05 Φεβρουαρίου 2015

Σχέδιο ψηφίσματος κατά των "ακροδεξιών" ΑΝΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο!

Ο Αντώνης Σαμαράς παρέθεσε χθες δείπνο προς τιμήν του Μάνφρεντ Βέμπερ.
O 45χρονος Βέμπερ αποτελεί το «νέο αίμα» του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και, σύμφωνα με στελέχη των Βρυξελλών, θεωρείται εκ των στελεχών που θα διαδραματίσουν βαρύνοντα ρόλο.http://www.kathimerini.gr
Με το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα που είχε ιδρύσει ο Γεργκ Χάιντερ, και το οποίο είχε συγκυβερνήσει στην Αυστρία πριν από 15 χρόνια με το Λαϊκό Κόμμα, παρομοιάζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των ΑΝΕΛ, όπως είχε γίνει και με το κόμμα του Χάιντερ.
Ο Βέμπερ διεμήνυσε σήμερα ότι θα ασκήσει πιέσεις και στην κεντροαριστερά, την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να ταχθεί υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που είναι παρόμοιο με εκείνο το οποίο είχε εγκριθεί το 2000, όταν η αυστριακή ακροδεξιά υπό τον Χάιντερ είχε συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας.
Εκείνο το ψήφισμα αποκαλούσε τον Χάιντερ “ξενόφοβο και ρατσιστή” και απαιτούσε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσουν την Αυστρία υπό αυστηρή επιτήρηση, ώστε να συμμορφώνεται η χώρα στις διεθνείς συνθήκες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Βέμπερ, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, στάθηκε ιδίως στο ότι ο Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο κοντά στις τουρκικές ακτές και στο ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία διέταξε την κατεπείγουσα απογείωση μαχητικών της.

“Αυτό είναι τρελό και πρέπει να το συζητήσουμε”, υποστήριξε ο Βέμπερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη φράση “εξτρεμιστική κυβέρνηση”.

Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να καταδικάσει την ενέργεια του Πάνου Καμμένου, την οποία έκρινε απαράδεκτη, και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποδειχθεί “τυφλό από το αριστερό μάτι”, ότι δηλαδή θα αποφύγει να επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του με τον Πάνο Καμμένο.

Πηγές στις Βρυξέλλες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πάντως, εκτίμησαν ότι η πρόταση Βέμπερ δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή.