05 Φεβρουαρίου 2015

Τουρκία προς ΗΠΑ: Απαραίτητη η έκδοση του Γκιουλέν «Υπάρχει συμφωνία - πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών για τέτοιες περιπτώσεις»

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκρινε «απαραίτητη» την έκδοση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, «ορκισμένου» αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. «Σίγουρα πρέπει να εκδοθεί. Έχουμε συνάψει εξάλλου με τις ΗΠΑ συμφωνία για αυτό το σκοπό, υπάρχει το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες» δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή. Ηλικίας 73 ετών, ο κ. Γκιουλέν ζει από το 1999 στην Πενσιλβάνια (ανατολικές ΗΠΑ), απ’ όπου διευθύνει ένα μεγάλο δίκτυο σχολείων, ανθρωπιστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων.

Η Τουρκία έτοιμη να πληρώσει τα καύσιμα αεροπλάνων για να «τραβήξει» Ρώσους τουρίστες

DHA Photo
Μέτρα ενίσχυσης για τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες που φέρνουν επισκέπτες στην Τουρκία, ειδικά με στόχο την υποστήριξη των τουριστικών ροών από τη Ρωσία – που πλήττεται από οικονομική και νομισματική κρίση – ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.«Ο τουρισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Τουρκία, αλλά έχει ειπωθεί πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα αυτό το έτος», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Τα υποστηρικτικά μέτρα περιλαμβάνουν κονδύλι 6.000 δολαρίων για την κάλυψη των πετρελαϊκών αναγκών κάθε επιβατικού αεροσκάφους που θα προέρχεται από τη Ρωσία και το Ιράν κατά τους επόμενους δυο μήνες.

Κόντρα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Τουρκίας Τουρκία: O Eρντογάν… έριξε σε ιστορικό χαμηλό τη λίρα

Τουρκία: O Eρντογάν… έριξε σε ιστορικό χαμηλό τη λίρα
Μαθήματα οικονομικής πολιτικής επιχειρεί να δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ζητώντας την άμεση μείωση επιτοκίων.Η «κόντρα» του Τούρκου προέδρου με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Ερντέμ Μπαστσί, προκαλεί αναταραχή στις χρηματαγορές, με την τουρκική λίρα να υποχωρεί 1,8% έναντι του δολαρίου στο ιστορικό χαμηλό 2,44. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης (ΒΙST-100) υποχώρησε κατά 1,8%.
Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πως δεν σχεδιάζει να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια λόγω των πληθωριστικών πιέσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα. Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας χρειάζεται μειωμένα επιτόκια και δήλωσε πως «όταν η Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη αυτά συμβαίνουν. Τα επιτόκια δεν μπορούν να έχουν σχέση με τον πληθωρισμό».

Ανάγκη για την λήψη μέτρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο Τουρκία: 57.000 παιδιά εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα!

Ανησυχητικά μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται στην Τουρκία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Οικονομικό και Κοινωνικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Bahçeşehir. Η έρευνα εμπεριέχει στοιχεία του 2012 και δόθηκε στην δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Πώς αντέδρασε ο Σόιμπλε στην ερώτηση για Siemens και Χριστοφοράκο

Πώς αντέδρασε ο Σόιμπλε στην ερώτηση για Siemens και Χριστοφοράκο [βίντεο]
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της κοινής συνέντευξης Βαρουφάκη-Σόιμπλε ήταν όταν ερώτηση υπέβαλλε ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Παντελής Βαλασόπουλος για το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά και έφερε ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου.Ας σημειωθεί ότι το μεγαλοστέλεχος της ελληνικής Ζήμενς Μιχάλης Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας. Μάλιστα πριν αρκετό καιρό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του να ψωνίζει χαβιάρι σε κατάστημα του Μονάχου.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και να είναι αμήχανος. Απάντησε τελικώς πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ Απίστευτος υπαινιγμός Καμμένου για Γερμανία: «Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής»

Απίστευτος υπαινιγμός Καμμένου για Γερμανία: «Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής»
«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνέντευξη της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι τυχόν προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας θέτει σε κίνδυνο τη θέση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.Η απάντηση του υπουργού Αμυνας
«Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία» τονίζει ο κ. Καμμένος.

Στην Αθήνα η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ

Του Νίκου Ρογκάκου
Στην Αθήνα βρίσκεται αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη,με θέμα την ελληνική οικονομία και το ελληνικό πρόγραμμα.
Το ραντεβού με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έχει καθοριστεί για τις 13.00 και θα μετέχουν σε αυτό, από αμερικανικής πλευράς ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Οικονομικών – Θησαυροφυλακείο, Ντάλιπ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς και η υπεύθυνη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Λία Μπουζίς.

Σχέδιο ψηφίσματος κατά των "ακροδεξιών" ΑΝΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο!

Ο Αντώνης Σαμαράς παρέθεσε χθες δείπνο προς τιμήν του Μάνφρεντ Βέμπερ.
O 45χρονος Βέμπερ αποτελεί το «νέο αίμα» του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και, σύμφωνα με στελέχη των Βρυξελλών, θεωρείται εκ των στελεχών που θα διαδραματίσουν βαρύνοντα ρόλο.http://www.kathimerini.gr
Με το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα που είχε ιδρύσει ο Γεργκ Χάιντερ, και το οποίο είχε συγκυβερνήσει στην Αυστρία πριν από 15 χρόνια με το Λαϊκό Κόμμα, παρομοιάζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των ΑΝΕΛ, όπως είχε γίνει και με το κόμμα του Χάιντερ.

Die Welt:"Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη" από τα "στρατεύματα Τσίπρα"

Image
To “μπρα-ντε-φερ” της Ελλάδας με την Γερμανία απασχολεί πολύ σοβαρά όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης και όχι μόνο. Μπορεί το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για ακόμη πιο σκληρή στάση του Βερολίνου έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης -διαβάστε στο Newsit το σχετικό δημοσίευμα- η συντηρητική και μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt όμως κυκλοφορεί με κύριο άρθρο που λέει: «Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη »

Η Die Welt γράφει ότι “η Μέρκελ εμφανίστηκε σαν μια εστεμμένη βασίλισσα της Ευρώπης που το ΟΧΙ της ήταν ΟΧΙ για όλους χωρίς αντιρρήσεις .. Μέχρι που τα "στρατεύματα" του Αλέξη Τσίπρα εισέβαλαν στην Ευρώπη”!

Αυτή είναι η περιγραφή της για τις επαφές Τσίπρα και Βαρουφάκη στην Ευρώπη.Το συμπέρασμά της είναι ότι τα “γερμανικά σχέδια για την Ευρώπη έλαβαν τέλος και μάλιστα πικρό”,προεξοφλώντας μια θετική κατάληξη για την Ελλάδα.

Στο άρθρο υπάρχουν κατηγορίες για την Γερμανία η οποία “τα σκληρά χρόνια της κρίσης δεν προχώρησε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα η ευρωζώνη και η κοινή νομισματική ένωση να παραμένουν επισφαλή κατασκευάσματα”.

Η Μέρκελ και η «τιμωρία» Τσίπρα

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-02/makris05022015-thumb-large.jpg
Σε μια διαπραγμάτευση τα δύο μέρη είθισται να έχουν ως σημείο εκκίνησης μαξιμαλιστικές θέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να οικοδομήσει στη νομιμοποίηση που απορρέει από τη νωπή λαϊκή εντολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται πως θα χρειασθεί να προβεί σε σημαντικές υποχωρήσεις από τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Ομως, και η Αγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι λιγότερο απόλυτη. Λίγο πριν από τη σημερινή συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη, υπάρχει η αίσθηση ότι το Βερολίνο προσέρχεται με τιμωρητικές διαθέσεις. Θυμίζει την ανάλογη προσέγγιση που υπήρξε την άνοιξη του ’10, όταν για να τιμωρηθεί η Ελλάδα για τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία που έστελνε στην Κομισιόν, η κ. Μέρκελ επέμεινε σε τιμωρητικά επιτόκια (5,5%), τα οποία το μόνο που κατάφεραν ήταν να δυσχεράνουν το όλο εγχείρημα και όχι να το διευκολύνουν.

Πού πάμε;

http://pontarisma.gr/wp-content/uploads/2012/06/pniksimo.jpg
Όποιος πιστεύει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη μεγάλη κωλοτούμπα, δεν έχει παρά να κοιτάξει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Ο ελληνικός λαός χαίρεται που είχε τη Δευτέρα χαρτί υγείας στα σούπερ μάρκετ και διαψεύστηκε έτσι η Βούλτεψη. Κι αισθάνεται έτοιμος να βγει στο "μέτωπο". Πώς θα πει σε αυτόν τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ "συγνώμη"; Όποιος, επίσης, πιστεύει ότι η Ευρώπη θα υποχωρήσει και θα στείλει αεροπλάνα με ευρώ, κάνει λάθος. Ο τοίχος είναι μπροστά μας!  Πάμε στον τοίχο! Ένα νέο πρόγραμμα σημαίνει νέα μέτρα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν αντέχει να το κάνει αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα. Ούτε και μία κυβέρνηση Σαμαρά θα το άντεχε. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι τις εκλογές τις κέρδιζε ο κ. Σαμαράς , ή ο κ. Λεβέντης, θα βρισκόμασταν στο ίδιο ακριβώς σημείο. Το αδιέξοδο το ήξεραν όλοι εδώ και καιρό! Ο μεν Σαμαράς "δραπέτευσε", ο δε Τσίπρας επέλεξε τη ρήξη.

Η Αθήνα με ενεργό ρόλο στο ΝΑΤΟ


Την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στους κόλπους του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος στον γ.γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ και στον αναπληρωτή γ.γ. Αλεξάντερ Βέρσμπαου, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης. Νατοϊκές πηγές τόνισαν στην «Κ» ότι η συνάντηση διεξήχθη σε «εξαιρετικό κλίμα» και πως ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες, εκτός ΝΑΤΟ, «δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις μας με τη Συμμαχία και θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών». Την ίδια ώρα, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση στη Ρωσία. Σε συνέντευξή της, η οποία θα δημοσιευθεί σήμερα στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, δηλώνει ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». Τονίζει δε ότι «όποιος ζητεί αλληλεγγύη πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

Σαρκοζί , ο μοιραίος άνθρωπος

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE1LzAxLzEzL3NhcmNvLWVpa29uYS00LmpwZw%3D%3D&t=635567039974146804&w=1000&h=1000Aνάμεσα στους σοσιαλιστές και την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν που συγκρούονται στον δεύτερο γύρο της αναπληρωματικής εκλογής την Κυριακή, ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς UMP δεν παίρνει θέση, καθώς καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση!
Δίχως αμφιβολία ο Σαρκοζί και η ολέθρια σχέση του με την ακροδεξιά τον αναδεικνύουν ως μοιραίο πολιτικό για το μέλλον της Δημοκρατίας στη Γαλλία.
Στην προεκλογική εκστρατεία του 2007 ο Σαρκοζί υιοθέτησε το μεγαλύτερο μέρος της κατασταλτικής-αυταρχικής ρητορικής του τότε ηγέτη του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν και διεμβόλισε την εκλογική του βάση. Μια επιτυχία τακτικού χαρακτήρα με πανάκριβο τίμημα στρατηγικών διαστάσεων: Το 2007 ο Σαρκοζί νομιμοποίησε την ατζέντα και τη ρητορική της ακροδεξιάς, καθώς διεμήνυσε ότι είμαι εξίσου σκληρός αλλά πιο αποτελεσματικός ως κόμμα εξουσίας από τον Λεπέν.

Συνδέει τον βασιλικό οίκο των Σαούντ με την Αλ Κάιντα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε μια εντελώς ασυνήθιστη κατάθεση, μέσα από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, ένας πρώην μαχητής της Αλ Κάιντα κατονόμασε επιφανή μέλη της Σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας ως βασικούς χρηματοδότες του τρομοκρατικού δικτύου στη δεκαετία του 1990. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι συζήτησε ο ίδιος με μέλος της διπλωματικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον σχέδιο για την κατάρριψη του προεδρικού αεροσκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών με πύραυλο Stinger.Το περί ου ο λόγος στέλεχος της Αλ Κάιντα, ο Ζακαρίας Μουσάουι, έστειλε τον περασμένο χρόνο επιστολή στον δικαστή Νέας Υόρκης Τζορτζ Ντάνιελς, ο οποίος εξετάζει προσφυγή συγγενών θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μουσάουι εξέφρασε την επιθυμία να καταθέσει για την εν λόγω υπόθεση. Yστερα από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές, μια ομάδα νομικών τον επισκέφθηκε στη φυλακή και τον ανέκρινε επί δύο ημέρες, τον περασμένο Οκτώβριο.

“Αν θέλετε ένα φίλο, αγοράστε σκύλο”…

http://www.novi-svjetski-poredak.com/wp-content/uploads/2012/11/zbigniew-brzezinski-bin-laden.jpgΟ εχθρός του εχθρού μου δεν είναι κατ’ ανάγκην φίλος μου. Καλό είναι να το έχουμε υπόψη μας. Ειδικά τώρα που, με αφορμή τις δηλώσεις Ομπάμα για την Ελλάδα, από πολλές πλευρές ακούγεται ότι «οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας»…
    Οι ΗΠΑ, βασικώς είναι φίλοι του… εαυτού τους. Η Ελλάδα αξιοποιείται από μέρους τους ως «εργαλείο» στην αντιπαράθεσή τους με την Γερμανία. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η μεταξύ τους ενδοιμπεριαλιστική αντιπαράθεση έχει ενταθεί. Οι Αμερικανοί εκείνο που θέλουν είναι ένα μεγαλύτερο βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης να πλήξει το γερμανικό κεφάλαιο, καθώς το τελευταίο με την πολιτική που έχει επιβάλει στην ΕΕ κερδίζει από την κρίση.
    Ο Ομπάμα όταν αναφέρεται στην «ανάπτυξη» ή εναντίον της λιτότητας, δεν μιλά στο όνομα των λαϊκών στρωμάτων της Ελλάδας, της Ευρώπης ή ακόμα και της ίδιας της Αμερικής. Μιλά στο όνομα των αμερικανικών μονοπωλίων και εκείνης της «επεκτατικής πολιτικής» που εφόσον κερδίσει θέσεις εντός της ΕΕ θα δημιουργήσει αναχώματα στον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη και θα ενισχύσει την υπεροχή του δολαρίου έναντι του ευρώ. Αλλά ούτε τα απάνθρωπα κοινωνικά αποτελέσματα (και) αυτής της πολιτικής στο εσωτερικό των ΗΠΑ (σσ: χτες μόλις ανακοινώθηκε ότι έσπασε ρεκόρ ο αριθμός των αστέγων στη Νέα Υόρκη), ούτε η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, ούτε φυσικά το αντίστροφο, μπορούν να εμφανίζονται σαν φάρμακο της καταστροφής που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα.

Ο Ιωάννης ο Η’, το 1438

Ο Ιωάννης ο Η’, το 1438
Ο Ιωάννης η Η’ ο Παλαιολόγος ήταν ομορφάντρας. Ψηλός, λεπτός, μελαχρινός (όμως με καστανά μαλλιά) κι ευγενικά χαρακτηριστικά. Η εικόνα του σώζεται σε έναν πίνακα (νωπογραφία) του Μπενότσο Γκοτσόλι, όπου ο αυτοκράτορας -η μορφή του- εμφανίζεται ως ο ένας απ’ τους τρεις μάγους που σπεύδουν να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Χριστό.
Δεν ξέρω αν απορούν κι άλλοι -η ταπεινότης μου πάντως απορεί- γιατί ο ζωγράφος διάλεξε τον Γραικό βασιλιά ως μοντέλο για να αποδώσει τον έναν απ’ τους μάγους. Ισως κάτι το «ειδητικό» (η παράθεση μιας κρυμμένης πληροφορίας) να τον παρακίνησε, πλην όμως «κρυμμένο» το πράγμα δεν έμεινε. Ολοι στην εικόνα του μάγου αναγνώρισαν τότε τη μορφή του ικέτη βασιλιά - κι αυτό μεταφέρθηκε στις επόμενες γενεές, ώσπου καταγράφηκε απ’ τους ειδικούς. Οπως και να ’χει, εκείνο που εντυπωσιάζει στην ενατένιση του Ιωάννη στον πίνακα είναι η μελαγχολία του. Παρ’ ότι ενδεδυμένος με τη φανταχτερή βυζαντινή (πλην όμως δυτικότροπη πλέον) φορεσιά του, ο «βασιλιάς των Ελλήνων» μοιάζει πένης -ίσως διότι όντως πένης ήταν- και κυρίως μοιάζει σαν να είναι αλλού. Τα χαρακτηριστικά του, που θυμίζουν έντονα τα χαρακτηριστικά του Χριστού κατά τον κανόνα της απεικόνισής του, σκιάζονται από μια μαύρη καταχνιά - τα επίσης μαύρα μάτια του κοιτούν κάπου ψηλά και το στέμμα του μοιάζει περισσότερο με στέφανο εξ ακανθών.

Αθήνα – Βερολίνο, Δαβίδ - Γολιάθ

Το τοπίο των μεταβλητών παραγόντων
Σε σύγκρουση με βιβλικά χαρακτηριστικά εξελίσσεται πλέον η αντιπαράθεση του Βερολίνου με την Αθήνα δέκα ημέρες μετά τις εκλογές, καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Γερμανοί δεν κάνουν πίσω ούτε εκατοστό.Αντιθέτως, όχι μόνον σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Ελλάδας, αλλά και εκβιάζουν ανοιχτά πλέον, χωρίς προσχήματα, το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης οι οποίες βλέπουν με διαφορετικό τρόπο τις ελληνικές θέσεις και δείχνουν πρόθυμες να στηρίξουν μια αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται δύσκολα για εμάς – όμως αυτό το περιμέναμε προχωρώντας σε μία διεκδίκηση που ήταν δεδομένο ότι θα ενοχλήσει τη γερμανική ηγεμονία. Μόνον αφελής θα έπρεπε να είναι κάποιος αν πίστευε ότι ένα γερό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα άλλαζε την πολιτική του Βερολίνου έναντι της ευρωζώνης – αλλά αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές και πριν και μετά από τις εκλογές.

Στάλιγκραντ: Σάν να μην πέρασε μια μέρα

Η ιστορία και η ιστορική μνήμη αποτελούν πυξίδα για κάθε λαό, το όποιο έθνος δε, δεν διδάσκεται από την ιστορία του είναι καταδικασμένο να επαναλάβει τα ίδια λάθη του παρελθόντος σε μικρό η μεγάλο βαθμό στο μέλλον.Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι νομοτελειακά  λαός καταδικασμένος να χαθεί στην ιστορία. 
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/slideshow/kountouris_04-02-15.jpg?itok=RrztkYJl
72 χρόνια μετά ας προσεγγίσουμε την μάχη του Στάλινγκραντ (2 Φλεβάρη 1943) από μια αιρετική ματιά, φυσικά ουδείς λογικός νούς νοείται να εξισώσει τον σημερινό πολιτικό κόσμο της Γερμανίας με αυτόν του ναζιστικού  Γ'Ράιχ του παράφρονα ναζιστή  δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ.Όμως  παράλληλα για να είμαστε δίκαιοι και πρός την Ιστορία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως το γερμανικό δόγμα ελάχιστα έχει διαφοροποιηθεί ανΆ τους αιώνες στα όποια επίπεδα εφαρμογής του.

Οι άνθρωποι του σπηλαίου

Οτι η τηλεόραση ειδικώς και τα Μέσα γενικώς αγνοούν, συχνά ανερυθρίαστα, την πραγματικότητα την οποία υποτίθεται φωτίζουν είναι βέβαια κοινός τόπος. Τόσο πολύ, που στα αγαπημένα μου κόμικς του Μπαρκς και των άλλων ομοτέχνων του για τον Ντόναλντ, επανέρχεται σε παραλλαγές η μορφή των παντός καιρού χαρωπών παρουσιαστών, που σε ύφος «τρία πουλάκια κάθονται» αναγγέλλουν σεισμούς, πνιγμούς και καταποντισμούς με αβύθιστο μπρίο, είτε τους αποκρύπτουν υμνολογώντας άλλ’ αντ’ άλλων.Οι διάφοροι χαρωποί και χαρωπές αστέρες των πρωινών εκπομπών και οι αντίστοιχοι/ες, σοβαρότεροι/ες, των βραδινάδικων στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν ακόμη περισσότερο τον ήδη ακλόνητο αυτόν κανόνα. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, όσο ο ζόφος έπνιγε όλο και περισσότερο τη χώρα, το μπρίο τους, αντί να μειώνεται, αυξανόταν. Τα ευφυολογήματα, οι αποκλειστικές πληροφορίες περί του τίποτε, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις με όσους αμετανόητα «έσωζαν» τη χώρα, έδιναν κι έπαιρναν.

Βαρουφάκης: Μην μας πιέσουν με τελεσίγραφο


«Το μόνο που ζητάμε είναι να μην μας πιέσουν με ένα τελεσίγραφο. Να μας δώσουν ως το τέλος Μαΐου, ως την αρχή του καλοκαιριού ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας και να διαβουλευθούμε επ' αυτών με τους εταίρους μας. Μπορούμε το καλοκαίρι να κάνουμε νέες συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

«Η Ελλάδα είναι σαν το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο,
που πεθαίνει πρώτο, καθώς είναι πιο αδύναμο, αλλά δεν ευθύνεται αυτό για τα τοξικά αέρια», επισήμανε και πρόσθεσε:


«Είμαστε υπεύθυνοι για τα λάθη και τις παραλείψεις στο κράτος μας, για το ότι δεν προχωρήσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος που έχει αποπληθωρισμό όλη η Ευρώπη, που η ΕΚΤ έχει δυσκολίες να ασκήσει μια αποτελεσματική νομισματική πολιτική για να πετύχει τον στόχο της, να κρατήσει τον πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%».

Και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη πέτρα του ντόμινο, αλλά δεν ευθύνεται για το φαινόμενο του ντόμινο.

«Είναι μια συστημική κρίση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συστηματικά, όχι ο ένας απέναντι στον άλλον να δείχνουμε με το δάχτυλο και να λέμε: τι κάνεις εκεί; Τι κάνει ο άλλος; Πρέπει να σκεφτούμε σαν Ευρωπαίοι, να μείνουμε ενωμένοι και να επανεκκινήσουμε τα πολιτικά εργαλεία».

Και αναφέρει ότι στη συνάντηση με τον Σόιμπλε είναι σημαντικό να εμπεδωθεί η επικοινωνία και ένα «modus vivendi», καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται και λέει και σε αυτό που κάποιοι άλλοι λένε ότι σκέφτεται και λέει.

Απορρίπτει δε τις κατηγορίες περί λαϊκισμού, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.

Εκφράζει πάντως την πεποίθηση ότι ο κ. Σόιμπλε, όπως και ο κ. Σαπέν και κάθε αξιοπρεπής Ευρωπαίος θα συμφωνήσει ότι δεν είναι σωστό να έχουμε δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πηγαίνουν πεινασμένοι για ύπνο, ως αποτέλεσμα λαθών της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κρίσης αποπληθωρισμού.

Υποστηρίζει ακόμη ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ελληνική,
αλλά κρίση της Ευρωζώνης και ζητά την αλληλεγγύη των εταίρων της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που κοστίζει σε όλους.


Προειδοποιεί μάλιστα για τον κίνδυνο ενίσχυσης του εθνικισμού και αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή, η οποία, όπως λέει, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα, ενώ τονίζει ότι είναι ηθική του υποχρέωση η ελαχιστοποίηση των απωλειών των εταίρων μας.

Αναφέρεται δε για μία ακόμη φορά στο ζήτημα του «κουρέματος» του χρέους και σημειώνει ότι όπως στους Ευρωπαίους δεν αρέσει η λέξη «κούρεμα» έτσι και στους Έλληνες δεν αρέσουν οι λέξεις «πρόγραμμα» και «τρόικα».
- See more at: http://www.nooz.gr/economy/varoufakis-min-mas-piesoun-me-telesigrafo#sthash.DO0SEd3A.dpuf