21 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: Ο επίδοξος δολοφόνος του Ερντογάν δεν είχε εκρηκτικά!-Ο «καμικάζι» έχει ψυχολογικά προβλήματα, λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

http://www.protothema.gr/files/1/2013/11/21/22224463.jpg
Συνελήφθη ο 52χρονος άντρας που έφερε πάνω του μηχανισμό που έμοιαζε με βόμβα- Προσπάθησε να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην Άγκυρα- Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν μέσα στο κτήριο - Λήξη συναγερμού στην τουρκική πρωτεύουσα.Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία έπειτα από απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, ένας 52χρονος άντρας, που έφερε πάνω του μια συσκευή που έμοιαζε με βόμβα, συνελήφθη από άντρες της Κρατικής Ασφάλειας, την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο κτίριο όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο, στην Άγκυρα.


Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, δήλωσε ότι ο άνδρας δεν έφερε βόμβα και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με την Hurriyet.Οι άνδρες της Ασφάλειας εφόρμησαν και ακινητοποίησαν τον 52χρονο, που αναγνωρίστηκε ως ο Τουγρούλ Μπαγίρ, όταν αρνήθηκε να σταματήσει σε αστυνομικό έλεγχο, κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα, ο ίδιος ο συλληφθείς είχε ειδοποιήσει νωρίτερα την αστυνομία, λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

Το ίδιο το Anadolu διέψευσε προηγούμενο ρεπορτάζ του, που έκανε λόγο για τραυματισμό του υπόπτου από πυροβολισμούς των ανδρών της Ασφάλειας. Όπως διευκρίνισε, οι φρουροί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Όλα αυτά συνέβησαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην οδό Vekaletler Avenue, στην Άγκυρα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν μέσα στο κτίριο την ώρα εκείνη.

Αρχικώς τα τουρκικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδόσει ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 52χρονο επίδοξο βομβιστή δευτερόλεπτα προτού ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία υποτίθεται ότι ήταν ζωσμένος.Η αστυνομία λέει ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση και ότι ο 52χρονος είχε φτιάξει την αυτοσχέδια βόμβα στο σπίτι του. Οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού έχουν αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
http://www.protothema.gr/