10 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Αρβανίτη

Την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν υβριστικοί χαρακτηρισμοί του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Αρβανίτη
Σε ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη επισημαίνει, ότι «οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο».


Η εκπρόσωπος της ΝΔ συνεχίζει σημειώνοντας ότι «το ερώτημα είναι, πλέον, αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη. Η άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του. Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν, εδώ και τώρα, την υβριστική συμπεριφορά του».

Ακολούθησε αντίστοιχη ανακοίνωση και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την άθλια και κατάπτυστη αναφορά του Διευθυντή του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού της χώρας. Δυστυχώς, τέτοιες αδιανόητες συμπεριφορές, κατά τη διάρκεια – μάλιστα- της προεκλογικής περιόδου, δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και τη δημοκρατική ομαλότητα προκαλώντας τον ελληνικό λαό, πέρα και πάνω από κομματικές συμπεριφορές», ανέφερε σχετικά ο Στέφανος Αναγνώστου ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Πέρασαν 24 ώρες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα αποδοκιμάσει τις ύβρεις και τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού που εκστόμισε ο Διευθυντής του κομματικού του Ραδιοφώνου Κώστα Αρβανίτης.Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το βούρκο και την αθλιότητα κάθε λεπτό που ο κ. Αρβανίτης παραμένει στη θέση του.Η αστική δημοκρατία απαιτεί σεβασμό και πολιτικό πολιτισμό. Που απ' ό,τι φαίνεται δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώην κρατικοδίαιτοι εκλεκτοί του!».

«Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δεν είναι μ......ας. Είναι αποτυχημένος, αναξιόπιστος, πολύ δεξιός κ παρωχημένος. Για αυτό κ πρέπει να φύγει άμεσα», ήταν το σχόλιο στο twitter του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.Ο κ. Αρβανίτης ανέφερε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης στη Λαμία για τα μέσα ενημέρωσης, με θέμα: «Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ».Σύμφωνα με όσα είπε, είναι αναφορές που έγιναν σε γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τον Εβρο. 

Η απάντηση Αρβανίτη στην εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας 
 Απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε πριν λίγο ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού.

«Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία «η είδηση υπό διωγμό». Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L' express», παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε "C'est dur d'être aimé par des cons" αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου το ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους.Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου».
http://www.ethnos.gr