11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σημαντικά μηνύματα έδωσε ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση «Πρώτος Στόχος το 2014: Ξεκινάμε την προεκλογική διαδικασία». Ο Erdoğan μίλησε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συμβουλευτικής Συνέλευσης για τις προεκλογικές προετοιμασίες καθώς και σημαντικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στους ισχυρισμούς ότι υπάρχει απόκλιση από τον άξονα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.
«Εμείς ως 76 εκατομμύρια πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν είμαστε ένα έθνος που θα σκύψει το κεφάλι. Εμείς με κανένα τρόπο δεν είμαστε ένα έθνος που θα αιχμαλωτίσουν τη βούληση του, που θα υποθηκεύσουν την ελευθερία του και που θα καθορίζουν άλλοι την κατεύθυνση του.»

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, σε καμία χώρα, ίδρυμα ή οργανισμό να διατυπώνουν απόλυτες κρίσεις σχετικά με μας είπε ο Erdoğan, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία πια δεν είναι μια χώρα που θα επεμβαίνουν στις εσωτερικές της υποθέσεις και στη δικαιοσύνη της και να τις χαράσσουν πορεία στην εξωτερική πολιτική.

Ο Πρωθυπουργός προέβη πάλι σε δηλώσεις σχετικά με την ΕΕ. «Δεν έχουμε αντοχή για καθυστερήσεις. Δεν είμαστε μια χώρα που θα περιμένουμε στην πόρτα με αστείες δικαιολογίες. Καθυστερούν την Τουρκία εδώ και 54 χρόνια». Ο Erdoğan επανέλαβε επίσης πως λένε στην Τουρκία ότι δεν πληροί τα κριτήρια τη στιγμή που πολλές χώρες προσχώρησαν στην ΕΕ χωρίς να πληρούν τα κριτήρια. Ο Πρωθυπουργός επέκρινε την ΕΕ όσον αφορά τη στάση που τηρεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εμείς θα σας υποστηρίζουμε συνέχεια στον αντιτρομοκρατικό αγώνα που διεξάγεται, αλλά όταν πρόκειται για τον δικό μας αντιτρομοκρατικό αγώνα βρίσκεται χίλιες μύριες δικαιολογίες.

Έχει αποδυναμωθεί η αντοχή μας όσον αφορά την ένταξη στην ΕΕ, ενώ δεν αντέχουμε άλλο την ανοχή που δείχνετε στην τρομοκρατία». Ο Erdoğan στην ομιλία που εκφώνησε αναφέρθηκε εκτενώς στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα δείξουμε ανοχή αν εγκαταλείψει τα όπλα η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση και εξέλθει από τα σύνορα της Τουρκίας είπε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας χαρακτηριστικά το εξής: «Φτάνει μόνο να είναι υπό εγγύηση σε αυτό το σημείο η ειρήνη και η ευημερία της χώρας μας». «Εμείς ξεκινάμε τις προεκλογικές προετοιμασίες μόλις κλείσουν οι κάλπες των προηγούμενων εκλογών» είπε ο Erdoğan αναφερόμενος στις εκλογές που θα διεξαχθούν μετά από 13 μήνες, τον Μάρτιο του 2014.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT