11 Ιανουαρίου 2014

Στις Βρυξέλες για το κυπριακό Ερτογάν-Νταβούτογλου

 Επαφές και συναντήσεις στις Βρυξέλες, με επίκεντρο το κυπριακό, θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες ο Τούρκος Πρωθυπουργός και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με της ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-JcmhqG0uXEM4ItlR2WCKLnGrTrY2vjR4SMW916NdhGkwb1X-Ew
Ο κ. Κυπριανού δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ότι θα μεταβεί σύντομα στην Τουρκία με πρόσκληση ενός Τουρκικού πανεπιστημίου για να παραδώσει διάλεξη και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Ωστόσο η συνάντηση δεν θα καταστεί εφικτή καθώς ο Α. Νταβούτογλου θα βρίσκεται στις Βρυξέλες.Σύμφωνα με πληροφορίες του Άντρου Κυπριανού, ο Νταβούτογλου θα συζητήσει στις Βρυξέλες, εκτός από την κρίση στην Τουρκία, και το κυπριακό. Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία ότι οι επαφές Νταβούτογλου στις Βρυξέλες «δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για μας».


Σε σχέση με την κρίση στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ευρωκοινοβούλιο πρέπει να παρέμβει διότι η Τουρκία είναι πλέον αντιδημοκρατική χώρα.Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται στις 21 Ιανουαρίου και ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.Θα συναντηθεί με την Σύνοδο των Προέδρων, κάτι που μεθόδευσε, σύμφωνα με την Ελένη Θεοχάρους, ο Μάρτιν Σουλτς.Εξοργισμένα τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών, αφού ο Σουλτς τα έχει παρακάμψει.Η συζήτηση θα είναι κεκλισμένων των θυρών με ελάχιστο προσωπικό.
http://sigmalive.com/