02 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκική Προπαγάνδα στον απόηχο Δηλώσεων Βασιλακόπουλου

Το επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού κράτους για μια ακόμη φορά αυθαίρετα βαφτίζει την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε Τουρκική πιστό στις βασικές αρχές του Ερντογανισμού (Παντουρκισμός,Πανισλαμισμός,Αλυτρωτισμός)
Μεγάλη οργή και αντιδράσεις προκάλεσαν, όχι μόνο στη μειονότητα αλλά και στην πλειονότητα στη Θράκη οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ξάνθη λόγω της Τουρκικής Μειονότητας. «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού.


Είναι απαράδεκτο να επιχειρεί ο κος Βασιλακόπουλος να ενοχοποιήσει τα μέλη της Τουρκικής – Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, για τέλεση αξιόποινων πράξεων, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού οι Τούρκοι της περιοχής δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια βίας, σεβόμενοι πάντα τις αρχές της αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης.

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον «ύβρεις» οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου που παίρνουν στόχο τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας, που κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ακόμα και ενάντια στις πιο προκλητικές ενέργειες φασιστικών ομάδων, όπως τα τάγματα της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος της Ξάνθης σχολιάζοντας τη δήλωση, είπε τα εξής : «Οι δηλώσεις ή οι φερόμενες, όπως υποστηρίζει πλέον ο κ. Βασιλακόπουλος, δηλώσεις, είναι όχι μόνο ατυχείς, αλλά αποτελούν ύβρεις! Μαύρισε την ψυχή μας ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι το ηπιότερο που μπορώ να αναφέρω. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν τέτοιες δηλώσεις. Είμαστε σε μια περιοχή όπου, μέχρι τώρα, οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν ενωμένοι και να φτάσουν την Ξάνθη ψηλά. Οι άνθρωποι είναι που δημιούργησαν το όνομα της πόλης. Ειρηνικά, χωρίς ταμπού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι συνυπάρχουμε. Σεβόμαστε και τη διαφορετικότητα, η θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Όλες τις διοργανώσεις στην πόλη μας τις καταφέρνουμε παραμένοντας ενωμένοι. Καταλαβαίνετε την οργή μας. Οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι, ανεξάρτητα χρώματος, θρησκεύματος. Ανέκυψε θέμα, από εκεί που δεν υπήρχε», τόνισε ο κ. Δημαρχόπουλος.

«Ποιος σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι;» διερωτάται ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης.

Οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου χαρακτηρίστηκαν απαράδεκτες, φασιστικές και ξενοφοβικές και από τον Παναγιώτη Δημητρά, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο οποίος είπε πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τις δηλώσεις αυτές.

Ενώ σε απόσπασμα ανακοίνωσης που έγινε από τη Γραμματεία Ξάνθης και βουλευτές του Σύριζα, τονίζονται τα παρακάτω:

« Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι  διόλου δεν έχουν σχέση με αντιλήψεις που  εκ προοιμίου ενοχοποιούν μερίδες πληθυσμού για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Πληθυσμού που λόγω της διαφορετικής του θρησκευτικής, γλωσσικής ή φυλετική σύνθεσης θεωρείται ύποπτο για την υπονόμευση της ασφαλούς τέλεσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όπως είναι ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ».