18 Σεπτεμβρίου 2015

Αδύνατη η νίκη κατά των τζιχαντιστών χωρίς τον στρατό του Άσαντ, τονίζει η Μόσχα

Αδύνατη η νίκη κατά των τζιχαντιστών χωρίς τον στρατό του Άσαντ, τονίζει η Μόσχα
Είναι αδύνατη η νίκη έναντι του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς τη βοήθεια των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, υποστηρίζει η Ρωσία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.«Θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν οι Αμερικανοί έπαιρναν την τρομοκρατική απειλή του Ισλαμικού Κράτους, όσο οι Σύροι. Μόνο ένα ευρύ μέτωπο μπορεί να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές με επιτυχία. Η νίκη είναι αδύναμη χωρίς την εμπλοκή των συριακών δυνάμεων», είπε η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος της ρωσικής βουλής, Σεργκέι Ναρίσκιν, υποστήριξε πως χωρίς τον Συριακό Στρατό το ΙΚ θα είχε φτάσει στις νότιες ευρωπαϊκές ακτές και ακόμα παραπέρα.
Η κ. Ζαχάροβα δήλωσε πως η Μόσχα στηρίζει τη διαπραγματευτική πρωτοβουλία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, για την για την Συρία, Σταφάν ντε Μιστούρα.Η Ρωσία κατηγορεί, πάντως, την υπό αμερικανική διοίκηση συμμαχία κατά του ΙΚ, ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καθώς δεν ζητά την άδεια της Συρίας για να επιχειρεί εντός του συριακού εναέριου χώρου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
mignatiou/com