09 Οκτωβρίου 2015

Ρωσία και Συρία προβληματίζουν το ΑΚΡ Το Ισλαμικό Κράτος χτυπά την πόρτα της Άγκυρας Του Νίκου Στέλγια

http://2.bp.blogspot.com/-XgOoRm1bT64/VLvUA2UKJjI/AAAAAAAAHHg/dSC9WG4NamY/s1600/10647054_291076811075602_8371886200249986543_n.jpgΗ Άγκυρα παρακολουθεί με έντονη καχυποψία και προβληματισμό την επέμβαση της Ρωσίας στην κρίση της Συρίας. Το τουρκικό προεδρικό και η μεταβατική κυβέρνηση στέλνουν αυστηρά μηνύματα στην Μόσχα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν την προσοχή τους στο μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Την στιγμή που συμβαίνουν αυτές οι σημαντικές εξελίξεις, εντός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αρχίζουν να ακούγονται διαφορετικές φωνές και απόψεις. Συγκεκριμένα, τουρκικές πηγές της Κ, οι οποίες δεν κρύβουν την υποστήριξη τους στο συντηρητικό πρόσωπο του ΑΚΡ καθώς και τις σχέσεις τους με το τουρκικό κίνημα της Χεζμπολλάχ, προβληματίζονται για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Δύσης στην κορύφωση της έντασης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.
«Μήπως το ΝΑΤΟ και η Δύση επιχειρεί να φουσκώσει με άνεμο τα πανιά μας για να εναντιωθούμε στην Ρωσία», αναρωτιέται μια πηγή. Μια άλλη πηγή, η οποία δεν επιθυμεί να κατονομαστεί, ζητά από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν να μην εξυπηρετήσει με τυφλή εμπιστοσύνη τα συμφέροντα της Δύσης. «Είναι γνωστό ότι η προτεσταντική και καθολική Δύση επιχειρεί να πλήξει την Ορθόδοξη Ρωσία. Μια μουσουλμανική χώρα όπως η Τουρκίας δεν έχει θέσει σε αυτή την αντιπαράθεση», τονίζει η πηγή μας.

Το Ισλαμικό Κράτος χτυπά την πόρτα της Άγκυρας Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού Πρακτορείου Σπούτνικ, το Ισλαμικό Κράτος ζητά από την Άγκυρα να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση 200 μαχητών, οι οποίοι κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Το αίτημα του Ισλαμικού Κράτους έρχεται στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της Μοσούλης με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για την απελευθέρωση ενός Τούρκου στρατιώτη, ο οποίος απήχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ