάλη οργή και αντιδράσεις προκάλεσαν, όχι μόνο στη μειονότητα αλλά και στην πλειονότητα στη Θράκη οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ξάνθη λόγω της Τουρκικής Μειονότητας. «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού.


Το φλερτ Erdogan-Trump πλησιάζει στο τέλος του

Την ώρα που οι φιλελεύθεροι της Δύσης καταγγέλλουν για "ισλαμοφοβία” τον Donald Trump μετά το προεδρικό του διάταγμα που μεταξύ άλλων απαγορεύει προσωρινά την είσοδο των πολιτών επτά μεσανατολικών κρατών στο αμερικανικό έδαφος, στην Τουρκία, που μάλιστα κυβερνάται από ένα κόμμα του πολιτικού Ισλάμ, οι δημόσιες αντιδράσεις είναι εξαιρετικά συγκρατημένες. Αν εξαιρέσει κανείς τις προσεκτικά διατυπωμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι Τούρκοι ιθύνοντες δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου. Ο Tayyip Erdogan σιωπά, τα επικριτικά δημοσιεύματα κινούνται εντός ενός πλαισίου ρουτίνας, ενώ οι αρθρογράφοι της μιντιακής του "αυτοκρατορίας” επιμένουν να επιχειρηματολογούν ότι όλα τα δεινά της περιοχής οφείλονταν στην κυβέρνηση Obama και τώρα θα βελτιωθούν.

Οι επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης

Η πρόσφατη παραβίαση από σύσσωμη την τουρκική στρατιωτική ηγεσία των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων γίνεται έντονη προσπάθεια αυτές τις μέρες από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υποβαθμιστεί, ως ένα «σόου» που γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Ετσι, κυβέρνηση και άλλα αστικά επιτελεία συνιστούν «ψυχραιμία» και την ίδια ώρα καλούν το λαό μας να εμπιστεύεται τις συμμαχίες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτούς δηλαδή που στηρίζουν την τουρκική προκλητικότητα, περί «γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο».Η σχετική αρθρογραφία στον αστικό Τύπο της Τουρκίας είναι ενδεικτική και καταγράφει τις πραγματικές επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, σε μια περίοδο που επικρατεί μεγάλη ρευστότητα στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι αδύναμη, μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και οξύνεται ο ανταγωνισμός στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της προς την ΕΕ. Οχι τυχαία, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Φ. Ισίκ, δήλωσε από τη μια ότι «η Τουρκία δεν θέλει να είναι εκείνη που θα οξύνει την ένταση με την Ελλάδα», αλλά και ότι «από την άλλη δεν θα υποκύψει σε τετελεσμένα γεγονότα».
***

Πρώην στέλεχος του ΜΗΡ: Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει τον Μπαχτσελί για την σύμπραξη με Ερντογάν

Η ιστορία δεν θα είναι ευγενική με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή αρχηγό του κόμματος ο οποίος εκδιώχθηκε από το κόμμα, λόγω διαφωνίας με τον Μπαχτσελί.
«Αντί να προστατεύει το σύνταγμα που ορκίστηκε να προστατεύσει, ο Μπαχτσελί θα συμμορφωθεί με το πρόσωπο που το παραβιάζει συνεχώς και ανοίγει το δρόμο για μια αλλαγή που θα μπορούσε να αποτελέσει ενός ανδρός καθεστώς. Η ιστορία δεν θα τον συγχωρήσει,» είπε ο Ουμίτ Οζντάγκ στην εφημερίδα Cumhuriyet, προσθέτοντας ότι δεν ήταην σίγουρος γιατί ο Μπαχτσελί είχε επιλέξει να υποστηρίξει ένα προεδρικό σύστημα με λίγους ελέγχους και ισορροπίες υπό τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.