27 Δεκεμβρίου 2013

Στους εθνικιστές ψαρεύει ψηφαλάκια ο πρωθυπουργός της Βρετανίας

http://www.topontiki.gr/photos/570x/cameron1387879550.jpg
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… του τα χώσανε. Μας τα έχει κάνει τσουρέκια ο Ντέιβιντ Κάμερον με την «ειδική σχέση» Βρετανίας - Ευρώπης. Μετά τα περί μελλοντικού δημοψηφίσματος που θα βάλει τα πράγματα «σε νέα βάση» και τις ατελείωτες «εξαιρέσεις» που επιδιώκει (και πετυχαίνει) το Λονδίνο, η κυβέρνηση Κάμερον ζήτησε να μπει συγκεκριμένο όριο στην εισροή μεταναστών από την Ε.Ε., και συγκεκριμένα αυτή να περιορίζεται στους 75.000 πολίτες ετησίως…

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται για να ψαρέψει καμιά ψήφο από τους εθνικιστές του Κόμματος Ανεξαρτησίας… και επιβεβαιώνουν, για ακόμη μια φορά, ότι οι Συντηρητικοί έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τούς φιλοευρωπαϊστές κυβερνητικούς τους εταίρους, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να χωνέψουν τα απανωτά χαστούκια.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια στη «συγκυβέρνηση». Βέβαια, οι κυβερνητικοί «εταίροι» μπορεί να ωρύονται και να υποστηρίζουν πως η εν λόγω πρόταση αποτελεί «κόκκινη γραμμή», ωστόσο – προς το παρόν τουλάχιστον – δεν έχουν δείξει πως διαθέτουν την απαιτούμενη πυγμή για να αντισταθούν στα όποια κυβερνητικά σχέδια.

Αντιθέτως… το κατσάδιασμα ήρθε από αλλού: Από τη Βουλγαρία. Κακά τα ψέματα, όταν ο Κάμερον και η παρέα του αναφέρονται σε ανάγκη «περιορισμού» των εισροών από χώρες της Ε.Ε., το πρώτο που τους έρχεται στο μυαλό δεν είναι ο Ολλανδός χρηματιστής… αλλά ο ταλαίπωρος Βούλγαρος ή Ρουμάνος.

Το μήνυμα ελήφθη, και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ κάλεσε ευθέως τον Κάμερον «να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον ανθρώπινο φόβο», ενώ ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να αναλογιστεί «πως θα τον κρίνει η Ιστορία». Οι δηλώσεις του Βούλγαρου προέδρου έγιναν έπειτα από μια σειρά βρετανικών προκλήσεων, όπως το «προσωρινό πάγωμα» φοιτητικών δανείων προς Βούλγαρους και Ρουμάνους φοιτητές αλλά και η απειλή του Κάμερον να ασκήσει βέτο σε περαιτέρω διεύρυνση της Ε.Ε., εάν προηγουμένως δεν περιοριστεί η ελευθερία μετακίνησης ανθρώπων εντός ευρωπαϊκών συνόρων.
http://www.topontiki.gr/list-new.php?maincat=44