04 Οκτωβρίου 2013

Ερευνα για τον εντοπισμό 4.000 όπλων

Αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθούν οι καταγγελίες του σχετικά με διακίνηση πολλών πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, με την έρευνα που διεξάγουν οι διωκτικές αρχές για την ύπαρξη κρυφού οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού Edward Stacey.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKuc9klYvqWXRZDGo_dgzcwLuQ7jPw9nNRoMFH5EZ3glzc_RjH Σε σχετική αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διά του συνηγόρου του Χρ. Παπαγρηγορίου, ο πρώην αξιωματικός ζητεί να συσχετισθεί με την έρευνα για τη ΧΑ η κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με αποθήκευση 4.000 όπλων στο Κορωπί.Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα όπλα βρίσκονταν σε εγκαταστάσεις του πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία Αν. Πάλλη, που καταζητείται από τις Αρχές για την εμπλοκή του στη γνωστή υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Β. Ρέστη.

Οπλισμός σε κοντέινερ
Τα συγκεκριμένα όπλα (σύμφωνα με την καταγγελία 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια τύπου G3, AK47, κ.λπ.), τα οποία ο E. Stacey είχε υποστηρίξει ότι είχε δει ο ίδιος το 2011 αποθηκευμένα σε δύο μεγάλα μπλε κοντέινερ, δεν βρέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην κατοικία του Αν. Πάλλη καθώς και στις εγκαταστάσεις που είχε στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο δικηγόρος του Βρετανού πρώην αξιωματικού ζήτησε να συσχετισθούν από τον αντεισαγγελέα ΑΠ Χ. Βουρλιώτη οι σχετικές υποθέσεις, παίρνοντας ως αφορμή τις έρευνες που διενεργούνται από τις αστυνομικές αρχές στη χώρα μας για τα κρυμμένα οπλοστάσια, με στόχο να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του οπλισμού αυτού.

Η σχετική αναφορά αναμένεται να δοθεί στον Χ. Βουρλιώτη (που αυτές τις ημέρες δεν βρίσκεται στην Εισαγγελία), αφού στο γνωστό πόρισμά του έχει κάνει λόγο για διάφορα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε εκπαιδεύσεις μελών της ΧΑ και τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους (όπως αναφέρει ο εισαγγελέας στο πόρισμα).Το αμέσως επόμενο διάστημα οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν για την τύχη της αναφοράς και ποιες μπορεί να είναι οι περαιτέρω ενέργειες της δικαιοσύνης ή των αστυνομικών αρχών.
http://www.ethnos.gr/