19 Αυγούστου 2016

Γ. Μιχελάκης: Να πάρει θέση η ΝΔ στην αήθη επίθεση των Τούρκων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μιχελάκης: Να τοποθετηθεί η ΝΔ για τις τουρκικές επιθέσεις στον Παυλόπουλο
Κριτική στην Νέα Δημοκρατία ασκεί ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στηλίτευσε το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφύγει να βγάλει έως τώρα ανακοίνωση για την προκλητική επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Άγκυρα, για τις δηλώσεις του για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της επίθεσης που δέχτηκε από την Τουρκία για τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά, σημείωσε ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν σέβεται την ιστορία της παράταξης, τους ηγέτες και τα στελήχη της, επισημαίνοντας:

"Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση της ΝΔ να μην βγάλει καμιά ανακοίνωση για την αήθη και προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας κατά του προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Άραγε έχει αλλάξει και αυτή η θέση της ΝΔ πάνω στο θέμα αυτό; Ελπίζω προσωπικά πως όχι . Καλύτερη απάντηση πάντως γι αυτό θα ήταν μια ανακοίνωση έστω και τώρα την τελευταία στιγμή. Θα περιμένουμε".

Ερωτώμενος για τη μετακόμιση της ΝΔ στα νέα γραφεία είπε:
«Κατ' αρχάς εύχομαι τα νέα γραφεία της ΝΔ να είναι καλορίζικα. Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει. Το κόμμα έπρεπε να αποδείξει ότι μπορεί να βάλει σε τάξη το σπίτι του για να μπορεί να πείσει και την κοινωνία ότι μπορεί να βάλει και σε τάξη την χώρα. Όμως, η αλλαγή των γραφείων δεν σημαίνει και αλλαγή κόμματος. Η αλλαγή των γραφείων δεν σημαίνει ότι κόβουμε την ιστορική και ιδεολογική συνέχεια της ΝΔ», τόνισε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς όμως οι τελευταίες πρακτικές της νέας ηγεσίας δείχνουν ότι θέλουν να κόψουν αυτή την ιδεολογική και ιστορική συνέχεια της παράταξης. Για παράδειγμα, η επικοινωνιακή ομερτά που έχει επιβληθεί για το θέμα του Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι η νέα ηγεσία προσπαθεί να ρίξει μια βαριά σκιά στα γεγονότα του 2009. Να μην μάθουμε ποιοι ευθύνονται για το πώς μπήκαμε στη μέγγενη της τρόικας και των μνημονίων».
http://www.thepressroom.gr/politiki/g-mihelakis-na-parei-thesi-i-nd-stin-aithi-epithesi