18 Σεπτεμβρίου 2015

"Δεν Σηκώσαμεν την Κεφαλή Μας στο Ξάγναντο, για να την Ξαναβάνουμε στο Ντορβά"

http://nstatic.tanea.gr/files/temp2/17d74b5e8a69e8f5410dc3ee9403319e814e69356b93041a52fc985e7e5ef79c.jpgΜε προσωπικό κόστος πιστός σε όσα Εκείνοι όρισαν με το αίμα τους και τις ζωές εκθέτω όλα όσα πιστεύγω πως πάνε την ζωή ένα βήμα παραπέρα και πως θα βοηθήσουν την κοινωνία να γίνει πιο ανθρώπινη.Το δικό μου χρέος απέναντι στο άδικο στην ανηθικότητα, την κακοήθεια και σε οτι περιορίζει την ζωή. Θα μιλήσουν για δικαίωση, για επιταγή προς εξαργύρωση,μιλώ για έναν δρόμο που δεν έχει άκρη, γιατί ο αγώνας δεν παύει, το δύσβατο του, δεν αφαιρεί τίποτα απο το γαλήνιο του.

"Τώρα που χρειάζονταν τα νιάτα, ήρθαν τα γηρατειά…"

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/pappas-nazi.png
                              Ακροδεξιάς Απόχρωσης Σχιζοφρένεια                                
Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η "πράξη ευθύνης" προβολής της προπαγάνδας της Νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υπο το βάρος της Δήλωσης του ΑρχιΦυρερίσκου πως αναλαμβάνει την πολιτική της Ευθύνη;Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το μένος κατά της Αριστεράς με απαξιωτικούς όρους εμποτισμένους με τα μετεμφυλιακά σύνδρομα;Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η αποσιώπηση της ιστορίας του νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα, σύγχρονος εκφραστής της οποίας είναι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α.;  Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί η ένοχη σιωπή περί της σχέσης Σκληροπυρηνικής Δεξιάς-Ακροδεξιάς και Νεοφασισμού η οποία ιστορικά έχει καταδειχθεί;Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η μήνιν κατά της δικαιοσύνης που τόλμησε να σύρει στο εδώλιο του λάτρεις του Φύρερ για μαι σειρά εγκληματικών και εθνικά επικίνδυνων Πράξεων;Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η υιοθέτηση πολιτικής ατζέντας ίδιας και απαράλλαχτης με αυτής των Νεοναζιστών με τρανό παράδειγμα τους Κούρδους Πρόσφυγες της Συρίας;Πως να εξηγηθεί η ταύτιση της εκπροσώπου του Νεοφασισμού Μαρί Λεπέν με τον Κούρδο Εθνικό Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν*;
Η Απάντηση στις εικασίες περί Αριστερής κατάθλιψης είναι ξεκάθαρη.Το αντι-αριστερό  μένος μετασχηματίζει άτομα πνευματικά άοπλα και με ισχνότατα δημοκρατικά αντανακλαστικά  σε χρήσιμου; Ηλίθιου; της Χρυσής Αυγής.Και όλα αυτά  την ώρα που  υπαλληλικά διαρρηγνύονται  ιμάτια στο Όνομα της Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού .Η διαταραχή της αντίληψης  για την σημερινή πραγματικότητα, εντός και εκτός Ελλάδας, οι ψευδαισθήσεις  αλλά περισσότερο ο συγκερασμός του Πολιτισμού μας με τον Ναζισμό και τον Φασισμό συνιστά Ακροδεξιάς Απόχρωσης Σχιζοφρένεια.
*Το ΠΚΚ το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα βασίζει την Ιδεολογία του στον Μαρξισμό και Λενινισμό και ουδέποτε το απαρνήθηκε.


Αρχίζει η ταυτοποίηση των οστών των Ελλήνων καταδρομέων της μοιραίας Επιχείρησης “Νίκη”

Αρχίζει η ταυτοποίηση των οστών των Ελλήνων καταδρομέων της μοιραίας Επιχείρησης “Νίκη”
Εντοπίστηκαν τα οστά πολλών εκ των νεκρών Ελλήνων καταδρομέων που σκοτώθηκαν από λάθος, στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, το 1974, όταν το αεροσκάφος Noratlas το οποίο τους μετέφερε επλήγη από αντιαεροπορικά πυρά της Εθνικής Φρουράς, καθώς εκλήφθηκε ως τουρκικό.Τα οστά των καταδρομέων εντοπίστηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. «Η ανασκαφή οδεύει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της» δήλωσε ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου.Οι αρχικές εκτιμήσεις , όπως είπε, για τον χώρο ταφής και την ύπαρξη λειψάνων επαληθεύονται από τα μέχρι στιγμής ευρήματα.

Αδύνατη η νίκη κατά των τζιχαντιστών χωρίς τον στρατό του Άσαντ, τονίζει η Μόσχα

Αδύνατη η νίκη κατά των τζιχαντιστών χωρίς τον στρατό του Άσαντ, τονίζει η Μόσχα
Είναι αδύνατη η νίκη έναντι του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς τη βοήθεια των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, υποστηρίζει η Ρωσία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.«Θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν οι Αμερικανοί έπαιρναν την τρομοκρατική απειλή του Ισλαμικού Κράτους, όσο οι Σύροι. Μόνο ένα ευρύ μέτωπο μπορεί να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές με επιτυχία. Η νίκη είναι αδύναμη χωρίς την εμπλοκή των συριακών δυνάμεων», είπε η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα.

Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.Από χώρες της Κεντρικής Ασίας - Καλύτερη να γίνει η συνεργασία με ΗΠΑ

Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος
Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Σμιρνόφ αναφέρθηκε επίσης στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή για την Ευρώπη, ο αριθμός των οποίων πιθανότατα θα αυξηθεί, αποτελώντας δυνάμει «μεγάλη απειλή» για τη Ρωσία.«Η δήλωση πως η υποστήριξη της Μόσχας επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση στη Συρία - και ιδιαίτερα τη ροή των προσφύγων - δεν είναι αλήθεια. Αυτή οφείλεται στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», υποστήριξε.

Δεν παίρνετε πρόσφυγες, δεν παίρνετε χρήματα, απειλεί τις χώρες της Αν. Ευρώπης η Γερμανία

Δεν παίρνετε πρόσφυγες, δεν παίρνετε χρήματα, απειλεί τις χώρες της Αν. Ευρώπης η Γερμανία
Την απειλή να υιοθετηθεί με ειδική πλειοψηφία το μέτρο της κατανομής των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ, βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων επισείει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ προς τις χώρες μέλη που αντιδρούν.«Δεν είναι δυνατόν η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ιταλία να σηκώνουν μόνες τους το βάρος» της υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.Πολλές χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, απορρίπτουν κατηγορηματικά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες χώρες πέραν αυτών μέσω των οποίων εισήλθαν στην ΕΕ βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.Και αν δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά, θα πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να καταφύγουμε σε μια ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ, σημειώνει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Εκατοντάδες Τούρκοι στο πλευρό των δολοφόνων τζιχαντιστών, σε Ιράκ και Συρία, παραδέχεται Τούρκος αξιωματούχος

Εκατοντάδες Τούρκοι στο πλευρό των δολοφόνων τζιχαντιστών, σε Ιράκ και Συρία, παραδέχεται Τούρκος αξιωματούχος

Περίπου 400 Τούρκοι που εντάχθηκαν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις και πολέμησαν με αυτές, σε Ιράκ και Συρία, σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις.Άλλοι 900 πολεμούν ακόμα, ενταγμένοι στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας, ανωνύμως, στην εφημερίδα Χουριέτ.Ο ίδιος δήλωσε πως άλλοι 300 είναι ενταγμένοι στη οργάνωση «Μέτωπο αλ Νούσρα», το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία.«Αυτή την στιγμή πιστεύουμε πως υπάρχουν περίπου 900 Τούρκοι υπήκοοι ενταγμένοι στο ΙΚ και περίπου 300 στην αλ Νούσρα», ανέφερε.

Κριτήρια ψήφου

http://anaktisis.net/wp-content/uploads/2015/06/EVRWPH-MENOYME.jpg    Στις εκλογές γίνεται (υποτίθεται) πολιτική συζήτηση. Η στήλη – το ομολογούμε - δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τα φλέγοντα ζητήματα αυτής της προεκλογικής περιόδου. Οπως το αν ο κ.Μειμαράκης είναι πιο ψηλός και πιο «παχιός» από τον κ.Τσίπρα που είναι πιο κοντός και πιο λεπτός. Η’ το άλλο φλέγον ζήτημα για τα «παράλληλα προγράμματα» που τάζουν οι δυο μονομάχοι απευθυνόμενοι σε ψηφοφόρους που διαβιούν – προφανώς – σε κάποια παράλληλα σύμπαντα.
    Ο… «δογματισμός» μας, λοιπόν, μας οδηγεί να σταθούμε τρεις μέρες πριν από τις εκλογές σε ένα ζήτημα που αφορά το δικό μας σύμπαν. Το σύμπαν της κρίσης. Και μάλιστα της κρίσης στο πλαίσιο της οποίας και την ίδια ώρα που 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν ριχτεί στα Τάρταρα της φτώχειας και της ανέχειας, κάποιοι λίγοι, μετρημένοι στα δάκτυλα κερδίζουν.

Ο Φύρερ των "ελλήνων δημοκρατικών πατριωτών" ως Λυράτη Κότα

https://xyzcontagion.files.wordpress.com/2013/03/2014-03-23-realnews-cf83ceb5cebb-026-ceb1cebbceadcebeceb1cebdceb4cf81cebfcf82-cebacf8ccebdcf84ceb7cf82-cebfcf84ceb1cebd-cebf-cebcceb9cf87.jpg?w=774Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος είναι κότα

Συντάκτης: Δημήτρης Τρίμης
Ο φύρερ της «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκος είναι κότα λυράτη, όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο τσαμπουκαλής ελληναράς. Στη ραδιοφωνική συνέντευξη στον άφωνο Νίκο Χατζηνικολάου στον «Real Fm» υποστήριξε πως το κόμμα ουδεμία ευθύνη φέρει για την δολοφονία στο Κερατσίνι, αλλά αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αναγνωρίζοντας ότι ο δολοφόνος, ο φυσικός αυτουργός, ήταν μέλος της ναζιστικής οργάνωσης του.

Προσφυγικό: η ευκαιρία της Ευρώπης να πάρει τη ρεβάνς

JUNCKER TUSK
Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες σου δημιουργεί ένα αίσθημα χαρμολύπης. Χαρά και αισιοδοξία που χώρες με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές αποφάσισαν ή μάλλον προσπαθούν να αφήσουν πίσω εθνικές, και σε πολλές περιπτώσεις ψευδεπίγραφες διαφορές ανάμεσα σε κράτη που η ένωση σε μια κοινή αγωνία είναι θέμα απλά επιβίωσης σε ένα διεθνές περιβάλλον, ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο που δημιουργεί από την ίδια του την φύση, συνεχείς προκλήσεις. Προκλήσεις που αντιμετωπίζονται μόνο συλλογικά . Όπως μας δείχνει, με τραγικό τρόπο, το παράδειγμα του προσφυγικού ζητήματος.