11 Αυγούστου 2015

19 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από Τούρκους «Γκρίζους Λύκους»

https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/08/isaak_tasos_dolofonia.jpg?w=750&h=32419 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 11 Αυγούστου 2015, από τη δολοφονία του Κύπριου Τάσου Ισαάκ κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.

ΓΣΕΕ: Χάθηκαν 500.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης στη 5ετία

Μόλις 16% των προσλήψεων του Ιουλίου αφορούσε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων αποκάλυψε την δομική αλλαγή που συντελείται στην απασχόληση τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.
ΓΣΕΕ: Χάθηκαν 500.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης στη 5ετία
Μόλις 16% των προσλήψεων του Ιουλίου αφορούσε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων αποκάλυψε την δομική αλλαγή που συντελείται στην απασχόληση τα τελευταία χρόνια. Χάθηκαν 500.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης από το 2010 σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ. Η κατάρρευση της μισθωτής απασχόλησης κατά τον Ιούλιο που κατέγραψαν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, απέδειξε αυτό που προεξοφλούσε η αγορά, αφενός το μαζικό κύμα απολύσεων, κατά το μήνα επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες, αφετέρου τη δομική αλλαγή που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην εγχώρια απασχόληση.

Από τον Μπερλινγκουέρ στον Αλέξη Τσίπρα

Οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές της αριστεράς προσπάθησαν να την απαλλάξουν από τα εγκλήματα του ολοκληρωτισμού και να τη μετατρέψουν σε πολιτική δύναμη κοινωνικής ανάπτυξης. Ωστόσο, κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να πάνε το ρολόι 100 χρόνια πίσω
Από τον Μπερλινγκουέρ στον Αλέξη Τσίπρα
Ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ στην Ιταλία, ο Σαντιάγκο Καρίγιο στην Ισπανία, ο Αλεξάντρ Ντόιμπτσεκ στην Τσεχοσλοβακία, ο Μίλοβαν Τζίλας στην Γιουγκοσλαβία και κάποιοι άλλοι, όπως ο Ήλιος Γιαννακάκης στη Γαλλία, ήσαν από τους κομμουνιστές που πίστευαν ότι ο σοσιαλισμός ούτε επιβάλλεται, αλλά ούτε είναι και απόλυτο πολιτικό φάρμακο για τη θεραπεία πασών των κοινωνικών νόσων.
Στο πλαίσιο αυτό, τα κομμουνιστικά κόμματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας (το τελευταίο με βαριά καρδιά), στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μπροστά στα εγκλήματα του σταλινισμού, στις γραφειοκρατικές ακαμψίες και τη διαφθορά τους στη Σοβιετική Ένωση, στη φτώχεια και στις ατελείωτες ουρές στις κομμουνιστικές χώρες, στις σοβιετικές εισβολές στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία και το Τείχος του Βερολίνου, αποφασίζουν να υιοθετήσουν τον ευρωκομμουνισμό και να απομακρυνθούν από την ΕΣΣΔ -που έπαιζε μεγάλο ρόλο στην ύπαρξη και λειτουργία των ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων.

Η «παντοδύναμη» Μέρκελ και τα αδιέξοδα του SPD

Η «παντοδύναμη» Μέρκελ και τα αδιέξοδα του SPD Το κόμμα της Μέρκελ φλερτάρει με την αυτοδυναμία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, την ίδια ώρα που το αντίπαλο SPD χάνει τη στήριξη των πολιτών. Η κρίση σε Ουκρανία και Ελλάδα και οι χειρισμοί της Γερμανίδας καγκελαρίου.Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δέχεται πιέσεις και κριτική, απάντησε δυναμικά στις υπόνοιες ότι το κόμμα του δεν έχει καμία ελπίδα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κατά των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.«Σε μία δημοκρατία, όλοι μπορούν να νικηθούν», είπε ο αναπληρωτής καγκελάριος, 56 ετών, κυβερνητικός εταίρος της κ. Μέρκελ μετά τις τελευταίες εκλογές, σχεδόν δύο χρόνια πριν.
Αλλά σε μία συνέντευξη στην Bild, ο κ. Γκάμπριελ αρνήθηκε να πει αν θα έβαζε υποψηφιότητα κατά της κ. Μέρκελ στις επόμενες εκλογές το 2017, δίνοντας στα σχόλιά του έναν τόνο απελπισίας.

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της… Φόβοι για κατρακύλα και την παγκόσμια οικονομία

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της… Φόβοι για κατρακύλα και την παγκόσμια οικονομία
Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της την Τρίτη μετά από μια σειρά από αρνητικά οικονομικά στοιχεία, μια κίνηση που σύμφωνα με την ίδια έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση της ελεύθερης αγοράς, αλλά που ορισμένοι υποψιάζονται θα μπορούσε να σημάνει την απαρχή μιας πιο μακροπρόθεσμης κατρακύλας στην συναλλαγματική ισοτιμία.Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Κεντρική Τράπεζα έθεσε την οδηγία για το επίσημο ποσοστό μειωμένο κατά σχεδόν 2% πριν να ανοίξει η αγορά στα 6,2298 γιουάν ανά δολάριο, το χαμηλότερο σημείο του νομίσματος εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, από 6,1162 την προηγούμενη ημέρα και ανέφερε ότι πρόκειται για αλλαγή στη μεθοδολογία για να ανταποκρίνεται το νόμισμα πιο εύκολα στις δυνάμεις των αγορών.

Ο αιματηρός ελιγμός της Τουρκίας

Του Λιουίς Μπασέτς-Τελικά, η Τουρκία βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος. Προηγουμένως βέβαια, το Ισλαμικό Κράτος είχε βομβαρδίσει την Τουρκία, αφήνοντας 32 πτώματα στην πόλη Σουρούτς.
Μέχρι τώρα, η Τουρκία παρατηρούσε τους ταύρους από την εξέδρα. Θεωρητικά, ανήκε στη Συμμαχία που βομβάρδιζε τους οπαδούς του Αλ Μπαγκντάντι στη Συρία, στην πραγματικότητα όμως ακολουθούσε μια αντιφατική και υποκριτική πολιτική: Κοίταζε από την άλλη μεριά όταν περνούσαν τα σύνορά της τόσο τζιχαντιστές απ' όλο τον κόσμο, όσο και το πετρέλαιο που χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία.Κι είχε την πολυτέλεια να παρακολουθεί από απόσταση τις μάχες ανάμεσα στους Κούρδους Πεσμεργκά και τους στρατιώτες του Χαλιφάτου, όπως συνέβη στο Κομπάνι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΚΟΥΡΔΙΚΟ Μπούμερανγκ το... πόκερ Ερντογάν

Οι υψηλού ρίσκου γεωπολιτικές μεθοδεύσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γυρίζουν μπούμερανγκ βυθίζοντας την Τουρκία στο χάος ενός νέου κύκλου βίας και εσωτερικής αστάθειας.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν το παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη έξω από αστυνομικό τμήμα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης
Ανδρες της αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν το παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη έξω από αστυνομικό τμήμα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Οι Αλεβίτες ζητούν να εκτελεστεί εξάδελφος του Ασαντ

Ο πρώτος εξάδελφος του Ασαντ δολοφόνησε έναν συνταγματάρχη επειδή τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του σε διασταύρωση Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες στους δρόμους της Λατάκια από χιλιάδες Αλεβίτες (κοινότητα στην οποία ανήκει και ο Ασαντ) για τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη του στρατού της Συρίας από έναν εξάδελφο του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ για ασήμαντο λόγο.Ο πρώτος εξάδελφος του Ασαντ δολοφόνησε έναν συνταγματάρχη επειδή τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του σε διασταύρωση
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Σουλεϊμάν Αλ Ασαντ, πρώτος εξάδελφος του Μπασάρ Αλ Ασαντ, δολοφόνησε τον συνταγματάρχη Χασάν Αλ Σέιχ, επειδή ο τελευταίος τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του σε διασταύρωση!Το περιστατικό, σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες εντός της περιοχής την οποία ελέγχει ο Ασαντ, καθώς σε περίπτωση που δεν επιβληθεί ποινή στον Σουλεϊμάν, οι στρατιωτικοί αλλά και οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη τους στην οικογένεια Ασαντ με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της κρίσης στη Συρία.

Το ποτήρι ξεχείλισε...

Ο Γερμανός αρθρογράφος των «Financial Times» Wolfgang Munchau με άρθρο του στην «Corriere della Sera», την Παρασκευή 7/8, ζητά από τους υποστηρικτές του ευρώ στη Γαλλία και την Ιταλία να αναπτύξουν τη δική τους στρατηγική για ένα πολιτικά και οικονομικά βιώσιμο κοινό νόμισμα. Μια παρόμοια πρόταση, συνεχίζει, θα είναι δυνατή, μόνο αν οι δύο αυτές χώρες είναι βασικά έτοιμες να συγκρουστούν με τη Γερμανία. Γαλλία και Ιταλία, καταλήγει, θα πρέπει να σταματήσουν τη «γερμανοποίηση» της Ευρώπης.Για πρώτη φορά μετά την έκρηξη της κρίσης στην Ευρωζώνη η πραγματικότητα περιγράφεται με τόσο ωμή ειλικρίνεια και την εξέλιξη αυτή την οφείλουμε στον Σόιμπλε και στην ωμότητα με την οποία πρότεινε δημοσιονομική κυβέρνηση της Ευρωζώνης έξω από πολιτική διαβούλευση!

Στόχος των τουρκικών μαχητικών θα είναι σίγουρα Κούρδοι – Φεύγει η Αλ Νούσρα από τα τουρκικά σύνορα…

http://www.basnews.com/wp-content/uploads/2015/08/6C4B1F8B-DCF8-46B8-9BD0-55923167BD7A_mw1024_s_n-650x320.jpg
Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από ορισμένους τομείς της βόρειας Συρίας, στη μεθόριο με την Τουρκία, όπου οι δυνάμεις της συγκρούονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.Το Μέτωπο Αλ Νόσρα αιτιολόγησε την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε συμμετοχή του στο αμερικανοτουρκικό σχέδιο που στοχεύει στη δημιουργία μιας ζώνης “ελεύθερης” από το ΙΚ στην επαρχία του Χαλεπιού γιατί αυτό εξυπηρετεί “την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας” και όχι τον αγώνα κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.Ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ζώνης χωρίς τζιχαντιστές και αρκετά ασφαλούς ώστε οι περίπου 1,8 εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

PKK: Η Τουρκία προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος Οι Κούρδοι πολεμιστές έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες εναντίον των τζιχανιστών

PKK: Η Τουρκία προστατεύει το Ισλαμικό ΚράτοςΟ ηγέτης του PKK κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να προστατεύσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πλήττοντας τους κούρδους πολεμιστές.
Ο Τζεμίλ Μπαγίκ δήλωσε στο BBC ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να έχει επιτυχία η δράση του Ισλαμικού Κράτους για να αποτρέψει τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει το PKK από τον πόλεμο στη Συρία.
Οι Κούρδοι πολεμιστές _ μεταξύ αυτών και το PKK _ έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες εναντίον των τζιχανιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ. Η Τουρκία, όμως, και πολλές δυτικές χώρες θεωρούν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση.Η άτυπη εκεχειρία μεταξύ ΡΚΚ και τουρκικής κυβέρνησης που είχε επιτευχθεί το 2013 διακόπηκε τον Ιούλιο. Η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει τα στρατόπεδα του PKK στο βόρειο Ιράκ και την ίδια στιγμή ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ISIS. Οι παρατηρητές λένε ότι οι στρατιώτες του PKK δέχονται περισσότερες επιθέσεις από όσες το ISIS.

Δεν πάει Τουρκία ο αγωγός

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΥΛΛΑΔΟΥ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της Ισραηλινής αξιωματούχου στον Τούρκο δημοσιογράφο της «Σαμπάχ»- Διαψεύδει τις φήμες περί αγωγού μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας η Ισραηλινή πρέσβειρα στην Αθήνα. Έστω και αν η Τουρκία αποτελεί μια από τις επιλογές, εντούτοις ο ενεργειακός τομέας στο Ισραήλ βασίζεται σε στρατηγικές αποφάσεις, υπενθυμίζει η Ισραηλινή επιτετραμμένη στην Τουρκία

Το γεγονός ότι οι αποφάσεις της ενεργειακής πολιτικής του Ισραήλ αποτελούν θέμα στρατηγικής επιλογής του κράτους υπενθύμισε στον Τούρκο δημοσιογράφο Αλί Ουνάλ η Ισραηλινή επιτετραμμένη στην Τουρκία (Charge D'affaires) Αμιρά Ορόν σε πρόσφατή συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ». Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του τούρκου δημοσιογράφου κατά πόσο η μεταφορά του φυσικού αερίου με αγωγό από το Λεβιάθαν μέσω της Κύπρου προς την Τουρκία θα μπορούσε να εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας, η κα Ορόν απάντησε:

Δεν θα πάει στην Τουρκία ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών


Αναβλήθηκε η επίσκεψη του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ στην Τουρκία, κατά την οποία αναμενόταν να έχει συνομιλίες για την σύγκρουση στην Συρία, χωρίς να γίνεται γνωστή η αιτία της αναβολής. «Η επίσκεψη αυτή μετατέθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία», δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή, που ζήτησε να μην γίνει γνωστή και την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμενόταν να συναντηθεί κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ώρα που η Τουρκία αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση της βίας από την πλευρά των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Γράφοντας στην αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet που κυκλοφόρησε σήμερα, ο Ζαρίφ επικρίνει έντονα την πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.

Τουρκία: Έφυγαν άρον άρον εισαγγελείς που ερευνούν Ερντογάν

Εγκατέλειψαν εσπευσμένα την Τουρκία, τρεις εισαγγελείς που είχαν ξεκινήσει έρευνα για υπόθεση διαφθοράς κατά συνεργατών του Ερντογάν, μερικές ώρες πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή, το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης είχε διατάξει χθες, Δευτέρα, τη σύλληψη των Ζεκερίγια Οζ, Τζελάλ Καρά και Μεχμέτ Γιουζγκέτς με την κατηγορία ότι "σχημάτισαν μια εγκληματική οργάνωση" για να "αποπειραθούν να ανατρέψουν διά της βίας την κυβέρνηση". Όμως η αστυνομία ανακάλυψε πως οι δύο πρώτοι είχαν διαφύγει από την Τουρκία για τη Γεωργία νωρίς το πρωί της Δευτέρας με διαφορά 10 λεπτών ο ένας από τον άλλον, μετέδωσε το πρακτορείο.

Ποια η άποψη του τουρκικού στρατού για το Κυπριακό; Του Νίκου Στέλγια


http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2015/06/kipros.jpg
Εδώ και λίγα χρόνια ο τουρκικός στρατός έχει τροποποιήσει την στρατηγική του. Μετά τις Υποθέσεις Βαριοπούλα και Εργκενεκόν, υπό την καθοδήγηση της νέας ηγεσίας του, ο τουρκικός στρατός προχώρησε στην ανασύνταξη και την αναδιοργάνωση των δυνάμεων του. Ο στρατός έπαυσε να έρχεται σε δημόσια ανοιχτή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Πολλοί αναλυτές στο εξωτερικό θεώρησαν ότι αυτή η εξέλιξη σηματοδοτούσε την έναρξη του απόλυτου ελέγχου του κυβερνώντος κόμματος στον στρατό. Κάθε άλλο. Παρασκηνιακά, πίσω από κλειστές πύλες, οι στρατηγοί εξακολούθησαν να εκφέρουν την γνώμη τους σε μια σειρά σημαντικών γεγονότων. Πρώτα μπλόκαραν την «είσοδο» της κυβέρνησης στα στρατιωτικά σχολεία. Στην συνέχεια, τερμάτισαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο και την ρύθμιση κάποιων δομών του στρατού. Την ίδια στιγμή, αποσύρθηκε η ιδέα του οικονομικού ελέγχου του στρατού. Παράλληλα, ήρθε η απελευθέρωση των υψηλόβαθμων στρατηγών. Μια μικρή μερίδα από αυτούς του στρατηγούς πριν από λίγες ημέρες εξασφάλισαν προαγωγή.

«Ράγισε» το μέτωπο κατά ISIS μετά την τουρκική είσοδο Η Τουρκία μετά τη συμφωνία άρχισε να βομβαρδίζει ορεινές βάσεις του ΡΚΚ, συμμάχου του YPG.


https://pbs.twimg.com/media/CMHFdjiWgAAVhHH.jpg
Η στενή συνεργασία μεταξύ της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και της πολιτοφυλακής των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), τους τελευταίους μήνες, έχει καταφέρει τα πιο αποτελεσματικά και σκληρά πλήγματα στο «Ισλαμικό Κράτος» στη ζώνη της Βόρειας Συρίας η οποία συνορεύει με την Τουρκία.Η αμερικανική αεροπορική εκστρατεία αναμένεται τώρα να διευρυνθεί, χάρη στη συμφωνία ΗΠΑ - Αγκυρας για χρήση τουρκικών αεροπορικών βάσεων κοντά στα σύνορα από αμερικανικά αεροσκάφη.Αντί, όμως, η πολιτοφυλακή YPG να γιορτάζει την ενισχυμένη βοήθεια από τις ΗΠΑ, η ηγεσία της εκφράζει ανησυχία, εξαιτίας κινήσεων που μονομερώς πραγματοποιεί η Τουρκία. Μέχρι τον περασμένο μήνα, η Τουρκία αντιστεκόταν σε κάθε πρόταση ενίσχυσης της συμμετοχής της στον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού Κράτους», φοβούμενη τη διεύρυνση των κουρδικών φιλοδοξιών για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα σύνορά της. Οι Κούρδοι, οι οποίοι αριθμούν 30 εκατομμύρια και απλώνονται στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν, είναι η πολυπληθέστερη εθνική ομάδα στον κόσμο χωρίς πατρίδα.Από την ώρα που η Τουρκία συμφώνησε να πολεμήσει στο πλευρό των ΗΠΑ κατά του ISIS, άρχισε να βομβαρδίζει ορεινές βάσεις του ΡΚΚ, συμμάχου του YPG.

Η Τουρκία οδεύει σε πρόωρες εκλογές Μεγάλο χάσμα χωρίζει ΑΚΡ και ΡΛΚ Του Νίκου Στέλγια

https://pbs.twimg.com/media/CMHDKQ-XAAAHQtm.jpg
Πηγές, οι οποίες έλαβαν μέρος πριν από λίγες ώρες στις συνομιλίες των δυο μεγαλύτερων τουρκικών κομμάτων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, αναφέρουν στην εφημερίδα μας ότι παρά το θετικό κλίμα στις συνομιλίες, ένα μεγάλο χάσμα εξακολουθεί να χωρίζει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΛΚ) σε πολλά ζητήματα.Το βράδυ της Δευτέρας, ο ηγέτης του ΑΚΡ, Αχμέτ Νταβούτογλου συνάντησε τον ηγέτη του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Οι δυο ηγέτες έθεσαν επί τάπητος την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας και τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις στην Τουρκία. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.  Μετά το τέλος της συνάντησης, πηγές, οι οποίες παρακολούθησαν από κοντά τις εξελίξεις δήλωσαν στην «Κ» ότι παρά το θετικό κλίμα σε πολλά σημαντικά πεδία, οι δυο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να γεφυρώσουν το μεγάλο χάσμα, το οποίο τις χωρίζει σε πολλά σημαντικά πεδία.