21 Οκτωβρίου 2013

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΚΑΤ, ΛΕΤΑ -Μεσογειακό μέτωπο ζήτησε ο Σαμαράς

ν ανάγκη σύμπηξης μεσογειακού μετώπου απέναντι στα προβλήματα της ανεργίας αλλά και της λαθρομετανάστευσης επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μούσκατ.
Μεσογειακό μέτωπο ζήτησε ο Σαμαράς
«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις σημαντικές μερταρρυθμίσεις που οδηγούν την Ελάδα πίσω στην οικονομική κανονικότητα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα απασχόλησης και ανεργίας. Εχουμε τόσους ανέργους όσους έχουμε και παράνομους μετανάστες. Αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο» σημείωσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι απαιτείται μια κοινή προσέγγιση για τα ζητήματα αυτά από τις χώρες του μεσογειακού Νότου.

Ακολουθεί, στις 5.30 το απόγευμα, συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα, με τον οποίο θα συζητήσει, εκτός από τη λαθρομετανάστευση, και ζητήματα που αφορούν την παροχή κονδυλίων για υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπυ Εθνους, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εξηγήσει ότι στην Ελλάδα η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών της έχει προ πολλού εξαντληθεί και θα καλέσει τον Ιταλό πρωθυπουργό να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε στα επόμενα συμβούλια κορυφής (αρχής γενομένης από αυτό της Πέμπτης) να τεθεί από κοινού το θέμα της ανάπτυξης.

Αν και επισήμως στην ατζέντα υπάρχει μόνον το θέμα της λαθρομετανάστευσης, που «καίει» όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εν τούτοις θεωρείται βέβαιο ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να σχηματίσει μια «ασπίδα» στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από τον ευρωπαϊκό Βορρά.