19 Μαρτίου 2016

Πρός Γενοκτολογούντες

https://4.bp.blogspot.com/-4xbXvSN5vcI/Vuu3jgBfUNI/AAAAAAAAObk/LOQTiKA6myYZ7AD2sMyBEO53WUkEqJEdQ/s640/Untitled.png
Οι Πόντιοι συνιστούν εθνικοτοπική ομάδα του Ελληνισμού της Ανατολής και όχι εθνοτική ομάδα. .Ο Πόντος είναι κομμάτι της μικρασιατικής ρωμιοσύνης,δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.Οπως έχει καταγραφεί η Γενοκτονία είναι μία, αυτής των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής , Αρμενίων, Χαλδοσυρραίων, Ελλήνων (Πόντου,Μικρασίας,Ανατολίκής Θράκης ).Ελαβε χώρα σε διαφορετικούς χρόνους και σε διαφορετικά γεωγραφικά όρια της Ανατολής υπο την καθοδήγηση των Νεότουρκων  Οι Τούρκοι δεν εξόντωσαν Πόντιους, εξόντωσαν Ρωμιούς, Έλληνες. και τους εξόντωσαν σε ανατολική Θράκη, σε Ιωνία και στον Πόντο.Η Απόσπαση-πρόταξη λοιπόν απο το συνολικό πλαίσιο συνιστά πράξη ισότιμη με την άρνηση της Γενοκτονίας και αποτελεί Βούτυρο στο ψωμί της Τουρκικής διπλωματίας η οποία και αρνείται πεισματικά το γενοκτονικό της παρελθόν.
Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του 1981, περί γεωστρατηγικής περικύκλωσις της Τουρκίας, περί δημιουργίας εσωτερικών δομών αντίστασης εντός τουρκικής επικράτειας , παρήγαγαν πλήθος δεινών για Ελλάδα-Ελληνισμό. Στόχος και σκοπός μας ως Ελληνες Πατριώτες-Δημοκρατικοί Πολίτες δεν είναι η διάλυση της Τουρκίας ως κρατικής οντότητας, αλλά ο εκδημοκρατισμός της με την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε όλα τα επίπεδα της.Ως και με την αποκατάσταση όλων των αδικιών που προκλήθηκαν  σε βάρος όλων των λαών εξαιτίας του τουρκικού εθνικισμού και των δράσεων του.

Μέχρι το 1981 οι δεξιές αστικές ελίτ επέβαλλαν τις λευκές σελίδες ιστορικές μνήμης.Αυτό το ξεχνούν οι έχοντες ιδεολογική συγγένεια με τον δεξιό πολιτικό χώρο.Ως ξεχνούν πως μια δράκα ανθρώπων των γραμμάτων-τεχνών μέσα από το έργο τους διέσωσαν την ιστορική μνήμη επι επτά δεκαετίες.Ήσαν αριστεροί όλως τυχαίως και τα δεξιά καθεστώτα σε αγαστή συνεργασία με το δεξιό παρακράτος και τον νεοφασισμό,  τους τίμησαν με κάθε τρόπο, φυλακές, ξερονήσια, λογοκρισία.

Της κριτικής προπορεύεται η αυτοκριτική η όποια και είναι λυτρωτική και βοηθά στον απεγκλωβισμό απο πολλά σύνδρομα-αγκυλώσεις.Να μην λοιπόν ξεχνάμε πως οι Νεότουρκοι ήσαν ρατσιστές, ξενοφοβικοί, ακροδεξιοί. Πως ο Μουσταφά Κεμάλ ο διεστραμμένος σφαγέας των λαών της Ανατολίας θεωρείται προναζιστής,δάσκαλος του ναζιστιστή Χίτλερ πως ο Ναζισμός έχεις τις ιδεολογικές (πολιτιστικές-πνευματικές) ίδιες ρίζες με τον παντουρκισμό,απαύγασμα του τουρκικού εθνικισμού..

Αν λοιπόν ο Φίλης συνιστά κίνδυνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό αρνούμενος την γενοκτονία (ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για εθνοκάθαρση)  τότε τι να πεί κανείς για το Νεοφασιστικό κίνημα και τον ακροδεξιό χώρο με τον οποίον συστηματικά χαριεντίζονται πολλοί; Τι είναι οι Υμνητές του Χίτλερ, Οι απόγονοι της σποράς των νικημένων του 1945; Και τι είναι οι Φιλοχουντικοί οι Νεοναζιστές-Νεοφασίστες; Στρατηγικοί Σύμμαχοι λόγω αντικομουνιστικού-αντιαριστερού μένους;

Να σημειωθεί πως ο δημοκρατικός πατριωτισμός συνιστά πολιτιστική παρακαταθήκη του Ελληνισμού, ιστορική κατάκτηση της Ελληνικής Αριστεράς, με τις αρχές-αξίες του οποίου, οι θέσεις ομάδας Φίλη-Αναγνωστοπούλου άλλα και όλων των εθνομηδενιστών , απέχουν εφιαλτικά