05 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» στο AKP από τους γκιουλενιστές

Τουρκία: Εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» στο AKP από τους γκιουλενιστές Σύμφωνα με το Reuters, εσωτερικό υπόμνημα του AKP, ζητά την ταχεία εκκαθάριση αυτών που συνδέονται με την «γκιουλενιστική τρομοκρατική ομάδα» και αυτών που στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το AKP, διέταξε εσωτερική εκκαθάριση των μελών του που συνδέονται με τον Φετουλά Γκιουλέν, τον οποίον η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με το Reuters, εσωτερικό υπόμνημα του AKP, ζητά την ταχεία εκκαθάριση αυτών που συνδέονται με την «γκιουλενιστική τρομοκρατική ομάδα» και αυτών που στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Έρευνα και σε τέσσερις πρώην υπουργούς του αρχίζει ο Ερντογάν-Στο στόχαστρο το πολιτικό έργο και οι διασυνδέσεις των τεσσάρων πολιτικών ανδρών-Του Νίκου Στέλγια

Έρευνα και σε τέσσερις πρώην υπουργούς του αρχίζει ο Ερντογάν Στο στόχαστρο το πολιτικό έργο και οι διασυνδέσεις των τεσσάρων πολιτικών ανδρών Του Νίκου Στέλγια Ανάμεσα στα ονόματα και αυτό του πρώην Προέδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης 0 Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκινά έρευνα για το πολιτικό έργο και τις διασυνδέσεις τεσσάρων πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Στην λίστα της εισαγγελίας ξεχωρίζει το όνομα του πρώην Πρόεδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Πέμπτης, η εισαγγελία της Πόλης έκανε δεκτό αίτημα ενός δικηγόρου για την έναρξη έρευνας σχετικά με τις φερόμενες διασυνδέσεις τεσσάρων πρώην μελών της τουρκικής κυβέρνησης. Η δικαστική έρευνα αφορά τα εξής άτομα: Μπουλέντ Αρίντς: Πρώην Πρόεδρος Βουλής Χιουσεγίν Τσελίκ: Πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας Σαντουλλάχ Εργκίν: Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σουάτ Κιλίτς: Πρώην Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ